EUROLEAGUE

Ετσι θα βγουν δεύτερος ο Ολυμπιακός και τέταρτος ο Παναθηναϊκός

Ετσι θα βγουν δεύτερος ο Ολυμπιακός και τέταρτος ο Παναθηναϊκός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός θα είναι στη χειρότερη των περιπτώσεων τρίτος, ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να ελπίζει για το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της EuroLeague.

Η εντός έδρας ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης , έβγαλε τον Ολυμπιακό από τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο της EuroLeague. Οι Ισπανοί και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα παλέψουν μέχρι τέλους γι' αυτή, με τους Πειραιώτες να είναι στη χειρότερη τρίτοι, αλλά να έχουν ελπίδες και για τη δεύτερη θέση που για να είμαστε ειλικρινείς δεν αλλάζει και πολλά πράγματα όσον αφορά την αποστολή τους στα playoffs της διοργάνωσης. Εκεί θα μπουν ούτως ή άλλως με πλεονέκτημα έδρας και θα αντιμετωπίσουν είτε τον έκτο της κατάταξης (αν τερματίσουν τρίτοι), είτε τον έβδομο (αν τερματίσουν δεύτεροι).

Για να τερματίσει δεύτερος ο Ολυμπιακός, χρειάζεται νίκη επί της Εφές Αναντολού στις 30 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη και νίκη επί της ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα με διαφορά μεγαλύτερη των έξι πόντων του αγώνα του πρώτου γύρου (είχαν ηττηθεί με 75-81), μαζί φυσικά με ήττα της Πρωταθλήτριας Ευρώπης στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό. Δεν υπάρχει άλλος συνδυασμός αποτελεσμάτων που να βγάζει τους Πειραιώτες δεύτερους, ενώ τη Ρεάλ Μαδρίτης δεν την πιάνουν καθώς έχουν χάσει εντός και εκτός έδρας.

Για τον Παναθηναϊκό, τα πράγματα είναι κάπως πιο περίπλοκα. Καταρχήν, δείτε τις "αποστολές" που έχουν οι τέσσερις διεκδικητές της τέταρτης μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, για να γνωρίζετε τι σας περιμένει.

Το πρόγραμμα της Φενέρμπαχτσε:

- Στη Ρεάλ Μαδρίτης (31 Μαρτίου)

- Με τη Μπαρτσελόνα (6 Απριλίου)

Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού:

- Με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (31 Μαρτίου)

- Στη Μακάμπι Τελ Αβίβ (6 Απριλίου)

Το πρόγραμμα της Εφές Αναντολού

- Με τον Ολυμπιακό (30 Μαρτίου)

- Στη Ρεάλ Μαδρίτης (7 Απριλίου)

Το πρόγραμμα της Μπασκόνια:

- Στη Γαλατασαράι (31 Μαρτίου)

- Με τη Ζάλγκιρις (6 Απριλίου)

Με απλά λόγια και για να μη χρειάζονται συνδυασμοί αποτελεσμάτων, ο Παναθηναϊκός θα τερματίσει σίγουρα τέταρτος αν Α)κερδίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και Β)η Φενέρμπαχτσε γνωρίσει μία ήττα, είτε από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, είτε από τη Μπαρτσελόνα στην Κωνσταντινούπολη. Αν συμβεί αυτό, οι "πράσινοι" δεν θα ενδιαφερθούν για τα αποτελέσματα των αγώνων της Εφές Αναντολού και της Μπασκόνια, καθώς θα βρίσκονται πάνω και από τις δυο.

- Αν ο Παναθηναϊκός κάνει το 2/2 και η Φενέρμπαχτσε το ίδιο, τότε η ομάδα του Ομπράντοβιτς θα πάρει την 4η θέση καθώς υπερτερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία.

- Αν ο Παναθηναϊκός κάνει το 1/2 μπορεί να βγει τέταρτος είτε: Α) αν η Φενέρμπαχτσε κάνει 1/2 και η Μπασκόνια 2/2, είτε: Β) αν η Φενέρμπαχτσε κάνει 0/2 και η Μπασκόνια 2/2. Αν συμβεί αυτό και η Εφές κάνει το 2/2 απέναντι σε Ολυμπιακό και Ρεάλ, θα υπάρξει ισοβαθμία με τους πράσινους και εκεί θα μετρήσει η διαφορά άμυνας και επίθεσης, καθώς και οι δυο μεταξύ τους αναμετρήσεις κρίθηκαν σε παράταση.

- Αν ο Παναθηναϊκός κάνει 0/2, μπορεί να τερματίσει στην τέταρτη θέση εφόσον η Φενέρμπαχτσε κάνει επίσης 0/2 και η Μπασκόνια σημειώσει μόνο μία νίκη. Θα δημιουργηθεί τριπλή ισοβαθμία στην οποία θα είναι από πάνω.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ