EUROLEAGUE

Ενημερώθηκε για το Eurocup ο Άρης

Ενημερώθηκε για το Eurocup ο Άρης

Η ΚΑΕ Άρης εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση που διοργάνωσε η Euroleague Basketball στη Βαρκελώνη σχετικά με τις διεργασίες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και τη νέα δομή της Euroleague και του Eurocup. Με επιπλέον ομάδα η Ισπανία το 2017-18.

Αντιπροσωπεία κορυφαίων ευρωπαϊκών κλαμπ και των εθνικών πρωταθλημάτων συναντήθηκε σήμερα (14/3) στη Βαρκελώνη και αποδέχτηκε την τελική δομή της ανανεωμένης Euroleague, αρχής γενομένης από τη σεζόν 2016-17.

Οι σύλλογοι και οι εγχώριες λίγκες ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά τις διεργασίες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η Εφές, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Αρμάνι Μιλάνο, η Μπαρτσελόνα, η Φενέρμπαχτσε, η Λαμποράλ Κούτσα, η Μακάμπι, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Ζάλγκιρις είναι οι 11 από τις 16 ομάδες που θα συμμετάσχουν στην Euroleague της νέας σεζόν με συμβόλαιο τύπου Α.

Οι υπόλοιπες πέντε θέσεις θα προκύψουν από τρία εθνικά πρωταθλήματα (Αδριατική Λίγκα, Γερμανία, VTB United League), τον νικητή του Eurocup και μια ομάδα που θα πάρει wild card. Από τη σεζόν 2017-18 καταργείται η wild card αφού η Ισπανία θα έχει ακόμα μια ομάδα στην Euroleague.

Στα του Eurocup, οι τέσσερις προαναφερθείσες λίγκες θα δίνουν τουλάχιστον τρεις θέσεις ενώ οι υπόλοιπες θα προέρχονται από τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Λιθουανία και την Τουρκία, μεταξύ άλλων. Οι συγκεκριμένες προτάσεις για την Euroleague και το Eurocup θα επισημοποιηθούν στο επόμενο συμβούλιο των μετόχων.

Στο μεταξύ, στη συνάντηση της Βαρκελώνης εκπροσωπήθηκε η ΚΑΕ Άρης όπου ενημερώθηκε διά ζώσης για το Eurocup και τις προθέσεις της Euroleague Basketball.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ