EUROLEAGUE

Ένα διήμερο γεμάτο ρεκόρ!

Ένα διήμερο γεμάτο ρεκόρ!

Η 2η αγωνιστική της regular season στην Euroleague ολοκληρώθηκε με πολλά ατομικά ρεκόρ και προσωπικές διακρίσεις! Δείτε ό,τι συνέβη στα γήπεδα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης το προηγούμενο διήμερο (VIDEOS).

Η πιο... άρτια στιγμή του αγώνα στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Καρσίγιακα ήταν το alley-oop κάρφωμα του Τζέιμς Γκιστ έπειτα από την ασίστ του Νικ Καλάθη, φάση η οποία συμπεριλήφθηκε στο TOP-10 του διημέρου .

Η νίκη των "πράσινων" είναι σπουδαία ενόψει της συνέχειας ενώ συνδυάστηκε με δυο ατομικά ρεκόρ και (ακόμα) μια διάκριση για τον αρχηγό Δημήτρη Διαμαντίδη. Αναφορικά στον Τζέιμς Γκιστ, ο φόργουορντ-σέντερ της ομάδας του Σάσα Τζόρτζεβιτς "έσπασε" το προσωπικό ρεκόρ του σε επίπεδο επιθετικής παραγωγικότητας, με του 27 πόντους που σημείωσε κόντρα στους Τούρκους. Προηγούμενη κορυφαία επίδοσή του ήταν οι 24 πόντοι που είχε πετύχει στις 21 Νοεμβρίου 2013.

Αναφορικά στον Νικ Καλάθη, ο ομογενής γκαρντ του Παναθηναϊκού πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ στις ασίστ με 11 τελικές πάσες, έπειτα από τις 7 που μοίρασε στον αγώνα της πρεμιέρας με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν. Πάμε και στον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος φιγουράρει πλέον στην 9η θέση των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία του θεσμού, αφήνοντας πίσω του τον Ιγκόρ Ρακότσεβιτς! O κάπτεν του "τριφυλλιού" πέτυχε 12 πόντους (1/2 βολ., 1/2 δίπ., 3/6 τρίπ.), έφτασε τους 2.334 σε 254 αγώνες (9.19 μ.ό.) και ξεπέρασε τον βετεράνο Σέρβο γκαρντ (2.328, σε 159 ματς).

Ο ΜVP Μπουρούσης, ο Λοτζέσκι και τα 7 ρεκόρ του Χάνγκα!

Στη Fernando Buesa Arena, ο Γιάννης Μπουρούσης επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα κόντρα στον Ολυμπιακό, την ομάδα όπου αγωνίστηκε για μια πενταετία (2006-11) πριν αποχωρήσει για την Αρμάνι Μιλάνο, τη Ρεάλ Μαδρίτης κι εν συνεχεία τους Βάσκους. Ο διεθνής σέντερ αναδείχτηκε MVP της 2ης αγωνιστικής κάνοντας τρία ατομικά ρεκόρ σε ranking (44), πόντους (28) και επιθετικά ριμπάουντ (5)! Παρεμπιπτόντως, ο συμπαίκτης του Μπουρούση, Άνταμ Χάνγκα έχει επτά λόγους για να θυμάται την αναμέτρηση με τους Πειραιώτες, αφού έκανε ρεκόρ σε ranking (20), πόντους (17), αμυντικά ριμπάουντ (4), συνολικά ριμπάουντ (6), ασίστ (3), κλεψίματα (2) και λεπτά συμμετοχής (33)!

Η ήττα του Ολυμπιακού στη Βιτόρια, η 3η σε 5 ματς σε όλες τις διοργανώσεις , επισκίασε την εντυπωσιακή εμφάνιση του Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος έκανε ρεκόρ καριέρας στη Euroleague με 28 πόντους και είναι χαρακτηριστικό πως όλα του τα μεγάλα παιχνίδια τα κάνει συνήθως εκτός έδρας.

Ο Βουγιούκας και το σόου του Κουζμίνσκας

Στη Zalgirio Arena, η Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα επικράτησε της Ζάλγκιρις Κάουνας παρά το επιθετικό ξέσπασμα του Ίαν Βουγιούκα, ο οποίος έκανε ρεκόρ με 22 πόντους (2/2 βολ., 10/13 δίπ.) και 27' συμμετοχής για τους Λιθουανούς. Μεγάλη εμφάνιση και από τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, ο οποίος οδήγησε την Ουνικάχα Μάλαγα στην εκτός έδρας νίκη επί της Μακάμπι. Στην 6η του σεζόν στην Euroleague, ο Λιθουανός φόργουορντ έκανε ρεκόρ με 23 πόντους (2/2 βολ., 6/6 δίπ., 3/5 τρίπ.)!

Σε άλλα ενδιαφέροντα στατιστικά, η Αναντολού Εφές έφτασε τις 11 εντός έδρας νίκες επί της Αρμάνι Μιλάνο ενώ ο Μπόρισα Σίμανιτς, το next big thing του Ερυθρού Αστέρα, έκανε το ντεμπούτο του στην Euroleague σκοράροντας 10 πόντους στην ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο νεαρόγς φόργουορντ της Zvezda είναι γεννημένος στις 20 Μαρτίου 1998 κι έμεινε στο παρκέ του Barclaycard Center για 28 λεπτά!

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ