EUROLEAGUE

ELPA εναντίον Winner League για το υγειονομικό πρωτόκολλο

EUROLEAGUE / ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι παίκτες της Μακάμπι Τελ Αβίβ συνεχίζουν να εκφράζονται σε βάρος του υγειονομικού πρωτοκόλλου της Winner League, με την ELPA να παίρνει θέση και να μιλάει για λάθος αναφορικά με τη νέα καραντίνα των παικτών.

Το Ισραήλ είναι μία από τις τρεις χώρες (μαζί με την Ισπανία και τη Γερμανία) που θα ολοκληρώσει την αγωνιστική δράση εντός παρκέ, με τη Winner League να διεξάγεται -με τις απαραίτητες προσαρμογές- από τις 2 έως τις 26 Ιουλίου. Η απόφαση του Υπουργείου Υγείας να επιβάλλει αυστηρή καραντίνα στους παίκτες για το επόμενο δίμηνο, έως ότου ολοκληρωθεί η σεζόν, έχει φέρει πολλές αντιδράσεις μεταξύ των αθλητών, με αυτούς της Μακάμπι Τελ Αβίβ να είναι εκείνοι που "φωνάζουν" περισσότερο.

Ο Σκότι Γουίλμπεκιν και ο Αμάρε Στάνταμαϊρ ήταν εκείνοι που εκφράστηκαν πιο έντονα μέσω των social media τις τελευταίες ημέρες, οδηγώντας τη Λίγκα στην απόφαση να επιβάλλει -από εδώ και στο εξής- πρόστιμα για απρεπή σχόλια που θα γίνονται, παρουσιάζοντας έλλειψη σεβασμού προς τη διοργανώτρια αρχή.

Αυτό βέβαια ήταν το λιγότερο, αφού το υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει θεσπιστεί κάνει λόγο για υποχρεωτική και αυστηρή καραντίνα των αθλητών έως ότου ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος. Ήτοι, ακόμη δύο μήνες... στο σπίτι (με μοναδική έξοδο για προπονήσεις και αγώνες), μετά το πρώτο δίμηνο που προηγήθηκε -για σχεδόν ολόκληρο τον πλανήτη.

Εν μέσω όλων αυτών των φωνών από τους παίκτες, η ELPA προχώρησε σε έγγραφη διαμαρτυρία προς τη Winner League για το θέμα, όπως αποκάλυψαν το Sportando και το Sport5. Η Ένωση Παικτών της EuroLeague επισημαίνει πως "οι εγχώριες διοργανώσεις δεν είναι υπό τη δικαιοδοσία μας" παρόλ' αυτά εκφράζει ανοιχτά την ανησυχία της για τον τρόπο με τον οποίο κινείται η Λίγκα αυτό το διάστημα.

" Είμαστε πολύ ανήσυχοι για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που επιβλήθηκαν στη Winner League για τη συνέχιση της αγωνιστικής περιόδου, καθώς πιστεύουμε πως αυτά δεν περιλαμβάνουν ασφαλή μέτρα πρόληψης και ασφάλειας. Επίσης, η απομόνωση των παικτών στο σπίτι τους μέχρι το τέλος της σεζόν, ειδικά μετά από σχεδόν τρεις μήνες καραντίνας, δεν είναι κάτι ανθρώπινο και δημιουργεί έντονες ανησυχίες για τα αποτελέσματα που μπορεί να έχει κάτι τέτοιο στην πνευματική υγεία όλων. Είναι πολύ σημαντικό να λαμβάνουμε υπόψιν όχι μόνο το ρίσκο να κολλήσει κάποιος τον κορονοϊό, αλλά επίσης το μεγάλο ρίσκο του τραυματισμού ή του επηρεασμού της πνευματικής υγείας των παικτών, που θα μπορούσε να επηρεάσει την καριέρα και να αλλάξει επίσης την εικόνα του πρωταθλήματος στο μέλλον" αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή της ELPA.

Στο κομμάτι της πνευματικής υγείας των αθλητών είχε σταθεί με δηλώσεις που έκανε στο Sport24.gr πριν από μερικές ημέρες κι ο Managing Director της Ένωσης Παικτών της EuroLeague, Μπόστιαν Νάχμπαρ.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ