EUROLEAGUE

"El loco" Λοκομοτίβ και στην Πολωνία

"El loco" Λοκομοτίβ και στην Πολωνία

Η Λοκομοτίβ του Γιώργου Μπαρτζώκα συνεχίζει να πορεύεται αήττητη στην Euroleague, καθώς τελευταίο της "θύμα" ήταν η Ζιελόνα Γκόρα, το εμπόδιο της οποίας ξεπέρασε με 83-75

Στο κλειστό κλαμπ των αήττητων ομάδων της διοργάνωσης παραμένει η Λοκομοτίβ Κουμπάν, η οποία αν και τα βρήκε... σκούρα απέναντι στην Ζιελόνα Γκόρα εντούτοις κατάφερε να "αποδράσει" από την Ουκρανία κερδίζοντας με 83-75. Η παρουσία του Μάλκομ Ντιλέινι ήταν καθοριστική, καθώς ο Αμερικανός με τους 25 πόντους που σημείωσε και τις 5 ασίστ που μοίρασε μπόρεσε να γίνει ο ηγέτης που έψαχναν οι Ρώσοι. Ο αγώνας είχε και ελληνική διαιτητική εκπροσώπηση, καθώς πρώτος διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σπύρος Γκόντας.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του ματς

Ο αγώνας

Απόλυτα ισορροπημένο ήταν το πρώτο δεκάλεπτο, καθώς η Λοκομοτίβ παρά την ελαφρά υπεροχή της στα ριμπάουντ (8 έναντι 6) είδε τον τομέα των λαθών να της στερεί την ευκαιρία να "χτίσει" κάποια διαφορά. Στην αντίπερα όχθη οι γηπεδούχοι με τον Βλαντ Μολντοβεάνου να παίρνει επιθετικές προσπάθειες έκλεισαν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με το εύθραυστο 15-13 (στο 10').

Με ένα... έμμεσο τετράποντο του Ζαμοΐσκι η Ζιελόνα Γκόρα κατάφερε να ξεφύγει για πρώτη φορά με +5 (21-16) κι έτσι το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε ιδανικά για τους Πολωνούς. οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έκαναν εύκολα το λάθος, όμως η αστοχία των γηπεδούχων έδωσε την ευκαιρία στους Ρώσους να τρέξουν ένα σερί 4-0 μειώνοντας και πάλι στον πόντο (21-20 στο 15'). Τα πάντα ήταν και πάλι ρευστά με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ (29-30, 31-30 στο 17'). Οι δύο διεκδικητές της νίκης βρήκαν μεγάλα καλάθια από τους Μολντοβεάνου και Ντιλέινι με αποτέλεσμα το ημίχρονο να ολοκληρωθεί στο 38-40 (στο 20').

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες μπήκαν δίνοντας περισσότερη βαρύτητα στην επίθεση τους κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το παιχνίδι να αποκτήσει μία άγρια ομορφιά (48-52 στο 24'). Αυτό το υψηλό επιθετικά τέμπο ευνόησε την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα που κατάφερε να χτίσει και να διατηρήσει για αρκετή ώρα μία διαφορά (50-56 στο 27'). Η πίεση για τον Σάσο Φιλιπόφσκι άρχισε να αυξάνεται κι αυτό γιατί είδε τους δύο βασικούς επιθετικούς μοχλούς του (βλ. Μολντοβεάνου, Κόσζαρεκ) να φορτώνονται με 3 φάουλ κάτι που σήμαινε ειδική διαχείριση στο υπόλοιπο το ματς (50-57 στο 28'). Η Ζιελόνα Γκόρα, ωστόσο, φύλαγε το... καλύτερο για το τελευταίο λεπτό του δεκαλέπτου όταν και τρέχοντας ένα επιμέρους 7-2 μείωσε σε 57-59 (στο 30').

Η τέταρτη περίοδο είχε όλα τα στοιχεία ενός ντέρμπι. Μεγάλα σουτ, σκληρές άμυνες και πάθος συνέθεταν το σκηνικό. Μποστ - Μολντοβεάνου από τη μία και Ντιλέινι - Μπρέκχοφ από την άλλη ηγούνταν επιθετικά των ομάδων τους την ώρα που τα πάντα "κρέμονταν" σε μία κλωστή (67-67 στο 35'). Το παιχνίδι μπήκε στο τελευταίο λεπτό με το σκορ να είναι στο 77-75 κι εκεί ήρθε ένα... μπαράζ λαθών από τους διεκδικητές της νίκης, καθώς Ντιλέινι και Πονίτκα απώλεσαν την ευκαιρία για μία έξτρα επίθεση στην ομάδα τους.

Έχοντας μπει πλέον στα τελευταία 17 δευτερόλεπτα ο Εβγκένι Βορόνοφ αποδείχτηκε κατά το ήμισυ ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών, όμως ο Ντρέιπερ ήρθε να συμπληρώσει τον συμπαίκτη του και κλέβοντας τη μπάλα πήρε το δικαίωμα για νέες βολές (75-79) στα 12 δεύτερα πριν το φινάλε. Στα 9 δευτερόλεπτα ο Μολντοβεάνου αστόχησε σε προσπάθεια για τρεις. Από εκεί και πέρα Ντιλέινι και Κλαβέρ έγραψαν το τελικό 75-83.

Τα δεκάλεπτα: 15-13, 38-40, 57-59, 75-83.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ