EUROLEAGUE

Εφιαλτικό βράδυ για τη Μπαρτσελόνα, θρίαμβος για την ΤΣΣΚΑ

Εφιαλτικό βράδυ για τη Μπαρτσελόνα, θρίαμβος για την ΤΣΣΚΑ

Το 4-29 της πρώτης περιόδου (!) δεν άφησε στη Μπαρτσελόνα περιθώρια για να ελπίζει. Η ΤΣΣΚΑ νίκησε (85-61) και έπιασε τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφή της EuroLeague.

Το στατιστικό της αναμέτρησης

Η αλήθεια είναι πως περιμέναμε ντέρμπι. Μπορεί η Μπαρτσελόνα να μην είναι σε καλή κατάσταση, μπορεί να έχει χάσει το τρένο για τα playoffs, όμως ελπίζαμε πως θα κοντράρει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Αυτό δεν έγινε ποτέ. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έκανε εκπληκτικό πρώτο δεκάλεπτο (4-29) και έφτασε στη 18η φετινή της νίκη διά περιπάτου (85-61). Έπιασε τη Ρεάλ στην πρώτη θέση της κατάταξης και κράτησε τον Ολυμπιακό ένα παιχνίδι πίσω. MVP ο Νάντο Ντε Κολό, πάλευε μόνος για τους Καταλανούς ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ που ξέσπασε στο ημίχρονο λέγοντας πως: " Είναι ντροπή! Δεν παίζουμε στο επίπεδο που ταιριάζει στην ιστορία της Μπαρτσελόνα".

O MVP

Ο Νάντο Ντε Κολό διανύει περίοδο εκπληκτικής φόρμας. Ξεπέρασε τους 20 πόντους για τέταρτο σερί παιχνίδι και τελείωσε τον αγώνα με 21 πόντους (9/14 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα σε 25 λεπτά.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Α) Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε με 1/10 σουτ και 3 λάθη.

Β) Στο ημίχρονο ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ είχε ranking 15 και η υπόλοιπη Μπάρτσα -2.

Γ) Στο ημίχρονο η Μπαρτσελόνα μετρούσε 3/20 τρίποντα. Τελείωσε με 10/35. Είχε 11/26 δίποντα.

Δ) Οι τέσσερις πόντοι της Μπαρτσελόνα στο πρώτο δεκάλεπτο, ήταν η χειρότερη επίδοση της ιστορίας της στην EuroLeague σε μία περίοδο.

Ε) Οι 25 πόντοι ήταν η μεγαλύτερη (αρνητική) διαφορά στην ιστορία της Μπαρτσελόνα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο απαράδεκτο πρώτο δεκάλεπτο της Μπαρτσελόνα. Το 4-29 δεν μπορούσε ΠΟΤΕ να ανατραπεί, τα μαντίλια του κόσμου βγήκαν πιο νωρίς από κάθε άλλη φορά, έμειναν να κουνιούνται μέχρι και μερικά λεπτά μετά το τέλος της αναμέτρησης και οι Καταλανοί συνεχίζουν με τραγική ψυχολογία τη σεζόν τους.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Εφιαλτικό... Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί το πρώτο δεκάλεπτο της Μπαρτσελόνα, που έχασε τις 12 από τις 13 πρώτες της επιθέσεις (1/10 σουτ και τρία λάθη) για να βρεθεί από νωρίς στο καναβάτσο. Το 4-29 του δεκαλέπτου οδήγησε σε Α) απογοήτευση των Καταλανών, Β) ακόμη μεγαλύτερη απογοήτευση του Μπαρτζώκα και Γ) μαντίλια από το κοινό που δεν πίστευε στα μάτια του. Η κατάσταση έγινε κάπως καλύτερη στη συνέχεια για τους Ισπανούς, με τον Βεζένκοφ να παίζει εναντίον όλων, να φτάνει τους 11 πόντους και να μειώνει στο 21-40, πριν το 24-48 του ημιχρόνου. Με 3/20 τρίποντα στο πρώτο μέρος, η Μπάρτσα δεν μπορούσε να ζητά κάτι περισσότερο, την ώρα που ο Ντε Κολό είχε 15 πόντους και ο Τεόντοσιτς 9.

Ένα κακό πάτημα του Μίλος στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου "πάγωσε" τους πάντες. Ο Σέρβος βγήκε από το ματς, όλοι φοβήθηκαν πως τραυμάτισε τη γάμπα ή τον αχίλλειό του, όμως λίγα λεπτά μετά ο Ιτούδης τον έριξε και πάλι στο ματς και ο συναγερμός αποδείχθηκε άκυρος. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κράτησε μια διαφορά γύρω στους 20 πόντους, ο Μπαρτζώκας έριξε στο παρκέ τον νεαρό Ντιαγνέ κι εκείνος έκλεψε τις εντυπώσεις, με τον κόσμο να βρίσκει ξανά αφορμή για να ζητωκραυγάσει. Όχι με ένταση, πάντως, καθώς τα μαντήλια συνέχισαν να κουνιούνται μέχρι το φινάλε. Το 61-85 ήταν απόλυτα φυσιολογικό και δίκαιο βάσει της εικόνας των δυο ομάδων.

Τα δεκάλεπτα: 4-29, 24-48, 47-66, 61-85

Το στατιστικό της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ