EUROLEAGUE

Σαν τα buzzer beater δεν έχει!

Σαν τα buzzer beater δεν έχει!

Πολλοί τα τολμούν, λίγοι τα απολαμβάνουν. Ας θυμηθούμε ποιοι διαμόρφωσαν αποτέλεσμα, με σουτ που νίκησαν το χρονόμετρο... και τον αντίπαλο, στην κανονική περίοδο της Euroleague (videos).

Οι απανταχού προπονητές συνηθίζουν να λένε πως "κάθε μπάλα είναι σημαντική", εννοώντας κατά βάθος την κάθε κατοχή. Σαν και αυτή βέβαια, στην τελευταία επίθεση "κλειστού" ματς, δεν έχει. Ας θυμηθούμε όσα απολαυστικά είχε να προσφέρει η Εuroleague, στην φετινή κανονική περίοδο που παρεμπιπτόντως, "έκλεισε" με μια τέτοια κατάσταση.

Όλα ξεκίνησαν στην πρεμιέρα της φετινής Euroleague και... από τα χέρια του Ρενάλντας Σεϊμπούτις, ο οποίος υπέγραψε τη μοναδική νίκη της Λιέτουβος Ρίτας, στην κανονική περίοδο. Το 84-83 επί του Παναθηναϊκού, στην παράταση.

Ο Κρούνοσλαβ Σιμόν έγινε ο πρώτος με back to back σουτ που έκριναν αποτέλεσμα. Έκανε... σεφτέ στις 7 Νοεμβρίου και το παιχνίδι της Λοκομοτίβ Κουμπάν με τον Παναθηναϊκό, στην Κρήτη (69-72).

Μια εβδομάδα αργότερα, η Λαμποράλ Κούτσα πήγε στο Κρασνοντάρ, με τρεις σερί πόντους ο Μάρκους Ουίλιαμς μείωσε στο καλάθι, ακολούθησε άστοχο σουτ του Ερτέλ και... η αγαπημένη στιγμή του Σιμόν.

Ο Κροάτης γκαρντ δεν είναι ο μόνος που κατάφερε στη ρέγκιουλαρ σίζον να υπογράψει δυο φορές αποτέλεσμα. Το έκανε και ο Τζεφ Βιτζιάνο, με την πρώτη του φορά να "πέφτει" πάνω σε εκείνη του Σιμόν. Συγκεκριμένα, την πέμπτη αγωνιστική κατά την επίσκεψη της Σιένα στη Μάλαγα, όλα έδειχναν πως το ματς θα πάει στην παράταση (μετά τα άστοχα σουτ του Κάλογουεϊ), αλλά ο 29χρονος σμολ φόργουορντ... βαριόταν. Έτσι, έδωσε στους Ιταλούς τη νίκη, στην εκπνοή (73-75).

Ο Αμερικανός κάτοχος ιταλικού διαβατηρίου έκανε δυο τα winning shot/buzzer beater τρεις αγωνιστικές αργότερα. Συγκεκριμένα, στις 5/12 και για την 8η ημέρα της Euroleague φυσικά και οι συμπαίκτες του τον εμπιστεύτηκαν για την τελευταία επίθεση, για να ξαναβρεί στόχο (60-59).

Δείτε το βίντεο από το 1.05''.

Επειδή όμως, όλα σε αυτή τη ζωή πληρώνονται, η Σιένα έμεινε εκτός ΤΟΡ16, ένεκα του winning shot που μέτρησε ο Τζέισον Γκρέιτζερ, ο οποίος... πέρασε στην επόμενη φάση τη Μάλαγα (62-64) στο φινάλε της regular season.

Μένουμε στον ίδιο όμιλο, αλλάζουμε ωστόσο, ομάδες και πάμε στο ματς του Ολυμπιακού με τη Ζιελόνα Γκόρα, στις 15/11, για την 5η αγωνιστική... όταν αν μη τι άλλο τα buzzer beater "φορέθηκαν" ιδιαίτερα. Γιατί πέραν αυτών του Σιμόν (επί της Λαμποράλ) και του Βιτζιάνο (επί της Μάλαγα), υπήρχε και εκείνο του Βαγγέλη Μάντζαρη, που άφησε τους Πολωνούς με τη χαρά της προσπάθειας (79-77).

Θα μείνουμε στον αριθμό "5", αλλά... θα αλλάξουμε κατηγορία. Θα πάμε στις 5 Δεκεμβρίου, οπότε για την 8η αγωνιστική η Ζάλγκιρις πήγε στο Στρασμπούρ και έφτασε πολύ κοντά στην επιτυχία, με τον Λουίς Κάμπελ να παίρνει την μπουκιά από το στόμα των Λιθουανών, σε επίθεση που εκδηλώθηκε σε 2.7''.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ