EUROLEAGUE

Υψηλός βαθμός κινδύνου!

Δύο στροφές πριν το φινάλε του TOP 16, ο ανταγωνισμός στο Fantasy Challenge βρίσκεται στο αποκορύφωμά του και ο "ειδικός" σας καθοδηγεί ενόψει της κρίσιμης, 23ης αγωνιστικής του παιχνιδιού που ξεκινά σήμερα.

Οι δύο αυτές αγωνιστικές είναι από τις πλέον κρίσιμες του παιχνιδιού, όχι μόνο λόγω του χρονικού σημείου, αλλά και λόγω της ιδιαιτερότητάς τους, αφού ο βαθμός κινδύνου είναι αρκετά υψηλός, λόγω των αδιάφορων ομάδων. Φυσικά, αυτό θα γιγαντωθεί την τελευταία αγωνιστική, αλλά καλό είναι να το έχετε ήδη υπόψη σας, καθώς ήδη υπάρχουν ομάδες χωρίς κίνητρο, άρα και παίκτες που ενδεχομένως ξεκουραστούν, είτε απουσιάζοντας από τα ματς που έχουν να δώσουν, είτε απλά παίρνοντας μικρότερο χρόνο συμμετοχής.

Του Νότη Φιλιππίδη

Ως γνωστόν βέβαια, τα αδιάφορα ματς κρύβουν πολλές φορές και μεγάλα σκορ, ενώ από την άλλη, ένα κρίσιμο ντέρμπι μεταξύ δύο ομάδων με κίνητρο δεν αποφέρει απαραίτητα μεγάλα σκορ για τους παίκτες, καθώς το επίπεδο δυσκολίας του είναι σαφώς υψηλότερο. Έτσι, μπορεί η πρώτη σας προτεραιότητα να είναι ξεκάθαρα η συμμετοχή και των δέκα παικτών του ρόστερ της ομάδας σας στα παιχνίδια που έχουν να δώσουν, ωστόσο μπορείτε να διατηρήσετε και μια πιο ευέλικτη τακτική, επιτρέποντας σε ανώτερους φαντασιακά, αν και αδιάφορους, παίκτες, να παραμείνουν στην ομάδα σας, αντί για κάποιους άλλους που έχουν μεν κίνητρο, όμως είναι σαφώς κατώτεροι, ως τώρα, στο παιχνίδι.

Point Guards

Τέιλορ Ρότσεστι (Νίζνι) - 88,1

Μετά από ανομβρία τεσσάρων αγωνιστικών στα πολύ μεγάλα σκορ, επανήρθε με το 31 απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, διατηρώντας σε πολύ υψηλά επίπεδα το συνολικό του μέσο όρο. Δυο αγωνιστικές πριν το τέλος του TOP 16, πρόκειται αναμφίβολα για το δεύτερο καλύτερο παίκτη του παιχνιδιού, με σκορ και αξία που θα τον είχαν αναδείξει σε πρώτο άλλες χρονιές και το μόνο που μένει είναι να αγωνιστεί κανονικά στα δύο παιχνίδια που του απομένουν.

Μίλος Τεόντοσιτς (ΤΣΣΚΑ) - 76,5

Παρουσιάστηκε αρκετά πιο θνητός μέσα στην Νίζνι, με το ράνκινγκ του βέβαια να παραμένει οριακά σε διψήφια επίπεδα. Τα 34:12 που αγωνίστηκε σε αυτό το ματς ήταν ο μεγαλύτερος χρόνος συμμετοχής του φέτος στη διοργάνωση και ανάλογο χρονικό διάστημα αναμένεται να βρεθεί στο παρκέ και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που ακολουθεί, απέναντι στον οποίο τα είχε πάει περίφημα, στον πρώτο γύρο.

Άλεξ Ρένφροε (Άλμπα) - 57,5

Ανεπηρέαστος από τις επιστροφές παικτών στην Άλμπα, ο Ρένφροε έδωσε άλλο ένα καλό διψήφιο σκορ απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, έχοντας πλέον 11/12 στο TOP 16. Το παιχνίδι μέσα στον Παναθηναϊκό είναι το ματς της χρονιάς για την Άλμπα, ωστόσο το ίδιο ισχύει και για την ελληνική ομάδα κι έτσι, σε αντίθεση με τις προηγούμενες αγωνιστικές, ίσως πρέπει να είστε λίγο περισσότερο επιφυλακτικοί με τον Ρένφροε.

Τζέρεμι Πάργκο (Μακάμπι) - 55,2

Σερί δύο καλών εμφανίσεων από τον Αμερικανό, το οποίο συνδυάστηκε με εκπληκτικά ποσοστά ευστοχίας, κάτι που δεν είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Πάργκο φέτος. Φυσικά, απέχει από το να χαρακτηριστεί αξιόπιστος, ωστόσο έχει αρκετό ενδιαφέρον λόγω του ματς που ακολουθεί, αφού η Γαλατασαράι είναι η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, ενώ η Μακάμπι καίγεται για την εντός έδρας νίκη.

Τόμας Ερτέλ (Εφές) - 53,4

Υψηλός βαθμός κινδύνου!

Το σερί των τριών συνεχόμενων σκορ πάνω από 20 διαδέχθηκε ένα άλλο με αρκετά πιο μέτριες (όχι όμως και απογοητευτικές) επιδόσεις, χωρίς πάντως αυτή η πτώση να οφείλεται πχ σε περιορισμένες αρμοδιότητες για τον Γάλλο. Αυτή την εβδομάδα η Εφές υποδέχεται την Μιλάνο, ομάδα που κάθε άλλο παρά φημίζεται για την άμυνά της κι έτσι ο Ερτέλ είναι αρκετά πιθανό να επιστρέψει σε μεγαλύτερα σκορ.

Γκαλ Μέκελ (Νίζνι) - 44,6

Πρώτη κακή εμφάνιση για τον Ισραηλινό, όχι αναπάντεχα, απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, κάτι που πάντως δεν θα πρέπει να απογοητεύει, αφού αγωνίστηκε μόλις για 12 λεπτά. Επομένως, αν υπάρχει στην ομάδα σας, δεν είναι επιτακτική ανάγκη να τον αποχωριστείτε, εφόσον έχετε βρει άλλες τρεις αλλαγές για να πραγματοποιήσετε. Πλέον βέβαια, έχει πάψει να είναι υποτιμημένος.

Τόμας Σατοράνσκι (Μπαρτσελόνα) - 44,1

Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις για τον Τσέχο συνεχίζονται από την στιγμή που ξεκίνησε να παίζει βασικός στην Μπαρτσελόνα, τρέχοντας έτσι ένα σερί έξι διψήφιων σκορ που κυμαίνονται από 13 έως 24! Τα πράγματα αναμένονται να είναι πιο ζόρικα στο κλάσικο με την Ρεάλ, ωστόσο η πληθωρική εν γένει παρουσία του Σατοράνσκι, του επιτρέπει να διατηρηθεί, τουλάχιστον, σε αξιοπρεπή επίπεδα.

Shooting Guards & Small Forwards

Νεμάνια Μπιέλιτσα (Φενερμπαχτσέ) - 82,3

Παίκτης του μήνα και όχι άδικα ο Σέρβος, που πραγματοποιεί την μια καταπληκτική εμφάνιση μετά την άλλη. Είναι πλέον ο ακριβότερος περιφερειακός του παιχνιδιού, ενώ ακόμα κι αν είχε τοποθετηθεί στην κανονική του θέση, θα ήταν απλά ο δεύτερος ακριβότερος ψηλός του fantasy. Προφανώς, υπάρχει, ή πρέπει να υπάρχει σε κάθε ρόστερ.

Νάντο Ντε Κολό (ΤΣΣΚΑ) - 81,2

Συνέχισε στις υποτονικές εμφανίσεις του τελευταίου μήνα μέσα στην Νίζνι, παίρνοντας και πάλι σχετικά μικρό χρόνο συμμετοχής. Βάσει της τιμής του και της δυσκολίας του αγώνα που ακολουθεί, η επιλογή του δεν είναι και η πλέον ενδεδειγμένη, από την άλλη όμως δεν υπάρχουν πολλοί περιφερειακοί που εγγυώνται διψήφιο σκορ και έχουν το ταβάνι του Γάλλου.

Ρούντι Φερνάντεζ (Ρεάλ) - 73,4

Με 2/9 τρίποντα ενάντια στην Μακάμπι δεν είχε εκ προοιμίου πολλές πιθανότητες για ένα μεγάλο σκορ, το οποίο έφτασε οριακά σε διψήφιο νούμερο. Η απόδοσή το τελευταίο διάστημα κυμαίνεται σε μέτρια επίπεδα κι αυτό είναι λογικό να δημιουργεί σκέψεις αποχώρησης, ειδικά όταν έχει να αγωνιστεί μέσα στην Μπαρτσελόνα. Έτσι όμως, ίσως χάσετε ένα ράνκινγκ ανάλογο του 38, που είχε σημειώσει στο κλάσικο του πρώτου γύρου.

Ντέβιν Σμιθ (Μακάμπι) - 69,9

Υψηλός βαθμός κινδύνου!

Σε ρηχά νερά για μία ακόμα αγωνιστική, αυτή τη φορά βέβαια δικαιολογημένα μάλλον, αφού η Μακάμπι έπαιζε μέσα στην Ρεάλ. Αυτή την εβδομάδα όμως δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία, με την "ομάδα του λαού" να υποδέχεται την Γαλατασαράι κι έτσι ο Σμιθ θα έχει την ευκαιρία να αναπληρώσει, εν μέρει, το χαμένο έδαφος των προηγούμενων, αρκετά μέτριων, αγωνιστικών.

Τάρενς Κίνσεϊ (Νίζνι) - 59,4

Επανήρθε μετά από απουσία τεσσάρων αγωνιστικών με το αξιοπρεπές 12 απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, παίρνοντας πολλές προσπάθειες για σουτ, κάτι που είναι αρκετά ενθαρρυντικό για τα δύο τελευταία παιχνίδια του TOP 16. Η παρουσία του μέχρι τώρα στη φάση βέβαια δεν ήταν και η πιο σταθερή, επομένως είναι λογικό να μην ενθουσιάζει αυτή τη στιγμή η περίπτωσή του.

Σόνι Γουίμς (ΤΣΣΚΑ) - 56,4

Μετά τον τραυματισμό του παρουσιάζεται ...φαντασιακά αγνώριστος κι αυτό γιατί έχει επηρεαστεί σημαντικά η σταθερότητά του στα διψήφια σκορ κι ως εκ τούτου, έχει πάψει να αποτελεί κάποια κορυφαία επιλογή για τη θέση. Εξακολουθεί πάντως να παίρνει αρκετά σουτ, ενώ εντός έδρας παρουσιάζεται σαφώς ανώτερος, στο TOP 16, άρα μπορείτε να τον εξετάσετε ενόψει Ολυμπιακού, απέναντι στον οποίο αγωνίστηκε ανέτοιμος στο παιχνίδι του πρώτου γύρου.

Τζέιμς Άντερσον (Ζαλγκίρις) - 54,5

Φαίνεται πως ξαναβρήκε το καλό του πρόσωπο, μετά από ένα αρκετά απογοητευτικό διάστημα, όμως πλέον η Ζαλγκίρις είναι αδιάφορη κι έτσι η περίπτωση του Άντερσον αναπόφευκτα εμπεριέχει κάποιο ρίσκο, παρόλο που το ματς που ακολουθεί απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα προσφέρεται για να συνεχίσει το σερί των πρόσφατων καλών του εμφανίσεων.

Ρέτζι Ρέντινγκ (Άλμπα) - 54,1

Έχει μέσο όρο ράνκινγκ 23 στα πέντε τελευταία παιχνίδια (όσο και ο MVP Μαρτίου, Μπιέλιτσα) κι αποτελεί έναν από τους πιο καυτούς παίκτες του fantasy αυτή την περίοδο, έχοντας δώσει μάλιστα διψήφιο αριθμό ασσίστ στα δύο τελευταία παιχνίδια. Το επίπεδο της δυσκολίας τους βέβαια δεν συγκίνεται με αυτό που αναμένεται να αντιμετωπίσει ο Ρέντινγκ μέσα στον Παναθηναϊκό κι έτσι είναι αρκετά πιθανό η απόδοσή του να μην είναι το ίδιο εντυπωσιακή και αυτή την αγωνιστική.

Αλεσάντρο Τζεντίλε (Μιλάνο) - 50,2

Εξίσου ή και ακόμα πιο εντυπωσιακά νούμερα έχει ο Τζεντίλε, με το μέσο όρο του σε ράνκινγκ να είναι 25 στα τέσσερα τελευταία ματς, μετά δηλαδή από την επιστροφή του από τον τραυματισμό. Ο Ιταλός δεν έχει αντίπαλο αυτή τη στιγμή, σκοράρει και κερδίζει φάουλ σωρηδόν και είναι η μεγαλύτερη ελπίδα της Μιλάνο για να πετύχει μια κομβική νίκη μέσα στην Εφές. Δεν θα είναι εύκολο βέβαια αυτό. Ούτε για την Μιλάνο, ούτε για τον Τζεντίλε.

Στράτος Περπέρογλου (Εφές) - 44,7

Πέτυχε 23 πόντους (φετινό ρεκόρ) μέσα στον Ολυμπιακό, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να πετύχει ακόμα περισσότερους απέναντι στην Μιλάνο εντός έδρας. Είναι ματς - τελικός για την Εφές και η εμπειρία και η ποιότητα του Έλληνα φόργουορντ αναμένεται να τον κρατήσουν για μεγάλο διάστημα μέσα στο παρκέ. Αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και η προσωπική του μονομαχία με τον Τζεντίλε.

Φαμπιάν Κοσέρ (Λαμποράλ) - 43,4

Εξακολουθεί να αποτελεί έναν από τους πιο σοβαρούς και αξιόλογους παίκτες της θέσης στο TOP 16, όπως φάνηκε και από την εμφάνισή του μέσα στην Μιλάνο, διευρύνοντας έτσι το σερί των διψήφιων σκορ στα 7 παιχνίδια. Ο Κοσέρ είναι κατά κάποιον τρόπο "πασπαρτού" αφού συνήθως δίνει ράνκινγκ με διαφορετικό τρόπο. Άλλες φορές με πόντους, άλλες με ρημπάουντ ή ασσίστ και άλλες με κερδισμένα φάουλ.

Μαρσόν Μπρουκς (Μιλάνο) - 41,9

Το 8 ράνκινγκ απέναντι στην Λαμποράλ δεν θα πρέπει να απογοητεύει, καθώς διαδέχεται μια σειρά από πολύ αξιόλογες εμφανίσεις από τον Μπρουκς, οι οποίες και αποτελούν τον κανόνα για τον ταλαντούχο Αμερικανό πλέον. Ο αγώνας μέσα στην Εφές βέβαια μόνο εύκολος δεν θα είναι κι αυτό είναι το πρώτο κριτήριο που πρέπει να εξετάσετε για το αν θέλετε να παραμείνει ο Μπρουκς στην ομάδα σας.

Power Forwards & Centers

Μπόμπαν Μαριάνοβιτς (Ερ. Αστέρας) - 106,6

Δεν υπάρχει αντίπαλος για τον Σέρβο γίγαντα, που έκανε προσωπικό ρεκόρ με το 40 ράνκινγκ μέσα στην Άλμπα, ένα σκορ που το έχει πλησιάσει πολλές φορές φέτος. Εφόσον αγωνιστεί κανονικά μέσα στην Ζαλγκίρις, προφανώς η παρουσία του Μαριάνοβιτς σε κάθε ρόστερ του fantasy είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη, παρόλο που η τιμή του βρίσκεται στα ύψη. MVP.

Άντε Τόμιτς (Μπαρτσελόνα) - 79,3

Απογοήτευσε σε τρίτο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι, αλλοιώνοντας έτσι, ως ένα βαθμό, την εξαιρετική εικόνα που έχει ως τώρα στο TOP 16. Το ευχάριστο είναι ότι η Μπαρτσελόνα αυτή την εβδομάδα αγωνίζεται εντός έδρας, όπου ο Κροάτης είναι συνήθως εξαιρετικός, ενώ απέναντι στην Ρεάλ δεν θα υπάρχει η πολυτέλεια να καθίσει πολλή ώρα στον πάγκο.

Αρτ Παραχούσκι (Νίζνι) - 79

Δεν είχε εύκολο έργο απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, διατηρήθηκε όμως σε αξιοπρεπή επίπεδα, σημειώνοντας διψήφιο ράνκινγκ για 20η φορά σε 21 παιχνίδια φέτος! Αυτό από μόνο του αρκεί για να παραμείνει ή να βρεθεί στην ομάδα σας, όταν μάλιστα ο μέσος όρος του στο TOP 16 παραμένει υψηλότατος (21,5), ενώ η Νίζνι έχει να αντιμετωπίσει την Μάλαγα, εντός έδρας.

Τζαμέλ ΜακΛίν (Άλμπα) - 73,6

Έχοντας ήδη δύο παιχνίδια στο ενεργητικό του, στην Euroleague, μετά από τον πρόσφατο τραυματισμό του, αναμένεται να είναι έτοιμος στην κρίσιμη αναμέτρηση μέσα στον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, η απόδοσή του σε αυτά τα δύο ματς δεν ευνοεί ιδιαίτερα μια απόφαση απόκτησης του Αμερικανού, λόγω και της δυσκολίας του αγώνα που έπεται, χωρίς βέβαια από την άλλη να μπορεί να θεωρηθεί απαγορευτική μια τέτοια κίνηση, βάσει της φαντασιακής ποιότητας του ΜακΛίν.

Τρέι Τόμπκινς (Νίζνι) - 67,5

Επέστρεψε ίσως πιο σύντομα από το αναμενόμενο στην αγωνιστική δράση, μετά από απουσία μιας αγωνιστικής, απέναντι με την ΤΣΣΚΑ, συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις που συνηθίζει όλο το τελευταίο διάστημα. Επόμενος αντίπαλος η Μάλαγα, εντός έδρας, αντίπαλος με τον οποίο ο Αμερικανός σημείωσε το μεγαλύτερο του ράνκινγκ φέτος, 33, στο αντίστοιχο παιχνίδι του πρώτου γύρου, στην Ισπανία.

Νέναντ Κρστιτς (Εφές) - 61,8

Υψηλός βαθμός κινδύνου!

Πολύ καλή εμφάνιση μέσα στον Ολυμπιακό, επιβεβαιώνοντας ότι βρίσκεται χαμηλότερα από την πραγματική του αξία κι ως εκ τούτου, αποτελεί μια αρκετά ελκυστική περίπτωση ενόψει του ντέρμπι με την Μιλάνο, εντός έδρας. Ο Σέρβος σέντερ έχει σημειώσει οχτώ συνεχόμενα διψήφια ράνκινγκς ενώ ο σχετικός μέσος όρος του στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια είναι 18.

Εστέμπαν Μπατίστα (Παναθηναϊκός) - 55,6

Ο μέσος όρος του στο TOP 16 εξακολουθεί να είναι μεγαλύτερος από αυτόν που αντιστοιχεί στην αξία του και το γεγονός αυτό τον καθιστά αυτόματα ενδιαφέρουσα περίπτωση, πόσο μάλλον όταν επίκειται το πολύ σημαντικό ματς με την Άλμπα. Από την άλλη πλευρά, με την επιστροφή του Μαυροκεφαλίδη, ίσως και την απόκτηση του Λαβάλ, ο χρόνος συμμετοχής του είναι ελαφρώς μειωμένος στα τελευταία παιχνίδια, ενώ στο αντίστοιχο παιχνίδι του πρώτου γύρου είχε σημειώσει το μικρότερο ράνκινγκ του στο TOP 16 (7).

Γιαν Βέσελι (Φενερμπαχτσέ) - 55,2

Κακή - και για την ακρίβεια, η χειρότερη φετινή - εμφάνιση εκτός προγράμματος για τον Τσέχο το 0 απέναντι στην Μάλαγα, που είναι λογικό να προβληματίζει, καθώς μέχρι τώρα τα διψήφια σκορ θεωρούνταν σίγουρα. Η αλήθεια είναι πως τα 1/7 δίποντα είναι μάλλον απίθανο να επαναληφθούν, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο Βέσελι έχει εγγυημένο μεγάλο ράνκινγκ μέσα στην Λαμποράλ.

Πάτρικ Γιανγκ (Γαλατασαράι) - 52,4

Πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση στο ματς με τον Παναθηναϊκό, κυριαρχώντας κάτω από τα δύο καλάθια, δείχνοντας έτσι και τις πραγματικές του δυνατότητες. Η γενικότερη αστάθεια του όμως, σε συνδυασμό με το πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι μέσα στην Μακάμπι, που καίγεται για τη νίκη, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για να ρισκάρετε με τον σέντερ της Γαλατασαράι.

Γιώργος Πρίντεζης (Ολυμπιακός) - 47,1

Ηγετική εμφάνιση στο ντέρμπι με την Εφές στο ΣΕΦ, έκανε 19 ράνκινγκ χωρίς μάλιστα να κερδίσει φάουλ, στατιστική κατηγορία στην οποία τα είχε πάει περίφημα στο παιχνίδι του πρώτου γύρου με την ΤΣΣΚΑ (είχε κερδίσει 6), ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι εύκολο να διατηρηθεί σε υψηλά σκορ σε μια γενικά αφιλόξενη για ψηλούς έδρα όπως αυτή των Ρώσων. Πολλά βέβαια εξαρτώνται κι από τις απουσίες του Ολυμπιακού.

Τζέιμς Γκιστ (Παναθηναϊκός) - 45

Οι μεστές εμφανίσεις και γενικότερα η πολύ καλή χρονιά συνεχίζονται για τον Αμερικανό, που τρέχει σερί έξι διψήφιων σκορ. Ακολουθεί το ντέρμπι με την Άλμπα στο ΟΑΚΑ, όπου ο Γκιστ παρουσιάζεται γενικά πολύ καλύτερος - στο TOP 16 έχει μέσο όρο ράνκινγκ 16,7 εντός έδρας και 9 εκτός - κι άρα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για αυτή την αγωνιστική.

Σοφοκλής Σχορτσανίτης (Μακάμπι) - 28,9

Λίγο πολύ γνωστή η περίπτωσή του σε κάθε παίκτη του fantasy, αφού ο Έλληνας σέντερ παρουσιάζεται αισθητά καλύτερος στα εντός έδρας παιχνίδια της Μακάμπι και μπορεί να προσφέρει ένα καλό σκορ, βάσει και των κρέντιτς του, στις ομάδες που θα ρισκάρουν να τον εμπιστευθούν. Ο αντίπαλος πάντως, προσφέρεται για ένα διψήφιο ράνκινγκ.

Ακολουθήστε μας στο Twitter και μπείτε στην παρέα μας στο Facebook για τα τελευταία νέα και για να μάθετε πρώτοι τραυματισμούς ή απουσίες της τελευταίας στιγμής.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ