EUROLEAGUE

Τώρα, τον καλύτερο εαυτό σας

Τώρα, τον καλύτερο εαυτό σας
INTIME SPORTS

Η δεύτερη εβδομάδα των πλέι οφ βρίσκεται προ των πυλών και ο "ειδικός" αναλύει τα δεδομένα που προέκυψαν από τις δύο πρώτες αγωνιστικές, για να διαμορφώσετε την καλύτερη ομάδα στο fantasy challenge.

Του Νότη Φιλιππίδη

Βρίσκομαστε πλέον στην τελική ευθεία του παιχνιδιού με δύο έως τρεις αγωνιστικές να απομένουν. Η εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού μέσα στην Μπαρτσελόνα και η ισοφάριση της σειράς σε 1-1 δίνει από τώρα στο παιχνίδι μία ακόμα αγωνιστική κι έτσι είναι δεδομένο ότι το παιχνίδι δεν τελειώνει την Τρίτη, με τα παιχνίδια της τρίτης μέρας των πλέι οφ. Επίσης, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είστε έτοιμοι για γρήγορες αλλαγές μεταξύ της τρίτης και της τέταρτης αγωνιστικής της φάσης, δηλαδή τη μέρα Τετάρτη, καθώς τα παιχνίδια διεξάγονται ξανά συνεχόμενα, χωρίς κάποια μέρα κενό.

Το σημαντικότερο στοιχείο βέβαια δεν είναι άλλο από την αντιστροφή των εδρών, κάτι που αλλάζει σημαντικά τις συσχετίσεις και τις προτεραιότητες που έχετε σε κάθε θέση. Φυσικά, ο παράγοντας αυτός θα πρέπει να συνδυαστεί και με το κριτήριο της απόδοσης των παικτών στα δύο πρώτα ματς. Κι αν σε ορισμένες περιπτώσεις, η απόφαση είναι εύκολη, όπως για παράδειγμα σε αυτήν του Κρστιτς, όπου έκανε δύο σπουδαία παιχνίδια μέσα στην Ρεάλ και τώρα αγωνίζεται εντός έδρας, τί γίνεται όταν τα δύο αυτά κριτήρια δεν συμβαδίζουν, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του Σμιθ; Εκεί πλέον παίζεται όλο το παιχνίδι και αυτές οι αποφάσεις είναι που θα κρίνουν ως επιτυχημένη ή αποτυχημένη την αγωνιστική κι ενδεχομένως ολόκληρη τη χρονιά για την ομάδα σας.

Επιπρόσθετα, με το ενδεχόμενο του "σκουπίσματος" να είναι ορατό σε τρεις από τις τέσσερις σειρές, είναι πιθανό στο παιχνίδι να υπάρχουν ακόμα λιγότεροι παίκτες, μετά την τρίτη αγωνιστική των πλέι οφ. Έτσι, οι επιλογές περιορίζονται και ταυτίζονται πιο εύκολα μεταξύ δύο διαφορετικών ομάδων, άρα περιορίζεται και η δυνατότητα να ξεχωρίσετε σε σκορ από τις υπόλοιπες ομάδες. Γι' αυτό και η τρίτη αγωνιστική των πλέι οφ έχει ξεχωριστή σημασία και δεν έχετε παρά να δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό και να διαμορφώσετε το καλύτερο δυνατό ρόστερ, ώστε να βρεθείτε όσο ψηλότερα γίνεται στη βαθμολογία, στο πλέον κατάλληλο σημείο της σεζόν.

Point Guards

Μίλος Τεόντοσιτς (ΤΣΣΚΑ) - 75,3

Επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, χωρίς να χρειαστεί να πατήσει ιδιαίτερα το γκάζι, ειδικά στο δεύτερο ματς με τον Παναθηναϊκό. Στο ΟΑΚΑ βέβαια η ελληνική ομάδα θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστική, επομένως οι αρμοδιότητες του Σέρβου γκαρντ αυξάνονται κι έτσι εξακολουθεί να αποτελεί τη βασική επιλογή της θέσης.

Σέρχιο Γιουλ (Ρεάλ) - 59,5

Πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση στο δεύτερο ματς της σειράς με την Εφές, παίρνοντας πολλές επιθετικές πρωτοβουλίες και το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη γενική σταθερότητά του φέτος τον διατηρεί στις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις της θέσης για την εβδομάδα που έρχεται. Στο αντίστοιχο ματς της κανονικής περιόδου μέσα στην Εφές είχε σημειώσει 21 ράνκινγκ.

Τζέρεμι Πάργκο (Μακάμπι) - 55,1

Ο παράγοντας έδρα δεν πτόησε καθόλου τον Αμερικανό της Μακάμπι που έκανε δύο πολύ αξιόλογες και πληθωρικές εμφανίσεις μέσα στην Φενερμπαχτσέ κι έτσι έχει ανεβάσει υψηλά τον πήχη για ανάλογη παρουσία και στο ή στα εντός έδρας παιχνίδια που ακολουθούν απέναντι στην τουρκική ομάδα, αποτελώντας έτσι μια από τις κορυφαίες επιλογές της θέσης για την τρίτη αγωνιστική των πλέι οφ.

Τόμας Ερτέλ (Εφές) - 55

Τώρα, τον καλύτερο εαυτό σας

Ήταν απλά συγκλονιστικός στο δεύτερο παιχνίδι μέσα στην Ρεάλ, επιβεβαιώνοντας την κλάση του, αλλά και την "αδυναμία" του στις ισπανικές ομάδες. Η σειρά πλέον μεταφέρεται στην Τουρκία και ο Ερτέλ μαζί με τον Πάργκο έχουν δώσει ξεχωριστό ενδιαφέρον στο παιχνίδι καθώς με τις εμφανίσεις τους "αμφισβητούν" ουσιαστικά την αναγκαιότητα της παρουσίας του Τεόντοσιτς σε κάθε ομάδα του fantasy.

Σέρχιο Ροντρίγκεζ (Ρεάλ) - 53,4

Σε αντίθεση με τον Γιουλ, πραγματοποίησε τη χειρότερη φετινή του εμφάνιση στο δεύτερο ματς με την Εφές και κατάφερε να διασώσει το σκορ του (που βρέθηκε μέχρι και το -7), χάρη στα φάουλ και τις βολές που κέρδισε στα τελευταία λεπτά. Φυσικά, ο Ροντρίγκεζ δεν είναι παίκτης που μπορεί να υποτιμηθεί εύκολα, ωστόσο ενόψει της τρίτης τουλάχιστον αγωνιστικής των πλέι οφ, δύσκολα μπορεί να προτιμηθεί έναντι των προηγούμενων παικτών.

Δημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός) - 49,7

Όπως και ολόκληρος ο Παναθηναϊκός, δεν έκανε σε καμιά περίπτωση αισθητή την παρουσία του στην Μόσχα, κάτι βέβαια που αναμένεται να συμβεί εντός έδρας, όσο δύσκολος κι αν είναι ο αντίπαλος. Ωστόσο, όπως και ο Ροντρίγκεζ, είναι λογικό να υπολείπεται στις προτιμήσεις των παικτών, από την πρώτη τετράδα της θέσης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αποτελεί μια ασφαλή επιλογή.

Shooting Guards & Small Forwards

Νεμάνια Μπιέλιτσα (Φενερμπαχτσέ) - 82

Τα 13,5 ρημπάουντ που παίρνει κατά μέσο όρο στα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς με την Μακάμπι αποτελούν, εκτός από κοσμο-ιστορικό γεγονός για περιφερειακό παίκτη του fantasy, άλλη μια εγγύηση για το σίγουρο σκορ του Σέρβου φόργουορντ, άρα και τη δεδομένη παρουσία του στο ρόστερ της ομάδας σας, ακόμα και για τα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν μέσα στην Μακάμπι, στην περίπτωση που γίνουν και τα δύο.

Νάντο Ντε Κολό (ΤΣΣΚΑ) - 73,7

Εξακολουθεί να μην εντυπωσιάζει ιδιαίτερα, παρόλο που βρέθηκε σε καλή μέρα στο δεύτερο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Μέσα στο ΟΑΚΑ οι συνθήκες του αγώνα θα είναι πιο δύσκολες κι αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό για τον Γάλλο, ωστόσο οι λόγοι για να μην τον έχετε στην ομάδα σας, προτιμώντας τέσσερις άλλους παίκτες, είναι μάλλον περισσότεροι.

Ρούντι Φερνάντεζ (Ρεάλ) - 71,2

Το δεύτερο παιχνίδι με την Εφές είναι σαφώς ασφαλέστερο δείγμα για τον Ισπανό, καθώς στο πρώτο ματς ήταν φανερά ανέτοιμος μετά τον τραυματισμό του και βάσει αυτού, η παρουσία του στην ομάδα σας, ενόψει των εκτός έδρας αναμετρήσεων που ακολουθούν, εξακολουθεί να είναι λίγο πολύ δεδομένη.

Ντέβιν Σμιθ (Μακάμπι) - 70,1

Μια από τις δύο μεγάλες απογοητεύσεις της πρώτης εβδομάδας των πλέι οφ, με δύο αδιάφορες εμφανίσεις σε μεγάλο μάλιστα χρόνο συμμετοχής. Η Φενερμπαχτσέ κατάφερε να τον περιορίσει αισθητά στην έδρα της, κάτι όμως που δεν θα είναι τόσο εύκολο μέσα στην έδρα της Μακάμπι. Έτσι, ο Σμιθ παραμένει στις πρώτες επιλογές, δεν μπορεί όμως να θεωρηθεί δεδομένη η παρουσία του στην κορυφαία τετράδα περιφερειακών για την εβδομάδα που έρχεται, λόγω ανταγωνισμού και της επανόδου του Σπανούλη.

Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός) - 66,7

Τώρα, τον καλύτερο εαυτό σας

Το -8 του πρώτου αγώνα φυσικά δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη, αντιθέτως, ήταν πολύ ενθαρρυντική η εμφάνισή του στο δεύτερο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα και η κρισιμότητα των επόμενων δύο αγώνων στον ΣΕΦ, επαναφέρει τον Σπανούλη δυναμικά στο προσκήνιο, καθώς πέραν της ηγετικής του στόφας, η ικανότητά του να κερδίζει φάουλ μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη, όχι μόνο στον Ολυμπιακό, αλλά και στους παίκτες που θα τον εντάξουν στο δυναμικό της ομάδας τους.

Αντρέι Κιριλένκο (ΤΣΣΚΑ) - 55,8

Ξεκίνησε τα πλέι οφ 13 κρέντιτς φθηνότερος και η απόδοσή του στα δύο πρώτα ματς με τον Παναθηναϊκό ήταν ενδεικτική της ποιότητάς του. Το αυξημένο επίπεδο δυσκολίας του ΟΑΚΑ λειτουργεί υπέρ του, ώστε να βρεθεί περισσότερη ώρα στο παρκέ και να γεμίσει ακόμα περισσότερο την στατιστική του, με την παρουσία του έτσι να κρίνεται μάλλον αναγκαία σε κάθε ομάδα του παιχνιδιού.

Ματ Λοτζέσκι (Ολυμπιακός) - 49,8

Στάθηκε παραπάνω από αξιοπρεπώς στα παιχνίδια του Παλάου Μπλαουγκράνα και αναμένεται να παίξει ανάλογα σημαντικό ρόλο εντός έδρας, είτε με το σκοράρισμα, είτε με τη γενική συνεισφορά του σε άλλες στατιστικές κατηγορίες, όπως τα ρημπάουντ, αποτελώντας έτσι μια ενδιαφέρουσα λύση στα μεσαία στρώματα τιμών των περιφερειακών.

Νίκος Παππάς (Παναθηναϊκός) - 47,7

Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα από την άμυνα της ΤΣΣΚΑ, αποτελώντας έτσι την κύρια επιθετική αιχμή του Παναθηναϊκού και τα δύο διψήφια σκορ που σημείωσε μέσα στην Μόσχα άφησαν υποσχέσεις για τουλάχιστον ανάλογο σκορ και εντός έδρας, ειδικά αν ο Σλότερ παραμείνει εκτός κι έτσι ο Έλληνας γκαρντ λάβει το χρόνο που του αρμόζει.

Χουάν Κάρλος Ναβάρο (Μπαρτσελόνα) - 45,8

Τώρα, τον καλύτερο εαυτό σας

Η Μπαρτσελόνα απώλεσε το πλεονέκτημα έδρας και τα παιχνίδια που ακολουθούν μέσα στον Ολυμπιακό είναι ύψιστης σημασίας για τους Ισπανούς, κάτι που σημαίνει ότι ο Ναβάρο αναμένεται να βγει μπροστά, όπως έκανε εξάλλου και στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς. Ως εκ τούτου, ο Ναβάρο αποτελεί μια άκρως ενδιαφέρουσα περίπτωση που μπορεί να συναγωνιστεί τα κορυφαία ονόματα της θέσης.

Σεντί Οσμάν (Εφές) - 28,8

Ο ταλαντούχος φόργουορντ έκανε δύο πολύ μεστές εμφανίσεις μέσα στην Ρεάλ και τρέχει πλέον ένα σερί τεσσάρων διψήφιων σκορ με πολύ περιορισμένο εύρος (11 έως 13). Φυσικά, τα σκορ αυτά είναι σαφώς υψηλότερα από αυτά που αντιστοιχούν στην τιμή του κι έτσι μπορείτε να τον αποκτήσετε, εφόσον έχετε ανάγκη από κάποιον φθηνό παίκτη στη θέση αυτή.

Κέι Σι Ρίβερς (Ρεάλ) - 19,5

Αποτελεί τον x-factor της Ρεάλ στη σειρά με την Εφές και δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι σε αυτόν τον παίκτη οφείλεται το 2-0 που έχει διαμορφωθεί υπέρ των Ισπανών. Παραμένει όμως υποψήφια επιλογή μόνο αν υπάρχει ανάγκη αγοράς κάποιου πολύ φθηνού παίκτη.

Power Forwards & Centers

Άντε Τόμιτς (Μπαρτσελόνα) - 79,3

Τα έχει βρει σκούρα απέναντι στους ψηλούς του Ολυμπιακού, καταφέρνει όμως να διατηρήσει υψηλά το ράνκινγκ του, το οποίο είναι σαφώς ανώτερο της απόδοσής του κι επακόλουθα να παραμείνει στην ομάδα σας και για τα εκτός έδρας παιχνίδια της Μπαρτσελόνα, παρότι υπάρχουν πολλές εναλλακτικές ενδιαφέρουσες περιπτώσεις ψηλών.

Νέναντ Κρστιτς (Εφές) - 68,7

Μετά από δύο εξαιρετικές παρουσίες μέσα στην Ρεάλ, αποτελεί τον πιο καυτό ψηλό του παιχνιδιού και ενόψει των εντός έδρας αναμετρήσεων που ακολουθούν η παρουσία του σε κάθε ομάδα του παιχνιδιού είναι μάλλον δεδομένη.

Φελίπε Ρέγιες (Ρεάλ) - 66,2

Έχει απογοητεύσει έως τώρα στη σειρά με την Εφές, όχι μόνο για το 9 ράνκινγκ που έχει σε μέσο όρο, αλλά και γιατί φορτώνεται από νωρίς με φάουλ, με αποτέλεσμα να μένει ουσιαστικά εκτός παιχνιδιού. Οι μετοχές του έχουν υποστεί σημαντική πτώση, ειδικά τώρα που η Ρεάλ αγωνίζεται εκτός έδρας, ωστόσο η εμπειρία και η ποιότητα του Ισπανού ψηλού δεν μπορούν να υποτιμηθούν και καλό είναι να τον διατηρήσετε υπόψη σας και για αυτή την εβδομάδα.

Μπράιαν Ραντλ (Μακάμπι) - 63,6

Δύο διψήφια σκορ εκτός έδρας με την Φενερμπαχτσέ τον βάζουν αυτόματα στο ραντάρ σας, αφού εντός έδρας θα είναι ικανός, τουλάχιστον, να τα επαναλάβει, χάρη στην πληθωρική του παρουσία, ενώ εντύπωση προκαλούν τα 15 δίποντα που πήρε στο δεύτερο ματς, επίδοση που αποτελεί φετινό ρεκόρ. Το μικρότερό φετινό του ράνκινγκ εντός έδρας είναι 8.

Σάσα Κάουν (ΤΣΣΚΑ) - 62

Δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και ο κύριος λόγος γι' αυτό ήταν η κατώτερη του αναμενομένου απόδοση του Παναθηναϊκού, που επέτρεψε στην ΤΣΣΚΑ να ανοίξει αρκετά το rotation. Μέσα στο ΟΑΚΑ θα έχει λογικά την ευκαιρία για κάτι καλύτερο αν και πλέον μάλλον υπολείπεται στον υψηλό ανταγωνισμό που έχει διαμορφωθεί στη θέση.

Γιαν Βέσελι (Φενερμπαχτσέ) - 56,6

Ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακός στο πρώτο ματς της σειράς, ενώ και στο δεύτερο παιχνίδι διατηρήσε το ράνκινγκ του σε διψήφιο νούμερο, μέσα στην Μακάμπι όμως το επίπεδο δυσκολίας αυξάνεται κατακόρυφα και ένα καλό σκορ του ικανότατου κατά τ' άλλα Τσέχου φόργουορντ δεν μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο, αντιθέτως, το εύρος των σκορ του είναι αρκετά μεγάλο, επομένως, η περίπτωσή του εμπεριέχει ρίσκο.

Γιώργος Πρίντεζης (Ολυμπιακός) - 53,8

MVP της δεύτερης μέρας των πλέι οφ, πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του μέσα στην Μπαρτσελόνα, δείχνοντας έτσι ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και βάζοντας ουσιαστικά τον εαυτό του στο μεγαλύτερο ποσοστό των ομάδων του παιχνιδιού, ενόψει των εντός έδρας αναμετρήσεων του Ολυμπιακού με τους Καταλανούς.

Εστέμπαν Μπατίστα (Παναθηναϊκός) - 53,5

Αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες μέσα στην Μόσχα γι' αυτό και τα σκορ του κυμάνθηκαν πολύ χαμηλότερα από το μέσο όρο του. Εντός έδρας θα έχει την ευκαιρία να επανέρθει στα φυσιολογικά φαντασιακά του επίπεδα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό και ένα ατομικό ρεκόρ απέναντι στα κορμιά της ΤΣΣΚΑ και ως εκ τούτου, η επιλογή του δεν ενθουσιάζει ιδιαίτερα.

Γκουστάβο Αγιόν (Ρεάλ) - 50,5

Σημείωσε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση στο πρώτο ματς απέναντι στην Εφές, ενώ και στο δεύτερο παιχνίδι έδωσε ένα αξιόλογο σκορ, χάρη στην καλή απόδοσή του στο τέταρτο δεκάλεπτο του αγώνα. Αυτή τη στιγμή έχει ξεκάθαρο προβάδισμα στη θέση 5 στην Ρεάλ, ωστόσο το γενικά μέτριο ιστορικό του και οι δυσκολίες ενός εκτός έδρας αγώνα δεν τον καθιστούν απαραίτητο για μια ομάδα fantasy.

Άλεξ Τάιους (Μακάμπι) - 45,6

Τώρα, τον καλύτερο εαυτό σας

Στάθηκε αρκετά καλά στο πρώτο παιχνίδι μέσα στην Φενερμπαχτσέ, δίχως να απογοητεύσει στο δεύτερο κι έτσι φέρει προσδοκίες για υψηλά σκορ εντός έδρας, όπου η Μακάμπι παίζει με άλλο αέρα, ειδικά σε τόσο κρίσιμα ματς. Η προϊστορία σε τέτοιους αγώνες μάλιστα είναι θετική για τον Αμερικανό σέντερ κι έτσι καλό είναι να τον εξετάσετε σοβαρά για το ρόστερ σας.

Τζέιμς Γκιστ (Παναθηναϊκός) - 42,5

Πραγματοποίησε δύο καλές εμφανίσεις μέσα στην ΤΣΣΚΑ και βάσει των σκορ του στη Μόσχα, αλλά και του ή των επερχόμενων παιχνιδιών στο ΟΑΚΑ, φαίνεται πως έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και να σημειώσει εκ νέου αξιόλογα ράνκινγκς. Μετά τον Τάιους, είναι μάλλον η καλύτερη φθηνή επιλογή που μπορείτε να κάνετε.

Ακολουθήστε μας στο Twitter και μπείτε στην παρέα μας στο Facebook για τα τελευταία νέα και για να μάθετε πρώτοι τραυματισμούς ή απουσίες της τελευταίας στιγμής.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ