EUROLEAGUE

The TOP-16 Fantasy Guide

The TOP-16 Fantasy Guide

To Euroleague Greece και το EFC The Blog παρουσιάζουν τον αναλυτικό οδηγό του Fantasy για το TOP 16. Τον οδηγό που κάθε παίκτης ΠΡΕΠΕΙ να διαβάσει.

Του Νότη Φιλιππίδη

Η κανονική περίοδος αποτελεί παρελθόν και πλέον ακολουθεί το "κυρίως πιάτο" της Euroleague, που δεν είναι άλλο από το TOP 16, με ένα μαραθώνιο 14 συναρπαστικών αγωνιστικών που αναμένεται να προσφέρει έντονες συγκινήσεις σε όλους τους παίκτες του fantasy. Η φετινή πρώτη αγωνιστική του TOP 16 θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου στην ...πρώτη χρονιά της σεζόν και πριν αλλάξει ο χρόνος, δηλαδή 29 και 30 Δεκεμβρίου, στην καρδιά δηλαδή των Χριστουγεννιάτικων διακοπών.

Στο fantasy βέβαια (πλέον) δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης. Για όλα τα δώρα στην ομάδα σας από εδώ και πέρα πρέπει να φροντίσετε εσείς. Σε αυτό το σημείο του παιχνιδιού υπάρχουν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για να το κάνετε αυτό. Ο περιορισμός των τριών αλλαγών παύει να ισχύει προσωρινά και μόνο για τη συγκεκριμένη αγωνιστική έχετε το δικαίωμα δέκα αλλαγών. Ουσιαστικά δηλαδή, φτιάχνετε την ομάδα σας από την αρχή, χωρίς να σας επηρεάζουν προηγούμενες επιλογές σας, που δεν μπορούσατε πχ να αποφύγετε, λόγω των περιορισμένων κινήσεων.

Πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Έχετε τη δυνατότητα να διορθώσετε όλες τις αστοχίες της κανονικής περιόδου, να εμπιστευθείτε τους παίκτες που θα συνεχίσουν στους ίδιους υψηλούς ρυθμούς, να στηρίξετε αυτούς που πιστεύετε θα ανεβάσουν τώρα την απόδοσή τους και φυσικά να αποφύγετε αυτούς που θα "ξεφουσκώσουν". Η ομάδα ξεκινάει από την αρχή. Το μόνο που παραμένει από την κανονική περίοδο και δεν αλλάζει είναι τα κρέντιτς που έχετε εξοικονομήσει. Όσο περισσότερα, τόσο καλύτερη δουλειά έχετε κάνει.

Διαβάστε εδώ την υπόλοιπη ανάλυση

Point Guards

Thomas Heurtel (Efes) - 76,2

The TOP-16 Fantasy Guide


Ο ηγέτης της Εφές έβγαλε μάτια στην πρώτη φάση της διοργάνωσης, σημειώνοντας Index Rating μεγαλύτερο του 20 ουκ ολίγες φορές. Φυσικά και αποτελεί στόχο για κάθε ομάδα, ωστόσο η τιμή του στην αρχή του TOP 16 ίσως είναι λίγο τσουχτερή, σε σχέση μάλιστα με άλλα πρωτοκλασάτα ονόματα της θέσης. Από την άλλη πλευρά βέβαια, βρίσκεται στον εύκολο όμιλο του TOP 16 κι έτσι δεν αποκλείεται να συνεχίσει τις υψηλές πτήσεις καθ όλη τη διάρκεια της νέας φάσης.

Milos Teodosic (CSKA) - 68,4
Η απόδοσή του έπεσε στα τελευταία παιχνίδια της Regular Season, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να σας ανησυχεί, διότι τα σπουδαία τώρα ξεκινούν για την ΤΣΣΚΑ κι ο Σέρβος πλέι μέικερ αναμένεται να σηκώσει το βαρύ φορτίο στις πλάτες του (μαζί με τον De Colo, βεβαίως βεβαίως), σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο. Η τιμή του είναι εξαιρετική, ωστόσο έχει δύσκολη πρεμιέρα μέσα στην Κίμκι.

Nick Calathes (Panathinaikos) - 66,3
Αγωνίστηκε σύμφωνα με τις πραγματικές του δυνατότητες στις τελευταίες αγωνιστικές της πρώτης φάσης, επιβεβαιώνοντας ότι είναι από τους point guards με το μεγαλύτερο potential στο παιχνίδι. Ο "καλός" Calathes ανήκει στους κορυφαίους της θέσης, ωστόσο μένει να σταθεροποιήσει την απόδοσή του σε υψηλά επίπεδα, προκειμένου να διαλύσει τις όποιες αμφιβολίες παραμένουν για την απόκτησή του, σε μια, όχι και τόσο φθηνή πλέον, τιμή.

Διαβάστε τις υπόλοιπες επιλογές εδώ

Shooting Guards & Small Forwards

Nando De Colo (CSKA) - 97,4
Διανύει απλά καταπληκτική σεζόν μέχρι στιγμής, έχει πάρει τα ηνία της ΤΣΣΚΑ και παρά την πολύ υψηλή τιμή του, είναι μάλλον απαραίτητο να βρίσκεται στην ομάδα σας και λόγω ποιότητας και σταθερότητας, αλλά και λόγω έλλειψης εναλλακτικών, ιδιαίτερα αξιόλογων λύσεων. Ο De Colo είναι ο .. Curry, του φετινού fantasy και μένει να το αποδείξει και σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο, σε έδρες ομάδων όπως του Ολυμπιακού, της Μπαρτσελόνα, της Ρεάλ και της Κίμκι.

Malcolm Delaney (Lokomotiv) - 81,1

The TOP-16 Fantasy Guide


Πλέον παίζει ...ξεκάθαρα δεύτερος στη θέση, κάτι που σημαίνει ότι η παρουσία του στην ομάδα σας είναι μάλλον επιτακτική, ειδικά από τη στιγμή που η Κουμπάν βρίσκεται στον εύκολο όμιλο του TOP 16. Ούτως ή άλλως, "παίζει μόνος του" στην περιφέρεια της ρωσικής ομάδας και αναπόφευκτα, έχει πολλά ακόμα παιχνίδια με 20+ Index Rating μπροστά του.

Alexey Shved (Khimki) - 62,8
Πραγματοποίησε μια αρκετά θετική regular season, χωρίς πάντως να έχει "βγάλει μάτια" και ίσως έτσι θα πρέπει να αναμένεται και η συνέχεια, λόγω αυξημένου ανταγωνισμού τόσο στα πλαίσια της ομάδας, όσο και σε αυτά του ομίλου, αφού κάθε αγωνιστική σχεδόν η Κίμκι θα έχει να δώσει ένα ντέρμπι, στην προσπάθειά της να περάσει στη βαθμολογία ένα από τα τέσσερα μεγαθήρια του ομίλου. Είναι λογικό λοιπόν, να εξακολουθήσουν να υφίστανται φαινόμενα αστάθειας, ανάλογα και με την ευστοχία του.

Διαβάστε τις υπόλοιπες επιλογές εδώ

Power Forwards & Centers

Ioannis Bourousis (Laboral) - 100,5
Ήταν αναντίρρητα ο καλύτερος παίκτης του fantasy στην Regular Season και δεν φάνηκε ούτε μια αγωνιστική ευάλωτος απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα. Η Λαμποράλ βέβαια βρίσκεται στο δύσκολο όμιλο του TOP 16 κι έτσι εύλογα εγείρονται αμφιβολίες για το κατά πόσο ο Bourousis μπορεί να διατηρήσει σε ...τριψήφια επίπεδα την τιμή του, αλλά αυτό είναι κάτι, ούτως ή άλλως, εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί, όπως έχει αποδειχθεί και ιστορικά. Μπορείτε να εφαρμόσετε το rotation στην περίπτωσή του, όχι γιατί το χρειάζεται αγωνιστικά, αλλά λόγω της υψηλής τιμής του, που ενδεχομένως σας περιορίζει σε άλλες κινήσεις.

Ante Tomic (Barcelona) - 84,1
Μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές, ο Κροάτης σέντερ είναι ασταμάτητος, επιβεβαιώνοντας ότι αποτελεί τον κορυφαίο ψηλό του fantasy τα τρία τελευταία χρόνια. Η Μπαρτσελόνα βέβαια φέτος διαθέτει αρκετές περισσότερες λύσεις στο 5 κι έτσι το ταβάνι του Tomic μάλλον περιορίζεται, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πέσει εύκολα κι από τα 80 κρέντιτς. Στην πρεμιέρα, ο Tomic δοκιμάζεται στην έδρα του Ολυμπιακού.

Maik Zirbes (Crvena Zvezda) - 81,6

The TOP-16 Fantasy Guide


Έχοντας δώσει σκορ μεγαλύτερο του 30 στα τρία τελευταία εντός έδρας ματς του Ερυθρού Αστέρα στην κανονική περίοδο, είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς ότι ο Γερμανός σέντερ θα πρέπει να βρίσκεται στην ομάδα σας, τουλάχιστον στα συγκεκριμένα παιχνίδια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι απαγορευτική η παρουσία του και στα υπόλοιπα ματς. Σίγουρα όμως, στα 81,6 κρέντιτς η απόκτησή του δεν ενθουσιάζει το ίδιο, όταν στην πρεμιέρα ο Αστέρας φιλοξενείται από την Εφές.

Διαβάστε τις υπόλοιπες επιλογές εδώ

Ελάτε στην παρέα του EFC The Blog στο Facebookκαι ακολουθήστε στο Twitterγια τραυματισμούς, απουσίες, προβλήματα της τελευταίας στιγμής.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ