EUROLEAGUE

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης
INTIME SPORTS

Τελευταία αγωνιστική του TOP 16 και το Euroleague Fantasy Challenge βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης! Διαβάστε τι λέει ο "ειδικός" για να αποφύγετε τις κακοτοπιές.

Τελευταία αγωνιστική του TOP 16 και το Fantasy Challenge βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης! Πλέον οι ομάδες με κίνητρο είναι λιγότερες από τις αδιάφορες και είναι λογικό να προκύψουν περισσότερες προγραμματισμένες και μη απουσίες.

Του Νότη Φιλιππίδη

Κι επειδή οι τελευταίες είναι πολλές φορές δύσκολο να προβλεφθούν, αν και σίγουρα το κριτήριο της ...αδιαφορίας, μπορεί να σας γλυτώσει από τα χειρότερα, καλό είναι να ελέγχετε το παιχνίδι μέχρι και την τελευταία στιγμή της προθεσμίας των αλλαγών, ώστε να έχετε την καλύτερη δυνατή πληροφόρηση και να ξέρετε ότι τουλάχιστον έχετε κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσατε, άσχετα αν στη συνέχεια προκύψουν νέες απουσίες.

Το injury report της αγωνιστικής έχει ήδη δημοσιευθεί, αλλά για την ενημέρωση απουσιών που πιθανώς προκύψουν στη συνέχεια υπάρχει φυσικά η σελίδα μας στο Facebook, ενώ και το ίδιο το παιχνίδι θα βρίσκεται σε εγρήγορση για την έγκαιρη εμφάνιση των σταυρών.

Δεν χρειάζεται πανικός όμως. Θα πρέπει να δώσετε προτεραιότητα στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, είτε αυτό σημαίνει ότι περιέχουν παίκτη που είναι σίγουρα αδιάφορος, είτε ότι έρχεται παίκτης που έχει σίγουρα κίνητρο. Ο κανόνας είναι ότι τρεις αδιάφοροι φεύγουν και τρεις που καίγονται έρχονται, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούν να υπάρξουν ...παραλλαγές. Το πιθανότερο είναι πως αναγκαστικά θα μείνουν κάποιοι αδιάφοροι παίκτες στην ομάδα σας, επομένως θα πρέπει να αποφασίσετε ποιοι πρέπει οπωσδήποτε να φύγουν και ποιοι είναι πιο εύκολο να μείνουν, με λιγότερες πιθανότητες να σας φέρουν σε ...δύσκολη θέση, με ένα μικρότερο ή μηδενικό σκορ. Ουσιαστικά, εδώ κολλάει η παροιμία "φύλαγε τα ρούχα σου, για να έχεις τα μισά".

Αυτοί που θα φύγουν βέβαια μπορεί να προκύψουν χωρίς καμιά δυσκολία, από τις δεδομένες απουσίες της αγωνιστικής, επομένως να απλουστευθεί έτσι η διαδικασία των αλλαγών. Ως γνωστόν πάντως, το ότι κάποιος παίζει σε ένα ντέρμπι δε σημαίνει ότι θα κάνει απαραίτητα καλύτερο σκορ από έναν που αγωνίζεται σε αδιάφορο ματς, επομένως να είστε έτοιμοι για όλα. Για τα καλύτερα και τα χειρότερα!

Ενόψει playoffs πάντως, κάθε ομάδα θα έχει δικαίωμα 10 αλλαγών, ήτοι ολόκληρης της ομάδας, επομένως για το σχεδιασμό αυτής της εβδομάδας, εξετάστε μόνο τα ματς αυτής της αγωνιστικής και όχι για παράδειγμα μήπως δε συνεχίσει ο παίκτης στη διοργάνωση, άρα θα πρέπει να ξοδέψετε μία αλλαγή. Όλο το ρόστερ μπορεί να δημιουργηθεί από την αρχή, την επόμενη αγωνιστική.

Κεφάλαιο Point Guards

Εδώ υπάρχουν τρεις βασικές επιλογές. Η πρώτη φυσικά δεν είναι άλλη από τον Σέρχιο Ροντρίγκεζ. Η Ρεάλ θα είναι κατά πάσα πιθανότητα, ουσιαστικά αδιάφορη, ωστόσο με τη σεζόν που κάνει ο Ισπανός, πώς μπορεί να φύγει από την ομάδα σας; Υπάρχουν σίγουρα άλλες προτεραιότητες για τις τρεις αλλαγές σας.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Από εκεί και πέρα, αυτός που "καίγεται" είναι ο Κάρλος Αρόγιο, με τη Γαλατά να χρειάζεται τη νίκη για να περάσει στα playoffs. Ο Πορτορικανός κάνει εξαιρετικό TOP 16 και η Παρτιζάν μέσα στην Τουρκία φυσικά δεν αποτελεί το δυσκολότερο εμπόδιο για να κλείσει τη φάση αυτή με ένα ακόμα πολύ δυνατό σκορ.

Σε αγώνα που υπάρχει ενδιαφέρον και από τις δύο ομάδες αγωνίζεται ο Δημήτρης Διαμαντίδης, το αποτέλεσμα βέβαια στον ελληνικό εμφύλιο δεν είναι τόσο κομβικό, όσο στο ματς της Γαλατασαράι. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού βέβαια βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, παίζει ...31 στα τελευταία 3 ματς, αλλά από την άλλη, ο Ολυμπιακός μέσα στο ΣΕΦ δε συγκρίνεται ως αντίπαλος με την Παρτιζάν εντός έδρας. Επομένως, φαίνεται πως προτιμότερος είναι ο Αρόγιο, ωστόσο έχει λογική η παραμονή του Διαμαντίδη στην ομάδα σας.

Οι βασικές επιλογές αυτή την εβδομάδα είναι αυτές οι τρεις. Το να ρισκάρετε με Ντέντμον ή ΜακΚάλεμπ έχει λογική μόνο αν έχετε πραγματοποιήσει αλλού τις τρεις αλλαγές σας, κάτι βέβαια που μόνο απίθανο δεν είναι αυτή την αγωνιστική.

Κεφάλαιο Shooting Guards & Small Forwards

Όπως και στους ψηλούς, οι παίκτες εδώ μπορούν να χωριστούν σε πολλές κατηγορίες. Αυτοί που η ομάδα τους έχει ενδιαφέρον και είναι σε καλή κατάσταση είναι οι γκαρντ του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης και Ματ Λοτζέσκι. Για τον πρώτο δεν χρειάζονται συστάσεις και με τον Παναθηναϊκό χωρίς Πεδουλάκη και εντός έδρας μάλιστα, δεν εμπνέει φόβο, όπως στο ματς του πρώτου γύρου. Όσο για τον Λοτζέσκι, στάθηκε και με το παραπάνω στο ύψος του στα δύο τελευταία ματς, αναπλήρωσε και το κενό του Περπέρογλου, αλλά ο τελευταίος αναμένεται να επιστρέψει, επομένως, αυτομάτως οι μετοχές του Αμερικανού πέφτουν, αφού ούτως ή άλλως δεν ανήκει και στο πρώτο στρώμα των παικτών του Fantasy.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Ενδιαφέρον έχει και η Λοκομοτίβ, του Κρούνοσλαβ Σίμον, όμως ο Κροάτης έχει άθροισμα Index Rating στα τελευταία τρία ματς μόλις ...1! Ο αγώνας με την Μπάγερν βέβαια είναι κάτι παραπάνω από κομβικός και το θετικό είναι ότι γίνεται πριν την αναμέτρηση της Γαλατασαράι με την Παρτιζάν, επομένως ο Σίμον πιθανότατα να πάρει πάλι πολλές πρωτοβουλίες, όπως έκανε μέχρι πριν ένα μήνα. Έτσι, η απόκτησή του έχει λογική, όπως και το ...προσπέρασμά του βέβαια. Θεωρητικά ενδιαφέρον έχει και η ΤΣΣΚΑ (πρακτικά όμως όχι, όπως φαίνεται κι από τις δηλώσεις του Μεσίνα), αλλά ένα ματς μέσα στην Μακάμπι μόνο εύκολο δεν είναι, γι' αυτό και δεν ενθουσιάζει και πάρα πολύ η επιλογή του Σόνι Γουίμς, παρόλο που είναι σε καλή κατάσταση και θα απουσιάζει ο Τεόντοσιτς. Εξάλλου, τα δύο μεγαλύτερά του σκορ φέτος τα έχει σημειώσει εκτός έδρας, όμως αυτή τη φορά, υπάρχει διάθεση από τον Μεσίνα να περάσουν πολλά από τα χέρια των Τζάκσον και Πάργκο.

Στην κατηγορία των ... σχεδόν αδιάφορων υπάρχει ο Ρούντι Φερνάντεζ, για τον οποίο βέβαια ίσως να έχει μεγαλύτερη σημασία η συγκεκριμένη έδρα που παίζει, παρά η εξασφάλιση και τυπικά της πρωτιάς του ομίλου από τη Ρεάλ. Στην περίπτωσή του πάντως, δε φαίνεται να είναι αμφίβολη η συμμετοχή του, το θέμα είναι όμως κατά πόσο θα ...φορτσάρει. Σίγουρα αδιάφορη πάντως είναι η Φενερμπαχτσέ κι έτσι παίκτες όπως ο Νεμάνια Μπιέλιτσα κρίνονται επισφαλείς, αν και μετά το κάζο του αποκλεισμού και λόγω της έλλειψης πάγκου, ίσως δε δούμε πολλές εκπλήξεις στη διαχείριση του ρόστερ απέναντι στην Εφές. Επίσης αδιάφορη, εδώ και αρκετές αγωνιστικές βέβαια είναι και η Παρτιζάν, με τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς να είναι απογοητευτικός και στο τελευταίο παιχνίδι κι έτσι να μην έχει κάποιο νόημα η παρουσία του στο ρόστερ της ομάδας σας.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Υπάρχουν βέβαια και αδιάφοροι παίκτες που είναι σε καλή κατάσταση, άρα έχει μεγαλύτερη λογική η παραμονή τους στην ομάδα σας. Πρώτος και καλύτερος βέβαια είναι ο Μάλκολμ Ντιλέινι, με την αποκλεισμένη Μπάγερν να έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και να μη θέλει λογικά να τις χαλάσει, παρατάσσοντας ένα ελλιπές ρόστερ απέναντι στην Λοκομοτίβ που ψάχνει τη διαφορά. Εγγυημένη συμμετοχή φαίνεται να έχει και ο Ντάνιελ Χάκετ (15+ μέσα όρο Index Rating στα 4 τελευταία ματς) για τη Μιλάνο, με τους Λάνκφορντ και Τζεντίλε να έχουν τεθεί εκτός μάχης, ενώ, από τους ...προ πολλού αδιάφορους, ο Τζαμόν Γκόρντον συνεχίζει να κάνει εξαιρετική δουλειά.

Υπάρχουν και κάποιες έκτακτες λύσεις, που ίσως αξίζει να εξετάσετε αν θέλετε να επενδύσετε στο κριτήριο των αγώνων και των παικτών με κίνητρο. Μια επιλογή είναι ο Μαλίκ Χέρστον, που έχει ανεβάσει στροφές και στα εφτά τελευταία παιχνίδια έχει δώσει δύο σκορ στο 20, τέσσερα στο 10 και ένα -7! Φορτσάτος έχει μπει στα πρώτα του φετινά παιχνίδια, μετά το σοβαρό τραυματισμό που είχε, ο Ντέιβις Μπέρτανς της Παρτιζάν, με τον Λετονό να αναλαμβάνει ρόλο Μπογκντάνοβιτς στο τελευταίο ματς, με 18 σουτ, ενώ απόντως του Όλεσον, ο Άλεξ Αμπρίνες θα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει τις θετικές εμφανίσεις του.

Κεφάλαιο Power Forwards & Centers

Στη θέση αυτή υπάρχουν σαφώς περισσότερες επιλογές, με το κριτήριο του κινήτρου των ομάδων να υποδεικνύει την επιθυμητή τετράδα ψηλών της αγωνιστικής: Μπράουν, Ντάνστον, Χέντριξ και Έρτσεγκ.

Ο Ντέρικ Μπράουν προέρχεται από το 4 μέσα στη Ρεάλ, αλλά τα προηγούμενά του σκορ δεν αφήνουν περιθώρια για να απουσιάζει από την ομάδα σας, δεδομένου ότι η Λοκομοτίβ θέλει νίκη και με μεγάλη διαφορά για να έχει ελπίδες πρόκρισης. Το ίδιο ισχύει και για τον Ρίτσαρντ Χέντριξ, που δεν κάνει και άσχημο TOP 16, έχοντας δώσει μάλιστα μερικά εξαιρετικά σκορ, όπως στο παιχνίδι του πρώτου γύρου με την Μπάγερν (26). Ανάλογο κίνητρο έχει και η Γαλατασαράι του Ζόραν Έρτσεγκ, Fantasy MVP της προηγούμενης αγωνιστικής, με τη συμμετοχή του Ποπς Μένσα-Μπόνσου πάντως, που μπορεί να του κόψει χρόνο, να είναι αμφίβολη για την ώρα, ενώ και ο Ολυμπιακός του σταθερού Μπράιαντ Ντάνστον θέλει τη νίκη για να αποφύγει τη Ρεάλ στα playoffs. Θεωρητικά ενδιαφέρον έχει και η ΤΣΣΚΑ, με τον Βίκτορ Κριάπα να αποτελεί ίσως το βασικότερο γρανάζι της. Ο Ρώσος φόργουορντ είχε πραγματοποιήσει την καλύτερή φετινή εμφάνιση απέναντι στην Μακάμπι στον πρώτο γύρο.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Παίκτες με ενδιαφέρον είναι και οι Νέναντ Κρστιτς και Στεφάν Λάσμε, όμως σε αντίθεση με τους παραπάνω, δεν είναι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, με τα μονοψήφια σκορ να αποτελούν τον κανόνα στο δεύτερο γύρο του TOP 16.

Ως προς του αδιάφορους, ο Νίκολα Μίροτιτς αγωνίζεται σε μια αγαπημένη του έδρα (όπου έχει κάνει το ρεκόρ βολών, 18/18, στην Euroleague), αν πάντα η Ρεάλ μπορεί να θεωρηθεί αδιάφορη, ενώ ο Ζοφρ Λοβέρν της προ πολλού αποκλεισμένης Παρτιζάν προέρχεται από δύο μικρά σκορ, σε αισθητά μικρότερο χρόνο συμμετοχής μάλιστα. Δεδομένου ότι η Γαλατασαράι θα καίγεται για τη νίκη, δεν είναι και η καλύτερη δυνατή επιλογή. Εντός έδρας πάντως απέναντι στην Τουρκική ομάδα είχε δώσει το μεγαλύτερο σκορ του φέτος. Αδιάφορη είναι και η Μάλαγα του ανέτοιμου για την ώρα Νικ Κάνερ-Μέντλεϊ, όπως και η Ζαλγκίρις, η οποία πάντως προχώρησε σε αλλαγή προπονητή, άρα το κίνητρο θα υπάρχει, το θέμα είναι όμως πως θα ανακατευτεί η τράπουλα, με τον Ρομπέρτας Γιαφτόκας πάντως να αγωνίζεται το σαββατοκύριακο, άρα να μην έχει πρόβλημα τραυματισμού.

Όπως και στους περιφερειακούς, υπάρχουν και αδιάφοροι παίκτες, που βρίσκονται όμως σε καλή κατάσταση, άρα μπορούν πιο εύκολα να παραμείνουν στην ομάδα σας. Ένας από αυτούς είναι ο Άντε Τόμιτς, ο οποίος συνεχίζει να δίνει ράνκινγκ για πλάκα. Με τη δεδομένη απουσία του Όλεσον, περισσεύει ένας παίκτης από το ρόστερ της Μπαρτσελόνα για να μείνει εκτός της αναμέτρησης με τη Λαμποράλ, αλλά δύσκολα αυτός να είναι ο Κροάτης, με αυτά που είδε ο Πασκουάλ στο Μιλάνο! Όπως και να 'χει όμως, ο Τόμιτς λογικά θα έχει και πάλι περιορισμένο χρόνο συμμετοχής λόγω του Λάμπε, παίκτης που έκανε δηλώσεις για την Μπαρτσελόνα στη συνέντευξη τύπου πριν το ματς και που ίσως πάρει αρκετό χρόνο για την καλύτερη δυνατή προσαρμογή του ενόψει playoffs. Το καλό σε όλα αυτά είναι ότι ο ισπανικός εμφύλιος διεξάγεται σήμερα, άρα ίσως γίνει γνωστή η απουσία της Μπαρτσελόνα πριν την προθεσμία των αλλαγών.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Ανάλογες περιπτώσεις είναι ο Τίμπορ Πλάις, αντίπαλος της Μπαρτσελόνα αυτή την εβδομάδα, που συνεχίζει να δίνει καλά σκορ, όπως κάνει και ο Άλεξ Τάιους, που στα τρία τελευταία παιχνίδια έχει σημειώσει Index Ratings 18, 26 και 26, αν και απέναντι στην ΤΣΣΚΑ δύσκολα να επαναλάβει τέτοια εμφάνιση. Υπάρχει και ο Σαμάρντο Σάμιουελς, της αδιάφορης Μιλάνο, που επίσης συνεχίζει θετικά στο TOP 16.

Όσον αφορά τις έκτακτες λύσεις, λογικά δε θα χρειαστεί να τις εξετάσετε, αφού θα έχετε καλυφθεί από τους παραπάνω παίκτες. Αξίζουν ωστόσο να αναφερθούν ο Γκιόρκι Σερμαντίνι, που έχει μέσο όρο 12,2 στα 5 ματς που έχει δώσει με τη φανέλα του Ολυμπιακού και ο Αρτούρας Γκουντάιτις, που έχει ξεπεταχτεί απότομα στα τελευταία παιχνίδια της Ζαλγκίρις.

* Στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε όπως πάντα για τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν εκπνέυσει η διορία. Βρείτε μας και στο Twitter .

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ