EUROLEAGUE

Rotation με τον καλύτερο δυνατό τρόπο

Rotation με τον καλύτερο δυνατό τρόπο

Νέα εβδομάδα για την Euroleague και το Fantasy Challenge με τις τρεις πρώτες αγωνιστικές του TOP 16 να αποτελούν παρελθόν, αλλά και οδηγό για τη συνέχεια και το rotation των ομάδων του παιχνιδιού.

Η αγωνιστική που προηγήθηκε ήταν ουσιαστικά η συνέχεια της 12ης αγωνιστικής, με συνολικά χαμηλά σκορ, παίκτες-κλειδιά να μην αποδίδουν, αλλά και άλλους να μένουν ξαφνικά εκτός, όπως ο Σόνι Γουίμς, η ενημέρωση για την απουσία του οποίου υπήρξε λίγα μόλις λεπτά πριν την λήξη της προθεσμίας των αλλαγών.

Του Νότη Φιλιππίδη

Εν τέλει βέβαια, ο Αμερικανός δεν ήταν η χειρότερη δυνατή περίπτωση, αφού μπορεί να μην έδωσε σκορ, αλλά δεν έχασε και κρέντιτς, τη στιγμή που άλλοι παίκτες, όπως για παράδειγμα ο Άντερσον και ο Κίνσεϊ πραγματοποίησαν κάκιστες εμφανίσεις, ζημιώνοντας περισσότερο τις ομάδες τους.

Ενόψει της 14ης αγωνιστικής βέβαια αναμένεται αντιστροφή της κατάστασης, αφού είναι εξαιρετικά σπάνιο ένα σερί τριών συνεχόμενων κακών αγωνιστικών στο fantasy, ακόμα και σε μια δύσκολη φάση όπως το TOP 16 και όσο φειδωλή μπορεί να παρουσιαστεί αυτή η φάση στα σκορ των παικτών και των ομάδων, άλλο τόσο γενναιόδωρη μπορεί να γίνει.

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να εξετάζετε και τα παιχνίδια της επόμενης αγωνιστικής, ώστε να έχετε μια συνολικότερη εικόνα του προγράμματος και το πως μπορείτε να πραγματοποιήσετε το rotation με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό είναι κάτι που θα σας ωφελήσει ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη αγωνιστική, δεδομένου ότι υπάρχουν αρκετοί περιφερειακοί παίκτες με δύσκολες αποστολές την εβδομάδα που ακολουθεί.

Rotation με τον καλύτερο δυνατό τρόπο

Point Guards

Τέιλορ Ρότεστι (Νίζνι) - 85

Επανήρθε στα μεγάλα σκορ (έχοντας 6/7 τρίποντα) μέσα στην έδρα της Λαμποράλ, χωρίς αυτό ωστόσο να αρκεί για να χαρίσει στην ομάδα του άλλη μία εκτός έδρας νίκη. Επόμενος αντίπαλος η Εφές, ομάδα που τον είχε αναγκάσει σε 8 λάθη και στο μικρότερο διψήφιο ράνκινγκ του (12), στο αντίστοιχο ματς της κανονικής περιόδου, μέσα στη Ρωσία.

Μίλος Τεόντοσιτς (ΤΣΣΚΑ) - 77

Ο αγώνας μέσα στην Εφές ήταν μια παράσταση του Ντε Κολό, με τον Τεόντοσιτς να μένει σε δεύτερο ρόλο. Αυτή είναι μια πολύ καλή στιγμή για να αποκτήσετε σχετικά φθηνά τον Σέρβο άσο, δεδομένου ότι είχε φτάσει και τα 90 κρέντιτς. Εξάλλου, δεν θα έχει κάθε φορά 1/9 τρίποντα, ενώ απέναντι στην Μάλαγα, την οποία υποδέχεται η ΤΣΣΚΑ αυτή την εβδομάδα, ο Τεόντοσιτς έχει σημειώσει το μεγαλύτερο φετινό του ράνκινγκ (31).

Σέρχιο Γιουλ (Ρεάλ) - 61,2

Δεν έχουν αλλάξει και πολλά για τον Ισπανό στο TOP 16, που παραμένει σταθερή αξία στο παιχνίδι. Όσοι τον είχατε, μπορείτε τώρα να αποκτήσετε φθηνότερα τον Τεόντοσιτς, ή να προλάβετε τον Ροντρίγκεζ πριν ανεβάσει την τιμή του. Επομένως, παρότι είναι μια από τις ασφαλέστερες επιλογές και με αγωνιστικά κριτήρια μπορεί να σταθεί επάξια στην ομάδα σας, από οικονομικής και στρατηγικής άποψης, ίσως τώρα είναι μια καλή στιγμή για να τον πουλήσετε.

Σέρχιο Ροντρίγκεζ (Ρεάλ) - 54,8

Δεν εντυπωσίασε με την Άλμπα, αλλά συνέχισε την αργή, αλλά σταθερή ανοδική του πορεία στο TOP 16, με αριθμητική πρόοδο. Αυτό είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει, άρα μπορείτε να τον αποκτήσετε, ώστε να έχετε εξασφαλισμένο ένα διψήφιο σκορ κάθε φορά, περιμένοντας για τη στιγμή που θα έρθουν και τα 20άρια.

Μαρσελίνιο Χουέρτας (Μπαρτσελόνα) - 53,8

Το 3 μέσα στην Μακάμπι γκρέμισε ουσιαστικά το φαντασιακό μομέντουμ του τελευταίου μήνα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Βραζιλιάνος δεν μπορεί να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε στο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα που ακολουθεί, μέσα στην Βαρκελώνη. Κανείς βέβαια δεν μπορεί να αποκλείσει και το αντίθετο σενάριο, επομένως η περίπτωση του Χουέρτας διατηρεί ρίσκο, δεδομένου και ότι οι Σέρβοι έχουν καλή άμυνα.

Τζέρεμι Πάργκο (Μακάμπι) - 53,1

Έχει έξι συνεχόμενα διψήφια σκορ κι αν τα "κουλούρια" που έχει δώσει κατά καιρούς αποτελούν οριστικά παρελθόν, τότε αποτελεί περίπτωση "Ροντρίγκεζ", αφού μπορεί ανά πάσα στιγμή να απογειώσει το ράνκινγκ του, εξάλλου και το 19 απέναντι σε έναν αντίπαλο όπως η Μπαρτσελόνα μόνο μικρό δεν ήταν. Το επόμενο ματς δεν είναι εύκολο πάντως, απέναντι στην αμυντική Ζαλγκίρις, μέσα στην Λιθουανία.

Τόμας Ερτέλ (Εφές) - 52

Η μεταγραφή στην Εφές του έχει στοιχίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό, ωστόσο στο τελευταίο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ έδειξε σημάδια προσαρμογής, αφού αγωνίστηκε 25 λεπτά και μοίρασε 8 ασσίστ. Το σκορ δεν ήταν ανάλογο, λόγω και της αστοχίας του, αλλά απ' ότι φαίνεται δεν αργεί η στιγμή που θα επιστρέψει στα διψήφια.

Άαρον Τζάκσον (ΤΣΣΚΑ) - 51,8

Δίνει το παρόν κάθε φορά που η ομάδα του τον χρειάζεται, με χαρακτηριστική συνέπεια φέτος. Διατηρεί φαντασιακό ενδιαφέρον βέβαια μόνο εφόσον ο Γουίμς παραμείνει εκτός κι έτσι πάρει ο ίδιος πολύ περισσότερο χρόνο. Διαφορετικά, η τιμή του είναι απαγορευτική και το 28 απέναντι στην Εφές είναι μάλλον απίθανο να επαναληφθεί.

Μάικ Τζέιμς (Λαμποράλ) - 33

Συνεχίζει όλο και καλύτερος ο Αμερικανός με μέσο όρο ράνκινγκ 15 στα τρία πρώτα παιχνίδια του TOP 16, όντας πλέον αρκετά υποτιμημένος. Παραμένει εξαιρετική περίπτωση που μπορεί να σας λύσει τα χέρια στο συνολικό πλάνο σας, εξοικονομώντας κρέντιτς για ακριβότερες κινήσεις σε άλλες θέσεις.

Rotation με τον καλύτερο δυνατό τρόπο

Shooting Guards & Small Forwards

Νάντο Ντε Κολό (ΤΣΣΚΑ) - 77,6

MVP της 3ης αγωνιστικής του TOP 16, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την απουσία της τελευταίας στιγμής του Σόνι Γουίμς, κερδίζοντας 12 φάουλ και εκτελώντας 13 βολές μέσα στην Εφές. Το αν αποτελεί καλή ή όχι περίπτωση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το αν επιστρέψει ή όχι ο Γουίμς, ενώ η Μάλαγα που είναι ο επόμενος αντίπαλος της ΤΣΣΚΑ κάνει με διαφορά τα λιγότερα φάουλ στη διοργάνωση.

Ντέβιν Σμιθ (Μακάμπι) - 76,8

Συνέχισε σε μέτρια επίπεδα στην αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα, έχοντας και πάλι όμως, νούμερα αρκετά κοινά με τους μέσους όρους του, με τη μόνη πραγματική διαφορά ότι πλέον, στο TOP 16, υστερεί πάρα πολύ στο θέμα των διπόντων. Έχει μόλις 1/8 στα δύο παιχνίδια της νέας φάσης κι εύλογα αυτό είναι κάτι που θα βελτιωθεί στη συνέχεια, επομένως μπορείτε να τον έχετε στο ραντάρ σας.

Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός) - 72,8

Έσωσε την παρτίδα στο τέλος του ντέρμπι με την Φενέρ, αφού μέχρι και λίγα λεπτά πριν τη λήξη το σκορ του ήταν μετά βίας θετικό. Εντός έδρας με την Λαμποράλ έχει σημειώσει μακράν το μικρότερο φετινό του σκορ (1), ωστόσο αυτό μάλλον ήταν τυχαίο γεγονός, αφού μέσα στην Βιτόρια είχε κάνει 30. Εξάλλου, πολλά έχουν αλλάξει στην ισπανική ομάδα από τον Οκτώβριο και ενόψει του επόμενου αγώνα των δύο ομάδων, η απόδοση του Σπανούλη εξαρτάται μάλλον από τη δική του διάθεση.

Νεμάνια Μπιέλιτσα (Φενερμπαχτσέ) - 71,8

Το 12 απέναντι στον Ολυμπιακό δεν είναι κάποιο μεγάλο σκορ, είναι όμως άλλο ένα διψήφιο για τον Σέρβο φόργουορντ φέτος, η σταθερότητα του οποίου θα σας χρειαστεί για τις δύσκολες αγωνιστικές, όπου πολλοί ποιοτικοί παίκτες της θέσης θα δοκιμάζονται σε αφιλόξενες έδρες. Έτσι, όταν δεν μπορείτε να αποφασίσετε μεταξύ άλλων παικτών, μπορείτε να αγοράσετε τον Μπιέλιτσα και να είστε ήσυχοι ότι δεν θα σας πληγώσει σε σκορ, ακόμα και με τους πιο δύσκολους αντιπάλους, όπως η ΤΣΣΚΑ και ο Ολυμπιακός που προηγήθηκαν.

Ρούντι Φερνάντεζ (Παναθηναϊκός) - 68

Αποτελεί πλέον τον πέμπτο ακριβότερο περιφερειακό, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά έτσι ότι βρίσκεται, αναμφίβολα, στο TOP-4 της θέσης, δεδομένου ότι ξεκίνησε το TOP 16 από τα 57 κρέντιτς. Από τους λίγους παίκτες που δεν υπόκεινται σε rotation, μέχρι νεωτέρας τουλάχιστον.

Ντάνιελ Χάκετ (Μιλάνο) - 58,3

Ευστόχησε σε μερικά σουτ απέναντι στην Μάλαγα και έδωσε το πρώτο διψήφιο σκορ του στο TOP 16. Τα υπόλοιπα στατιστικά είναι εντυπωσιακά, όπως τα 6,7 ρημπάουντ, οι 5 ασσίστ και τα 5 κερδισμένα φάουλ, αλλά τα ποσοστά του είναι κάτι παραπάνω από τραγικά με 25% στα δίποντα και 0% στα τρίποντα! Μόλις βρει ξανά την επαφή με το καλάθι τα σκορ του μπορούν να εκτιναχθούν στα ύψη.

Τζέιμς Άντερσον (Ζαλγκίρις) - 57,7

Τη χειρότερη εμφάνιση της χρονιάς πραγματοποιήσε ο Αμερικάνος μέσα στο ΟΑΚΑ με το -4 που έκανε, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά ότι είναι παίκτης έδρας. Αυτή την εβδομάδα η Ζαλγκίρις υποδέχεται την Μακάμπι, επομένως, βάσει των αριθμών του μέσα στην Λιθουανία, αλλά και της αρκετά φθηνής πλέον τιμής του, ο Άντερσον αποτελεί ενδιαφέρουσα περίπτωση.

Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (Φενερμπαχτσέ) - 47,5

Δεν έχει εντυπωσιάσει μέχρι τώρα στο TOP 16, ούτε και απογοητεύσει βέβαια, αφού το ράνκινγκ του αποτελείται πάντα από δύο ψηφία. Οι προσπάθειες για τον Σέρβο υπάρχουν κι ενδεχομένως μεταφραστούν σε καλύτερα σκορ τώρα που το επίπεδο δυσκολίας των αντιπάλων ελαττώνεται, αρχής γενομένης από την Μιλάνο, μέσα στην Ιταλία.

Στράτος Περπέρογλου (Εφές) - 43

Ήταν από τους καλύτερους της ομάδας του και στην αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ και συνεχίζει με εξαιρετική σταθερότητα στο TOP 16, όπου τα σκορ του κυμαίνονται από 13 έως 15. Έχει πλέον πέντε συνεχόμενα διψήφια ράνκινγκ και δείχνει σε αρκετά καλή κατάσταση ώστε να διευρύνει το σερί μέσα στην Νίζνι.

Φαμπιάν Κοσέρ (Λαμποράλ) - 35,3

Μπορεί το σερί των διψήφιων σκορ να έλαβε τέλος για τον Γάλλο, για μία ακόμη φορά όμως πήρε μεγάλο χρόνο συμμετοχής, πάνω από 28 λεπτά, επομένως το μικρό σκορ με την Νίζνι ήταν απλώς θέμα κακής βραδιάς. Το παιχνίδι μέσα στον Ολυμπιακό δεν είναι εύκολο, αλλά αυτό ίσως αφορά περισσότερο τα πρώτα εκτελεστικά βιολιά των Ισπανών.

Rotation με τον καλύτερο δυνατό τρόπο

Power Forwards & Centers

Μπόμπαν Μαριάνοβιτς (Ερ. Αστέρας) - 97,1

Επανήρθε στα μεγάλα σκορ απέναντι στην Γαλατασαράι, όπως και αναμενόταν, όμως έχει μπροστά του ένα νέο, πολύ δύσκολο ματς, αυτή τη φορά μέσα στην Μπαρτσελόνα, των Τόμιτς, Πλάις και Λάμπε. Η πιο συνετή κίνηση είναι να τον αποχωριστείτε εκ νέου για μία εβδομάδα και να τον επαναφέρετε στη συνέχεια, δεδομένου μάλιστα ότι στο TOP 16 αγωνίζεται λιγότερο σε σχέση με την κανονική περίοδο, πιθανώς λόγω των υψηλών απαιτήσεων σε μεγάλο βάθος χρόνου που έχει η φάση.

Τζαμέλ ΜακΛίν (Άλμπα) - 81,7

Έκανε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία το 17 στο παιχνίδι με την Ρεάλ και θα μπορούσε να τα πάει πολύ καλύτερα, αν δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα με φάουλ στο δεύτερο ημίχρονο. Είναι λογικό να υπάρξουν κάποια θέματα σταθερότητας κατά τη διάρκεια του TOP 16, ωστόσο δεν φαίνεται πως υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για να μπει σε rotation ο εξαιρετικός Αμερικάνος.

Άντε Τόμιτς (Μπαρτσελόνα) - 75,7

Τα πήγε περίφημα απέναντι στους αρκετά χαμηλότερους ψηλούς της Μακάμπι, δίνοντας το "αγαπημένο" του φέτος 29, τα πράγματα όμως δεν θα είναι το ίδιο εύκολα ενάντια στον ψηλότερο Μαριάνοβιτς, ο οποίος εκτός των άλλων είναι παίκτης που δεν κάνει φάουλ, άρα ο Κροάτης χάνει ως ένα βαθμό μια σημαντική πηγή σκορ. Εξαρτάται βέβαια και από το πως θα επιλέξουν οι προπονητες τα μαρκαρίσματα και πόσο χρόνο θα πάρουν Πλάις και Ζίρμπες.

Ζόραν Έρτσεγκ (Γαλατασαράι) - 74,5

Μέσα στον Ερυθρό Αστέρα σημείωσε τη δεύτερη αρνητική του παρουσία φέτος, με το 7 ράνκινγκ σε 37,5 λεπτά συμμετοχής. χωρίς αυτό ωστόσο να προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία, αφού στο εντός έδρας παιχνίδι με την Άλμπα θα έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να επιστρέψει στα μεγάλα σκορ που έχει συνηθίσει φέτος.

Αρτ Παραχούσκι (Νίζνι) - 70,9

Άλλη μια εξαιρετική παρουσία για τον Λευκορώσο μέσα στην Λαμποράλ, που έχει πλέον 12 διψήφια σκορ σε 13 αναμετρήσεις. Η μοναδική εξαίρεση αποτελεί ο αγώνας με την Εφές εντός έδρας, ο οποίος είναι μάλιστα και αυτός που ακολουθεί για τη ρωσική ομάδα. Στο αντίστοιχο παιχνίδι μέσα στην Τουρκία πάντως, ο Παραχούσκι είχε ράνκινγκ 21, επομένως η εξαίρεση του πρώτου αγώνα ήταν μάλλον τυχαία.

Σάσα Κάουν (ΤΣΣΚΑ) - 62

Απέναντι στην Εφές πάντως δεν τα κατάφερε ο Κάουν, αφού έμεινε στο -1, το οποίο είναι το πρώτο αρνητικό του ράνκινγκ μετά από έναν ολόκληρο χρόνο (είχε -1 απέναντι στην Παρτιζάν επίσης την 3η αγωνιστική του TOP 16 πέρυσι). Η τιμή του πλέον είναι προσιτή, αλλά ο επόμενος αντίπαλος του είχε προξενήσει μεγάλες δυσκολίες στην πρώτη φάση, αφού απέναντι στην Μάλαγα ο Ρώσος γίγαντας έχει τα μοναδικά μονοψήφια σκορ του φέτος.

Γιώργος Πρίντεζης (Ολυμπιακός) - 56,1

Αλλαγή rotation μπορεί να αποτελέσει ο φόργουορντ του Ολυμπιακού, παρότι επέστρεψε μόλις πρόσφατα από τον τραυματισμό του κι αυτό γιατί συνηθίζει εντός έδρας να παρουσιάζει καλύτερη εικόνα και να δίνει πολύ μεγαλύτερα σκορ, ενώ η Λαμποράλ ως αντίπαλος σίγουρα δεν αποτελεί κάποιο φόβητρο.

Εστέμπαν Μπατίστα (Παναθηναϊκός) - 51,8

Το ματς μέσα στην Ρεάλ δεν είναι εύκολο, όμως ο τραυματισμός του Μαυροκεφαλίδη θα αναγκάσει τον Ουρουγουανό να είναι πιο προσεκτικός με τα φάουλ του, κάτι που δεν συνέβη απέναντι στην Ζαλγκίρις, με αποτέλεσμα να μείνει στο 15 ράνκινγκ, ενώ έδειχνε ικανός για παραπάνω. Ούτως ή άλλως, η τιμή του παραμένει εξαιρετική, ενώ η σύγχυση που υπάρχει στη θέση 5 στην Ρεάλ είναι υπέρ του.

Τόκο Σενγκέλια (Λαμποράλ) - 47,4

Είναι από τους πλέον ασταθείς παίκτες του fantasy, όμως φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι ικανός για σπουδαία σκορ, ειδικά αν γίνει λίγο πιο εύστοχος, αφού κατά τ' άλλα παίρνει πολλές προσπάθειες, όπως και ρημπάουντ, ενώ κερδίζει και αρκετά φάουλ. Δεν είναι περίπτωση για να την αποκτήσετε με κλειστά τα μάτια, ωστόσο μπορείτε να τον έχετε υπόψην, εφόσον δώσει ένα καλό σκορ και με τον Ολυμπιακό.

Αρτούρας Γκουντάιτις (Ζαλγκίρις) - 29,4

Τρίτο σερί διψήφιο σκορ για τον Λιθουανό σέντερ που δείχνει ολοένα και περισσότερα σημάδια φαντασιακής αξιοπιστίας. Αν χρειαστεί, ίσως μπορείτε να ρισκάρετε με την απόκτησή του, όταν μάλιστα ο βασικός ψηλός της Ζαλγκίρις, Γιαφτόκας, δεν δείχνει έτοιμος να επαναλάβει το περσινό μαγικό TOP-16.

Σοφοκλής Σχορτσανίτης (Μακάμπι) - 24,2

Δείχνει να παίρνει μπρος ο Έλληνας σέντερ, που μετά από μια άκρως υποτονική κανονική περίοδο, έχει μέσο όρο ράνκινγκ 15,5 στα δύο τελευταία παιχνίδια, με κακό ποσοστό στα δίποντα, αλλά και πολλά κερδισμένα φάουλ. Εφόσον καταφέρει να αγωνίζεται σταθερά 20 λεπτά, τότε η τιμή των 24 κρέντιτς είναι εξαιρετική.

Ακολουθήστε μας στο Twitter και μπείτε στην παρέα μας στο Facebook για τα τελευταία νέα και για να μάθετε πρώτοι τραυματισμούς ή απουσίες της τελευταίας στιγμής.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ