EUROLEAGUE

Προσοχή, προσοχή

Προσοχή, προσοχή

Απότομη προσγείωση για τους παίκτες του fantasy challenge αποτέλεσε η 18η εβδομάδα του παιχνιδιού και ο "ειδικός" εφιστά την προσοχή ενόψει της νέας αγωνιστικής που ξεκινά έκτακτα σήμερα, Τετάρτη.

Τα μικρά σκορ της περασμένης εβδομάδας δεν αποτέλεσαν έκπληξη βέβαια, δεδομένων των πολύ υψηλών σκορ που σημειώθηκαν τις προηγούμενες αγωνιστικές. Ήταν λογικό λοιπόν, κάποια στιγμή να υπάρξουν και οι αναποδιές, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για το TOP 16, το οποίο μέχρι στιγμής πάντως είναι ιδιαίτερα φιλικό φέτος.

Του Νότη Φιλιππίδη

Εκτός των άλλων, είχαμε και την επανεμφάνιση του Αντρέι Κιριλένκο στη διοργάνωση και το παιχνίδι, χωρίς πάντως να εντυπωσιάσει, κάτι που έκανε με το παραπάνω ο Σαμάρντο Σάμιουελς, που έγραψε την επίδοση της χρονιάς, με το 47 ράνκινγκ. Ιδιαίτερα εντυπωσιακός και ο Μαριάνοβιτς που ήταν σαν να παίζει εντός έδρας με την Ρεάλ, ενώ ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι η αφύπνιση του Ερτέλ, που τον βάζει και πάλι για τα καλά στο παιχνίδι.

Σημαντικότερο όλων βέβαια, η έκτακτη προθεσμία των αλλαγών για την αγωνιστική, που είναι σήμερα Τετάρτη στις 21:15, λόγω του αγώνα μεταξύ Άλμπα και Ζαλγκίρις που διεξάγεται εκείνη την ώρα. Παρακάτω, ακολουθεί η κλασική λίστα των παικτών που είναι πιθανό να σας απασχολήσουν αυτή την αγωνιστική, περιέχοντας μάλιστα μετά από καιρό και δύο πολύ φθηνές λύσεις.



Point Guards


Τέιλορ Ρότσεστι (Νίζνι) - 91,2

Σε μια μάλλον μέτρια βραδιά απέναντι στην Μιλάνο σημείωσε ράνκινγκ ...19 κι αυτό δείχνει πόσο καταπληκτική χρονιά πραγματοποιεί ο Αμερικανός. Είναι από τους παίκτες που δεν υπόκεινται σε rotation, ωστόσο το ματς μέσα στην Φενερμπαχτσέ κρύβει παγίδες, δεδομένων των κομβικών απουσιών της Νίζνι (Κίνσεϊ, Παραχούσκι), που θα αυξήσουν την πίεση της άμυνας πάνω του.


Μίλος Τεόντοσιτς (ΤΣΣΚΑ) - 74,3

Να ξεχάσει όσο γίνεται πιο γρήγορα θέλει ο Σέρβος την ήττα και το ξέσπασμά του στην αναμέτρηση με την Φενερμπαχτσέ, όπου το 8 που σημείωσε μπορεί να θεωρηθεί περισσότερο ως μια κακή παρένθεση. Τα πράγματα έχουν γίνει πιο περίπλοκα με την επιστροφή του Γουίμς και την ενσωμάτωση του Κιριλένκο, ωστόσο ο Τεόντοσιτς είναι πιθανότατα ο παίκτης που θα επηρεαστεί λιγότερο από τα νέα δεδομένα και είναι μάλλον απίθανο να πέσει από τη δεύτερη θέση της λίστας.


Σέρχιο Ροντρίγκεζ (Ρεάλ) - 59,2

Αγωνίζεται εκτός έδρας, απέναντι στην Γαλατασαράι και τα τελευταία δείγματα του "μουσάτου" γκαρντ μακριά από την Ισπανία δεν είναι και τα καλύτερα δυνατά, αφού έχει σημειώσει δύο συνεχόμενα μονοψήφια σκορ. Αυτό βέβαια δεν λέει απαραίτητα κάτι, βάσει της αντικειμενικής αξίας του Ισπανού, ωστόσο είναι λογικό η επιλογή του να μην ενθουσιάζει όσο θα έπρεπε, ώστε να τον αποκτήσετε.


Άλεξ Ρένφροε (Άλμπα) - 54,5

Την καλύτερη εμφάνιση της χρονιάς και μάλιστα μέσα στην Μπαρτσελόνα πραγματοποίησε ο point guard της Άλμπα την περασμένη εβδομάδα, ξεφεύγοντας έτσι, εδώ και δύο αγωνιστικές πλέον, από τα σταθερά διψήφια σκορ, τα οποία γενικά κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα και ως εκ τούτου η τιμή του δεν μπορεί να θεωρηθεί φθηνή. Εξαρτάται βέβαια κι από τις πιθανές απουσίες που μπορεί να έχει ξανά η γερμανική ομάδα στην περιφέρεια.


Δημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός) - 53,5

Καθόλου άσχημη η παρουσία του μέσα στην Μακάμπι, έδωσε και πάλι ένα σκορ μεγαλύτερο από το μέσο όρο του και έχει ανέβει φαντασιακό επίπεδο τον Φεβρουάριο. Η συμβολή του πρέπει να είναι καθοριστική, αν ο Παναθηναϊκός θέλει να κερδίσει την Μπαρτσελόνα, οπότε βάσει της πρόσφατης εικόνας του, ο Διαμαντίδης αποτελεί μια ασφαλή επιλογή για την αγωνιστική.


Τόμας Ερτέλ (Εφές) - 52,6

Προσοχή, προσοχή

Δύο συνεχόμενα 20άρια για τον Γάλλο που δείχνει να έχει προσαρμοστεί πλέον στα δεδομένα της Εφές και να επιστρέφει έτσι σε mode ...κανονικής περιόδου. Δεν μπορεί να πει κανείς με σιγουριά πως θα συνεχίσει, η τιμή του πάντως αυτή τη στιγμή είναι αρκετά καλή για το φαντασιακό του potential.


Μαρσελίνιο Χουέρτας (Μπαρτσελόνα) - 45,2

Η απόδοσή του έχει πέσει κατακόρυφα κι αυτός που ξεχωρίζει στα τελευταία παιχνίδια είναι ο Σατοράνσκι, όμως ο Βραζιλιάνος έχει δείξει φέτος πως έχει τον τρόπο του με τον Παναθηναϊκό, ενδεχομένως λόγω του στυλ παιχνιδιού του κι έτσι δεν αποκλείεται να έχει μια φαντασιακή έκλαμψη στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ.

Γουίλ Τσέρι (Ζαλγκίρις) - 13,6

Μέσος όρος 17 στα δύο τελευταία παιχνίδια και όπως καταλαβαίνει κανείς, ο Τσέρι μπορεί να αποτελέσει τεράστια ευκαιρία στην τιμή που βρίσκεται κι έτσι ένα ρίσκο χαμηλού κόστους, αν καταφέρετε να "φορτώσετε" τα κρέντιτς της ομάδας σας στις υπόλοιπες 9 θέσεις του ρόστερ.



Shooting Guards & Small Forwards


Νάντο Ντε Κολό (ΤΣΣΚΑ) - 83,6

Παρότι σκόραρε αρκετά στον αγώνα με την Φενερμπαχτσέ, δεν κατάφερε να δώσει το αντίστοιχο ράνκινγκ, καθώς για πρώτη φορά μετά την 4η αγωνιστική, τα φάουλ στα οποία υπέπεσε ήταν περισσότερα από αυτά που κέρδισε. Αυτό δεν τον εμπόδισε να εκτελέσει 7 βολές (και φυσικά να ευστοχήσει και στις 7), ωστόσο του επέτρεψε να μείνει στο παρκέ για 25:44 κι έτσι να κάνει το μικρότερό του σκορ μετά την 1η αγωνιστική του TOP 16, απέναντι και τότε στην Φενερμπαχτσέ. Σε κάθε περίπτωση εξακολουθεί να παραμένει ακριβός και μακροπρόθεσμα η τιμή του είναι λογικό να πέσει.


Ρούντι Φερνάντεζ (Ρεάλ) - 76,8

Δεν εντυπωσίασε απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, όμως αυτό δεν αλλάζει καθόλου την εικόνα του Ισπανού στο παιχνίδι, ο οποίος ανακηρύχθηκε MVP του μήνα για την Euroleague. Το ότι είναι πλέον ο δεύτερος ακριβότερος περιφερειακός του παιχνιδιού, ενώ η τιμή του είχε φτάσει στα 50 κρέντιτς δείχνει την καταπληκτική σεζόν που πραγματοποιεί έκτοτε ο Φερνάντεζ.


Ντέβιν Σμιθ (Μακάμπι) - 76,7

Πρώτη του κακή εμφάνιση, με μονοψήφιο σκορ μετά από πολλές αγωνιστικές για τον Αμερικανό, που στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό πήρε αρκετά λιγότερες προσπάθειες απ' ότι συνηθίζει. Επόμενος αντίπαλος ο Ερυθρός Αστέρας στο Βελιγράδι, κάνει που κάνει μεν την αποστολή του Σμιθ δύσκολη, όχι όμως τόσο ώστε να τον αποφύγετε.


Νεμάνια Μπιέλιτσα (Φενερμπαχτσέ) - 76,4

Προσοχή, προσοχή

Το ματς μέσα στην ΤΣΣΚΑ ήταν όντως δύσκολο, αφού ο Σέρβος είχε 2/8 δίποντα, ενώ αποβλήθηκε με 5 φάουλ, ωστόσο κατάφερε για μία ακόμη φορά να δικαιώσει όσους τον είχαν στην ομάδα τους και να δώσει ένα αξιοπρεπέστατο 16άρι, χάρη στα 13 ρημπάουντ που μάζεψε. Φυσικά, οι προσδοκίες μεγαλώνουν ενόψει Νίζνι, εντός έδρας.


Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός) - 74,4

Μεγαλειώδης εμφάνιση απέναντι στην Μάλαγα, με την αξία του πλέον να επιστρέφει στα φυσιολογικά της επίπεδα, βάσει της χρονιάς που κάνει ο τρίτος πλέον πασέρ στην ιστορία της Euroleague. Η φετινή Μιλάνο δεν έχει και πολλή σχέση με την περσινή εντυπωσιακή ομάδα, οπότε κατά πάσα πιθανότητα ο Σπανούλης δεν θα δυσκολευτεί να δώσει άλλο ένα καλό σκορ.


Αντρέι Κιριλένκο (ΤΣΣΚΑ) - 59,5

Φάνηκε να απέχει αρκετά από τις πραγματικές του δυνατότητες και είναι επίσης σε μεγάλο βαθμό υπερτιμημένος, ώστε να κινηθείτε για να τον αγοράσετε. Η απόκτησή του από τώρα λοιπόν αποτελεί ρίσκο και το πιθανότερο είναι να μπει σε κάθε ομάδα του fantasy το πολύ μέσα σε δύο αγωνιστικές από τώρα.


Τζάστιν Κάρτερ (Γαλατασαράι) - 58

Έχει καταστεί πλέον ηγετική μορφή της περιφερειακής γραμμής της Γαλατασαράι, απολαμβάνοντας πολύ χρόνο μέσα στο παρκέ και διευρύνοντας έτσι το σερί των διψήφιων του ράνκινγκς σε έξι. Αυτή την εβδομάδα η Γαλατασαράι υποδέχεται την Ρεάλ, ομάδα απέναντι στην οποία ο Κάρτερ έχει πραγματοποιήσει τη μοναδική του κακή εμφάνιση στο TOP 16, όμως τότε ήταν ακόμα νέος στην ομάδα.


Μιντάουγκας Κουζμίνσκας (Μάλαγα) - 49,3

Το σερί των επτά διψήφιων σκορ έσπασε στο ΣΕΦ, με τον Λιθουανό να πραγματοποιεί τη χειρότερη, βάσει ράνκινγκ, φετινή του εμφάνιση, ωστόσο αυτό δεν θα πρέπει να σας πτοεί, εφόσον υπάρχει στην ομάδα σας, καθώς είναι εύλογο ο Κουζμίνσκας να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις, βάσει του πρόσφατου ιστορικού του.


Εμίρ Πρέλτζιτς (Φενερμπαχτσέ) - 38,7

Ο ρόλος του έχει αναβαθμιστεί στα τελευταία παιχνίδια, όπως φαίνεται εξάλλου κι από τον αυξημένο χρόνο συμμετοχής του, θυμίζοντας έτσι κάτι από την περσινή εντυπωσιακή του παρουσία στο παιχνίδι. Συνήθως κυμαίνεται στις παρυφές των διψήφιων σκορ κι έτσι, η απόκτησή του κρίνεται θετική, βάσει της τιμής του.


Μαρσόν Μπρουκς (Μιλάνο) - 37,6

Τρίτο συνεχόμενο διψήφιο σκορ, με εκ νέου μεγάλο χρόνο συμμετοχής, κάτι που δείχνει πως μπορεί πλέον όντως να αποτελεί μια αξιόπιστη λύση, με μεγάλο μάλιστα ταβάνι. Επόμενος αντίπαλος ο Ολυμπιακός, επομένως οι φιλοδοξίες ίσως περιορίζονται, ωστόσο, τη δεδομένη στιγμή ο Αμερικανός δείχνει να εμπεριέχει το μικρότερο ρίσκο από κάθε άλλη στιγμή μέσα στη χρονιά (εξαιρουμένης της αρχής της σεζόν).



Power Forwards & Centers


Μπόμπαν Μαριάνοβιτς (Ερ. Αστέρας) - 101,2

Επιβλητική εμφάνιση από τον Σέρβο γίγαντα μέσα στην Μαδρίτη, δείχνοντας ότι είναι και πάλι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, μετά από ένα μουδιασμένο, για τα δεδομένα του, ξεκίνημα στο TOP 16. Ο επόμενος αγώνας διεξάγεται στο Βελιγράδι, επομένως, παρότι η τιμή του είναι τριψήφια και η Μακάμπι διαθέτει επικίνδυνους παίκτες στο ποστ, ο Μαριάνοβιτς αποτελεί το στοίχημα πολλών ομάδων του fantasy, σχετικά με τις θυσίες που πρέπει να κάνουν για να τον αποκτήσουν ξανά.


Άντε Τόμιτς (Μπαρτσελόνα) - 81,5

Κι όμως, το 19 ακούγεται μικρό σκορ, όταν έχει αγωνιστεί 35 λεπτά απέναντι στην Άλμπα. Παρ' όλα αυτά, παραμένει σταθερότατος και στη δεύτερη θέση της λίστας των ψηλών και φαίνεται ότι δεν επηρεάζεται από έδρες και αντιπάλους. Ειδικά τώρα που κάποιοι κομβικοί παίκτες της θέσης είναι τραυματίες, ο Τόμιτς αποτελεί ουσιαστικά μονόδρομο, από τις ...πολυτελείς επιλογές.


Ζόραν Έρτσεγκ (Γαλατασαράι) - 68,4

Έχει χάσει αρκετό έδαφος το τελευταίο διάστημα, κυρίως λόγω των αναιμικών του εκτός έδρας εμφανίσεων, παρεκλίνοντας έτσι αρκετά από την αψεγάδιαστη σχεδόν κανονική περίοδό του. Εντός έδρας πάντως παραμένει στα γνωστά, υψηλά του φαντασιακά επίπεδα, επομένως η περίπτωσή του συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον ενόψει Ρεάλ, λόγω προσιτής τιμής.


Τρέι Τόμπκινς (Νίζνι) - 64,9

Εφόσον ο Παραχούσκι δεν αγωνιστεί, η περίπτωση του Τόμπκινς έχει τεράστιο ενδιαφέρον, είναι όμως και ελαφρώς ...ιδιάζουσα, δεδομένου ότι ναι μεν μπορεί να πάρει ακόμα περισσότερες προσπάθειες (παράλληλα και με την απουσία του Κίνσεϊ), όπως και ρημπάουντ, ωστόσο θα είναι ο πλέον προφανής στόχος της επίθεσης της Φενερμπαχτσέ, ώστε να του αποσπάσει γρήγορα τα φάουλ - τομέας στον οποίο είναι ούτως ή άλλως επιρρεπής - κι έτσι να τον βγάλει ουσιαστικά από νωρίς εκτός παιχνιδιού.


Νέναντ Κρστιτς (Εφές) - 60,5

Τα 12 ρημπάουντ απέναντι στην Λαμποράλ ήταν ρεκόρ καριέρας στην Euroleague για τον Σέρβο, ο οποίος δεν φημίζεται για αυτή την πτυχή του παιχνιδιού του. Ειδάλλως, θα ήταν ήδη το No. 2 της θέσης, πίσω από τον συμπατριώτη του Μαριάνοβιτς. Σε κάθε περίπτωση, η εμφάνισή του άφησε πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια και μένει να φανεί κατά πόσο μπορεί να συνεχίσει σε αυτό το υψηλότερο επίπεδο, αρχής γενομένης από το κρίσιμο εκτός έδρας ματς μέσα στην Μάλαγα.


Γιαν Βέσελι (Φενερμπαχτσέ) - 56,9

Προσοχή, προσοχή

Συνέχισε τις (πολύ) θετικές εμφανίσεις και μέσα στην ΤΣΣΚΑ και αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του παιχνιδιού της Φενερμπαχτσέ μέσα στη ρακέτα. Ενδεχόμενη απουσία του Παραχούσκι τον ωφελεί ακόμα περισσότερο, αφού θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα πιο εύκολα στο 5, από τη στιγμή που δεν θα υπάρχει κάποιο μεγάλο κορμί που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει. Αναμφίβολα λοιπόν, ο Τσέχος αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές της εβδομάδας.


Σαμάρντο Σάμιουελς (Μιλάνο) - 54,7

Πράγματα και θαύματα από τον Τζαμαϊκανό σέντερ μέσα στην Νίζνι, πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή εμφάνιση στη διοργάνωση και τη 13η συνολικά (σε ισοβαθμία), στην ιστορία της Euroleague από το 2000-01 κι έπειτα. Τα πολλά φάουλ που κερδίζει (38 στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια), αποτελούν ουσιαστικά δικλείδα ασφαλείας για το ράνκινγκ του, ακόμα και απέναντι σε ένα δύσκολο αντίπαλο όπως ο Ολυμπιακός.


Τζάστιν Ντόελμαν (Μπαρτσελόνα) - 54

Συνέχισε στους υψηλούς ρυθμούς που παίζει το τελευταίο διάστημα, όμως αυτή την αγωνιστική έχει να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας, κάτι που αναγκαστικά δημιουργεί επιφυλάξεις για την επιλογή του φορμαρισμένου Αμερικανού, δεδομένου ότι τα τρία χειρότερά του παιχνίδια στο TOP 16 είναι αυτά που η Μπαρτσελόνα αγωνίστηκε εκτός έδρας.


Εστέμπαν Μπατίστα (Παναθηναϊκός) - 53,8

Σημείωσε ράνκινγκ 13, έχοντας μόλις 2 πόντους με 1/2 δίποντα, μέσα στην Μακάμπι κι αυτό δείχνει πολλά για την "μπασκετοσύνη" του Ουρουγουανού, ο οποίος έχει δύσκολο έργο απέναντι στον Τόμιτς αυτή την εβδομάδα. Παρ' όλα αυτά, μπορεί να σταθεί με αξιώσεις και να δώσει ένα σκορ τουλάχιστον ισάξιο με τον μέσο όρο του στο TOP 16 (15,6).


Γιώργος Πρίντεζης (Ολυμπιακός) - 43

Πατάει όλο και πιο γερά στα πόδια του κι αυτό τον οδηγεί σε σκορ σαφώς μεγαλύτερα από αυτά που αντιστοιχούν στην τιμή του, χάρη βέβαια και στην ικανότητα που δείχνει να κερδίζει φάουλ. Την καλύτερη φετινή του εμφάνιση την πραγματοποίησε απέναντι στην Μιλάνο, επόμενη αντίπαλο του Ολυμπιακού, τη δεύτερη αγωνιστική του TOP 16 στο ΣΕΦ.


Οθέλο Χάντερ (Ολυμπιακός) - 40,8

Αντιμετώπισε πρόβλημα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με την Μάλαγα κι έτσι δεν δικαίωσε τις προσδοκίες που είχε δημιουργήσει το προηγούμενο, πολύ θετικό σερί του. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε, παρόλο που ο Σάμιουελς βρίσκεται σε δαιμονισμένη κατάσταση.


Ντάριους Σονγκάιλα (Ζαλγκίρις) - 15,8

Μετά τον Γκουντάιτις και ο Γιαφτόκας έχει σταυρό δίπλα στο όνομά του, επομένως η πολύ μεγάλη χρησιμοποίηση του Σονγκάιλα μέσα στην Άλμπα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, με τον Λιθουανό να αποτελεί έτσι μια προσωρινή, ενδιαφέρουσα και πολύ φθηνή περίπτωση ενόψει της 19ης αγωνιστικής.

Ακολουθήστε μας στο Twitter και μπείτε στην παρέα μας στο Facebook για τα τελευταία νέα και για να μάθετε πρώτοι τραυματισμούς ή απουσίες της τελευταίας στιγμής.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ