EUROLEAGUE

Οι ψηλοί του Fantasy

Οι ψηλοί του Fantasy
INTIME SPORTS

H αρχή έγινε με τους point guards, η συνέχεια δόθηκε χθες με τους περιφερειακούς και σήμερα ήρθε η ανάλυση των ψηλών που θα μας απασχολήσουν στο Euroleague Fantasy Challenge. Διαβάστε κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Παραδοσιακά, αυτή είναι και η πιο καλή θέση του παιχνιδιού, ή μάλλον η αγαπημένη θέση των φιλόδοξων μάνατζερ, λόγω της υπερπληθώρας επιλογών που υπάρχουν. Το πιθανότερο είναι ότι από εδώ θα "κόψετε" κάποια κρέντιτς, σε μία ή δύο θέσεις της τετράδας σας, μιας και υπάρχουν περισσότεροι φθηνοί ποιοτικοί παίκτες στην κατηγορία αυτή (ειδικά στη δεκάδα των 40-50 κρέντιτς), ώστε να μπορέσει να παραμείνει το μπάτζετ σας στα 500 συνολικά, χωρίς να χρειαστεί να προχωρήσετε σε λύσεις "ανάγκης" στις υπόλοιπες θέσεις του ρόστερ

Του Νότη Φιλιππίδη

Απ' την άλλη βέβαια, υπάρχουν ελκυστικότερες περιπτώσεις και στα υψηλότερα στρώματα τιμών κι έτσι το όλο ζήτημα για τη θέση αυτή είναι η επιλεκτικότητα. Όπως και με τις άλλες θέσεις του παιχνιδιού, έτσι κι εδώ αναφέρεται μια μεγάλη λίστα με παίκτες που θα απασχολήσουν, αν όχι άμεσα, κατά τη διάρκεια της χρονιάς το παιχνίδι και την οποία φυσικά μπορείτε να συμβουλευτείτε και να αξιοποιήσετε για να συμπληρώσετε το ρόστερ σας ενόψει της αυριανής έναρξης του παιχνιδιού.

Τζάστιν Ντόελμαν (Μπαρτσελόνα) - 73

Ο μεγάλος σταρ της Βαλένθια και του Eurocup πέρυσι, αναμένεται να δώσει νέα πνοή στην Μπαρτσελόνα από τη θέση 4, όπου έπασχε τόσο την περασμένη χρονιά. Όχι, τα 73 κρέντιτς σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν ευκαιρία, αλλά δεν μπορούν ούτε και να θεωρηθούν απαγορευτικά για τον Αμερικανό που έχει ξεκινήσει αρκετά καλά τη νέα σεζόν και βρίσκεται στο πικ της καριέρας του.

Μπράιαντ Ντάνστον (Ολυμπιακός) - 70

Δεύτερη σεζόν στη διοργάνωση και ο σέντερ του Ολυμπιακού που διέπρεψε πέρυσι, είναι έτοιμος να κυριαρχήσει μέσα στη ρακέτα και τη φετινή χρονιά. Η τιμή του βέβαια δεν είναι και η μεγαλύτερη ευκαιρία της αγοράς, όμως είναι από τους ακριβούς ψηλούς που μπορούν να κρατηθούν σε αυτά τα επίπεδα χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Ερωτηματικό της τελευταίας στιγμής είναι πόσο μπορεί να επηρεαστεί το rotation της ομάδας στη θέση 5 μετά την παραίτηση Μπαρτζώκα.

Άλεξ Τάιους (Μακάμπι) - 63

Ο Αμερικανός ψηλός έκανε πράγματα και θαύματα την προηγούμενη σεζόν κάθε φορά που έπαιρνε χρόνο συμμετοχής και ειδικά στα κρίσιμα ματς. Ήταν εξάλλου ένας από τους βασικότερους λόγους που έγινε η μεγάλη έκπληξη στον τελικό και η Μακάμπι στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Φέτος οι Ισραηλινοί έχουν και τον Μάριτς στη σύνθεσή τους, λόγω του γνωστού προβλήματος του Σχορτσανίτη, όμως αυτό δύσκολα θα στερήσει χρόνο και ράνκινγκ από τον εντυπωσιακό ψηλό.

Γκουστάβο Αγιόν (Ρεάλ) - 63

Κι αφού όλοι οι ψηλοί της Ρεάλ έχουν υπερκοστολογηθεί, προκύπτει η μεταγραφή του Αγιόν για να τους κάνει εντελώς απλησίαστους, εκτός από τον ίδιο βέβαια, για τον οποίο τα 63 κρέντιτς δεν είναι καθόλου κακή τιμή, βάσει της αντικειμενικής αξίας του. Το θέμα είναι όμως ο χρόνος που θα παίρνει και ο ρόλος του μέσα στο παιχνίδι, καθώς οι Μαδριλένοι είναι πλέον υπερπλήρεις σε όλες τις θέσεις. Σίγουρα πάντως, αποτελεί αρκετά ενδιαφέρουσα περίπτωση και θα μπορεί να αξιολογηθεί καλύτερα σε βάθος χρόνου.

Λίνας Κλέιζα (Μιλάνο) - 63

Οι ψηλοί του Fantasy

Η περσινή σεζόν ήταν μάλλον καταστροφική για τον Λιθουανό σταρ, που ψάχνει την μπασκετική του αναγέννηση στην πρωτεύουσα της μόδας. Τα μέχρι τώρα δείγματα είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά για τον Κλέιζα κι ενδεχομένως, αν όλα πάνε καλά, να παίξει κυρίαρχο λόγο στο παιχνίδι φέτος. Αν όχι, με το νέο του λουκ έχει και την εναλλακτική της πασαρέλας!

Ντ' Ορ Φίσερ (Ούνιξ Καζάν) - 56

Είχε μέσο όρο ράνκινγκ 17,7 στα 3 ματς των προκριματικών. Είναι "φαντασιακός" παίκτης κι ας μην το έδειξε ιδιαίτερα αυτό πέρυσι με τη φανέλα της Μπάμπεργκ. Όταν μάλιστα από πίσω του βρίσκεται μόνο ο Σοκόλοφ (και ο... περιφερειακός Γκουμπάνοφ), καταλαβαίνει κανείς ότι η Ούνικς περιμένει πολλά φέτος από αυτόν.

Μπόμπαν Μαριάνοβιτς (Ερυθρός Αστέρας) - 55

Πραγματοποίησε μια πολύ καλή χρονιά πέρυσι στο παιχνίδι, αν και δεν ήταν ο πλέον σταθερός παίκτης. Σίγουρα θα δώσει μερικά μεγάλα σκορ, άρα βάσει αυτού η τιμή του θεωρείται χαμηλή, όμως όταν δεν ταιριάζει στον αντίπαλο, θα μένει αρκετή ώρα εκτός παρκέ κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν προχωρήσετε στην απόκτησή του. Βάσει πιθανοτήτων πάντως, αν δεν τον αγοράσετε τώρα στα 55, στη συνέχεια μάλλον θα το κάνετε σε υψηλότερη τιμή, αν και στην πράξη πολλά εξαρτώται από το πρώτο παιχνίδι.

Ζόραν Έρτσεγκ (Γαλατασαράι) - 55

Ανεξάρτητα από την ενίσχυση της Γαλατά στη θέση των σέντερ, ο Έρτσεγκ αποτελεί τον φυσικό ηγέτη της ομάδας στη γραμμή των ψηλών και στη μέρα του μπορεί να σκοτώσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Τα 55 κρέντιτς είναι μια αρκετά καλή τιμή δεδομένων των πολύ μεγάλων σκορ που μπορεί να πετύχει, αν και είναι λογικό να αντιμετωπίσει και φέτος ζήτημα σταθερότητας.

Κάλεμπ Γκριν (Μάλαγα) - 52

Όπως και ο Γκολούμποβιτς που αναφέρεται παρακάτω, πρόκειται για παίκτη με εξαιρετική παρουσία στο περσινό Eurocup, έχοντας μέσο όρο ράνκινγκ πάνω από 20. Θα αποτελέσει το βασικό 4άρι της Μάλαγα, αν και η μέχρι τώρα εικόνα του δεν είναι θετική, με εξαίρεση το φιλικό ματς με τον Ολυμπιακό. Ίσως δεν είναι λοιπόν η καλύτερη επιλογή αυτή τη στιγμή, αλλά έχει τα φόντα να γίνει στο μέλλον.

Κώστας Καϊμακόγλου (Οϋνιξ Καζάν) - 52

Οι ψηλοί του Fantasy

Η βελτίωσή του είναι συνεχόμενη και ...τρομακτική, βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση και ανήκει πλέον σε αυτή τη μικρή κατηγορία παικτών που μπορούν να δώσουν πολύ μεγάλο σκορ με λίγους πόντους, λόγω της πληθωρικής στατιστικής τους. Ο αντίστοιχος παίκτης της ΤΣΣΚΑ, Κριάπα, είναι ο δεύτερος ακριβότερος ψηλός του παιχνιδιού με 77 κρέντιτς, όμως για κάπου εκεί φαίνεται πως οδεύει ο Έλληνας φόργουορντ, βάσει της εικόνας του στα πρώτα ματς της σεζόν τουλάχιστον.

Σάσα Κάουν (ΤΣΣΚΑ Μόσχας) - 52

Ήταν αυτός που κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα από Χάινς και Κρστιτς, στην περσινή ΤΣΣΚΑ με τη γνωστή ...σύγχιση στις θέσεις των ψηλών. Πλέον, θα μοιράζεται το 5 αποκλειστικά με τον Χάινς κι αυτό του δίνει το δικαίωμα να κοιτάξει ψηλότερα και στο fantasy challenge, χωρίς πάντως να έχει κάποιο ...δυσθεώρητο ταβάνι. Από τις πιο ασφαλείς και "δοκιμασμένες" επιλογές, τώρα στην αρχή τουλάχιστον.

Βλάντιμιρ Γκολούμποβιτς (Μάλαγα) - 50

Θα μοιραστεί τη θέση του σέντερ της ανδαλουσιανής ομάδας με τον Φραν Βάσκεθ, κάτι που μάλλον ισχυροποιεί τη Μάλαγα στη γραμμή των ψηλών, αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για παίκτη που είχε μέσο όρο ράνκινγκ 26,6 πέρυσι στο Eurocup. Δεν έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά, ούτε απογοητεύει βέβαια, το σίγουρο είναι ότι είναι θέμα χρόνου να απασχολήσει την ομάδα σας, αν δεν το 'χει κάνει ήδη.

Τζαμέλ Μακλίν (Άλμπα) - 49

Ένας από τους πολλούς Αμερικανούς της γερμανικής ομάδας φέτος, είναι από τους πιο σταθερούς διακριθέντες της στα παιχνίδια που έχει δώσει έως τώρα και φαίνεται ότι η Άλμπα θα στηριχθεί αρκετά πάνω του τη φετινή χρονιά. Αποτελεί μείον πάντως η ταυτόχρονη παρουσία του έμπειρου Μάρκο Μπάνιτς στην ομάδα, που μπορεί να του στερήσει σημαντικό χρόνο και σκορ μέσα στη χρονιά, αν και κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί.

Άντριεν Μόερμαν (Λιμόζ) - 48

Θα είναι το βασικό τεσσάρι της γαλλικής ομάδας και ο κύριος εκφραστής των επιθετικών της προσπαθειών, μαζί με τον Μπατίστα, στη γραμμή των ψηλών. Πέρυσι έκανε μια αρκετά καλή σεζόν και φέτος έχει ξεκινήσει επίσης πολύ δυνατά στο γαλλικό πρωτάθλημα (έχοντας ποσοστό ευστοχίας πάνω από 70%!), τόσο ώστε να θεωρηθεί μια ιδιαίτερα ελκυστική περίπτωση στα 48 κρέντιτς.

Μίρο Μπιλάν (Τσεντεβίτα) - 47

Αποτελεί το σημείο αναφοράς της Τσεντεβίτα στο 5 και ως εκ τούτου αναμένεται να παίρνει πολλές προσπάθειες στους αγώνες της κροατικής ομάδας στην Euroleague, όπως συμβαίνει εξάλλου και στα πρώτα ματς στην αδριατική λίγκα, αν και το όνομά του σε συνδυασμό με τα 47 κρέντιτς μπορεί να μην εμπνέουν όσο άλλες περιπτώσεις παικτών.

Εστεμπάν Μπατίστα (Παναθηναϊκός) - 45

Αυτά είναι τα καλά του να βγαίνουν οι τιμές τόσο νωρίς. Ο Ουρουγουανός κάνει θραύση στα φιλικά (και τα επίσημα) προετοιμασίας, βάζει μέσα στο καλάθι κάθε αντίπαλό του, σκοράρει ακατάπαυστα, μαζεύει ρημπάουντ, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και δικαιούται μια θέση στους most-bought players για την πρώτη αγωνιστική. Πιθανώς και τις επόμενες.

Τρέι Τόμπκινς (Νίνζι Νόβγκοροντ) - 45

Είναι ο τρίτος της παρέας (μαζί με Ρότσεστι και Κίνσεϊ) που θα σηκώσουν στις πλάτες τους τη Νίζνι. Ο Αμερικανός έχει πολύ καλή παρουσία στους αγώνες της ρωσικής ομάδας μέχρι στιγμής, βρίσκεται πάντα στους διακριθέντες και όλα δείχνουν πως αποτελεί ένα κρυφό "διαμάντι" στα κρέντιτς που έχει κοστολογηθεί.

Ίαν Βουγιούκας (Γαλατασαράι) - 43

Έχει καθιερωθεί πλέον στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ώς ένας από τους καλύτερους ...κλασικούς σέντερ και αποτελεί το όνομα της Γαλατασαράι στην αντίστοιχη θέση. Άργησε να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα βέβαια, επομένως ίσως αργήσει να δώσει και τα σκορ που συνηθίζει να κάνει τα τελευταία χρόνια.

Σεμίχ Ερντέν (Φενερμπαχτσέ) - 42

Ο Τούρκος σέντερ ήταν απογοητευτικός πέρυσι με τη φανέλα της Φενέρ, αποτελεί όμως έναν αρκετά ποιοτικό ψηλό κι εφόσον αγωνιστεί σύμφωνα με τις πραγματικές του δυνατότητες υπό τις οδηγίες του Ομπράντοβιτς, τότε ξεκινάει το fantasy από χαμηλή τιμή. Ακόμα κι έτσι πάντως, θα έχει εσωτερικό ανταγωνισμό, με τους Σαβάς και Ζόριτς.

Βίκτορ Σανικίτζε (Ούνιξ Καζάν) - 40

Ο Γεωργιανός πληθωρικός φόργουορντ επιστρέφει στην Euroleague, έχοντας το ρόλο του δεύτερου τεσσαριού της Ούνιξ, πίσω από τον Καϊμακόγλου. Δεδομένου όμως ότι η ρωσική ομάδα δε διαθέτει δεύτερο ποιοτικό σέντερ μετά τον Φίσερ, ο Σανικίτζε θα παίζει και κατά συνθήκη σέντερ ανά διαστήματα. Διαθέτει πολύ υψηλό μπασκετικό iq και ακόμα και σε δεύτερο ρόλο θα καταφέρει να βρεθεί πάνω από τα 40 κρέντιτς με τα οποία κοστολογείται στην αρχή του παιχνιδιού.

Φουρκάν Αλντεμίρ (Γαλατασαράι) - 38

Ακόμα και με την υπεροπλία των Τούρκων στο 5, η τιμή του ανερχόμενου Αλντεμίρ είναι χαμηλή και για την ώρα τουλάχιστον, φαίνεται ότι θα αποτελεί την πρώτη επιλογή της Γαλατά στη θέση του σέντερ. Κάποια στιγμή πιθανότατα να βρεθεί πίσω από τον Βουγιούκα, αλλά ακόμα και τότε, θα βρίσκεται σε μεγαλύτερη τιμή από τα 38 κρέντιτς.

Ντεμέτρις Νίκολς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας) - 35

Είναι αρκετά ποιοτικός παίκτης και η χαμηλή τιμή του εξηγείται λόγω του γεμάτου ρόστερ της ΤΣΣΚΑ και στις θέσεις των φόργουορντ. Στις πρώτες του εμφανίσεις με τη νέα του ομάδα βέβαια δεν έχει ενθουσιάσει και χρειάζεται χρόνο προσαρμογής, όμως δεν βρίσκεται συχνά παίκτης τέτοιου επιπέδου σε αυτή την τιμή.

Λούκα Μίτροβιτς (Ερυθρός Αστέρας) - 32

Ο ταλαντούχος φόργουορντ δείχνει έτοιμος φέτος να αφήσει το στίγμα του με τη φανέλα του Αστέρα, έχοντας συλλέξει και πολύτιμες εμπειρίες από την περσινή χρονιά. Σίγουρα δεν θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς της ομάδας του, αλλά θα έχει κάποιες εντυπωσιακές εκλάμψεις, όπως στην πρώτη αγωνιστική της αδριατικής λίγκας, λίγες ημέρες πριν.

Αρτούρας Γκουντάιτις (Ζαλγκίρις) - 24

Οι ψηλοί του Fantasy

Θα είναι ο αναπληρωματικός του Γιαφτόκας και όπως φάνηκε πέρυσι, μπορεί να σταθεί με αξιώσεις στην Euroleague, αλλά και στο fantasy challenge. Η τιμή του είναι χαμηλή για το χρόνο που αναμένεται να παίζει, αλλά και τα σκορ που θα δίνει, επομένως, αποτελεί την καλύτερη φθηνή επιλογή ψηλού στο παιχνίδι.

Γιώργος Διαμαντάκος (Παναθηναϊκός) - 15

Ξεκίνησε το παιχνίδι στην απίστευτη τιμή των 51 κρέντιτς, αλλά ευτυχώς το λάθος έγινε αντιληπτό. Δεν έχει πολλές μέρες που έγινε ξανά διαθέσιμος, αυτή τη φορά σε μια πολύ πιο φυσιολογική, αλλά και ελκυστική, για τις δυνατότητές του, τιμή. Σίγουρα, είναι πολύ άγουρος ακόμα, αλλά τα σωματικά του προσόντα, σε συνδυασμό με τα προβλήματα τραυματισμών του Παναθηναϊκού, ενδεχομένως του επιτρέψουν να πραγματοποιήσει μια δυναμική (σχετικά με τα κρέντιτς πάντα) είσοδο στο παιχνίδι.

Ιλιμάνε Ντιοπ (Λαμποράλ Κούτσα) - 10

Αναφέρεται καθαρά λόγω των τραυματισμών που αντιμετωπίζει η Λαμποράλ στη γραμμή των ψηλών και της πολύ χαμηλής τιμής του. Όχι ότι και πάλι δεν έχει λύσεις η ισπανική ομάδα, όμως ο Ντιοπ είναι από τους ψηλούς που ενδεχομένως πάρουν κάποιο χρόνο στην αρχή της χρονιάς κι άρα ίσως δώσει και λίγο σκορ. Δύσκολα να κάνει το ξεπέταγμά του φέτος, εξάλλου είναι 95άρης.

Πλέον και με τη λίστα αυτή, έχετε όλα τα απαραίτητα εφόδια μαζί σας και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε (για άλλη μια χρονιά) το μαγικό ταξίδι του fantasy! Καλή επιτυχία και feel devotion!

* Ακολουθήστε μας στο Twitter @EFCtheblog και μπείτε στην παρέα μας στο Facebook !

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ