EUROLEAGUE

Οι point guards του Fantasy

Οι point guards του Fantasy

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της Euroleague έχει ξεκινήσει και το Euroleague Greece επιχειρεί να σας ξεναγήσει στους παίκτες που θα μας απασχολήσουν και στις τιμές που μπορείτε να τους αγοράσετε. Ξεκίνημα με τους point guards

Στη θέση του point guard γενικά καλό είναι να αποφύγετε τους άπειρους παίκτες κι αυτό γιατί οι point guards αποτελούν παραδοσιακά την πιο δύσκολη θέση του παιχνιδιού, άρα κι αυτή που είναι πιθανότερο να σας στοιχίσει στην αρχή του παιχνιδιού. Αν και οι δύο σας παίκτες τα πάνε καλά στο πρώτο ματς, τότε σίγουρα έχετε κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα στο παιχνίδι.

Του Νότη Φιλιππίδη

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι πρέπει να επενδύσετε απαραίτητα στους πολύ ακριβούς παίκτες της θέσης, ώστε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ούτως ή άλλως, αλλά εκτός αυτού, θα έχετε αδικήσει τις υπόλοιπες θέσεις, αγοράζοντας εκεί φθηνότερους παίκτες. Το χειρότερο παράδειγμα εξακολουθεί να είναι ο Χουέρτας, το οποίο μάλιστα ...επιδεινώνεται σαν αστείο χρόνο με το χρόνο. Καλός και χρυσός ο Βραζιλιάνος, είχε κάνει και μια καταπληκτική εμφάνιση πριν τέσσερα χρόνια στο Μουντομπάσκετ, αλλά δεν είναι παίκτης για το Fantasy, εκτός των άλλων και λόγω στατιστικής σταθερότητας. Χωρίς Σατοράνσκι για την Μπαρτσελόνα βέβαια η επιλογή του δεν μοιάζει και τόσο τραγική, αλλά εξακολουθεί να απέχει χιλιόμετρα από τη λίστα που ακολουθεί.

Παρακάτω αναλύονται οι παίκτες που αποτελούν τις καλύτερες περιπτώσεις ενόψει της έναρξης του παιχνιδιού (ανεξαρτήτως πρώτου αγώνα, αλλά σε βάθος χρόνου), αλλά και αυτοί που ενδεχομένως δεν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή για να τους αγοράσετε, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να απασχολήσουν το παιχνίδι στο μέλλον.

Κέρτις Τζέρελς (Ούνιξ Καζάν) - 65

Η πιο σίγουρη ακριβή επιλογή που υπάρχει, χωρίς πάντως η τιμή του να είναι σε δυσθεώρητα ύψη όπως άλλων παικτών. Προέρχεται από μια καλή σεζόν με τη Μιλάνο, όπου μπορεί να μην είχε τα τρομερά στατιστικά, λόγω της πολυφωνίας της ομάδας στην περιφέρεια, όμως έδωσε τα διαπιστευτήριά του και στο πιο υψηλό επίπεδο (μετά την Μπεσίκτας) και φέτος στην Ούνιξ θα έχει περισσότερο χώρο. Όσο η προσοχή όλων θα είναι στραμμένη (και όχι άδικα), στον Λάνγκφορντ, ο Τζέρελς θα έχει την ευκαιρία να αποτελέσει έναν από τους αγαπημένους σας παίκτες στη θέση καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Τόμας Ερτέλ (Λαμποράλ Κούτσα) - 59

Μετά από διαδοχικές σεζόν συνεχόμενης προόδου, αλλά και ένα εξαιρετικό Μουντομπάσκετ, ήρθε η ώρα να σηκώσει την Λαμποράλ στις πλάτες του. Ακούστηκε πως θα μετακομίσει στην Τουρκία, όμως ευτυχώς για τους Βάσκους, αλλά και για τους παίκτες του Fantasy, ο Γάλλος θα παραμείνει στην Βιτόρια, για να προσπαθήσει να βρεθεί ανάμεσα στους κορυφαίους της θέσης. Η τιμή του μπορεί να θεωρηθεί τσιμπημένη, στο βαθμό όμως που θα έπρεπε να είναι.

Οι point guards του Fantasy

Τέιλορ Ρότσεστι (Νίζνι Νόβγκοροντ) - 58

Ο ιθύνων νους της νεοφώτιστης στη διοργάνωση Νίζνι. Έχει δύο περάσματα από την Euroleague με τις φανέλες των Σιένα και Λαμποράλ, χωρίς όμως να ενθουσιάσει. Φέτος με τους Ρώσους θα αναλάβει σαφώς περισσότερες πρωτοβουλίες, όπως φαίνεται κι από τα παιχνίδια που έχει δώσει η ομάδα του μέχρι σήμερα, όπου έχει μια ιδιαίτερα πληθωρική παρουσία σε οργάνωση και σκορ.

Τζερόμ Ντάισον (Δυναμό Σάσσαρι) - 54

Ο ρούκι της ...ρούκι Σάσσαρι ήταν ο MVP του ιταλικού σούπερ καπ που διεξήχθη πρόσφατα, πετυχαίνοντας 25 πόντους στον τελικό. Θα είναι ένα από τα βαρέα πυροβολικά των Ιταλών στη διοργάνωση, καθώς πρόκειται για έναν παίκτη με ιδιαίτερη έφεση στο σκοράρισμα, όπως δείχνουν τα πρώτα ματς με την Σάσσαρι φέτος, αλλά και οι μέσοι όροι του τα προηγούμενα χρόνια, με υποδυέστερες βέβαια ομάδες. Ίσως χρειαστεί χρόνο προσαρμογής στη νέα του ομάδα (η οποία διαθέτει αρκετούς σκόρερ) και κυρίως σε αυτό το υψηλότερο επίπεδο.

Τζέρεμι Πάργκο (Μακάμπι) - 53

Η περσινή απογοητευτική χρονιά με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ φαίνεται να αποτελεί μακρινό παρελθόν για τον Αμερικανό άσο, ο οποίος πραγματοποιεί καταπληκτικές εμφανίσεις πριν την έναρξη της Euroleague με τη φανέλα της γνωστής του Μακάμπι, θυμίζοντας τον προ λίγων ετών εαυτό του. Σ' αυτή την περίπτωση, τα 53 κρέντιτς είναι λίγα για τον Πάργκο και αποτελεί αυτή τη στιγμή την πιο προφανή επιλογή point guard για κάθε fantasy ομάδα.

Οι point guards του Fantasy

Ντόρον Πέρκινς (Λαμποράλ Κούτσα) - 52

Ο πρώην συμπαίκτης του Πάργκο στη Μακάμπι το 2011, που την οδήγησαν μαζί έως το F4 και τον τελικό, επανέρχεται στην Euroleague μετά το αδιάφορο πέρασμά του από τον Ολυμπιακό. Πρόκειται για έναν εκ των πλέον πληθωρικών point guards της Ευρώπης και συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον για το παιχνίδι, αν και αποτελεί ερώτημα το πόσο γρήγορα θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της Λαμποράλ. Προς το παρόν πάντως, δεν έχει δώσει ιδιαίτερα ενθαρρυντικά δείγματα, αλλά μάλλον το αντίθετο.

Μουσταφά Σακούρ (Νεπτούνας) - 42

Αποτελεί τον μοναδικό ξένο της ίσως πιο αδύναμης (σε υλικό) ομάδας της διοργάνωσης, άρα και το μεγαλύτερο σημείο αναφοράς της, όπως έχει δείξει και στα πρώτα επίσημα παιχνίδια των Λιθουανών, όπου δίνει σχεδόν πάντα μεγάλο ranking, χωρίς απαραίτητα να σκοράρει πολλούς πόντους. Αυτό βέβαια θα χρειαστεί στα δύσκολα ευρωπαϊκά ματς, άρα πρόκειται για έναν παίκτη που θα παίρνει πολύ περισσότερο χρόνο και προσπάθειες απ' όσες αναλογούν στα κρέντιτς του, αν και αυτό εκτός έδρας δεν είναι πάντα καλό.

Νόλαν Σμιθ (Γαλατασαράι) - 42

Προέρχεται από την Τσεντεβίτα με την οποία συμμετείχε πέρυσι στο Eurocup και έκανε μια πολύ καλή σεζόν, ιδιαίτερα στην κανονική περίοδο. Για αρχή τουλάχιστον, θα αποτελεί την αλλαγή του Κάρλος Αρόγιο, αλλά δεν αποκλείεται με το πέρασμα του χρόνου να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής, σε μια ουσιαστικά καινούρια ομάδα που τώρα φτιάχνεται. Στα φιλικά μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει μερικές καλές εμφανίσεις, χωρίς όμως να έχει κλέψει την "φαντασιακή" προσοχή.

Μαρκίζ Χέινς (Μακάμπι) - 32

Δεν είναι τόσο κακός παίκτης όσο θυμάστε, ή μάλλον ...δεν θυμάστε, από το πέρασμά του στη Μιλάνο πέρυσι. Ούτε ανήκει βέβαια μέσα στις δύο καλύτερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε για τη θέση, αξίζει όμως να αναφερθεί λόγω της χαμηλής τιμής του, ειδικά σε σύγκριση με άλλους παίκτες λίγο πάνω από αυτόν.

Λούκας Λεκαβίτσιους (Ζαλγκίρις) - 29

Είναι ο ...ηγέτης της Ζαλγκίρις στο Λιθουανικό πρωτάθλημα, όπως βέβαια δεν έχουν αγωνιστεί έως τώρα οι δύο ξένοι της ομάδας. Στην Euroleague αυτό θα του στοιχίσει σε χρόνο και ranking, αλλά καλό είναι να έχετε από νωρίς υπόψιν σας έναν παίκτη που θ' αρχίσει ν' ακούγεται φέτος.

Μιντάουγκας Γκιρντζιούνας (Νεπτούνας) - 17

Άλλος ένας Λιθουανός στη λίστα, ο 25χρονος άσσος έχει μέσο όρο Index Rating 14 στις πρώτες έξι αναμετρήσεις της ομάδας του στο πρωτάθλημα Πολωνίας κι αυτό το νούμερο τον καθιστά αυτομάτως μια εξαιρετική, φθηνή επιλογή στη θέση των point guards.

Λευτέρης Μποχωρίδης (Παναθηναϊκός) - 8

Τα 8 κρέντιτς είναι μικρή τιμή για τον ταλαντούχο πλέι μέικερ του Παναθηναϊκού, ο οποίος βάσει των φιλικών πάντως δείχνει να χρειάζεται αρκετό χρόνο προσαρμογής. Με τα νέα φετινά δεδομένα της ομάδας όμως, αλλά και τους πολλούς τραυματισμούς αυτή τη στιγμή, ο Μποχωρίδης έχει εγγυημένο, έστω και μικρό, χρόνο συμμετοχής, κάτι εξαιρετικά σπάνιο για παίκτες αυτών των τιμών.

Βάιντας Καρινιάουσκας (Ζαλγκίρις) - 8

Παρόμοια περίπτωση με αυτή του Λεκαβίτσιους, όμως σε αισθητά πιο χαμηλή τιμή που θυμίζει τον Μαχμούτογλου της περσινής σεζόν. Η χρησιμότητά του είναι μόνο αν ψάχνετε έναν πάμφθηνο point guard, ο οποίος όχι μόνο έχει πιθανότητα να παίξει, αλλά να δώσει και κάποιο σκορ.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ