EUROLEAGUE

O απολογισμός της 23ης αγωνιστικής

Ο "ειδικός" συγκέντρωσε τα κορυφαία σκορ της εβδομάδας που πέρασε, λίγο πριν την τελευταία αγωνιστική του Top-16. Διαβάστε ποιοι ξεχώρισαν.

Η 23η αγωνιστική του παιχνιδιού ξεκίνησε με τον καλύτερους οιωνούς, αφού την Πέμπτη σημειώθηκαν πολλά μεγάλα σκορ κι όλα έδειχναν ότι πάμε για μία από τις καλές αγωνιστικές του TOP 16. Ωστόσο, ο ουρανός του Fantasy ...σκοτείνιασε την Παρασκευή, με αποτέλεσμα τα σκορ των ομάδων κάθε άλλο παρά εντυπωσιακά να είναι.

Του Νότη Φιλιππίδη

Για μία ακόμη φορά, υπήρχαν παίκτες που ενθουσιάσαν, παίκτες που απογοήτευσαν (με πρώτο και καλύτερο ίσως τον Ρομπέρτας Γιαφτόκας, που η απουσία του από το ματς με την Παρτιζάν έγινε γνωστή μετά την προθεσμία των αλλαγών) και φυσικά παίκτες που κινήθηκαν στη μετριότητα, κάτι που ήταν ο κανόνας για την Παρασκευή.

Εντυπωσιακή πάντως ήταν η μάχη για τον MVP της αγωνιστικής, με τον Διαμαντίδη να ξεκινάει εντυπωσιακά με το 34,1 επί της Μάλαγα, λίγη ώρα αργότερα ο Ντιλέινι να κάνει ανάλογα "όργια" και να δίνει 35 απέναντι στην Μακάμπι και την επόμενη μέρα ο Ζόραν Έρτσεγκ να μην χάνει σουτ από την περιφέρεια και να φτάνει στον αριθμό 36, κερδίζοντας έτσι αυτός, έστω και οριακά, τον τίτλο του MVP της στήλης!

Η διαφορά μεταξύ των σκορ των παικτών της πρώτης και της δεύτερης πεντάδας πάντως είναι κάτι παραπάνω από αισθητή. Στην πραγματικότητα, είναι μια από τις καλύτερες πρώτες και μία από τις χειρότερες δεύτερες πεντάδες που έχουν υπάρξει φέτος.

Όσον αφορά την τελευταία αγωνιστική του TOP 16, κάντε τις κινήσεις σας ...βραχυπρόθεσμα. Είναι η τελευταία αγωνιστική που ισχύει ο περιορισμός των τριών αλλαγών. Αυτό σημαίνει ότι μετά την ολοκλήρωση του TOP 16 και για κάθε αγωνιστική των playoffs, κάθε ομάδα έχει δικαίωμα 10 αλλαγών, οπότε δε χρειάζεται να σκέφτεστε μήπως διώξετε παίκτες που δε θα συνεχίσουν. Γι' αυτό το λόγο τουλάχιστον. Θα έχετε την ευκαιρία να το κάνετε αργότερα.

MVP

Ζόραν Έρτσεγκ (Γαλατασαράι) - 36

Εμφάνιση καριέρας για τον Έρτσεγκ απέναντι στην πρώην του ομάδα, με τον Σέρβο να παίζει από ένα σημείο και μετά μόνος του την ΤΣΣΚΑ. Με τη συνδρομή της παράτασης, αλλά και του Αταμάν, που προτίμησε να χάσει με 1 πόντο, στο έξτρα πεντάλεπτο, ο Έρτσεγκ σταμάτησε στους 35 πόντους, έχοντας 6/6 βολές, 4/9 δίποντα και το εκπληκτικό 7/9 τρίποντα, μαζί με 9 ρημπάουντ, 2 κλεψίματα, 3 λάθη και 5 κερδισμένα φάουλ σε 43:44 χρόνο συμμετοχής, θυμίζοντας τον παίκτη που μάγευε στις αρχές του TOP 16.

Καλύτερη Πεντάδα

1. Δημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός) - 34,1

Ήταν δεδομένο ότι ο αρχηγός του Παναθηναϊκού θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα χαρίσει στην ομάδα του τη νίκη-πρόκριση επί της Μάλαγα, αλλά αυτό έγινε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο, καθώς ο πραγματικός MVP της εβδομάδας για την Euroleague, ήταν ο μοναδικός παίκτης του Παναθηναϊκού με διψήφιο ράνκινγκ στον αγώνα! Στον εξαιρετικά ...περιεκτικό στατιστικό του απολογισμό είχε 13 πόντους με 3/4 δίποντα, 2/2 τρίποντα και 1/1 βολή, 4 ρημπάουντ, 6 ασσίστ, 8 κερδισμένα φάουλ και 1 κόψιμο.

2. Μάλκολμ Ντιλέϊνι (Μπάγερν) - 35

O απολογισμός της 23ης αγωνιστικής

Ίσως η πληθωρικότερη εμφάνιση της χρονιάς όχι μόνο για τον Αμερικανό, αλλά για οποιονδήποτε παίκτη της διοργάνωσης. Ο Ντιλέινι έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά δεν κατάφερε τελικά να χαρίσει τη νίκη στην Μπάγερν επί της Μακάμπι, πέφτοντας όμως αν μη τι άλλο ηρωϊκά, αφού σκόραρε 17 πόντους με 3/6 δίποντα, 2/5 τρίποντα και 5/7 βολές, μάζεψε 7 ρημπάουντ, μοίρασε 10 ασσίστ κέρδισε 11 φάουλ και έκανε 2 κλεψίματα, για να αφήσει έτσι το καλύτερο, ως προς το Fantasy, για το τέλος.

3. Αλεσάντρο Τζεντίλε (Μιλάνο) - 30,8

Ο κύριος υπεύθυνος για τη συντριβή της Μπαρτσελόνα μέσα στο Μιλάνο, πέραν της ανοχής του Πασκουάλ, ήταν ο ταλαντούχος Ιταλός, αφού ήταν ασταμάτητος και δεν είχε αντίπαλο στο δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι. Ο Τζεντίλε πέτυχε 24 πόντους, έχοντας 8/13 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 2/3 βολές, πήρε 7 ρημπάουντ και έδωσε 6 ασσίστ, δίνοντας έτσι σκορ ...παραπλήσιο της προηγούμενης αξίας του στο παιχνίδι.

4. Ζόραν Έρτσεγκ (Γαλατασαράι) - 36

5. Άλεξ Τάιους (Μακάμπι) - 28,6

Δεν είχε κανένα πρόβλημα να προσθέσει μία τρίτη συνεχόμενη μεγάλη εμφάνιση στο ενεργητικό του, παρόλο που ο Σχορτσανίτης ξεκίνησε καλά στο ματς. Ο Τάιους ήταν και πάλι κυρίαρχος κάτω από το καλάθι, πετυχαίνοντας 14 πόντους με 6/7 δίποντα και 2/3 βολές, ενώ πήρε 9 ρημπάουντ και έκανε από 2 κλεψίματα και κοψίματα. Επόμενος αντίπαλος η ΤΣΣΚΑ, εντός έδρας.

Δεύτερη Καλύτερη Πεντάδα

1. Τόμας Ερτέλ (Λαμποράλ) - 26,4

Εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στο πτώμα της Φενερμπαχτσέ, με τον Ερτέλ να αποτελεί τον πρωτεργάτη της μεγάλης διαφοράς που πήρε η καταδικασμένη για τη συνέχεια, Λαμποράλ. Ο Γάλλος point guard σημείωσε 14 πόντους με 4/6 δίποντα και 2/3 τρίποντα, πήρε 4 ρημπάουντ, μοίρασε 10 ασσίστ και έκανε μόλις 1 λάθος, στο διάστημα που αγωνίστηκε!

2. Μπρους Τέιλορ (Μπάγερν) - 21

Πήρε φωτιά στο δεύτερο ημίχρονο και έκανε ό,τι μπορούσε για την Μπάγερν, χωρίς ωστόσο επιτυχία κι έτσι η Γερμανική ομάδα έμεινε εκτός, μετά από μια αξιοθαύμαστη σεζόν. Ο Αμερικανός σταμάτησε στους 22 πόντους, έχοντας πολύ καλά ποσοστά, όπως 6/9 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 4/4 βολές, ενώ μάζεψε και 4 ρημπάουντ, έκανε 3 κλεψίματα και είχε 4-3 φάουλ. Το τελευταίο ματς μέσα στη Λοκομοτίβ είναι δύσκολο και αδιάφορο, αλλά με το ρυθμό που έχει βρει στο TOP 16, δεν αποκλείεται να κάνει άλλο ένα 20άρι.

3. Αντρές Νοτσιόνι (Λαμποράλ) - 22

Μεστή εμφάνιση από τον Αργεντίνο, που δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα από την άμυνα της Φενερμπαχτσέ, αφού σκόραρε 15 πόντους, έχοντας 3/5 δίποντα και 3/3 τρίποντα. Παράλληλα, πήρε 4 ρημπάουντ και μοίρασε 2 ασσίστ για να μπει έτσι χωρίς ...να ιδρώσει, για μία ακόμη φορά φέτος, στην καλύτερη ομάδα της αγωνιστικής.

4. Φελίπε Ρέγιες (Ρεάλ) - 20,9

Ο Ισπανός κάνει μια φοβερή και αθόρυβη σεζόν, καταφέρνοντας να είναι πάντα αποδοτικός στο διάστημα που αγωνίζεται. Αυτή τη φορά σκόραρε 15 πόντοι απέναντι Λοκομοτίβ, έχοντας 4/9 δίποντα, 1/2 τρίποντα και 4/4 βολές, μάζεψε 6 ρημπάουντ και κέρδισε 3 φάουλ, χωρίς ο ίδιος να κάνει κανένα.

5. Αρτούρας Γκουντάιτις (Ζαλγκίρις) - 21

O απολογισμός της 23ης αγωνιστικής

Κι όμως, ελλείψει και του Γιαφτόκας, έκανε το 3ο μεγαλύτερο Index Rating ψηλού αυτή την εβδομάδα, δικαιώνοντας έτσι όχι μόνο την αναφορά του στη στήλη, δύο εβδομάδες πριν, αλλά και την ...αδύναμη φροντλάιν της Παρτιζάν! Ο ελπιδοφόρος Λιθουανός είχε 13 πόντους με 5/6 δίποντα, 0/2 τρίποντα και 3/5 βολές, μάζεψε 7 ρημπάουντ, έδωσε 2 ασσίστ, έκανε 2 κλεψίματα και 2 λάθη, έκοψε 2 φορές τους αντιπάλους του και κέρδισε 5 φάουλ. Νέος Λαβρίνοβιτς;

Απογοήτευσαν

* Αρνητικός για δεύτερο σερί ματς ο Τζον Μπράιαντ, όχι μόνο δε βοήθησε την Μπάγερν επιθετικά, αλλά δεν κατάφερε να περιορίσει και τους αντιπάλους του. Τελικός απολογισμός, μόλις 1 πόντους με 1/2 βολές και 0/3 δίποντα, 4 φάουλ και -3 Index Rating.

* Στο ίδιο ματς, ο Ντέβιν Σμιθ άφησε την εντυπωσιακή εμφάνιση με την Ρεάλ στην άκρη και επανήρθε στις αδιάφορες εμφανίσεις, αυτή τη φορά με αρνητικό πρόσημο στο ράνκινγκ, -2, έχοντας επίσης 1 πόντο με 1/2 βολές, 0/1 δίποντο, μαζί με 4 ρημπάουντ, 2 λάθη και 5 φάουλ σε 17,5 λεπτά συμμετοχής.

* Μακριά από τον καλό του εαυτό έμεινε ο Νεμάνια Μπιέλιτσα μέσα στην Λαμποράλ κι αυτό σίγουρα στοίχισε στην Φενερμπαχτσέ. Ο Σέρβος έμεινε στους 5 πόντους, ευστοχώντας στα 2 από τα 8 σουτ που επιχείρησε, πήρε 3 ρημπάουντ, έδωσε 3 ασσίστ, έκανε 2 κλεψίματα, όπως και 2 λάθη, για να δώσει σκορ 4.

* Φανερά ανέτοιμος, οπότε θα μπορούσε ίσως και να μην μπει στη στήλη, αποδείχθηκε ο Νικ Κάνερ-Μέντλεϊ στον τελικό με τον Παναθηναϊκό. Ο Αμερικανός έμεινε στον 1 πόντο, έχοντας 1/2 βολές, 0/3 σουτ και -2 Index Rating.

* Και πάλι σε πολύ ρηχά νερά έμεινε ο Ρούντι Φερνάντεζ, αυτή τη φορά εντός έδρας απέναντι στην Λοκομοτίβ, παρόλο που η Ρεάλ επικράτησε εύκολα. Ο Ισπανός γκαρντ πέτυχε 9 πόντους με 3/10 σουτ και 1/1 βολή, πήρε 4 ρημπάουντ, μοίρασε 3 ασσίστ, έκανε όμως και 4 λάθη, για να δώσει σε κάθε ομάδα που τον είχε το ισχνό για την κλάση του 5,5.

* Στο ίδιο ματς, απογοήτευση ήταν ο καυτός μέχρι πρότινος Ντέρικ Μπράουν, αφού η επιθετική του δράση περιορίστηκε αισθητά από τους Μαδριλένους. Ο Αμερικανός σκόραρε μόνο 4 πόντους με 2/6 σουτ, μάζεψε 7 ρημπάουντ, έδωσε 2 ασσίστ, υπέπεσε σε 4 λάθη και δεν κέρδισε κανένα φάουλ για να τελειώσει τον αγώνα με Index Rating 4.

* Πολλοί παίκτες της Λοκομοτίβ είχαν αρνητικό ράνκινγκ, πιο άσχημα όμως χτυπάει του Κρούνοσλαβ Σίμον που τελείωσε με -3, μένοντας άποντος με 0/3 σουτ, 1 ρημπάουντ, 1 ασσίστ και 2 φάουλ.

O απολογισμός της 23ης αγωνιστικής

* H ...φαντασιακή του απόδοση έχει πέσει κατακόρυφα στο δεύτερο μισό του TOP 16 και παρόλο που στον αγώνα με την Ζαλγκίρις ξεκίνησε πολύ δυνατά, έχοντας διψήφιο ράνκινγκ από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, στη συνέχεια όμως βγήκε απότομα εκτός ρυθμού. Ο λόγος για τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, που έδωσε σκορ 1,1, έχοντας μόλις 2 πόντους με 1/6 σουτ, μαζί με 5 ρημπάουντ, 4 ασσίστ, 4 λάθη και 4-2 φάουλ.

* Στον ίδιο αγώνα, άλλη μια απογοήτευση μάλλον του δεύτερου μισού του TOP 16, ο Τζάστιν Ντέντμον, δεν κατάφερε να προσφέρει σκορ στις ομάδες του, αντιθέτως, έκανε -2, σκοράροντας μόλις 5 πόντους με 2/10 σουτ, μαζί ενώ είχε και 3 κλεψίματα, 4 κερδισμένα φάουλ, αλλά και 5 λάθη.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ