EUROLEAGUE

O απολογισμός της 22ης αγωνιστικής

O απολογισμός της 22ης αγωνιστικής

Ο "ειδικός" μάζεψε τα κορυφαία σκορ της εβδομάδας που πέρασε στο Euroleague Fantasy Challenge, όμως περισσότερη σημασία έχει η κατηγορία "απογοήτευσαν" εν όψει της 23ης αγωνιστικής.

Μια μάλλον θετική αγωνιστική ήταν η 22η για το Fantasy Challenge. Παρόλο που τα πολύ καλά σκορ ήταν λίγα, ακόμη λιγότερες ήταν και οι απογοητεύσεις της αγωνιστικής (για τους τακτικούς αναγνώστες της στήλης, θα διαπιστώσετε ότι είναι οι λιγότερες από κάθε άλλη φορά) και γενικότερα υπήρξαν πολλά, μέτρια, με θετικό κυρίως πρόσημο όμως σκορ. Οι παγίδες και οι απρόβλεπτες καταστάσεις ήταν περιορισμένες και γι' αυτό το πιθανότερο είναι ότι θα είχατε μια συνολικά καλή παρουσία από την ομάδα σας, αυτή την εβδομάδα.

Του Νότη Φιλιππίδη

Όσο για την επόμενη, προτελευταία αγωνιστική του TOP 16, πριν καταστρώσετε τα πλάνα σας, έχετε στο νου σας ότι υπάρχει έκτακτη προθεσμία αλλαγών, Τετάρτη στις 21:00, αφού τότε διεξάγεται το πρώτο ματς της αγωνιστικής, με τη Μιλάνο να υποδέχεται την Μπαρτσελόνα, ένα παιχνίδι πάντως που είναι αδιάφορο.

MVP

Ντέρικ Μπράουν (Λοκομοτίβ) - 37,4

Καταιγιστικός για μία ακόμη φορά τον τελευταίο καιρό ήταν ο Ντέρικ Μπράουν στην μάλλον εύκολη νίκη της Λοκομοτίβ επί της Παρτιζάν, σκοράροντας 18 πόντους, έχοντας 6/6 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 6/8 βολές, ενώ μάζεψε και 5 ρημπάουντ, μοίρασε 7 ασσίστ, έκλεψε 3 φορές την μπάλα, και κέρδισε 6 φάουλ, στην πληθωρικότερή του εμφάνιση φέτος. Αν δεν υπήρχε το αντίπαλο δέος του Άντε Τόμιτς, θα ήταν ο MVP του Μαρτίου για την Euroleague, αφού στα 5 τελευταία παιχνίδια (το πρώτο ήταν 28/2 βέβαια), έχει μέσο όρο Index Rating 24,6!

Καλύτερη Πεντάδα

1. Σέρχιο Ροντρίγκεζ (Ρεάλ) - 33

O απολογισμός της 22ης αγωνιστικής

Όταν η Μακάμπι πλησίασε τη Ρεάλ, ο διαφαινόμενος MVP της σεζόν για την Euroleague πήρε τη Ρεάλ από το χέρι και την οδήγησε σε μια πολύτιμη νίκη. Ο Ισπανός point guard τελείωσε στους 21 πόντους, έχοντας 2/3 δίποντα, 2/5 τρίποντα και 11/11 βολές, μοιράζοντας παράλληλα 5 ασσίστ, κερδίζοντας 6 φάουλ και γράφοντας μάλιστα και 1 κόψιμο σε αντίπαλό του και όλα αυτά, μόλις σε 20:12 συμμετοχής! Απίστευτος!

2. Ματ Λοτζέσκι (Ολυμπιακός) - 23,1

Άλλη μια μεγάλη εμφάνιση του Ματ Λοτζέσκι έναντι ισπανικής ομάδας και μάλιστα επί ισπανικού εδάφους, με τη Μάλαγα αυτή τη φορά να δέχεται 18 πόντους από τον Αμερικανό, που είχε το εκπληκτικό 7/8 δίποντα, μαζί με 1/4 τρίποντα και 1/2 βολές, ενώ πήρε και 3 ρημπάουντ και κέρδισε 4 φάουλ σε 27:09 συμμετοχής, αναπληρώνοντας έτσι επάξια και το κενό του Στράτου Περπέρογλου.

3. Μαλίκ Χέρστον (Γαλατασαράι) - 23,1

Εμφάνιση από τα παλιά, επί εποχές Σιένα πραγματοποίησε ο Μαλίκ Χέρστον μέσα στη Ζαλγκίρις, σκοράροντας 16 πόντους με 7/9 δίποντα, 0/2 τρίποντα και 2/3 βολές και μαζεύοντας 8 ρημπάουντ. Ταυτόχρονα υπέπεσε σε 4 λάθη, αλλά είχε και 6 κερδισμένα φάουλ σε 31:04 συμμετοχής, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως θα απασχολήσει το παιχνίδι, στο διάστημα που απέμεινε.

4. Ντέρικ Μπράουν (Λοκομοτίβ) - 37,4

5. Τίμπορ Πλάις (Λαμποράλ) - 28,6

Άλλο ένα πάρτυ το μήνα Μάρτιο έστησε ο Τίμπορ Πλάις και αυτή τη φορά θύμα του ήταν η αδύναμη Εφές. Ο Γερμανός σέντερ βέβαια αποβλήθηκε με 5 φάουλ, αλλά στα 24:18 που αγωνίστηκε πρόλαβε να σημειώσει 20 πόντους με 6/9 δίποντα και 8/8 βολές, να μαζέψει 7 ρημπάουντ και να κερδίσει με τη σειρά του 7 φάουλ, σε ένα σκορ πάντως που δεν εγγυάται ότι θα το ξανακάνει στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια της Λαμποράλ.

Δεύτερη Καλύτερη Πεντάδα

1. Κάρλος Αρόγιο (Γαλατασαράι) - 22

Άλλη μια σπουδαία παράσταση από τον ηγέτη της Γαλατασαράι, που οδήγησε την ομάδα του σε μια σημαντική νίκη, στην προσπάθειά της να μπει στα playoffs της Euroleague. O Πορτορικάνος με ένα εκπληκτικό κρεσέντο στο δεύτερο ημίχρονο, σταμάτησε στους 19 πόντους, έχοντας 2/6 δίποντα και 5/9 τρίποντα, ενώ μοίρασε 7 ασσίστ, υπέπεσε σε 3 λάθη, πραγματοποίησε 1 κόψιμο και κέρδισε 4 φάουλ, για να διευρύνει το απόλυτο των εμφανίσεων με διψήφιο ράνκινγκ στο TOP 16 στον αριθμό 12.

2. Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς (Φενερμπαχτσέ) - 20

O απολογισμός της 22ης αγωνιστικής

Η πρώτη μεγάλη εμφάνιση του Κροάτη στο TOP 16 συνοδεύτηκε ίσως από την πιο οδυνηρή ήττα της Φενερμπαχτσέ στη φάση, αφού πιθανότατα θα την αφήσει εκτός συνέχειας. Ο Μπογκντάνοβιτς είχε συνδεθεί από την αρχή του αγώνα στο αντίπαλο καλάθι και πέτυχε συνολικά 24 πόντους με 6/9 δίποντα και 4/6 τρίποντα, ενώ παράλληλα μάζεψε 3 ρημπάουντ, έκανε 3 λάθη, 3 (!) κοψίματα και 4 φάουλ, τη στιγμή που ο ίδιος κέρδισε μόλις 1!

3. Ντέβιν Σμιθ (Μακάμπι) - 23

Την πρώτη του σπουδαία εμφάνιση απέναντι στη Ρεάλ εδώ και ...ένα χρόνο και μία από τις λίγες πραγματικά καλές στο TOP 16 πραγματοποίησε ο Ντέβιν Σμιθ, πετυχαίνοντας μάλιστα και το ...δεύτερο καλύτερο τρίποντο της χρονιάς (πίσω από το νικητήριο του Πλάνινιτς με τη Μιλάνο), από τη μία άκρη του γηπέδου στην άλλη! Ο Αμερικανός σκόραρε 23 πόντους, έχοντας 3/4 δίποντα, 4/8 τρίποντα και 5/5 βολές, πήρε 4 ρημπάουντ και κέρδισε 4 φάουλ, αριθμοί πάντως που δεν αρκούσαν στην Μακάμπι για να κερδίσει τη Ρεάλ.

4. Άλεξ Τάιους (Μακάμπι) - 26

Αυτή τη φορά δεν ήταν ο Σχορτσανίτης, αλλά ο Άλεξ Τάιους που ανέδειξε τις αμυντικές αδυναμίες της Ρεάλ στη ρακέτα. Ο Αμερικανός θυμήθηκε τον καλό εαυτό του νωρίτερα στο TOP 16 σημειώνοντας 18 πόντους με απόλυτη ευστοχία στα δίποντα (9/9), αστόχησε όμως στην κρίσιμη βολή που θα οδηγούσε το ματς στην παράταση. Δεν είναι και ο πιο εύστοχος παίκτης από τη γραμμή των βολών πάντως, αφού μέχρι τότε είχε 10/20 φέτος στη διοργάνωση. Παράλληλα, ο Τάιους πήρε 11 ρημπάουντ και είχε 4-2 φάουλ.

5. Γιάννης Μπουρούσης (Ρεάλ) - 28,6

Ο τέταρτος παίκτης από το ίδιο ματς, που ως αγώνας πάντως δεν είχε κάποιο τρομερά υψηλό σκορ για αυτή την ...περίεργη επίδοση. Ο Έλληνας σέντερ ήταν ο δεύτερος καλύτερος παίκτης της Ρεάλ, πίσω από τον αχτύπητο Ροντρίγκεζ, πετυχαίνοντας 14 πόντους με 3/5 δίποντα, 1/1 τρίποντο και 5/5 βολές, μαζεύοντας 10 ρημπάουντ, κόβοντας 2 φορές τους αντιπάλους του και κερδίζοντας 5 φάουλ σε 26:52 συμμετοχής.

Απογοήτευσαν

* Μια από τις λίγες αρνητικές του παρουσίες φέτος είχε ο Μίλκο Μπιέλιτσα απέναντι στην Λαμποράλ, που συνέτριψε την Εφές μέσα στην έδρα της. Ο σέντερ της τουρκικής ομάδας σημείωσε 6 πόντους, έχοντας 3/6 δίποντα, 0/3 τρίποντα, πήρε μόνο 1 ρημπάουντ και έκανε 3 λάθη, για να δώσει ράνκινγκ -1.

* Δε βοήθησε όσο θα μπορούσε ο Ρούντι Φερνάντεζ, αλλά αυτό δε στοίχισε στη Ρεάλ που πήρε μια πολύτιμη νίκη μέσα στην Μακάμπι. Ο MVP της προηγούμενης αγωνιστικής έδωσε σκορ 5,5 σε όσες ομάδες τον είχαν, σκοράροντας 6 πόντους, με 2/8 σουτ, ενώ είχε και 6 ρημπάουντ, 2 κλεψίματα και 2 φάουλ.

O απολογισμός της 22ης αγωνιστικής

* Απαρατήρητος, στην καλύτερη περίπτωση πέρασε ο Λίνας Κλέιζα από το ντέρμπι με τη Μιλάνο, κάνοντας Index Rating -4, μένοντας άποντος με 0/4 σουτ, μαζί με 5 ρημπάουντ, 2 ασσίστ και 2 λάθη, ενώ αποβλήθηκε με 5 φάουλ, δίχως να κερδίσει κανένα.

* Την πρώτη του κακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ζακ Ράιτ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, σε μια πολύ δύσκολη πάντως έδρα. Ο Αμερικανός γκαρντ έδωσε το τραγικό -7 στο Παλάου Μπλαουγκράνα, μένοντας άποντος, έχοντας 0/6 σουτ, 3 από τα οποία ήταν από τάπες αντιπάλων.

* Σκούρα τα βρήκε ο Τζον Μπράιαντ απέναντι στα θηρία της ΤΣΣΚΑ, έχοντας τη φτωχή συγκομιδή των 3 πόντων με 1/6 σουτ, 1/2 βολές, μαζί με 4 ρημπάουντ, 4 ασσίστ, 3 λάθη, 3 φάουλ και μόλις 1 μονάδα αξιολόγησης.

* Δεύτερο σερί πολύ μικρό σκορ για τον Κρούνοσλαβ Σίμον, αυτή τη φορά με 3,3 και πλέον το μομέντουμ του έχει χαθεί οριστικά. Ο Κροάτης έμεινε στα ρηχά με 5 πόντους, έχοντας 1/1 δίποντο και 1/5 τρίποντα, ενώ μοίρασε και 4 ασσίστ.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ