EUROLEAGUE

Ο απολογισμός της 21ης αγωνιστικής

Ο απολογισμός της 21ης αγωνιστικής

Ο "ειδικός" του Euroleague Fantasy Challenge παρουσιάζει το "απόσταγμα" της εβδομάδας που πέρασε, λίγο πριν τελειώσει το Top16 και μπει το παιχνίδι στην τελική του ευθεία.

Του Νότη Φιλιππίδη

Αγωνιστική και με μεγάλα και με μικρά σκορ, μεγάλες διαφορές, αλλά και κάποιες παγίδες, ήταν η 21η στο Euroleague Fantasy Challenge. Το εντυπωσιακό είναι πως πρώτη φορά φέτος, που τα πέντε μεγαλύτερα σκορ χωράνε στην καλύτερη πεντάδα. Τι έμεινε; Τρεις στροφές για το τέλος του TOP 16 και πλέον παίζονται όλα για όλα! Ώρα για ρίσκο; Ωρα για να το αποφύγουμε; Αυτή θα είναι και η ανάλυσή μας εν όψει της 22ης αγωνιστικής του παιχνιδιού. Πάμε να δούμε τα σκορ της εβομάδας.

MVP

Ρούντι Φερνάντεζ (Ρεάλ) - 36,3

Κυριολεκτικά ασταμάτητος ήταν ο Ρούντι Φερνάντεζ απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, πραγματοποιώντας την καλύτερή του φετινή εμφάνιση, αφού καθόλου τη διάρκεια του αγώνα δε σταμάτησε να προσφέρει σε διάφορες στατιστικές κατηγορίες και να αποτελέσει το στυλοβάτη της σημαντικής νίκης της ισπανικής ομάδας. Ο Ρούντι πέτυχε 28 πόντους, έχοντας 5/9 δίποντα, 4/7 τρίποντα και 6/6 βολές, μάζεψε 4 ρημπάουντ, έδωσε 3 ασσίστ, έκανε 4 κλεψίματα και κέρδισε 5 φάουλ, για να αποδείξει για μία ακόμη φορά ότι είναι γεννημένος για τα ντέρμπι.

Καλύτερη Πεντάδα

1. Δημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός) - 34,1

Ο απολογισμός της 21ης αγωνιστικής
INTIME SPORTS

Επιστροφή στα μεγάλα σκορ και μάλιστα με τον πιο εμφατικό τρόπο για τον Δημήτρη Διαμαντίδη, απέναντι στην Φενερμπαχτσέ του Ομπράντοβιτς. Ο Έλληνας point guard σημείωσε 15 πόντους με 2/2 δίποντα, 1/5 τρίποντα και 8/9 βολές, ενώ ήταν μια κλασική πληθωρική εμφάνιση "Διαμαντίδη" με 6 ρημπάουντ, 6 ασσίστ, 4 κλεψίματα, 4 λάθη, αλλά και 11 κερδισμένα φάουλ για να ξαναμπεί έτσι ζεστά, στο παιχνίδι του Fantasy!

2. Ρούντι Φερνάντεζ (Ρεάλ) - 36,3

3. Σόνι Γουίμς (ΤΣΣΚΑ) - 35

Το αντίπαλο δέος του Ρούντι Φερνάντεζ δεν ήταν άλλος από τον Σόνι Γουίμς, ο οποίος κρατούσε όρθια την ΤΣΣΚΑ για το μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης. Ο Αμερικανός που ...χάλασε τα ποσοστά του προς το τέλος του αγώνα πέτυχε και αυτός (όπως και ο Ρούντι) 28 πόντους, έχοντας ...9/12 δίποντα, 2/2 τρίποντα και 4/5 βολές. Δε σταμάτησε εκεί όμως, αφού πήρε 5 ρημπάουντ, μοίρασε 6 ασσίστ, έκανε 2 λάθη και κέρδισε 4 φάουλ για να μας κάνει να αναρωτηθούμε για ποιο λόγο δε βρίσκεται στο ΝΒΑ.

4. Ρίτσαρντ Χέντριξ (Λοκομοτίβ) - 28,6

Ένα εύκολο βράδυ είχε ο Χέντριξ μέσα στη Ζαλγκίρις και χωρίς πολύ κόπο κατάφερε να κάνει το μεγαλύτερο σκορ ψηλού για αυτή την αγωνιστική. Οι 15 πόντοι που πέτυχε προήλθαν από 7/7 δίποντα και 1/2 βολές, ενώ μάζεψε και 8 ρημπάουντ, μοίρασε 2 ασσίστ, έκανε 2 κλεψίματα, 2 λάθη και κέρδισε 3 φάουλ. Αν μπορούσε να παίζει σταθερά μεγάλο χρόνο συμμετοχής θα ήταν από τους πιο περιζήτητους παίκτες του Fantasy.

5. Ποπς Μένσα-Μπόνσου (Γαλατασαράι) - 28,6

Τον παλιό καλό του ...φαντασιακό εαυτό θυμηθηκε ο Μένσα-Μπόνσου στον αγώνα με την Μπάγερν, προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια ερχόμενος από τον πάγκο. Ο Άγγλος σέντερ σημείωσε 14 πόντους με 5/6 δίποντα και 4/5 βολές, πήρε 6 ρημπάουντ και είχε 6 κερδισμένα φάουλ, αν και αυτό δεν ενδιέφερε παρά ελάχιστους παίκτες του Fantasy, τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Δεύτερη Καλύτερη Πεντάδα

1. Κάρλος Αρόγιο (Γαλατασαράι) - 20,9

Καθοριστικός για την υπερπολύτιμη νίκη της Γαλατασαράι επί της Μπάγερν υπήρξε ο Κάρλος Αρόγιο, που βοήθησε σε σκορ, τόσο άμεσα, με τους 16 πόντους που πέτυχε (7/12 δίποντα, 0/5 τρίποντα, 2/3 βολές), όσο κι έμμεσα, με τις 11 ασσίστ που μοίρασε, συνεχίζοντας έτσι τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στο TOP 16. Μετά και το 8 του Ροντρίγκεζ με την ΤΣΣΚΑ, μπορεί να θεωρηθεί ίσως ως ο σταθερότερος point guard της φάσης, μέχρι στιγμής.

2. Μάλκολμ Ντιλέινι (Μπάγερν) - 20

Δεύτερη συνεχόμενη εξαιρετική εμφάνιση για τον MVP της προηγούμενης αγωνιστικής, μάλιστα ξανά σε δύσκολο παιχνίδι, αυτή τη φορά μέσα στην έδρα της Γαλατασαράι. Ο Αμερικανός γκαρντ σκόραρε 16 πόντους, έχοντας 4/5 δίποντα, 2/6 τρίποντα και 2/2 βολές, πήρε 5 ρημπάουντ, μοίρασε 3 ασσίστ, υπέπεσε σε 3 λάθη και κέρδισε 7 φάουλ σε 33:37 συμμετοχής.

Τζαμόν Γκόρντον (Εφές) - 20

Φαίνεται πως έχει αρχίσει να ξυπνάει, αλλά πλέον είναι αργά για την Εφές, που έχει χάσει προ πολλού το δρόμο για τα playoffs. Ο Γκόρντον είχε μια πληθωρική παρουσία στο Μιλάνο, με 12 πόντους (6/9 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 3 ρημπάουντ, 8 ασσίστ και 4 κερδισμένα φάουλ σε 37:05. Δυστυχώς, με μόλις τρία παιχνίδια να του απομένουν, δε θα προλάβει να απασχολήσει το παιχνίδι, όσο θα 'πρεπε.

3. Μάικ Μπράμος (Παναθηναϊκός) - 24,2

Μια μαγική βραδιά ήταν αυτή με την Φενερμπαχτσέ για τον Μάικ Μπράμο που έβλεπε το καλάθι σαν βαρέλι και ευστόχησε στα 7 από τα 8 τρίποντα που επιχείρησε, αστοχώντας μάλιστα στο τελευταίο. Ο Έλληνας διεθνής ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 23 πόντους, ενώ πέρα από το εντυπωσιακότατο 7/8 τρίποντα, είχε 1/1 δίποντο, 4 ρημπάουντ και 3 λάθη.

4. Ντέρικ Μπράουν (Λοκομοτίβ) - 27,5

Ο απολογισμός της 21ης αγωνιστικής

Το περίεργο δεν είναι η παρουσία του Μπράουν στην καλύτερη ομάδα της αγωνιστικής, ίσα ίσα, οι προδιαγραφές για το ματς με τη Ζαλγκίρις ήταν πολύ καλές, ωστόσο, αυτή τη φορά το μεγάλο σκορ προήλθε από πολλές στατιστικές κατηγορίες και όχι σχεδόν αποκλειστικά από το σκοράρισμα. Στον τελευταίο αγώνα, ο Μπράουν σημείωσε 15 πόντους με 5/12 δίποντα και 5/5 βολές, μάζεψε 9 ρημπάουντ, μοίρασε 3 ασσίστ και κέρδισε 7 φάουλ.

5. Σαμάρντο Σάμιουελς (Μιλάνο) - 27,5

Μόλις η πρώτη του παρουσία στην καλύτερη ομάδα της αγωνιστικής, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ για τον Σάμιουελς που έκανε τη διαφορά μέσα στο ζωγραφιστό για τη Μιλάνο. Ο Τζαμαϊκανός σέντερ τελείωσε τον αγώνα με 14 πόντους, έχοντας 5/11 δίποντα και 4/5 βολές και μάζεψε 12 ρημπάουντ, 6 εκ των οποίων επιθετικά, μαζί με τα 7 φάουλ που κέρδισε. Στα τελευταία παιχνίδια κάνει συμπαθητικές εμφανίσεις, όχι όμως τόσο ώστε να εξεταστεί σοβαρά για το Fantasy, για την ώρα.

Απογοήτευσαν

* Απογοητευτικός ο Στεφάν Λάσμε απέναντι στην Φενερμπαχτσέ, δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να κάνει αισθητή την παρουσία του, μένοντας στο 0, έχοντας μόλις 1 πόντο με 1/2 βολές, 0/2 δίποντα, 4 ρημπάουντ και 3 φάουλ σε 16 λεπτά συμμετοχής. Σε κακό βράδυ βρέθηκε και ο Γιόνας Μασιούλις, αφού έμεινε στους 5 πόντους με 2/7 σουτ, έχοντας παράλληλα 3 ρημπάουντ, 2 φάουλ και -1 Index Rating. Το ίδιο σκορ έκανε και ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, που δε θυμίζει σε τίποτα πλέον τον παίκτη της κανονικής περιόδου. Ο Κροάτης πέτυχε 10 πόντους, έχοντας 4/9 δίποντα, 0/4 τρίποντα και 2/2 βολές.

* Το πρόβλημα τραυματισμού που είχε δεν άφησε και πολλά περιθώρια στον Τζέισον Γκρέιντζερ που έδωσε το πολύ κακό -6, μένοντας άποντος με 0/3 σουτ, ενώ αποβλήθηκε με 5 φάουλ σε 13,5 λεπτά συμμετοχής, προλαβαίνοντας να μοιράσει 3 ασσίστ και να κάνει 3 λάθη. Άποντος έμεινε και ο Ράιαν Τούλσον, αστοχώντας στο μοναδικό δίποντο που επιχείρησε στα 14,5 λεπτά που αγωνίστηκε, δίνοντας έτσι -2. Αυτός πάντως από τον οποίο περίμενε περισσότερα η Μάλαγα ήταν ο Ζόραν Ντράγκιτς, που έμεινε επίσης σε πολύ ρηχά νερά, σημειώνοντας 6 πόντους με 2/12 σουτ και 2/4 βολές, ενώ τα 6 φάουλ που κέρδισε τον βοήθησαν να ανεβάσει το Index Rating του σε 2.

Ο απολογισμός της 21ης αγωνιστικής

* Αν ήταν λίγο καλύτερος ο Ντούσκο Σαβάνοβιτς στο Μιλάνο, ίσως η Εφές να είχε κάνει τη νίκη-έκπληξη. Ο Σέρβος έμεινε στο 0, σκοράροντας μόλις 3 πόντους με 1/2 τρίποντα, ενώ πήρε 2 ρημπάουντ και έκανε 4 λάθη.

* Πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό βρέθηκε ο Τζάστιν Ντέντμον στην αναμέτρηση με τη Λοκομοτίβ, αφού οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να τον περιορίσουν δραστικά. Ο Αμερικανός σκόραρε μόλις 5 πόντους με 1/7 σουτ και 2/3 βολές, μοίρασε 5 ασσίστ, είχε από 4 φάουλ και έκανε ράνκινγκ 2. Η πραγματική αρνητική έκπληξη του αγώνα πάντως ήταν ο Κρούνοσλαβ Σίμον που με το 1,1 που έκανε, έδωσε τέλος στο μεγάλο σερί των εντυπωσιακών εμφανίσεων. Ο Κροάτης, που σαν παρουσία δεν ήταν πάντως αρνητικός στο παρκέ, πέτυχε 3 πόντους, έχοντας 1/6 σουτ και 1/1 βολή, μάζεψε 3 ρημπάουντ, μοίρασε 4 ασσίστ και αποβλήθηκε με 5 φάουλ.

* Δύσκολα έβαλε η Μακάμπι στον Σάσα Πάβλοβιτς, που ναι μεν σκόραρε 10 πόντους, αλλά έκανε ράνκινγκ 0, αφού είχε 5/11 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 5 ρημπάουντ, 4 λάθη, ενώ τα τρία από τα άστοχα σουτ του ήταν από κοψίματα αντιπάλων.

* Δεν ξέφυγε ούτε ο Βίκτορ Κριάπα από τον καταιγιστικό ρυθμό της Ρεάλ στη Μαδρίτη κι έτσι δεν κατάφερε να κάνει και πολλά, μένοντας στο 1 Index Rating, μένοντας άποντος με 0/5 τρίποντα, ενώ πήρε 7 ρημπάουντ, έδωσε 3 ασσίστ και έκανε από 3 λάθη και φάουλ.

Ελάτε στην παρέα μας στο Facebook και βρείτε μας στο Twitter .

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ