EUROLEAGUE

O απολογισμός της 20ης αγωνιστικής

O απολογισμός της 20ης αγωνιστικής

Καταστροφική αγωνιστική για τη συντριπτική πλειοψηφία των παικτών ήταν η 20η για το Euroleague Fantasy Challenge. O "ειδικός" αναλύει τα καλύτερα σκορ και τις απογοητεύσεις της εβδομάδας.

Μια αγωνιστική που οι περισσότεροι θέλουν να ξεχάσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα ήταν η 20η για το Fantasy Challenge, στην οποία σημειώθηκαν πολύ χαμηλά σκορ και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί με μια λέξη ως καταστροφική.

Του Νότη Φιλιππίδη

Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη εβδομάδα φαινόταν εξ' αρχής δύσκολη και οι πολλοί τραυματισμοί που προέκυψαν κάθε άλλο παρά διευκόλυναν την κατάσταση. Ωστόσο, το φαντασιακό ...βατερλό που έλαβε χώρα δεν είχε προηγούμενο!

Για τον απολογισμό της εβδομάδας, θα ταίριαζε καλύτερα να καταρτιστεί η χειρότερη, αντί της καλύτερης δεκάδας, με το TOP 10 των παικτών με τα μικρότερα σκορ ανά θέση καθώς και μια λίστα με τους παίκτες που ...στάθηκαν στο ύψος τους στη θέση αυτής με τους παίκτες που απογοήτευσαν.

Το πόσο άσχημη ήταν η αγωνιστική φαίνεται από την παρακάτω, καλή, κατά γενική ομολογία, ομάδα. Ένας παίκτης που θα είχε στο ρόστερ του τους

Διαμαντίδης (-3)

Γιουλ (-1)

Πρέλτζιτς (1,1)

Περπέρογλου (-6)

Μπογκντάνοβιτς (-6)

Ντράγκιτς (-1)

Κρστιτς (4,4)

Μένσα-Μπόνσου (0)

Σαβάνοβιτς (3)

Πλάις (43)

θα είχε κάνει σκορ εβδομάδας μόλις 34,5, έχοντας μάλιστα τον MVP της αγωνιστικής!

Στις καλύτερες επιδόσεις της αγωνιστικής, τα περισσότερα σκορ κινούνται στην τάξη του 20, ενώ υπάρχουν και αρκετά κάτω από αυτό το νούμερο. Φυσικά ξεχωρίζει ο Τίμπορ Πλάις, που έδωσε ένα από τα μεγαλύτερα φετινά σκορ στο παιχνίδι κι αν τυχόν η Λαμποράλ κέρδιζε θα είχε φτάσει σε επίπεδα Ντάριους Λαβρίνοβιτς!

Το δεύτερο μεγαλύτερο σκορ της εβδομάδας το έκανε επίσης σέντερ, ο Ρομπέρτας Γιαφτόκας, ενώ αυτός είναι ο λόγος που ο Άντε Τόμιτς, μόνιμος κάτοικος πλέον της στήλης βρέθηκε στη θέση 4.

Ο MVP της Euroleague για την αγωνιστική είναι ο μόλις τρίτος σε σκορ στο Fantasy, κάτι που δεν είναι και το πιο συχνό φαινόμενο, καθώς όταν δεν υπάρχει ταύτιση, συνήθως έχει το δεύτερο μεγαλύτερο σκορ.

Το πιο αξιοπερίεργο πάντως συνέβη στην Τουρκία και μέσα στην Φενερμπαχτσέ, όπου ο Μαοντό Μαλίκ Νγκουιράνε της Μάλαγα έδωσε σκορ 1 σε 1 δευτερόλεπτο συμμετοχής! Άρα το per 40 minutes Index Rating του θα ήταν ...2400, βάσει και μόνο αυτού του αγώνα (έχει άλλη μία συμμετοχή, 1:39 με την Μπάγερν στην κανονική περίοδο).

Μην απογοητεύστε πάντως. Η 20η αγωνιστική ήταν πολύ κακή για όλους. Ή τουλάχιστον για τους περισσότερους. Δεν υπάρχει κανένας άλλος δρόμος, παρά αυτός της ανάκαμψης, από τη νέα εβδομάδα. Εξάλλου, το TOP 16 δεν κρύβει μόνο παγίδες, αλλά και αγωνιστικές που ...βρέχει ράνκινγκς! Γι' αυτό, keep calm and feel devotion!

MVP

Τίμπορ Πλάις (Λαμποράλ Κούτσα) - 43

Δεν ξεκίνησε βασικός απέναντι στη Μιλάνο, είχε μάλιστα κάποιο πρόβλημα τραυματισμού και η συμμετοχή του πριν τον αγώνα, θεωρητικά, δεν ήταν 100% σίγουρη. Ωστόσο, με το που πέρασε στο παρκέ, έκανε ό,τι ήθελε, σε μια από τις καλύτερες ...παραστάσεις παίκτη τη φετινή χρονιά στη διοργάνωση, όπως αποτυπώνεται εξάλλου και στους αριθμούς του: 30 πόντοι με 10/14 δίποντα, 10/13 βολές, 13 ρημπάουντ (8+5), 2 κοψίματα και 10 κερδισμένα φάουλ στη μεγαλύτερή του βραδιά στην Euroleague.

Καλύτερη Πεντάδα

1. Κέρτις Τζέρελς (Μιλάνο) - 20,9

Ο Αμερικανός point guard βρέθηκε σε μεγάλο βράδυ μέσα στη Βιτόρια, ευστοχώντας μάλιστα σε απίθανα σουτ. Τελείωσε τον αγώνα με 17 πόντους, έχοντας 4/5 δίποντα και 3/5 τρίποντα, μάζεψε 4 ρημπάουντ, μοίρασε 3 ασσίστ, ενώ υπέπεσε και σε 3 λάθη. Δεν κάνει άσχημο TOP 16, αντιθέτως, έχει αρκετά καλή παρουσία, αν αναλογιστεί κανείς και τον εσωτερικό ανταγωνισμό που έχει. Ωστόσο, αυτό ήταν το πρώτο διψήφιό του σκορ εκτός έδρας στη φάση αυτή και το μεγαλύτερό του σε ολόκληρη τη σεζόν!

2. Μάλκολμ Ντιλέινι (Μπάγερν) - 26,4

LUDWIGSBURG, GERMANY - OCTOBER 09: Malcolm Delaney of Muenchen controles the ball during the BBL match between MHP RIESEN Ludwigsburg and Bayern Muenchen at MHPArena on October 9, 2013 in Ludwigsburg, Germany.  (Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images)
LUDWIGSBURG, GERMANY - OCTOBER 09: Malcolm Delaney of Muenchen controles the ball during the BBL match between MHP RIESEN Ludwigsburg and Bayern Muenchen at MHPArena on October 9, 2013 in Ludwigsburg, Germany. (Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images) BONGARTS/GETTY IMAGES

Ο MVP της αγωνιστικής για την επίσημη Euroleague, λόγω της νίκης της Μπάγερν. Ήταν και πάλι πολύ θετικός απέναντι στη Ρεάλ, όπως και στο ματς του πρώτου γύρου, "σβήνοντας" εν μέρει την πολύ κακή του παρουσία μέσα στην Παρτιζάν την προηγούμενη εβδομάδα. Πέτυχε συνολικά 20 πόντους με 4/6 δίποντα, 2/5 τρίποντα και 6/6 βολές, πήρε 3 ρημπάουντ, μοίρασε 6 ασσίστ, έκανε 4 λάθη, αποβλήθηκε με 5 φάουλ, αλλά στο μεταξύ είχε προλάβει να κερδίσει ο ίδιος 9!

3. Νιχάντ Ντζέντοβιτς (Μπάγερν) - 20,9

Θα μπορούσε και αυτός να είναι ο MVP της αγωνιστικής, καθώς βρέθηκε σε μεγάλη βραδιά και βοήθησε σημαντικά την ομάδα του να πάρει μια ιστορική νίκη. Ο Βόσνιος θύμισε τον καλό του εαυτό της κανονικής περιόδου, σκοράροντας 21 πόντους χωρίς ελεύθερη βολή, αλλά με 6/11 δίποντα και 3/5 τρίποντα, ενώ μάζεψε και 4 ρημπάουντ, έδωσε 2 ασσίστ, έκλεψε 2 φορές την μπάλα και υπέπεσε σε 3 λάθη.

4. Βίκτορ Κριάπα (ΤΣΣΚΑ) - 23,1

Άλλη μια μεστή εμφάνιση από τον Ρώσο φόργουορντ που θα μπορούσε να δώσει ακόμα μεγαλύτερο σκορ, αν το παιχνίδι με την Παρτιζάν δεν είχε κριθεί από πολύ νωρίς. Ο Κριάπα πέτυχε 11 πόντους με 2/2 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 1/1 βολή, πήρε 4 ρημπάουντ, μοίρασε 4 ασσίστ και έκανε από 2 κλεψίματα και κοψίματα στα 22:32 που βρέθηκε στο παρκέ, αποδεικνύοντας έτσι ότι παραμένει μια πολύ σοβαρή επιλογή για το Fantasy.

5. Τίμπορ Πλάις (Λαμποράλ Κούτσα) - 43

Δεύτερη Καλύτερη Πεντάδα

1. Σέρχιο Ροντρίγκεζ (Ρεάλ) - 20

Ήταν ο καλύτερος της Ρεάλ για μία ακόμη φορά, αλλά αυτό απέναντι στην Μπάγερν δεν ήταν αρκετό κι έτσι ο Ισπανός point guard δεν πήρε μόλις για δεύτερη φορά φέτος το μπόνους της νίκης. Σημείωσε πάντως 18 πόντους, έχοντας το αξιοπερίεργο 0/4 δίποντα και 5/6 τρίποντα, μαζί με 3/4 βολές, ενώ μάζεψε 3 ρημπάουντ, μοίρασε 4 ασσίστ, έκανε 2 κλεψίματα, 3 λάθη και κέρδισε 5 φάουλ. Δεν έχει να σχολιαστεί κάτι παραπάνω για αυτόν τον παίκτη φέτος.

2. Ντάνιελ Χάκετ (Μιλάνο) - 19,8

Πήρε τα ηνία από τον Κιθ Λάνγκφορντ, ο οποίος δεν χρειάστηκε να αγωνιστεί πολύ μέσα στην Λαμποράλ και η αλήθεια είναι ότι δεν τα πήγε καθόλου άσχημα, θυμίζοντας κάτι από τον παίκτη της κανονικής περιόδου με τη φανέλα της Σιένα. Ο Χάκετ πέτυχε μόνο 9 πόντους, έχοντας 1/3 δίποντα, 1/1 τρίποντο και 4/4 βολές, αλλά τους συνόδευσε με 2 ρημπάουντ, 5 ασσίστ, 3 κλεψίματα και 4 κερδισμένα φάουλ σε 25:12 συμμετοχής.

3. Μπραντ Όλεσον (Μπαρτσελόνα) - 19,8

Με τα φαρμακερά τρίποντά του έγειρε αποφασιστικά το μομέντουμ του αγώνα υπέρ των γηπεδούχων και εκμηδένισε ουσιαστικά τις ελπίδες του Ολυμπιακού για νίκη μέσα στη Βαρκελώνη. Ο Αμερικανός πέτυχε 15 πόντους με 1/2 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 1/2 βολές, πήρε 3 ρημπάουντ και έκανε 2 κλεψίματα στα 21:27 που βρέθηκε στο παρκέ.

Νεμάνια Μπιέλιτσα (Φενερμπαχτσέ) - 19,8

Συνέβαλε και αυτός αποφασιστικά στην ανατροπή της Φενερμπαχτσέ επί της Μάλαγα και ήταν για μια ακόμη φορά και από στατιστική σκοπιά, άψογος. Τελείωσε τον αγώνα με 13 πόντους, έχοντας 2/5 δίποντα και 3/5 τρίποντα, ενώ πήρε και 9 ρημπάουντ στα 30:10 που αγωνίστηκε, δίνοντας άλλο ένα πολύ καλό σκορ, όταν άλλοι συμπαίκτες του δεν μπορούν καλά καλά να φτάσουν διψήφιο Index Rating!

4. Άντε Τόμιτς (Μπαρτσελόνα) - 23,1

Αναγκαστικά από τη θέση 4 αυτή την εβδομάδα, λόγω της παρουσίας του Γιαφτόκας στην ίδια πεντάδα, ο Κροάτης πραγματοποίησε άλλη μια πολύ θετική εμφάνιση απέναντι στον Ολυμπιακό και παρόλο που τα βρήκε σκούρα με τον Μπράιαντ Ντάνστον, αυτό δεν τον εμπόδισε να δώσει άλλο ένα σκορ πάνω από 20. Ο σέντερ της Μπαρτσελόνα σκόραρε 14 πόντους με 6/11 δίποντα και 2/2 βολές, πήρε 11 ρημπάουντ, εκ των οποίων τα 6 επιθετικά και μοίρασε 3 ασσίστ σε 27:50 συμμετοχής.

5. Ρομπέρτας Γιαφτόκας (Ζαλγκίρις) - 27

O απολογισμός της 20ης αγωνιστικής

Μετά από ένα εντυπωσιακό σερί πολύ καλών εμφανίσεων, ο Λιθουανός γίγαντας όχι μόνο συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς και μέσα στην Μακάμπι, αλλά έδωσε και το μεγαλύτερό του σκορ φέτος, για να ανεβάσει το μέσο όρο του σε Index Rating στο TOP 16 σε 16,7, τη στιγμή που ο καλύτερος ψηλός στη φάση είναι ο Άντε Τόμιτς με μέσο όρο 16,9! Ο Γιαφτόκας σημείωσε 12 πόντους με 3/5 δίποντα και 6/8 βολές, μάζεψε 9 ρημπάουντ, έκοψε 4 φορές τους αντιπάλους του και κέρδισε 8 φάουλ, επιβεβαιώνοντας την τρομερή κατάσταση που βρίσκεται.

Απογοήτευσαν

* Μια από τις πιο απογοητευτικές στατιστικές γραμμές της χρονιάς έγραψε ο Γκάνι Λαβάλ, όχι για το -4 που έδωσε, αλλά γιατί το μόνο που κατάφερε μέσα στη Λαμποράλ ήταν να κάνει 4 φάουλ σε μόλις 1:44 συμμετοχής. Κι όμως, συνέβη!

* Το ντεφορμάρισμα συνεχίζεται για τον Εμίρ Πρέλτζιτς που έμεινε για μια ακόμη αγωνιστική σε πολύ ρηχά νερά, αυτή τη φορά στο κρίσιμο παιχνίδι με τη Μάλαγα. Ο Τούρκος φόργουορντ σημείωσε μόλις 2 πόντους, έχοντας 1/1 δίποντο, 0/3 τρίποντα και 0/3 βολές, πήρε 2 ρημπάουντ και μοίρασε 2 ασσίστ, σε 15:46 συμμετοχής, δίνοντας σκορ 1,1. Ο ρόλος του στα τελευταία ματς έχει συρρικνωθεί, αλλά δεν μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά ότι η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί και δε θα επανέρθει στα καλά σκορ. Κάθε άλλο.

* Δεν ήταν πάντως καλύτερος και ο αντίπαλός του στο παιχνίδι, Ζόραν Ντράγκιτς, ο οποίος επέστρεψε στις κακές εμφανίσεις και δεν κατάφερε να βοηθήσει τη Μάλαγα να αποδράσει με ένα σπουδαίο διπλό. Ο Κροάτης έμεινε στους 2 πόντους με 1/7 σουτ, 4 ασσίστ, 4 λάθη και -1 Index Rating σε κάτι περισσότερο από 30 λεπτά συμμετοχής

* Ιδιαίτερα άστοχος ήταν ο Τζαμόν Γκόρντον απέναντι στον Παναθηναϊκό, αφού αστόχησε ούτε λίγο ούτε πολύ σε 13 σουτ! Ο Αμερικανός σκόραρε 6 πόντους με 2/15 σουτ (1/10 δίποντα, 1/5 τρίποντα) και 1/2 βολές, πήρε 3 ρημπάουντ, μοίρασε 4 ασσίστ και έκανε 2 κλεψίματα σε 38:48 συμμετοχής, για να δώσει σκορ -2! Δε βοήθησε πολύ παραπάνω και ο Ντούσκο Σαβάνοβιτς, που με τη σειρά του έκανε Index Rating 3, έχοντας κι αυτός 6 πόντους, με 3/11 σουτ, τα 2 άστοχα μάλιστα από τάπες αντιπάλων, μαζί με 5 ρημπάουντ.

* Στην αντίπερα όχθη, ο Δημήτρης Διαμαντίδης πραγματοποίησε τη χειρότερη εμφάνιση της χρονιάς, δίνοντας αρνητικό σκορ, -3, αφού σκόραρε 7 πόντους, έχοντας 3/5 δίποντα, 0/7 τρίποντα και 1/1 βολή, μαζί με 4 ασσίστ, 4 λάθη και 4 φάουλ! Η κούραση από τα συνεχόμενα 30λεπτα μάλλον έχει αρχίσει να αθροίζεται στον γκαρντ του Παναθηναϊκού.

* Μακριά από τον καλό του εαυτό έμεινε ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο, σε μια ιστορική πάντως βραδιά για τον ίδιο, αφού έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην Euroleague! O Ισπανός γκαρντ έδωσε στις ομάδες που τον είχαν στο ρόστερ τους το ισχνό 3,3, σκοράροντας 7 πόντους με 3/10 σουτ. Αυτός που πραγματικά βρέθηκε σε κακό βράδυ πάντως δεν ήταν άλλος από τον Στράτο Περπέρογλου, στον οποίο δε βγήκε τίποτα. Ο Έλληνας φόργουορντ έμεινε άποντος, έχοντας 0/8 σουτ, ενώ πήρε 3 ρημπάουντ, έδωσε 2 ασσίστ και υπέπεσε σε 4 λάθη για να κάνει Index Rating -6! Λίγο λιγότερος κακός ήταν ο συμπαίκτης του Ματ Λοτζέσκι, με ράνκινγκ 1, σημειώνοντας 7 πόντοι με 3/10 σουτ, μαζί με 3 ρημπάουντ και 3 λάθη.

O απολογισμός της 20ης αγωνιστικής

* Τρίτη συνεχόμενη αδιάφορη εμφάνιση από τον Νέναντ Κρστιτς, αυτή τη φορά με σκορ 4,4, κάτι που θα τον οδηγήσει πιθανότατα στη λίστα με τους most-sold παίκτες της επερχόμενης εβδομάδας. Ο Σέρβος σέντερ σημείωσε 9 πόντους απέναντι στην Παρτιζάν, έχοντας 4/10 δίποντα και 1/2 βολές, ενώ πήρε και 1 ρημπάουντ, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του στη συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία στα 3 τελευταία ματς!

* Σε πολύ ρηχά νερά κινήθηκε και ο Σόνι Γουίμς, που έδωσε το πολύ μικρό 2,2, αφού σκόραρε μόλις 3 πόντους με 1/4 σουτ, πήρε 2 ρημπάουντ, μοίρασε 2 ασσίστ και υπέπεσε σε 2 λάθη, δίνοντας το μόλις 2ο μονοψήφιο εντός έδρας σκορ του σε ολόκληρη τη σεζόν (στην πραγματικότητα, το πρώτο δεν ήταν καν μονοψήφιο, αλλά αρνητικό). Ο χειρότερος στο παρκέ πάντως, από τη σκοπιά του Fantasy τουλάχιστον ήταν ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς που έκανε ράνκινγκ -6, πετυχαίνοντας μόλις 6 πόντους με 2/8 δίποντα, 0/3 τρίποντα και 2/2 βολές, ενώ μάζεψε 3 ρημπάουντ, έκλεψε 3 φορές την μπάλα, αλλά υπέπεσε και σε 7 λάθη. Όσο για τα φάουλ, έκανε 4 και κέρδισε μόνο 2.

* Σε κακό βράδυ βρέθηκε ο Σέρχιο Γιουλ μέσα στην Μπάγερν, πληγώνοντας αρκετές ομάδες που τον εμπιστεύθηκαν για ένα διαφαινόμενο καλό σκορ. Ο Ισπανός πέτυχε 9 πόντους με 3/10 σουτ και 1/2 βολές, μάζεψε 2 ρημπάουντ, έδωσε 2 ασσίστ και έκανε 4 λάθη και 3 φάουλ, για να δώσει -1

*Σαν να μην πέρασε στο παρκέ ο Ποπς Μένσα-Μπόνσου μέσα στην Λοκομοτίβ, αφού είχε Index Rating 0 σε ένα ματς πάντως που η Γαλατασαράι πήρε μια σπουδαία νίκη. Ο Μπόνσου τελείωσε τον αγώνα με 6 πόντους και 3/8 δίποντα, 6 ρημπάουντ και 5 φάουλ σε κάτι περισσότερο από 13 λεπτά συμμετοχής.

Μας βρίσκετε στο Facebook για interactive καταστάσεις και στο Twitter @EFCtheblog

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ