EUROLEAGUE

Ο απολογισμός της 18ης αγωνιστικής

Ο απολογισμός της 18ης αγωνιστικής

Απότομη προσγείωση μετά από δυο αγωνιστικές, με κακές επιδόσεις και απουσίες της τελευταίας στιγμής. Ο Αντε Τόμιτς κράτησε ψηλά τη σημαία. Ο "ειδικός" κάνει τον απολογισμό της 18ης αγωνιστικής.

Απρόσμενα απότομη ήταν η προσγείωση για τους περισσότερους παίκτες του Fantasy, αφού μετά από δύο εντυπωσιακές αγωνιστικές, τα σκορ που πραγματοποίηθηκαν ήταν αισθητά μικρότερα, με παίκτες-κλειδιά να εμφανίζονται κατώτεροι του αναμενομένου. Αυτός που ξεχώρισε πάντως για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα δεν ήταν άλλος από τον Άντε Τόμιτς, που δικαιώνει, έστω και αρκετά αργά, όσους τον εμπιστεύθηκαν στα δύσκολα του TOP 16. Ο Κροάτης αναδείχθηκε MVP της Euroleague για το μήνα Φεβρουάριο.

Του Νότη Φιλλιπίδη

Εκτός από τις χαμηλές αποδόσεις, δεν έλειψε και μια σημαντικότητα αναπάντεχη απουσία, αυτή του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος μια μέρα πριν το ματς είχε προπονηθεί κανονικά και όλα έδειχναν ότι ήταν απόλυτα έτοιμος για το ντέρμπι με την Φενερμπαχτσέ. Η παρουσία του πάντως στα ρόστερ των ομάδων δεν τις πλήγωσε πάρα πολύ, δεδομένου των χαμηλών σκορ που σημειώθηκαν, ιδιαίτερα στη θέση του Έλληνα γκαρντ, όπως φαίνεται εξάλλου κι από τις επιδόσεις των παικτών της καλύτερης ομάδας της αγωνιστικής.

Πιο έγκαιρα υπήρξε ενημέρωση ( και από τη σελίδα μας στο Facebook φυσικά ) για την απουσία του Βίκτορ Κριάπα κι έτσι η παρουσία του Άντε Τόμιτς αναμενόμενα αυξήθηκε στις ομάδες του Fantasy. Αυτό που δεν ήταν αναμενόμενο ήταν το πολύ μικρό σκορ του Νέναντ Κρστιτς, αν και το γεγονός αυτό είναι από τις περιπτώσεις που συμφέρει το παιχνίδι, χωρίς να πλήγει ουσιαστικά κανέναν (αν θεωρηθεί ότι όλες οι ομάδες τον είχαν στο ρόστερ τους), αφού πλέον η περαιτέρω παρουσία του δεν μπορεί να θεωρηθεί το ίδιο δεδομένη.

Από τα αξιοπερίεργα της εβδομάδας, είναι η παρουσία τριών "τεσσαριών" στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα της αγωνιστικής, ενώ στην πρώτη πεντάδα υπάρχουν παίκτες μόνο από τρεις ομάδες!

MVP

Άντε Τόμιτς (Μπαρτσελόνα) - 44

Back to back MVP της αγωνιστικής, όπως εξάλλου και δεύτερο συνεχόμενο προσωπικό ρεκόρ στην Euroleague για τον Κροάτη σέντερ, ο οποίος θυμίζει ...αθλητή άλματος επί κοντώ! Μέσα στην Εφές σημείωσε 26 πόντους με 11/16 δίποντα και 4/5 βολές, μάζεψε 15 ρημπάουντ (9+6), μοίρασε 3 ασσίστ και κέρδισε 7 φάουλ από τους αντιπάλους του, εκμεταλλευόμενος πάντως και την παράταση, κερδίζοντας 8 μονάδες Index Rating στο έξτρα πεντάλεπτο. Μετά το απογοητευτικό 4 του Κρστιτς με την Κουμπάν, ίσως έχουμε αλλαγή στον πιο "must" ψηλό του παιχνιδιού.

Καλύτερη Πεντάδα

1. Μπο ΜακΚάλεμπ (Φενερμπαχτσέ) - 30,8

Ο απολογισμός της 18ης αγωνιστικής
2013 AFP

Πέρα από τα στατιστικά, έβαλε το κρίσιμο σουτ του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και χάρισε στην Φενέρμπαχτσέ μια υπερπολύτιμη νίκη. Τελείωσε τον αγώνα με 20 πόντους, έχοντας 5/6 δίποντα και 10/12 βολές, ενώ πήρε και 4 ρημπάουντ, μοίρασε 3 ασσίστ και κέρδισε 8 φάουλ. Μάλλον έχει έρθει η στιγμή που η Φενέρ αναγκάζεται να στηριχθεί περισσότερο στον εκρηκτικό point guard.

2. Χουάν Κάρλος Ναβάρο (Μπαρτσελόνα) - 30,8

Τα έκανε όλα με την Εφές και μαζί με τον Τόμιτς (και την πολύτιμη συνδρομή του Ντόρσεϊ) οδήγησαν την Μπαρτσελόνα σε μία ακόμη νίκη στο TOP 16. Ο Λα Μπόμπα είχε ιδιαίτερα πληθωρική παρουσία, πετυχαίνοντας 17 πόντους με 3/5 δίποντα, 2/8 τρίποντα, 5/6 βολές και μοιράζοντας 11 ασσίστ, μαζί με τα 3 ρημπάουντ και τα 7 φάουλ που κέρδισε, γράφοντας μακράν το καλύτερο σκορ περιφερειακού (2-3) στο παιχνίδι για την εβδομάδα.

3. Κρούνοσλαβ Σίμον (Λοκομοτίβ) 23

Ούτε η ΤΣΣΚΑ κατάφερε να περιορίσει τον Σίμον, ο οποίος διανύει περίοδο παρατεταμένης φόρμας, ή απλά, έχει βρει για τα καλά τα πατήματά του στην Λοκομοτίβ και αναδεικνύεται ολοένα και περισσότερο σε ηγέτη της. Ο Κροάτης σκόραρε 18 πόντους, έχοντας 2/5 δίποντα, 4/5 τρίποντα και 2/2 βολές, πήρε 5 ρημπάουντ, έκλεψε 2 φορές την μπάλα και κέρδισε 4 φάουλ από τους αντιπάλους του, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τις μετοχές του στο χρηματιστήριο του Fantasy.

4. Ντέρικ Μπράουν (Λοκομοτίβ) - 29

Μια από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις πραγματοποίησε ο Μπράουν μέσα στην ΤΣΣΚΑ, ελλείψει πάντως και του Βίκτορ Κριάπα. Ο Αμερικανός τελείωσε τον αγώνα με 23 πόντους, έχοντας 10/14 δίποντα και 3/5 βολές, μαζί με 5 ρημπάουντ, 3 ασσίστ και 3 κλεψίματα. Το ζητούμενο βέβαια είναι να σταθεροποιηθεί ξανά σε τέτοια επίπεδα, καθώς στο TOP 16 παρουσιάζεται ιδιαίτερα απρόβλεπτος.

5. Άντε Τόμιτς (Μπαρτσελόνα) - 44

Δεύτερη Καλύτερη Πεντάδα

1. Σέρχιο Ροντρίγκεζ (Ρεάλ) - 27,5

Για πολλοστή φορά στην καλύτερη ομάδα της αγωνιστικής, αυτή τη φορά σε ισοβαθμία με το συμπαίκτη του, Σέρχιο Γιουλ, μόνο που ο Ροντρίγκεζ έκανε το ίδιο σκορ σε μικρότερο χρόνο συμμετοχής. Απέναντι στην Παρτιζάν σημείωσε 19 πόντους με 1/2 δίποντα, 4/5 τρίποντα και 5/5 βολές, πήρε 2 ρημπάουντ, έδωσε 2 ασσίστ και κέρδισε 3 φάουλ σε 21:54 συμμετοχής, βαδίζοντας σταθερά στο δρόμο του MVP της χρονιάς.

Σέρχιο Γιουλ (Ρεάλ) - 27,5

Ο απολογισμός της 18ης αγωνιστικής

Σε μεγάλη φόρμα ο Ισπανός, ο οποίος με τις απουσίες της Ρεάλ έχει ακόμα μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Η Παρτιζάν το πλήρωσε αυτό με 19 πόντους, 2/2 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 3/3 βολές, 3 ρημπάουντ, 4 ασσίστ και 4 κερδισμένα φάουλ στα 27:51 που αγωνίστηκε ο Γιουλ, που μετά και το -4 του Ντέντμον, βάζει πλώρη για 2ος καλύτερος point guard, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

2. Μπρους Τέιλορ (Μπάγερν) - 22

Δεύτερο συνεχόμενο καλό παιχνίδι για τον Τέιλορ, ο οποίος έχει εκτοπίσει τον Ντζέντοβιτς από τη βασική πεντάδα της Μπάγερν. Απέναντι στην Ζαλγκίρις σημείωσε 22 πόντους με 3/6 δίποντα, 3/3 τρίποντα και 7/8 βολές, πήρε 3 ρημπάουντ και έκανε και δέχθηκε από 4 φάουλ. Απέχει ωστόσο αρκετά ακόμα από το να απασχολήσει σοβαρά το Fantasy.

3. Αντρές Νοτσιόνι (Λαμποράλ) - 22

Έκανε μεγάλο ματς, πετυχαίνοντας 18 πόντους (4/8 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 7/9 βολές) απέναντι στη Μάλαγα, δεδομένου ότι η προηγούμενη καλύτερή του εντός έδρας επίδοση ήταν οι 11, ωστόσο αυτό δεν αρκούσε για την Λαμποράλ που παραπαίει στο TOP 16. Ο Αργεντίνος είχε ακόμα 7 ρημπάουντ, 3 ασσίστ, 2 κλεψίματα και 4-5 φάουλ, για να επανέρθει έτσι στις καλές εμφανίσεις μετά από σχετικά μεγάλο διάστημα.

4. Λίνας Κλέιζα (Φενερμπαχτσέ) - 28,6

Μεγάλη εμφάνιση από το Λιθουανό, που συνεχίζει καυτός στο TOP 16, απέναντι στην πρώην του ομάδα. Ο Κλέιζα τελείωσε τον αγώνα με 21 πόντους, έχοντας 4/7 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 7/7 βολές, πήρε 8 ρημπάουντ και κέρδισε 4 φάουλ, αποδεικνύοντας ότι πλέον μπορεί να εξετάζεται πολύ πιο σοβαρά στο παιχνίδι.

5. Τζέιμς Γκιστ (Παναθηναϊκός) - 27

Επέστρεψε μετά από καιρό στα μεγάλα σκορ, αλλά ήταν μάλλον μόνος του μέσα στο Μιλάνο, όπου ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 21 πόντους, έχοντας 6/9 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 3/3 βολές, μαζεύοντας παράλληλα και 9 ρημπάουντ. Τέτοιες παρουσίες δεν είναι σπάνιες φέτος από τον Γκιστ, αλλά ούτε και συχνές για να τον υπολογίζετε για την ομάδα σας.

Απογοήτευσαν

* Συνεχίζει σε πολύ χαμηλά νερά στο TOP 16 ο Σεμίχ Ερντέν. Απέναντι στην Μπαρτσελόνα είχε -1 Index Rating, αγωνιζόμενος για κάτι περισσότερο από 10 λεπτά, σκοράροντας μόλις 2 πόντους με 0/3 δίποντα.

* Παρά τις προβλέψεις, μακριά από τον καλό του εαυτό έμεινε ο Στεφάν Λάσμε στην έδρα της Μιλάνο, αλλά όχι και από τα φάουλ, αφού αποβλήθηκε, έχοντας αγωνιστεί λιγότερο από 20 λεπτά. Στο διάστημα αυτό σημείωσε 5 πόντους με 1/5 δίποντα και 3/4 βολές, πήρε 3 ρημπάουντ και έκανε Index Rating 3.

Ο απολογισμός της 18ης αγωνιστικής

* To μικρότερό του σκορ φέτος έκανε ο Εμίρ Πρέλτζιτς στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, μόλις 3,3 (με το μπόνους της νίκης), μένοντας μάλιστα για αρκετή ώρα, σε σχέση με άλλα ματς, εκτός παρκέ. Ο τούρκος φόργουορντ τελείωσε τον αγώνα με 4 πόντους με 2/5 δίποντα, 1 ρημπάουντ, 3 ασσίστ, 2 λάθη και 2-1 φάουλ. Όχι ότι το 6,6 του Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς ήταν και πολύ καλύτερο βέβαια.

* Σ' ένα ματς που η Μακάμπι σκόραρε 97 πόντους, ο Ντέβιν Σμιθ έμεινε στα ρηχά, πετυχαίνοντας 9 πόντους με 3/8 σουτ και 1/1 βολή, μαζεύοντας μόνο 2 ρημπάουντ, μοιράζοντας 3 ασσίστ και υποπέπτοντας σε 2 λάθη και 4 φάουλ για να δώσει το τελικό 4,4.

* Κάτι ανάλογο συνέβη και με τον Νέναντ Κρστιτς, με την ΤΣΣΚΑ να πετυχαίνει 94 πόντους, όμως μόνο οι 10 από αυτούς ήταν του Σέρβου, ο οποίος χρειάστηκε να ευστοχήσει σε 4 από τα 7 δίποντα που επιχείρησε, καθώς και σε 2 από τις 4 βολές για να φτάσει το διψήφιο αριθμό πόντων. Παράλληλα, δεν πήρε κανένα ρημπάουντ, έκανε 1 λάθος και είχε 2-2 φάουλ σε 15 λεπτά συμμετοχής, για να δώσει σχεδόν σε όλες τις ομάδες του Fantasy σκορ 4,4, αποδεικνύοντας έτσι κι αυτός με τη σειρά του ότι τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο στο παιχνίδι.

* Ο αντίπαλός του, Ρίτσαρντ Χέντριξ, έμεινε επίσης πολύ χαμηλά, μετά από δύο γεμάτες εμφανίσεις, δίνοντας σκορ 0, αφού σημείωσε μόλις 4 πόντους, έχοντας 1/4 δίποντα και 2/2 βολές, πήρε 5 ρημπάουντ και πρόλαβε να αποβληθεί με 5 φάουλ σε 16,5 λεπτά συμμετοχής.

* Συνεχόμενες κακές εμφανίσεις από τον Νιχάντ Ντζέντοβιτς, ο οποίος έχει μείνει πίσω, μετά τον τραυματισμό του. Ενάντια στην Ζαλγκίρις τελείωσε τον αγώνα με 3 πόντους με 0/1 δίποντο και 1/2 τρίποντα, 2 ρημπάουντ, 5 λάθη, 2 φάουλ και -3 Index Rating σε λιγότερο από 15 λεπτά συμμετοχής. Ο συμπαίκτης του Ντίον Τόμπσον ήταν επίσης κακός, δίνοντας 3,3, σκοράροντας 3 πόντους με 1/4 δίποντα και 1/2 βολές, ενώ παράλληλα είχε 2 ρημπάουντ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη και 2 κερδισμένα φάουλ σε χρόνο μικρότερο των 10 λεπτών.

Ο απολογισμός της 18ης αγωνιστικής

* Από την αντίπαλη ομάδα, ο Τζάστιν Ντέντμον δεν μπήκε ποτέ στο κλίμα του αγώνα και έδωσε το τραγικό -4, σκοράροντας 8 πόντους με 0/4 δίποντα, 2/7 τρίποντα και 2/2 βολές. Δεν πήρε ούτε ένα ρημπάουντ, έδωσε μόλις 1 ασσίστ, υπέπεσε σε 2 λάθη και κατάφερε να χρεωθεί με 6 φάουλ (πήρε τεχνική ποινή αμέσως μετά την αποβολή του από το παιχνίδι), ενώ με τη σειρά του κέρδισε 4.

* Πολύ κακός ήταν ο Μιλένκο Τέπιτς μέσα στη Ρεάλ, αγωνιζόμενος μάλιστα μεγάλο χρονικό διάστημα (πάνω από 30 λεπτά), κάνοντας ράνκινγκ -7! Ο Σέρβος πέτυχε 2 πόντους με 1/6 σουτ, μοίρασε 4 ασσίστ, έκανε 5 λάθη αλλά και 4 φάουλ, ενώ δεν βοήθησε πολύ περισσότερο ο Τάρενς Κίνσεϊ, ο οποίος σκόραρε 6 πόντους με 3/10 σουτ, κέρδισε 5 φάουλ και έκανε Index Rating 3.

Ελάτε στην παρέα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter .

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ