EUROLEAGUE

Ο ανταγωνισμός στα καλύτερά του

Ο ανταγωνισμός στα καλύτερά του

Το παιχνίδι έχει "ανάψει" για τα καλά, σε μια από τις πιο συναρπαστικές regular season στην ιστορία του Euroleague Fantasy Challenge.

Η 6η αγωνιστική του fantasy επιβεβαίωσε ότι διανύουμε μια εξαιρετικά συναρπαστική και απρόβλεπτη σεζόν, με μεγάλα σκορ, νέα ρεκόρ, πολλές μεταπτώσεις στην απόδοση των παικτών, παίκτες σημεία αναφοράς που εξακολουθούν να μαγεύουν και άλλους που απογοητεύουν, ενώ σταδιακά θα αρχίσουν να ξεπετάγονται και νέοι παίκτες που θα συνεισφέρουν στην ποικιλία επιλογών στο παιχνίδι, όπως και στα μεγάλα σκορ.

Του Νότη Φιλιππίδη

Όλα αυτά συνθέτουν το σκηνικό μιας εκ των πιο συναρπαστικών και δύσκολων regular season στην ιστορία του fantasy challenge, με τον πραγματικό ανταγωνισμό να υφίσταται ανάμεσα σε πολλές χιλιάδες ομάδες.

Η 7η αγωνιστική που ακολουθεί δεν αλλάζει κάτι στην στρατηγική σας. Ο προφανής σκοπός εξακολουθεί να παραμένει η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενίσχυση της ομάδας σας με την απόκτηση ποιοτικών παικτών, ενδεχομένως κάποιων υποτιμημένων που υπάρχουν ακόμα, σε συνδυασμό πάντα με την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των κρέντιτς που έχετε κερδίσει με θυσίες σε σκορ τις προηγούμενες αγωνιστικές. Ακόμα κι εσείς που είστε ρούκι του παιχνιδιού, έχετε μπει στο κλίμα σ' αυτό το σημείο του παιχνιδιού.

Από εκεί και πέρα βέβαια, μπορείτε πάντα να επιστρατεύσετε το ένστικτό σας, προκειμένου να επωφεληθείτε από τους αγώνες της κάθε αγωνιστικής. Το σημαντικότερο κριτήριο για την απόκτηση ενός παίκτη παραμένει ασφαλώς η αγωνιστική του αξία, κάτι που ουσιαστικά μεταφράζεται στο πόσο θα θέλατε να παραμείνει στην ομάδα σας σε μεγάλο βάθος χρόνου, όμως εφόσον δυσκολεύεστε να αποφασίσετε για παράδειγμα μεταξύ δύο παικτών, μπορείτε να εξετάσετε προσεκτικότερα το επόμενο ματς που έχουν να δώσουν, πόσο εύκολο ή πόσο δύσκολο είναι κι αυτό να σας κατατοπίσει καλύτερα για την ορθότερη επιλογή. Το ακόμα καλύτερο σενάριο, είναι να εξετάσετε αυτό το κριτήριο σε ορίζοντα δύο αγωνιστικών, για να έχετε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τους δύο παίκτες, ως προς το συγκεκριμένο κριτήριο.

Όπως και να έχει, εσείς είστε ο μάνατζερ της ομάδας σας και ξέρετε καλύτερα τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία της. Θα πρέπει να διαμορφώσετε ένα συγκεκριμένο πλάνο, που ενδεχομένως μπορεί να μην συμφωνεί απόλυτα με τις οδηγίες-"κανόνες" του παιχνιδιού, αλλά είναι το πλέον κατάλληλο για σας, ώστε να αποκτήσετε τους παίκτες που θέλετε, αυτούς τους δέκα που θα θέλατε να είναι ανά πάσα στιγμή στην ομάδα σας, τους δέκα καλύτερους παίκτες του παιχνιδιού.

Υπάρχουν βέβαια και οι τραυματισμοί στο παιχνίδι και ποτέ δεν μπορεί να είναι ευχάριστοι. Εκτός από έναν παίκτη που είναι τραυματίας και δεν παίζει και πιθανότατα χαλάει το πλάνο σας (όπως ο Ραντλ), υπάρχει και κάτι χειρότερο, ένας παίκτης δηλαδή για τον οποίο δεν υπάρχει ενημέρωση πριν τη λήξη της προθεσμίας των αλλαγών κι έτσι παραμένει στην ομάδα σας (οπως ο Τεόντοσιτς). Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να αποφευχθεί και δυστυχώς είναι μέρος του παιχνιδιού.

Στην πραγματικότητα πάντως, υπάρχει ένα ακόμα χειρότερο σενάριο. Ο παίκτης να είναι αμφίβολος, να τον αλλάξετε και στο τέλος αυτός όχι μόνο να αγωνιστεί, αλλά να κάνει και εντυπωσιακό σκορ. Εκεί δεν παίρνετε ούτε το σκορ, ούτε τα κερδισμένα κρέντιτς, έχετε χαραμίσει μια από τις τρεις αλλαγές σας και σας μένει ένα πολύ άσχημο συναίσθημα που γι' αυτό που "άδικα" χάσατε. Ο σπουδαίος μάνατζερ πάντως δεν γκρινιάζει ποτέ και καταφέρνει να ανταπεξέρθει ακόμα και στις δυσκολότερες συνθήκες. Και σε ένα παρόμοιο σενάριο, θα κάνει το ίδιο, θα διώξει δηλαδή τον αμφίβολο παίκτη και θα κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό για την ομάδα του.

Point Guards

Σέρχιο Γιουλ (Ρεάλ) - 63,1

Μπορεί το σκορ του μέσα στην Ζαλγκίρις να μην ενθουσίασε, σίγουρα πάντως δεν απογοήτευσε, συνεχίζοντας έτσι το σερί των (5) διψήφιων σκορ. Παραμένει το "αφεντικό" της Ρεάλ μέχρι νεωτέρας, επομένως δεν συντρέχει κανένας λόγος να τον πουλήσετε. Αν πάλι θέλετε να τον αποκτήσετε, μπορείτε να εξετάσετε και το συμπαίκτη του, μερικές θέσεις παρακάτω.

Μάρκους Γουίλλιαμς (Ερ. Αστέρας) - 61,7

Έκανε ρεκόρ διοργάνωσης (από τη σεζόν 2000-2001 και έπειτα) με τις 17 ασσίστ που έδωσε στο ντέρμπι με την Γαλατασαράι και έδωσε άλλο ένα καλό σκορ, παρά τα τραγικά ποσοστά του. Ο Αστέρας υποδέχεται την Νεπτούνας, ομάδα με την οποία συνήθως κάνουν πάρτυ οι βασικοί point guards των ομάδων, όπως εξάλλου και ο ίδιος ο Γουίλλιαμς στον πρώτο γύρο.

Τζέρεμι Πάργκο (Μακάμπι) - 58,5

Έσωσε την παρτίδα στα τελευταία λεπτά του αγώνα με την Λιμόζ αποφεύγοντας άλλο ένα 0 στο ράνκινγκ. Παρουσιάζεται ιδιαίτερα ασταθής, αλλά εντός έδρας αναμένεται να εμφανιστεί με το καλό του πρόσωπο, παρόλο που ο αντίπαλος είναι η ΤΣΣΚΑ.

Ο ανταγωνισμός στα καλύτερά του
INTIME SPORTS

Σέρχιο Ροντρίγκεζ (Ρεάλ) - 46,1

Σταθεροποιείται στα διψήφια σκορ και αυτό μόνο ευχάριστο είναι όχι μόνο για αυτούς που τον έχουν ήδη στην ομάδα τους, αλλά για ολόκληρο το παιχνίδι, αφού πρόκειται για εξαιρετικό point guard. Φυσικά, αποτελεί μια από τις καλύτερες ευκαιρίες, αν όχι η καλύτερη, σε βάθος χρόνου τουλάχιστον.

Δημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός) - 41,9

Συνέχισε σε ...μέτρια νερά, αλλά δεν θα βρείτε καλύτερο σε αυτά τα κρέντιτς. Εφόσον έχετε ευχέρεια αλλαγών, η μόνη αλλαγή που μπορείτε να κάνετε είναι με τον Ροντρίγκεζ, αλλιώς θα περιμένετε ένα πολύ καλό σκορ απέναντι στην Μπάγερν, αντίπαλος ο οποίος θα μεταφραστεί σε τρίποντα και πολλές ασσίστ για τον Διαμαντίδη.

Γιόγκεφ Οχαγιόν (Μακάμπι) - 32,3

Έχει αναβαθμισμένο ρόλο στα τελευταία παιχνίδια και παρόλο που δεν είναι και ο πλέον φαντασιακός παίκτης, βρίσκεται σε καλή κατάσταση και ίσως μπορείτε να τον εξετάσετε, κυρίως λόγω της τιμής του.

Εντέρ Αρσλάν (Γαλατασαράι) - 21,9

Οι απουσίες της Γαλατά τον έφεραν σε πρωταγωνιστικό ρόλο στο τελευταίο παιχνίδι στο οποίο ανταπεξήρθε περίφημα. Είναι υποτιμημένος και ικανός για καλά σκορ, παρόλο που λόγω και του στυλ παιχνιδιού του είναι ασταθής, ακόμα και με μπόλικο χρόνο συμμετοχής.

Shooting Guards & Small Forwards

Σόνι Γουίμς (ΤΣΣΚΑ) - 60,1

Δεν χρειάστηκε καν για να επικρατήσει πολύ εύκολα η ΤΣΣΚΑ της Άλμπα στην Μόσχα, αλλά κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί μέσα στην Μακάμπι. Έχετε υπόψη σας ότι κάθε χρόνο πραγματοποιεί μια πολύ σπουδαία εμφάνιση σε ένα δύσκολο εκτός έδρας ματς, επομένως αυτό δεν αποκλείεται να συμβεί και τώρα.

Νιχάντ Ντζέντοβιτς (Μπάγερν) - 54,5

Έχει σταθεροποιηθεί στα διψήφια σκορ και παρόλο που το ταβάνι του φαίνεται να είναι μικρότερο πλέον (σε συχνή βάση τουλάχιστον), αποτελεί μια από τις πλέον ενδεδειγμένες λύσεις στην τάξη των 50 κρέντιτς.

Έι Τζέι Σλότερ (Παναθηναϊκός) - 44,4

Έχει πέσει αρκετά στα τελευταία παιχνίδια, όμως το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Μπάγερν αποτελεί από μόνο του ένα καλό κίνητρο για να τον εξετάσει κανείς. Αν βρεθεί στη μέρα του, κινδυνεύει το ρεκόρ του Γκάουντλοκ.

Πάου Ρίμπας (Βαλένθια) - 37,2

Ανεβασμένος στα τελευταία παιχνίδια, ο τραυματισμός του Βαν Ρόσομ του δίνει αυτομάτως περισσότερες αρμοδιότητες, παρόλο που αποκτήθηκε ο ταλαντούχος Νέντοβιτς. Με τα σκορ που έχει κάνει τον Νοέμβριο, δεν είναι τυχαίο που βρίσκεται στη λίστα των most-bought παικτών, στην τιμή που βρίσκεται.

Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (Φενερμπαχτσέ) - 33,3

Δεν έχει προσαρμοστεί ακόμα στα δεδομένα της νέας του ομάδας και παραμένει ασταθής, ωστόσο ο εντός έδρας αγώνας με την Τούροφ ίσως είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να πάρει επιτέλους τα πάνω του.

Maccabi Tel Aviv coach Guy Goodes, right, talks to Maccabi Tel Aviv's Sylven Landesberg (15) during the second quarter of an NBA preseason basketball game against the Brooklyn Nets Tuesday, Oct. 7, 2014, in New York.  Brooklyn won 111-94. (AP Photo/Jason DeCrow)
Maccabi Tel Aviv coach Guy Goodes, right, talks to Maccabi Tel Aviv's Sylven Landesberg (15) during the second quarter of an NBA preseason basketball game against the Brooklyn Nets Tuesday, Oct. 7, 2014, in New York. Brooklyn won 111-94. (AP Photo/Jason DeCrow) AP

Σίλβεν Λάντεσμπεργκ (Μακάμπι) - 26

Για πρώτη φορά φέτος έδειξε τις πραγματικές του δυνατότητες μέσα στην Λιμόζ, εκμεταλλευόμενος τις απουσίες του Πνίνι και του Ραντλ. Τίποτα δεν είναι όμως σίγουρο για τον υποτιμημένο Αμερικανό κι από εκεί που κάποιος μπορεί να περιμένει ένα νέο 20άρι, μπορεί να δει ότι αγωνίστηκε μόλις δύο λεπτά απέναντι στην ΤΣΣΚΑ.

Σεντί Οσμάν (Εφές) - 25,9

Παίρνει χρόνο συμμετοχής, προσπάθειες και έχει βρει σταδιακά ρυθμό που μπορεί να το μετουσιώσει σε σκορ στο fantasy. Παραμένει σε δεύτερο πλάνο βέβαια, λόγω των πολλών φθηνών λύσεων που υπάρχουν αυτή την εβδομάδα.

Μαρσόν Μπρουκς (Μιλάνο) - 21,4

Ήταν καυτός στο τελευταίο ματς της Μιλάνο για το ιταλικό πρωτάθλημα και έχει σημειώσει αισθητή πρόοδο και στην Euroleague στα δύο τελευταία ματς. Θα ήταν εξαιρετική ευκαιρία, εφόσον δεν αγωνιζόταν μέσα στην Μπαρτσελόνα, που εκτός από δύσκολη έδρα, ήταν και η ομάδα με την οποία έκανε ράνκινγκ -9 στον πρώτο γύρο.

Power Forwards & Centers

Ο ανταγωνισμός στα καλύτερά του
INTIME SPORTS

Ζόραν Έρτσεγκ (Γαλατασαράι) - 68,9

MVP της 6ης αγωνιστικής με 45,1 σκορ, το μεγαλύτερο έως τώρα στο παιχνίδι. Με την εξαίρεση του αγώνα μέσα στον Ολυμπιακό κάνει μια εξαιρετική σεζόν και αναμένεται να έχει ακόμα πιο πρωταγωνιστικό ρόλο μετά την απομάκρυνση του Αλντεμίρ, καθώς ο Γκονλούμ θα περνάει πλέον περισσότερη ώρα στο 5.

Ντάμιαν Κούλιγκ (Τούροφ) - 68,5

Μετά από τέσσερις μαγικές αγωνιστικές, ήρθαν δύο συνεχόμενα μονοψήφια σκορ για τον ποιοτικό ψηλό της Τούροφ. Θα αποτελούσε πολύ καλή ευκαιρία, δεδομένου ότι η τιμή του έχει βρεθεί και πολύ ψηλότερα, όμως ο αγώνας μέσα στην Φενερμπαχτσέ δεν θα είναι ιδιαίτερα εύκολος, άρα, αν και σε βάθος χρόνου (κανονικής περιόδου) αποτελεί καλή επιλογή, για τη συγκεκριμένη εβδομάδα είναι ρίσκο.

Μπόμπαν Ντούμπλιεβιτς (Βαλένθια) - 66,9

Ιδιαίτερα αποτελεσματικός ο σέντερ της Βαλένθια, βρίσκεται σε διαρκή ανοδική πορεία στο παιχνίδι και έχει ένα μάλλον εύκολο ματς εντός έδρας με την Γαλατασαράι, από την οποία αποχώρησε ο Αλντεμίρ. Μάλλον η τελευταία αγωνιστική πριν τον πουλήσετε.

Μίρο Μπίλαν (Τσεντεβίτα) - 62,1

Ήταν εξαιρετικός στον αγώνα με την Μάλαγα και έβαλε πλώρη για τις κορυφαίες θέσεις των ψηλών του παιχνιδιού. Αν δεν είχε το -1 ενάντια στην επερχόμενή του αντίπαλο, Λιμόζ, θα ήταν πολύ ψηλότερα.

Εστέμπαν Μπατίστα (Παναθηναϊκός) - 55,6

Πραγματοποίησε τη μοναδική κακή του εμφάνιση μέσα στην Τούροφ, δείχνοντας εντελώς εκτός κλίματος αγώνα. Όλοι δικαιούνται μια κακή παρένθεση και είναι αρκετά δύσκολο ο Ουρουγουανός σέντερ να επαναλάβει ανάλογη εμφάνιση απέναντι στην Μπάγερν.

Μπράιαντ Ντάνστον (Ολυμπιακός) - 49,1

Έκανε το μεγαλύτερο φετινό του σκορ (18) απέναντι στην Βαλένθια και έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο για την επιστροφή του σε πρωταγωνιστικό ρόλο στο fantasy. Μπορεί να μην είναι ακόμη απόλυτα έτοιμος, αλλά η αγορά του σε αυτή την τιμή θα "πιάσει τόπο" αργά ή γρήγορα.

Σέιν Λαβάλ (Σάσσαρι) - 42,3

Συνέχισε τις καλές εμφανίσεις, παραμένει αρκετά υποτιμημένος και μπορείτε ακόμα να τον αποκτήσετε, αν δεν το έχετε ήδη κάνει, προκειμένου να προσφέρει πολύτιμα κρέντιτς στην ομάδα σας.

AM
AM INTIME SPORTS

Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (Παναθηναϊκός) - 37,4

Τρομερή εμφάνιση μέσα στην Τούροφ, που τον καθιστά υποτιμημένο και στρέφει, προς στιγμή τουλάχιστον, κάποια βλέμματα πάνω του. Μένει να φανεί αν μπορεί να συνεχίσει σε υψηλά σκορ, πίσω από τον Μπατίστα.

Δημήτρης Αγραβάνης (Ολυμπιακός) - 23,8

Συνεχίζει να είναι υποτιμημένος και να προσφέρει συμπαθητικά σκορ, βάσει των φαντασιακών του προδιαγραφών στην αρχή της χρονιάς. Εφόσον τον έχετε στην ομάδα σας, μπορεί να παραμείνει για μία ακόμη αγωνιστική, εκτός κι αν έχετε βάλει στο στόχαστρο κάποιον ακριβότερο.

Ίαν Βουγιούκας (Γαλατασαράι) - 16,2

Απογοητευτικές εμφανίσεις έως τώρα, η αποχώρηση του Αλντεμίρ όμως αναμένεται να του δώσει αρκετά μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής κι έτσι να αποτελέσει μια πολύ καλή φθηνή ευκαιρία. Ίσως ακόμα περισσότερο ωφεληθεί ο Γκονλούμ πάντως, προερχόμενος από το 4.

Ακολουθήστε μας στο Twitter και μπείτε στην παρέα μας στο Facebook για τα τελευταία νέα και για να μάθετε πρώτοι τραυματισμούς ή απουσίες της τελευταίας στιγμής.


TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ