EUROLEAGUE

Μείνετε σε εγρήγορση

Μια στροφή πριν το τέλος του πρώτου μισού του TOP 16 και η devotion του fantasy challenge βρίσκεται στο αποκορύφωμά της, μετά και τα ιστορικά υψηλά σκορ της τελευταίας αγωνιστικής.

Όπως εξάλλου αναφέρεται και στη σελίδα του παιχνιδιού, το υψηλότερο σκορ της 16ης αγωνιστικής ήταν και το μεγαλύτερο στην ιστορία του παιχνιδιού, από τη σεζόν 2004-2005 έως σήμερα! Τα σκορ συνολικά ήταν τόσο υψηλά, που μπορεί ενδεχομένως να κάνατε high-score για φέτος και να βρεθήκατε χαμηλότερα στη συνολική βαθμολογία! Ήταν σίγουρα μια από τις πλέον... γενναιόδωρες αγωνιστικές του TOP 16.

Του Νότη Φιλιππίδη

Πλέον, βρισκόμαστε μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του TOP 16. Ακολουθεί κενό μιας εβδομάδας και στη συνέχεια, άλλες εφτά συναρπαστικές αγωνιστικές, πριν τα πλέι οφ, όπου θα έχουμε μπει πλέον στην τελική ευθεία του παιχνιδιού.

Υπό άλλες συνθήκες, τώρα το παιχνίδι θα είχε ολοκληρωθεί, μέσα σε 16 αγωνιστικές. Κάτι τέτοιο συνέβη τις σεζόν 2008-2009, 2009-2010 και 2010-2011, όταν το TOP 16 είχε μόλις έξι αγωνιστικές, ενώ τα πλέι οφ ήταν εκτός παιχνιδιού. Από τη σεζόν 2011-2012 το fantasy συνεχιζόταν μέχρι και τα πλέι οφ, ενώ από την επόμενη, 2012-2013, το TOP 16 άλλαξε μορφή και οι αγωνιστικές από 6 έγιναν 14, έτσι ώστε η συνολική διάρκεια του παιχνιδιού να κυμαίνεται, μέχρι και σήμερα, από 27 έως 29 αγωνιστικές, ανάλογα με τη διάρκεια των πλει οφ. Για να ολοκληρωθεί αυτή η μίνι ιστορική αναδρομή, τις πρώτες χρονιές του παιχνιδιού, από τη 2004-2005 έως τη 2007-2008, το fantasy διαρκούσε 20 εβδομάδες, 14 της κανονικής περιόδου (3 όμιλοι των 8 ομάδων τότε) και 6 του TOP 16.

Όσον αφορά τη 17η αγωνιστική που είναι προ των πυλών, καλό είναι να μην εφησυχάζετε, αλλά να διατηρηθείτε σε εγρήγορση για τους κινδύνους που ελλοχεύουν καθ' όλη τη διάρκεια της φάσης, καθώς το TOP 16 είναι γνωστό για τις μεταπτώσεις του και οι ίδιοι παίκτες που έδωσαν τα πολύ υψηλά σκορ την προηγούμενη εβδομάδα, μπορούν να έχουν απόδοση κάτω του αναμενομένου, αυτή που έρχεται.

Point Guards

Τέιλορ Ρότσεστι (Νίζνι) - 91,9

Συνεχίζει να πραγματοποιεί ένα απίστευτο TOP 16, δίνοντας άλλο ένα πολύ μεγάλο σκορ, αυτή τη φορά μέσα στην Μάλαγα. Αν τυχόν κατορθώσει να περάσει η Νίζνι και στα πλέι οφ, θα είναι αδιαμφισβήτητα ο MVP της διοργάνωσης. Αυτή την εβδομάδα η ρωσική ομάδα υποδέχεται τον Ολυμπιακό, μια από τις καλύτερες άμυνες της διοργάνωσης, κάτι όμως που δεν φαίνεται ότι μπορεί να φοβίσει τον Αμερικανό στην κατάσταση που βρίσκεται.

Μίλος Τεόντοσιτς (ΤΣΣΚΑ) - 78,1

Πέρασε με επιτυχία το πολύ δύσκολο τεστ μέσα στον Ολυμπιακό (ίσως και η ...μη βράβευσή του τον πείσμωσε περισσότερο) και τώρα έχει να δώσει ένα από τα πιο εύκολα παιχνίδια στη φάση, καθώς η ΤΣΣΚΑ υποδέχεται την προβληματική Μιλάνο. Σε καλή βραδιά, μπορεί να δώσει πολύ μεγάλο σκορ, ειδικά αν ο Τζάκσον παραμείνει εκτός, λόγω τραυματισμού.

Σέρχιο Ροντρίγκεζ (Ρεάλ) - 60,1

Μετά την εκπληκτική του εμφάνιση στο - μόνο στα χαρτιά βέβαια - ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα, πέρασε στην τρίτη θέση των point guards, όπου είναι και το πιθανότερο σενάριο να παραμείνει έως το τέλος της χρονιάς. Εξακολουθεί να αποτελεί πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή και η τιμή του δεν είναι ακριβή, καθώς λογικά θα ανέβει κι άλλο, επομένως, μπορείτε να τον εμπιστευθείτε και πάλι, άφοβα.

Τζέρεμι Πάργκο (Μακάμπι) - 54,4

Μείνετε σε εγρήγορση

Δυσκολεύτηκε αρκετά μέσα στην Γαλατασαράι (ίσως η απουσία του Αρόγιο να του έκανε κακό!), όμως εν τέλει έδωσε άλλο ένα διψήφιο σκορ στο TOP 16, πετυχαίνοντας και το νικητήριο τρίποντο για την Μακάμπι. Αυτή την αγωνιστική επιστρέφει στη Νόκια Αρίνα, όπου συνήθως παρουσίαζεται καλύτερος, ώστε να αντιμετωπίσει την Άλμπα και ως εκ τούτου, παραμένει μια από τις πιο ελκυστικές περιπτώσεις της θέσης.

Άλεξ Ρένφροε (Άλμπα) - 53

Ο εν λόγω παίκτης δεν αναφέρεται γενικά στη στήλη, λόγω περιορισμένου ταβανιού σε πόντους και ράνκινγκ, υστερώντας έτσι σε σχέση με άλλους παίκτες. Ωστόσο η σταθερότητά του και στο TOP 16 είναι κάτι παραπάνω από αξιοπρόσεκτη, καθώς και στα έξι παιχνίδια, τα σκορ του κυμαίνονται από 10 έως 13! Αυτή την εβδομάδα πάντως έχει δύσκολο παιχνίδι μέσα στην Μακάμπι.

Δημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός) - 51,3

Συνέχισε τις καλές εμφανίσεις με το 15 μέσα στην Άλμπα, επιβεβαιώνοντας ότι αποτελεί μια αξιόπιστη επιλογή για τη θέση. Κάπως έτσι αναμένεται να πάει μέχρι το τέλος του TOP 16, με τις μεγάλες εμφανίσεις βέβαια πάντα να ...καιροφυλακτούν, επομένως η αξία του επιδέχεται μικρής ανόδου.

Μάικ Τζέιμς (Λαμποράλ) - 43,6

Το 10 μέσα στην Φενερμπαχτσέ δεν είναι άσχημο σκορ για έναν άπειρο στη διοργάνωση παίκτη, ενώ αποτελεί το πέμπτο διψήφιο σκορ του Αμερικανού στα έξι παιχνίδια που έχει δώσει στο TOP 16. Επόμενος αντίπαλος, εντός έδρας, η Μάλαγα, επομένως ο Τζέιμς μπορεί να εξακολουθήσει να καταλαμβάνει μια θέση στο ρόστερ σας, ευελπιστώντας στην περαιτέρω αύξηση του σκορ και της τιμής του.

Shooting Guards & Small Forwards

Νάντο Ντε Κολό (ΤΣΣΚΑ) - 82,4

Έδωσε άλλο ένα πολύ αξιόλογο σκορ μέσα σε μια καυτή έδρα όπως του Ολυμπιακού, ίσως όμως ο Γάλλος χάσει σταδιακά το μομέντουμ του, λόγω της επιστροφής του Γουίμς. Ο αγώνας που ακολουθεί απέναντι στην Μιλάνο βέβαια προσφέρεται για εύκολο σκορ, αλλά στην τιμή που βρίσκεται, μάλλον δεν αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή για τη συνέχεια.

Ντέβιν Σμιθ (Μακάμπι) - 78,9

Το μουδιασμένο ξεκίνημα στο TOP 16 αποτελεί παρελθόν και ο Αμερικανός έχει επιστρέψει για τα καλά στην πρότερή του κατάσταση, με τα σκορ του να αγγίζουν το 20 σε μια φυσιολογική βραδιά και να αυξάνονται εντυπωσιακά, όταν "συνδέεται" από τα 6,75μ. Στα 79 κρέντιτς δεν αποτελεί και τη μεγαλύτερη ευκαιρία της αγοράς, όμως απέναντι στην Άλμπα μπορεί να συνεχίσει τις υψηλές πτήσεις χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

Νεμάνια Μπιέλιτσα (Φενερμπαχτσέ) - 77,7

Πραγματοποίησε την καλύτερή του φετινή εμφάνιση ενάντια στην Λαμποράλ, έχοντας, εκτός των άλλων 15 ρημπάουντ, ανεβάζοντας το μέσο όρο του στη συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία στο TOP 16 στο 10,7, κάτι που αποτελεί ...cheat για το παιχνίδι, στη θέση που έχει τοποθετηθεί. Ο αγώνας μέσα στην Εφές βέβαια μόνο εύκολος δεν θα είναι, επομένως είναι πιο πιθανό το σενάριο να περιοριστεί σε ένα μικρό σχετικά διψήφιο σκορ. Καθόλου άσχημα δηλαδή, δεδομένης της αστάθειας που διέπει τους παίκτες της θέσης.

Ρούντι Φερνάντεζ (Ρεάλ) - 75,6

Όπως απέδειξε και με τη μεγαλειώδη του εμφάνιση στο ματς με την Μπαρτσελόνα, ο Ισπανός είναι παίκτης που δεν βγαίνει από την ομάδα σας. Μέχρι πρότινος γιατί ήταν και πολύ φθηνός, πλέον, αρκεί και μόνο η αγωνιστική του ποιότητα, η οποία ως επί των πλείστων μένει ανεπηρέαστη από έδρες και αντιπάλους, όταν μεταφράζεται σε ράνκινγκ.

Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός) - 71,9

Πήρε μπρος στο δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι με την ΤΣΣΚΑ, δίνοντας έτσι το μεγαλύτερο ράνκινγκ του παιχνιδιού, με 23. Εφόσον τον εμπιστευθήκατε στα δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια που προηγήθηκαν, δεν έχετε λόγο να μην το κάνετε και τώρα μέσα στην Νίζνι, όταν μάλιστα η τιμή του είναι αρκετά φθηνότερη από τους υπόλοιπους πρωτοκλασάτους παίκτες της θέσης.

Τάρενς Κίνσεϊ (Νίζνι) - 62,2

Το 3 μέσα στην Μάλαγα επιβεβαίωσε τα θέματα αστάθειας που αντιμετωπίζει ο ταλαντούχος Αμερικανός κι αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος για να προτιμήσετε ενδεχομένως κάτι φθηνότερο, που μπορεί να έχει βέβαια μικρότερο ταβάνι (καθώς λίγοι παίκτες της θέσης έχουν αυτό του Κίνσεϊ), αλλά και πιο σίγουρο, διψήφιο σκορ. Η τιμή του πάντως είναι καλή, γι' αυτά που μπορεί να προσφέρει, ακόμα και σε ένα δύσκολο ματς, όπως αυτό με τον Ολυμπιακό που ακολουθεί.

Τζάστιν Κάρτερ (Γαλατασαράι) - 57,9

Το 14 με την Μακάμπι δεν θα πρέπει να ενθουσιάζει, δεδομένου ότι απουσίαζαν οι δύο σημαντικότεροι παίκτες της περιφερειακής γραμμής της Γαλατά, Αρόγιο και Μίτσοφ, με τον Αμερικανό έτσι να μην βγαίνει παρά ελάχιστα από το παρκέ. Πλέον η τιμή του δεν μπορεί να θεωρηθεί φθηνή, ενώ ακολουθεί πολύ δύσκολο παιχνίδι μέσα στην Μπαρτσελόνα.

Τζέιμς Άντερσον (Ζαλγκίρις) - 55,9

Μείνετε σε εγρήγορση

Σημάδια αφύπνισης από τον Αμερικανό με το 20 μέσα στον Ερυθρό Αστέρα και τώρα επιστρέφει στην Ζαλγκίριο Αρίνα, όπου παρουσιάζει σαφώς καλύτερη εικόνα. Στο αντίστοιχο παιχνίδι της κανονικής περιόδου με την Ρεάλ, ο Άντερσον είχε σημειώσει ράνκινγκ 21, ενώ και εκτός έδρας, στην έναρξη της χρονιάς είχε κάνει 16, δείγμα του ότι, παρά το πλούσιο ρόστερ της, η ισπανική ομάδα δεν αποτελεί φόβητρο για τον ίδιο. Ίσως πάλι, με μια πιο προσεκτική ματιά στα σκορ του στο TOP 16, ο Αμερικανός να μην επηρεάζεται τόσο από την έδρα, αλλά από το επίπεδο του αντιπάλου.

Μιντάουγκας Κουζμίνσκας (Μάλαγα) - 51,3

6/6 τα διψήφια σκορ για τον Λιθουανό στο TOP 16, που εξακολουθεί πάντως να είναι ιδιαίτερα άστοχος στα τρίποντα, καθώς έχει μόλις 3/16 σ' αυτή τη φάση. Το πιο σημαντικό στοιχείο βέβαια είναι πως φαίνεται να σταθεροποιείται σε χρόνο μεγαλύτερο των 20 λεπτών στα τελευταία παιχνίδια, κάτι που σας επιτρέπει να τον εξετάσετε ως μια αξιόπιστη, αλλά με περιορισμένο ταβάνι, περίπτωση.

Στράτος Περπέρογλου (Εφές) - 45

Ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της Εφές στο πολύ σημαντικό διπλό που πέτυχε μέσα στο Μιλάνο, επανερχόμενος έτσι στα διψήφια σκορ. Κοστίζει 45 κρέντιτς και παίζει ουσιαστικά για τουλάχιστον 53, βάσει του καθαρού (χωρίς μπόνους) 13,3 ράνκινγκ που έχει μέσο όρο στο TOP 16, άρα ο Έλληνας φόργουορντ αποτελεί μια αρκετά σοβαρή και προσιτή λύση για την περιφέρειά σας.

Μάριο Χεζόνια (Μπαρτσελόνα) - 36,1

Ο νεαρός βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, έχοντας δώσει μερικά εξαιρετικά, για τα δεδομένα του, σκορ τις τελευταίες αγωνιστικές. Εφόσον βέβαια ο Ναβάρο πατήσει και πάλι παρκέ, καλύτερα να στραφείτε σε λύσεις όπως ο Γιάνκοβιτς και ο Πρέλτζιτς, διαφορετικά, ο Κροάτης αποτελεί μια αρκετά ενδιαφέρουσα επιλογή.

Φαμπιάν Κοσέρ (Λαμποράλ) - 35

Η απρόσμενη απουσία στην αναμέτρηση με την Φενέρ αφήνει τα δεδομένα για τον Γάλλο δύο εβδομάδες πίσω, όπου ήταν κάπως συγκεχυμένα, όσον αφορά τη σταθερότητα στα σκορ του. Ο χρόνος συμμετοχής του βέβαια ήταν κάτι παραπάνω από αρκετός, ωστόσο ίσως σταδιακά ελαττωθεί, λόγω της προσαρμογής των Τζέιμς και Άνταμς. Το εντός έδρας παιχνίδι με την Μάλαγα πάντως, δεν είναι και το πιο απαγορευτικό, ώστε να παραμείνει ο Κοσέρ στην ομάδα σας.

Power Forwards & Centers

Μπόμπαν Μαριάνοβιτς (Ερ. Αστέρας) - 99,1

Τα δύο σερί εντός έδρας παιχνίδια και μάλιστα με τις πιο αδύναμες ομάδες του ομίλου ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Σέρβο, ώστε να επανέρθει στα πολύ μεγάλα σκορ της κανονικής περιόδου, όπερ και εγένετο. Αυτή την αγωνιστική αγωνίζεται μέσα στον Παναθηναϊκό, επομένως, λόγω και υψηλής τιμής, μπορείτε να τον πουλήσετε, χωρίς ωστόσο να είναι απαγορευτικό να παραμείνει στην ομάδα σας, καθώς η γραμμή ψηλών της ελληνικής ομάδας δεν διαθέτει τα κορμιά ομάδων όπως η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ, που κατάφεραν να περιορίσουν τον Μαριάνοβιτς.

Άντε Τόμιτς (Μπαρτσελόνα) - 80,4

Μείνετε σε εγρήγορση

Το 16 μέσα στην Ρεάλ, σε μια τόσο άνετη επικράτηση των Μαδριλένων μάλιστα δεν είναι καθόλου άσχημο, αν και ο Τόμιτς είχε ξεκινήσει εντυπωσιακά τον αγώνα και θα περίμενε κανείς κάτι ακόμα μεγαλύτερο. Σε κάθε περίπτωση, παραμένει σε φόρμα και το εντός έδρας παιχνίδι με την Γαλατασαράι αποτελεί ευκαιρία για άλλο ένα μεγάλο σκορ από τον Κροάτη σέντερ.

Αρτ Παραχούσκι (Νίζνι) - 79

Ασταμάτητος και μέσα στην Μάλαγα, όπου χωρίς ιδιαίτερο κόπο έκανε 19 ράνκινγκ, διατηρώντας το μέσο όρο του σε πολύ υψηλά επίπεδα (23,3) στο TOP 16. Αυτή τη στιγμή αποτελεί την πιο αξιόπιστη επιλογή της θέσης, μαζί με τον Τόμιτς και τα κρέντιτς που χρειάζεται να δαπανήσετε για να τον αποκτήσετε θα πιάσουν τόπο.

Τζαμέλ ΜακΛίν (Άλμπα) - 75,3

Η σταδιακή πτώση συνεχίζεται για τον ΜακΛίν στο TOP 16, ο οποίος δεν κατάφερε ούτε απέναντι στον Παναθηναϊκό να επανέρθει στα σκορ που είχε συνηθίσει στην κανονική περίοδο. Επόμενος αντίπαλος η Μακάμπι, εκτός έδρας, κάτι που σημαίνει ότι ήρθε και επίσημα η ώρα να μπει στο rotation o Αμερικανός, παρόλο που στο αντίστοιχο ματς της κανονικής περιόδου τα είχε πάει περίφημα.

Ζόραν Έρτσεγκ (Γαλατασαράι) - 71,9

Όπως και μετά το -2 με τον Ολυμπιακό, είχε ακολουθήσει το 41 με τον Αστέρα, έτσι και μετά το -1 με τον Παναθηναϊκό, ακολούθησε το 33 με την Μακάμπι, διαγράφοντας έτσι μονομιάς τις πρόσφατες μέτριες ή κακές εμφανίσεις του. Το παιχνίδι που ακολουθεί βέβαια δεν είναι και το ευκολότερο δυνατό, καθώς η Γαλατασαράι ταξιδεύει στην Βαρκελώνη, επομένως η περίπτωση του Έρτσεγκ δεν ενθουσιάζει όσο θα μπορούσε.

Φελίπε Ρέγιες (Ρεάλ) - 69,7

Αναμένεται να δώσει πολλές και σκληρές μάχες μέσα στην Ζαλγκίρις, μια έδρα που οι περισσότεροι πάουερ φόργουορντ έχουν μείνει σε ρηχά νερά στα πιο πρόσφατα παιχνίδια. Ο Ρέγιες βέβαια μπορεί να μην είναι "οι περισσότεροι πάουερ φόργουορντ", ωστόσο το πιθανότερο σενάριο είναι να δώσει ένα σκορ λίγο χαμηλότερο από το μέσο όρο του.

Τρέι Τόμπκινς (Νίζνι) - 67

Βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση, έχοντας μέσο όρο 28 ράνκινγκ στα τρία τελευταία ματς. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι καταφέρνει να μένει για πολλή ώρα στο παρκέ, παρά το πρόβλημα με τα φάουλ που συνήθως αντιμετωπίζει από νωρίς. Δευτερευόντως βέβαια, καθώς ο σημαντικότερος λόγος είναι η τρομακτική επαφή που έχει με το καλάθι, σουτάροντας με εκπληκτικά ποσοστά, ενώ μαζεύει παράλληλα και πολλά ρημπάουντ. Αυτή την εβδομάδα θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Πρίντεζη, έναν παίκτη που ξέρει να κερδίζει φάουλ κι αυτό είναι ίσως το μόνο ανησυχητικό στοιχείο για τον Αμερικανό ενόψει της 17ης αγωνιστικής.

Σάσα Κάουν (ΤΣΣΚΑ) - 58,3

Κανείς δεν θυμάται ότι αγωνίστηκε για δέκα ολόκληρα λεπτά στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, καθώς ο Ρώσος γίγαντας δεν προσέφερε τίποτα ουσιαστικά στην ομάδα του. Έτσι, πλέον η τιμή του έχει πέσει ακόμα περισσότερο και ο ίδιος αποτελεί μια πολύ αξιόλογη επιλογή ενόψει Μιλάνο, όπου θα μπορέσει να δώσει σκορ χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

Γιαν Βέσελι (Φενερμπαχτσέ) - 55,3

Το σερί των θετικών εμφανίσεων συνεχίστηκε για τον Τσέχο φόργουορντ απέναντι στην Λαμποράλ, χαροποιώντας έτσι τους πολλούς χρήστες του παιχνιδιού που τον εμπιστεύθηκαν. Η τιμή του παραμένει αρκετά καλή, βάσει των πρόσφατων εμφανίσεών του, ωστόσο αυτό που προβληματίζει τώρα είναι ο επόμενος αντίπαλος, καθώς η Φενέρ φιλοξενείται από την Εφές των Λάσμε, Κρστιτς και Σάριτς.

Παούλιους Γιανκούνας (Ζαλγκίρις) - 53,4

Ο ηγέτης της Ζαλγκίρις συνηθίζει να δίνει τον καλύτερό του εαυτό εντός έδρας, όπου τα σκορ που κάνει είναι σαφώς ανώτερα του σκορ που αντιστοιχεί στην αξία του αυτή τη στιγμή. Αν δεν είχε απέναντί του τον φορμαρισμένο Ρέγιες, θα ήταν από τις πλέον ενδεδειγμένες επιλογές γι' αυτή την εβδομάδα.

Φραν Βάσκεθ (Μάλαγα) - 50,2

Το ρεκόρ των πέντε συνεχόμενων διψήφιων σκορ επεκτάθηκε στα έξι, με το πλέον εντυπωσιακό μάλιστα τρόπο, καθώς το 24 που έδωσε ο Ισπανός απέναντι στην Νίζνι ήταν και το μεγαλύτερο φετινό του σκορ. Πλέον, ο μέσος όρος του στο TOP 16 έχει ανέβει στο 15,5, από το 10 της κανονικής περιόδου κάτι που καθιστά τον Βάσκεθ αρκετά ελκυστική περίπτωση, βάσει της προσιτής του τιμής.

Σαμάρντο Σάμιουελς (Μιλάνο) - 49,7

Είναι σαν να πάτησε το "off" στην απόδοσή του με το που ξεκίνησε το TOP 16 και να πάτησε και πάλι το "on" πριν δύο εβδομάδες, καθώς προέρχεται από δύο σερί 22άρια στο ράνκινγκ, μπαίνοντας έτσι και πάλι στο παιχνίδι. Μέσα στην ΤΣΣΚΑ βέβαια, τα πράγματα δυσκολεύουν, οπότε είναι πιο πιθανό το "off".

Οθέλο Χάντερ (Ολυμπιακός) - 42,1

Δείχνει να βρίσκει καλύτερα τα πατήματά του, όπως και το δρόμο για το αντίπαλο καλάθι, εξ' ου και το σερί των τριών συνεχόμενων - καλών μάλιστα - διψήφιων σκορ που τρέχει. Εξακολουθούν να υπάρχουν επιφυλάξεις βέβαια για την αξιοπιστία του, ενώ αυτή την αγωνιστική έχει δύσκολη αποστολή απέναντι στον Παραχούσκι, που αποτελεί τον καλύτερο ψηλό του TOP 16 μέχρι στιγμής.

Μίλκο Μπιέλιτσα (Εφές) - 37,9

Σουτάρει με το εκπληκτικό 64,3% (9/14) τρίποντα στο TOP 16 κι αυτός είναι ο σημαντικότερος λόγος που διανύει ένα σερί τεσσάρων διψήφιων σκορ. Η συγκομιδή του όμως στις υπόλοιπες στατιστικές κατηγορίες είναι φτωχή, επομένως, παρόλο που δείχνει ενδιαφέρουσα περίπτωση, εμπεριέχει αρκετό ρίσκο, καθώς σε μια πιο μέτρια βραδιά δεν θα δώσει σκορ.

Αρτούρας Γκουντάιτις (Ζαλγκίρις) - 30,4

Μετά από έξι εβδομάδες αγωνιστικής δράσης, αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι εμφανίσεις του Λιθουανού ψηλού δεν είναι τυχαίες, αλλά έχει πλέον ένα σαφώς αναβαθμισμένο ρόλο στο TOP 16, όπου αγωνίζεται κατά μέσο όρο 19 λεπτά και κάνει 10,7 ράνκινγκ. Μπορεί να ανέβει αρκετά ψηλότερα.

Σοφοκλής Σχορτσανίτης (Μακάμπι) - 28,3

Η Μακάμπι αγωνίζεται εντός έδρας, κάτι που αυτομάτως σημαίνει αυξημένες πιθανότητες για μεγάλο σκορ από τον Έλληνα σέντερ. Σε τρία αντίστοιχα ματς στο TOP 16, o Σχορτσανίτης έχει μέσο όρο ράνκινγκ 16,3, ενώ εκτός έδρας, στον ίδιο αριθμό αγώνων έχει μόλις 2,7!

Ακολουθήστε μας στο Twitter και μπείτε στην παρέα μας στο Facebook για τα τελευταία νέα και για να μάθετε πρώτοι τραυματισμούς ή απουσίες της τελευταίας στιγμής.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ