EUROLEAGUE

Λεπτές ισορροπίες

Λεπτές ισορροπίες

Έχουμε ήδη διανύσει το πρώτο μισό της κανονικής περιόδου και μέχρι το τέλος του 2014 αναμένονται πέντε καυτές αγωνιστικές, που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τη φετινή μας πορεία στο fantasy challenge.

Η αναβάθμιση της ομάδας σας πρέπει να συνεχιστεί στο ίδιο μήκος κύματος, πουλώντας δηλαδή παίκτες που έχουν ισορροπήσει σε υψηλές τιμές (και το να παραμείνουν σε αυτές δεν είναι το πιθανότερο σενάριο) και αποκτώντας παράλληλα ποιοτικότερους παίκτες, κατά προτίμηση φθηνούς, ή τουλάχιστον όχι πανάκριβους, ώστε να γίνει και η κατάλληλη οικονομική διαχείριση των κρέντιτς.

Του Νότη Φιλιππίδη

Οι ελάχιστοι υποτιμημένοι παίκτες που έχουν απομείνει στο παιχνίδι καλό είναι να μη διαφεύγουν της προσοχής σας. Εξάλλου, για να υπάρχει αυτή τη στιγμή υποτιμημένος παίκτης στο παιχνίδι, αυτό σημαίνει, βάσει των αριθμών, ότι είναι πολύ πιθανό να μπορεί να παραμείνει για δύο ή τρεις αγωνιστικές στην ομάδα σας, προσφέροντάς της επιπλέον οικονομική ενίσχυση, κάτι που ενδεχομένως σας λύσει τα χέρια τόσο άμεσα (με τον αριθμό των τριών αλλαγών να περιορίζεται πλέον στους 9 από τους 10 παίκτες), αλλά και έμμεσα, λόγω της αυξημένης τιμής του παίκτη όταν ισορροπήσει.

Καλό είναι σε γενικές γραμμές να προτιμάτε παίκτες που θα θέλατε να τους έχετε στην ομάδα σας σε βάθος χρόνου, χωρίς να εξετάζετε ιδιαίτερα (για τους συγκεκριμένους παίκτες) τη δυσκολία του επόμενου ματς, παρόλο που αυτός είναι ένας παράγοντας που δεν μπορείτε εύκολα να αγνοήσετε, εφόσον ο αγώνας είναι θεωρητικά πολύ δύσκολος, ή ο παίκτης που σκοπεύετε να αγοράσετε είναι πολύ ακριβός, επομένως υπάρχει κίνδυνος να χάσει αυτή την αγωνιστική κρέντιτς κι άρα, είναι πιθανό την επόμενη αγωνιστική να αποτελέσει καλύτερη ευκαιρία για αγορά.

Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση την επόμενη αγωνιστική που μπορεί όντως να είναι φθηνότερος ο παίκτης που σκοπεύατε να αγοράσετε, να μην σας αρκούν μόνο τρεις αλλαγές για τις κινήσεις που θα θέλετε να κάνετε κι άρα να θυσιάσετε μια αλλαγή, προκειμένου να αποκτήσετε καθυστερημένα το συγκεκριμένο παίκτη. Μπορεί πλέον να είναι φθηνότερος, αλλά η κίνηση αυτή θα καθυστερήσει ενδεχομένως και ολόκληρο το σχεδιασμό της ομάδας σας και είναι και θέμα τύχης κατά πόσο θα είστε πράγματι ωφελημένοι σε κρέντιτς από την αρχική σας απόφαση.

Πρόκειται για λεπτές ισορροπίες που δεν είναι πάντα εύκολο να προβλέψει ή να καθορίσει κανείς καθώς υπάρχει πάντα μέσα και ο παράγοντας τύχη. Η αύξηση του μπάτζετ της ομάδας σας από μόνη της δεν λέει τίποτα, αν δεν μεταφραστεί σε ανάλογη αναβάθμιση του ρόστερ της. Όσο σημαντικό είναι να αποκτήσει κανείς πολλά κρέντιτς, άλλο τόσο είναι τα διαχειριστεί και να τα αξιοποιήσει κατάλληλα και αυτό το κομμάτι είναι πιο πολύπλοκο, καθώς δεν υπάρχουν οι προφανείς επιλογές (όπως οι υποτιμημένοι παίκτες), αλλά ένας καλός μάνατζερ πρέπει να αξιολογήσει και να συνδυάσει πολλά κριτήρια και να μπορεί να διατηρεί τις ανάγκες της ομάδας του για αλλαγές σε ...χαμηλά επίπεδα, προκειμένου να φτάσει στο καλύτερο δυνατό σχεδιασμό. Αυτή είναι βέβαια και όλη η χάρη του παιχνιδιού, το challenge, λέξη που μόνο τυχαία δεν υπάρχει στο όνομά του!

Point Guards

Σέρχιο Γιουλ (Ρεάλ) - 66

Συνεχίζει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις και αυτή η αγωνιστική είναι μάλλον η τελευταία που μπορείτε να τον προλάβετε σε μια φυσιολογικ τιμή για το άμεσο μέλλον. Όχι ότι αποτελεί κάποια τρομερή ευκαιρία σε αυτά τα κρέντιτς, όμως είναι από τους πλέον φορμαρισμένους παίκτες στο παιχνίδι.

Κάρλος Αρόγιο (Γαλατασαράι) - 51

Τέσσερα σερί διψήφια σκορ για τον Πορτορικανό, που μπορεί να μην εντυπωσιάζει, αλλά εξακολουθεί να συνεισφέρει στις ομάδες που τον έχουν εμπιστευθεί. Μετά το δύσκολο ματς με τον Ολυμπιακό, ακολουθεί ο εντός έδρας αγώνας με τον Ερυθρό Αστέρα.

Σέρχιο Ροντρίγκεζ (Ρεάλ) - 42,2

Δείχνει να βρίσκει τα πατήματά του σιγά σιγά και έχει σταθεροποιηθεί στα διψήφια σκορ στα τρία τελευταία παιχνίδια. Βάσει και του ταλέντου του, αποτελεί μια εξαιρετική περίπτωση, που αργά ή γρήγορα θα αποδώσει τα (υψηλά) αναμενόμενα.

Δημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός) - 40,6

Το μέτριο σκορ του μέσα στην Μπαρτσελόνα δεν θα πρέπει να σας απογοητεύει, πρόκειται εξάλλου για τη δυσκολότερη έδρα της διοργάνωσης, ειδικά για περιφερειακό παίκτη. Στην τιμή αυτή ο Διαμαντίδης αποτελεί ευκαιρία και είναι θέμα χρόνου να την αυξήσει, ανάλογα και με τα κέφια του στο σκοράρισμα.

Τζο Ράνγκλαντ (Μιλάνο) - 40,4

Λεπτές ισορροπίες

Συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις ενάντια στην Τούροφ και τώρα η Μιλάνο υποδέχεται την Φενερμπαχτσέ, ομάδα δύσκολη μεν, ευάλωτη στο τρίποντο δε, το οποίο είναι και το κύριο προσόν του Αμερικανού, μέχρι στιγμής. Ούτως ή άλλως, για τις προσπάθειες που παίρνει, έχει εξαιρετική τιμή.

Shooting Guards & Small Forwards

Άντριου Γκουντλοκ (Φενερμπαχτσέ) - 81,5

Παίκτη που σημειώνει 10/13 τρίποντα και 40 ράνκινγκ (έχοντας κάνει ήδη ένα 30άρι) δεν μπορείς να τον αγνοήσεις, ακόμα και σε αυτή την τιμή. Δεν αποκλείεται βέβαια μέσα στο Μιλάνο να πραγματοποιήσει μια μέτρια εμφάνιση, αλλά ποιός μπορεί να αποκλείσει κι ένα δεύτερο συνεχόμενο ...βομβαρδισμό;

Λεπτές ισορροπίες

Κιθ Λάνγκφορντ (Ούνιξ) - 74

Εφόσον βρίσκεται κάτω από τα 80 κρέντιτς, ο ηγέτης της ρωσικής ομάδας αποτελεί μια καλή περίπτωση για κάθε ομάδα. Είναι αρκετά σταθερός μέχρι στιγμής, χωρίς πάντως να έχει κάνει κάποιο τεράστιο σκορ, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Μάρντι Κόλλινς (Τούροφ) - 58,6

Φανερά πεσμένος τις τελευταίες εβδομάδες, απογοητεύει με τα μικρά του σκορ, ωστόσο εξακολουθεί να παίρνει πάρα πολλές προσπάθειες κι αυτό μπορεί να μεταφραστεί ανά πάσα στιγμή σε κάποιο μεγάλο. Ίσως ο πήχης με το 29 της πρώτης αγωνιστικής ανέβηκε πολύ ψηλά για τον Αμερικανό, σίγουρα όμως μπορεί και καλύτερα από τα σκορ των προηγούμενων παιχνιδιών.

Ντεϊβίντας Γκαΐλιους (Νεπτούνας) - 51

Ο Λιθουανός σουτέρ είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός εντός έδρας, όπου σε τρία ματς έχει μ.ο. ράνκινγκ 19,3 με τρομερά ποσοστά και αυτή την εβδομάδα η Νεπτούνας υποδέχεται την Λαμποράλ, κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες του Γκαΐλιους να συνεχίσει αυτό το εντυπωσιακό σερί.

Νεμάνια Γιαραμάζ (Τούροφ) - 45,9

Σε συνεχόμενη ανοδική τροχιά ο Σέρβος, επιβεβαιώνει έως τώρα τις αρχικές προβλέψεις για μια καλή σεζόν. Μάλλον αθόρυβα σε σχέση με άλλους παίκτες, συμπαίκτες και μη, ο Γιαραμάζ έχει κατά μ.ο. 8,6 πόντους, 3,8 ρημπάουντ, 3 ασσίστ και 4 κερδισμένα φάουλ, στατιστική διόλου ευκαταφρόνητη, η οποία θα αντιστοιχούσε σε αξία σαφώς υψηλότερη, αν δεν υπήρχε το μόλις 26,3% στα δίποντα.

Αλεσάντρο Τζεντίλε (Μιλάνο) - 41,5

Εξαιρετικά ταλαντούχος, αλλά και τρομερά ασταθής ο Ιταλός μέχρι στιγμής, αποτελεί σίγουρα μια πολύ καλή ευκαιρία σ' αυτή την τιμή, αλλά καλό θα είναι να έχετε προετοιμαστεί και για τα χειρότερα (εκτός από τα καλύτερα), πριν τον αποκτήσετε.

Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (Φενερμπαχτσέ) - 35,6

Για την ώρα βρίσκεται στην σκια του Γκούντλοκ, όμως στον αγώνα με την Μπάγερν έδειξε σημάδια αφύπνισης κι άρα ελπίδας για μια καλύτερη, σύμφωνη με το ταλέντο του, συνέχεια. Είναι πολύ φθηνός πάντως, επομένως μπορείτε να περιμένετε μία με δύο αγωνιστικές, προτού εξετάσετε πιο σοβαρά την απόκτησή του.

Εντγκάρας Ουλανόβας (Ζαλγκίρις) - 23,1: (19,6/23,1/26,6) - (-21,5/-16,3/-11,1)

Όποιος τον εμπιστεύθηκε, εκτός από κρέντιτς κέρδισε και σκορ την τελευταία αγωνιστική, κάτι που διατήρησε τον Λιθουανό υποτιμημένο σε μέγιστο βαθμό. Δεν είναι τυχαίο πάντως, που τα καλά σκορ του Ουλανόβας συμπίπτουν με τα άσχημα του Άντερσον.

Power Forwards & Centers

Ντάμιαν Κούλιγκ (Τούροφ) - 79,8

Η τιμή του είναι απαγορευτική βάσει του ονόματός του, όχι όμως και της απόδοσής του στο πρώτο μισό της κανονικής περιόδου. Σύμφωνοι, δύσκολα θα συνεχίσει με τα ίδια εντυπωσιακά ποσοστά, όμως δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς το γεγονός ότι στα δύο εντός έδρας παιχνίδια της Τούροφ έχει κάνει ράνκινγκ 28 και 27 κι αυτός είναι ο λόγος που αναφέρεται στο σημερινό άρθρο.

Εστέμπαν Μπατίστα (Παναθηναϊκός) - 65,4

Διόλου άσχημα για τον Ουρουγουανό μέσα στην Μπαρτσελόνα, συνεχίζει σταθερά να δίνει σκορ σε όσες ομάδες τον έχουν εμπιστευθεί και είναι θέμα χρόνου να βρεθεί ανάμεσα στους κορυφαίους της θέσης στο παιχνίδι.

Related content

Ζόραν Έρτσεγκ (Γαλατασαράι) - 59,9

Έκανε κακό ματς μέσα στον Ολυμπιακό, έχασε μπόλικα κρέντιτς και τώρα είναι μια καλή ευκαιρία για να τον αποκτήσετε. Η Γαλατά υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα κι αυτό είναι ένας παιχνίδι όπου ο Σέρβος μπορεί να δώσει ένα πολύ καλό σκορ.

Τόκο Σενγκέλια (Λαμποράλ Κούτσα) - 51,6

Ξεκαθαρίζουν σιγά σιγά τα πράγματα στη γραμμή των ψηλών της Λαμποράλ και ο Γεωργιανός φαίνεται πως είναι ο άμεσα ωφελημένος, αφού πλέον έχει σαφώς μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής, ενώ στα δύο τελευταία παιχνίδια όπου έχει σκοράρει από 20 πόντους, έχει πάρει και πάρα πολλά σουτ. Αυτό δεν έχει μεταφραστεί ακόμα σε πολύ μεγάλα ράνκινγκς, αλλά ακόμα κι έτσι, η τιμή του μπορεί να χαρακτηριστεί ως αρκετά ενδιαφέρουσα.

Γιάννης Μπουρούσης (Ρεάλ) - 42

Η ποιότητά του είναι αδιαμφισβήτη και είναι από τους πλέον "φαντασιακούς" παίκτες. Στην ομάδα που βρίσκεται όμως αδικείται, καθώς υπάρχουν αγώνες που αγωνίζεται μόλις ...6λεπτά κι έτσι η απόκτησή του αποτελεί ρίσκο.

Άλεξ Τάιους (Μακάμπι) - 40,1

Όσοι παίζατε πέρυσι το παιχνίδι, τον γνωρίζετε πολύ καλά. Όσοι ξεκινήσατε φέτος, δεν θα αργήσει και για εσάς αυτή η στιγμή. Προέρχεται από τραυματισμό, άρα δεν είναι απόλυτα έτοιμος, αλλά αυτό μοιάζει λεπτομέρεια μπροστά σ' αυτή την τιμή.

Σέιν Λαβάλ (Σάσσαρι) - 36,8: (31,3/36,8/42,3) - (-23,6/-15,3/-7)

Έκανε θραύση απέναντι στην Ζαλγκίρις με ένα τρομακτικό, για τα δεδομένα των τριών (κακών) πρώτων του ματς στη διοργάνωση, ράνκινγκ. Πλέον είναι εξαιρετικά υποτιμημένος και από τις περιπτώσεις που πρέπει οπωσδήποτε να εξετάσετε.

Δημήτρης Αγραβάνης (Ολυμπιακός) - 20,7: (17,6/20,7/23,8) - (-11,1/-6,5/-1,8)

Άλλη μια άκρως θετική εμφάνιση για το νεαρό φόργουορντ του Ολυμπιακού, που παραμένει υποτιμημένος κι άρα υποψήφιος για την ομάδα σας.

Ακολουθήστε μας στο Twitter και μπείτε στην παρέα μας στο Facebook για τα τελευταία νέα και για να μάθετε πρώτοι τραυματισμούς ή απουσίες της τελευταίας στιγμής.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ