EUROLEAGUE

Καλή χρονιά, Fantasyόπληκτοι!

Καλή χρονιά, Fantasyόπληκτοι!

Η Euroleague 2015-16 ξεκινά απόψε και το EFC the Blog, ο "ειδικός" του Euroleague Fantasy Challenge, έχει τον οδηγό επιβίωσης και τους παίκτες που θα μας/σας απασχολήσουν.

Το μπάσκετ το λατρεύουμε. Για εμάς, είναι τρόπος ζωής. Είναι η ψυχαγωγία μας. Είναι το χόμπι μας. Η Euroleague ξεκινά απόψε και μαζί ξεκινά και το Euroleague Fantasy Challenge, το παιχνίδι που μας κάνει να αισθανόμαστε προπονητές, General Managers, Πρόεδροι. Η βασική μας ασχολία στη διάρκεια της σεζόν. Αγοράζουμε παίκτες, πουλάμε κάποιους άλλους, κάνουμε τις αλλαγές μας από εβδομάδα σε εβδομάδα, συγκρίνουμε ομάδες με φίλους, αναλύουμε αποδόσεις, κυνηγάμε rankings, πόντους, άστοχες βολές, κερδισμένα φάουλ, ό,τι μπορείτε να φανταστείτε σε κάθε στατιστική κατηγορία.

Ο Νότης Φιλιππίδης και το EFC The Blog σας έκαναν παρέα τις δυο προηγούμενες σεζόν, με αναλυτικά κείμενα πριν και μετά από κάθε αγωνιστική. Φέτος, το Euroleague Greece συνεργάζεται εκ νέου μαζί τους, αλλά ακόμη πιο αναλυτικά. Με περισσότερες λεπτομέρειες, με μεγαλύτερη έρευνα, με απαντήσεις σε κάθε σας ερώτημα. Κάθε Τετάρτη βράδυ ή Πέμπτη πρωί, πριν την έναρξη της αγωνιστικής, θα διαβάζετε όσα χρειάζεστε, ώστε να κάνετε τις επιλογές σας με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη άνεση και επίγνωση.

ΠΡΟΣ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ: Τι είναι το Euroleague Fantasy Challenge; Πως παίζουμε; Πως διαλέγουμε παίκτες; Πόσα credits έχουμε στη διάθεσή μας; Αυτές είναι οι πιο συχνές ερωτήσεις. Τις απαντήσεις θα τις δείτε συγκεντρωμένες ΕΔΩ , στον απόλυτο "Οδηγό Επιβίωσης" που θα σας κάνει να νιώσετε πιο σίγουροι.

Πάμε σιγά σιγά στους παίκτες που θα μας απασχολήσουν, ανά θέση.

Η αρχή γίνεται με τη ζόρικη κατηγορία των Point Guards.

Bobby Dixon (Fenerbahce) - 63

Related content

Ο "κοντορεβυθούλης" point guard διέπρεψε πέρυσι με τη φανέλα της Καρσίγιακα, την οποία οδήγησε στην κατάκτηση του πολύ ανταγωνιστικού τουρκικού πρωταθλήματος (έχοντας βέβαια και τη συμβολή εξαιρετικών συμπαικτών) και φέτος αναμένεται να αναλάβει τα ηνία της ανανεωμένης Φενερμπαχτσέ. Είναι σαφώς πιο πληθωρικός παίκτης από τον σκόρερ Γκάουντλακ κι εφόσον ο Ομπράντοβιτς δείξει την ίδια εμπιστοσύνη και στον ίδιο, τότε είναι πολύ πιθανό να βρεθεί πάνω από τα 63 credits με τα οποία ξεκινά, κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Randy Culpepper (Limoges) - 55
Ο νεοαποκτηθείς γκαρντ της Λιμόζ προέρχεται από μια εξαιρετική σεζόν στο Eurocup, όπου είχε μέσους όρους 19,2 πόντους και 15,8 Index Rating, με τα νούμερά του πάντως να παραπέμπουν περισσότερο σε δυάρι, παρά σε άσσο. Δεν έχει δώσει επίσημο παιχνίδι ακόμα με τη φανέλα της νέας του ομάδας, λόγω τραυματισμού και είναι άγνωστο αυτή τη στιγμή πότε θα επανέρθει. Παρόλο που υπάρχει εσωτερικός ανταγωνισμός με Westermann και Schaffartzik, είναι από τους ρούκι που μπορούν να ξεχωρίσουν κι ενδεχομένως απασχολήσει το παιχνίδι μέσα στη χρονιά.

** Τις υπόλοιπες επιλογές, διαβάστε τις αναλυτικά ΕΔΩ

Συνεχίζουμε με τους Shooting Guards και τους Small Forwards

Jordan Farmar (Maccabi) - 70

Καλή χρονιά, Fantasyόπληκτοι!

Μια από τις καλές περιπτώσεις ακριβών περιφερειακών που ίσως αξίζει να ασχοληθεί κανείς κι αυτό γιατί καθόλη τη διάρκεια της προετοιμασίας ο Farmar ήταν εξαιρετικός κι έδειξε να είναι το πρώτο βιολί της "ομάδας του Λαού", με τον Rochestie να έχει πιο συμπληρωματικό ρόλο. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν φάνηκε στο πρώτο παιχνίδι της Μακάμπι στο πρωτάθλημα και ίσως οι ρόλοι εξισορροπιστούν (κάτι που είναι και το πιο λογικό), οπότε, ενδεχομένως είναι καλύτερο να αποφύγετε το ρίσκο του Αμερικανού μέσα στην ΤΣΣΚΑ την πρώτη αγωνιστική.

Nihad Djedovic (Bayern) - 56
Παρά τις υψηλές προσδοκίες των δύο τελευταίων ετών, ο Βόσνιος γκαρντ δεν έχει καταφέρει να τις δικαιώσει στο βαθμό που θα μπορούσε, με την φανέλα της Μπάγερν. Το ταλέντο του ωστόσο είναι αδιαμφισβήτητο και έχοντας ξεκινήσει αρκετά ζεστά τη χρονιά, καλό είναι να τον εξετάσετε (όπως και τον συμπαίκτη του, Rivers) για την ομάδα σας.

** Τις υπόλοιπες επιλογές, διαβάστε τις αναλυτικά ΕΔΩ

Και ολοκληρώνουμε με τους Power Forwards και τους Centers

Jan Vesely (Fenerbahce) - 77

Καλή χρονιά, Fantasyόπληκτοι!

Η πιο ακριβή πρόταση στην έναρξη της σεζόν και όχι άδικα, μετά την εξαιρετική του χρονιά σε Euroleague και Eurobasket. Ο Τσέχος μοιάζει ασταμάτητος κάτω από το καλάθι και φέτος θα είναι ξεκάθαρα το σημείο αναφοράς της Φενερμπαχτσέ στη γραμμή των ψηλών. Τα 77 credits αποτελούν ρίσκο, όχι μόνο για ενδεχόμενη πτώση της τιμής του, αλλά και για πιθανή απότομη άνοδο, κάτι που θα δυσκολέψει μετά δραματικά τη δυνατότητα απόκτησής του.

Paul Davis (Khimki) - 66
Στο προηγούμενό του πέρασμα από την Euroleague αποτέλεσε έναν από τους αγαπημένους παίκτες του Fantasy με τα σταθερά πολύ μεγάλα του σκορ. Φέτος τα περιθώρια για ανάλογα Index Ratings θα είναι πιο στενά, λόγω της τρομερής περιφερειακής γραμμής των Ρώσων (Rice, Shved, Kopponen, Dragic), που αναγκαστικά θα κατέχει μεγάλο μέρος της πίτας του ράνκινγκ, ωστόσο είναι δεδομένο ότι ο Αμερικανός σέντερ θα πραγματοποιήσει μερικές υψηλές πτήσεις και φέτος. Απλά πιθανώς να μην έχει την ίδια σταθερότητα.

** Τις υπόλοιπες επιλογές, διαβάστε τις αναλυτικά ΕΔΩ

Ελάτε στην παρέα του EFC The Blog στο Facebook και ακολουθήστε στο Twitter για τραυματισμούς, απουσίες, προβλήματα της τελευταίας στιγμής.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ