EUROLEAGUE

Η 4η αγωνιστική του Fantasy

Η 4η αγωνιστική του Fantasy

H 4η αγωνιστική της Euroleague πλησιάζει. Το Euroleague Greece και ο ειδικός της στήλης "Fantasy Challenge", αναλύουν τη σωστή στρατηγική και τους παίκτες που θα απασχολήσουν.

Έχουν ήδη περάσει τρεις αγωνιστικές στο Euroleague Fantasy Challenge και όλα αυτά που συνέβησαν τον Οκτώβριο δεν ήταν παρά ένα ζέσταμα γι' αυτά που θα ακολουθήσουν. Ο "πυρετός" των κρέντιτς συνεχίζεται και οι μάνατζερ προσπαθούν να ενισχύσουν τις ομάδες τους με όσα περισσότερα γίνεται, ώστε να έχουν την καλύτερη δυνατή συνέχεια.

Του Νότη Φιλιππίδη

Πέρα από τη λογική των κρέντιτς πλέον στο παιχνίδι εισέρχεται και μια άλλη στρατηγική, αυτή της ενίσχυσης του ρόστερ της ομάδας. Ούτως ή άλλως, πλέον οι υποτιμημένοι παίκτες είναι αισθητά λιγότεροι, ενώ θα πρέπει να αξιοποιηθούν και τα κρέντιτς που έχετε κερδίσει τις δύο προηγούμενες αγωνιστικές. Δεν αγοράσατε κάποιον παίκτη, θυσιάζοντας πιθανώς ένα καλό σκορ, ώστε να τον αφήσετε στην ομάδα σας και να επιστρέψει σε χαμηλότερη τιμή στο άμεσο μέλλον.

Φυσικά, ο καλύτερος τρόπος ενίσχυσης δεν είναι άλλος από την απόκτηση παικτών που δεν έχουν ξεκινήσει καλά και έχουν ισορροπήσει σε αξία χαμηλότερη της αντικειμενικής τους. Αυτοί οι παίκτες, όχι μόνο θα προσφέρουν σκορ στην ομάδα σας, αλλά σε βάθος χρόνου θα της εξοικονομήσουν επίσης κρέντιτς, αφού σταδιακά θα ανεβάσουν την αξία τους, βάσει της αναμενόμενης βελτιωμένης απόδοσής τους.

Εφόσον βέβαια εξακολουθούν να υπάρχουν υποτιμημένοι παίκτες, καλό είναι να δώσετε προτεραιότητα σε αυτούς, καθώς τα περιθώρια εξοικονόμισης κρέντιτς στενεύουν, ενώ οι ποιοτικοί παίκτες σε χαμηλές τιμές θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν και τις επόμενες αγωνιστικές, χωρίς βέβαια να παραβλέπετε και αυτή την κατηγορία παικτών. Το ιδανικό είναι να κάνετε έναν συνδυασμό τέτοιων παικτών, ή ακόμα και να στοχεύσετε σε παίκτες που ενδεχομένως διαθέτουν και τα δύο χαρακτηριστικά, ενώ θα πρέπει να λύσετε και το γρίφο των παικτών που θα αποχωρήσουν, με τη λογική της σωστής αξιοποιήσης των κερδισμένων κρέντιτς.

Όσο σημαντικό είναι να επιλέξετε τους παίκτες που θα αγοράσετε, άλλο τόσο είναι να κάνετε το ίδιο και γι' αυτούς που θα πουλήσετε. Όχι μόνο από αγωνιστική σκοπιά, αλλά κυρίως από την άποψη των κρέντιτς. Για έναν παίκτη που έχει ισορροπήσει σε μια πολύ υψηλή τιμή (σε σχέση με την αρχική του τουλάχιστον), πιθανώς αυτή να είναι η κατάλληλη στιγμή να αποχωρήσει από την ομάδα σας. Δικαιούστε βέβαια τρεις αλλαγές, επομένως θα πρέπει να επιλέξετε τον καταλληλότερο συνδυασμό κι αυτή είναι όλη η μαγεία του παιχνιδιού. Μια διαφορετική κίνηση μπορεί να επηρεάσει ολόκληρο το σχεδιασμό σας.

Παρακάτω υπάρχει η κλασική λίστα των παικτών που αξίζει να εξετάσετε ενόψει της τέταρτης αγωνιστικής. Οι υποτιμημένοι παίκτες είναι λίγοι και ειδικά στη θέση των point guards δεν υπάρχει κανείς, οπότε εφόσον κάνετε αλλαγή εδώ, τότε θα αποκτήσετε κάποιον που θα σας ενισχύσει σε αγωνιστική αξία και όχι άμεσα (αλλά πιθανότατα έμμεσα) σε κρέντιτς. Στους ψηλούς αντιθέτως, υπάρχει ακόμα ποικιλία υποτιμημένων παικτών, αν και δεν είναι και οι πιο φθηνοί παίκτες της αγοράς, σ' αντίθεση με τη θέση 2-3 όπου υπάρχει ο Ουλανόβας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η προθεσμία των αλλαγών λήγει σήμερα Τετάρτη στις 21:45, λόγω του αγώνα Ρεάλ - Σάσσαρι που διεξάγεται τη συγκεκριμένη ώρα.

Η 4η αγωνιστική του Fantasy


Point Guards

Τζέρεμι Πάργκο (Μακάμπι) - 63,3

Λάθος έκαναν όσοι τον πούλησαν μετά την απογοητευτική του εμφάνιση μέσα στην ΤΣΣΚΑ. Ο Αμερικανός φαίνεται έτοιμος για μεγάλα πράγματα φέτος και ενδεχομένως να μην έχετε ξανά την ευκαιρία να τον αποκτήσετε σε αυτή την τιμή, αφού αγωνίζεται εντός έδρας με την Τσεντεβίτα.

Τέιλορ Ρότσεστι (Νίζνι) - 57,3

Είναι ελαφρώς υποτιμημένος, αλλά το κυριότερο, αρκετά ανεβασμένος αγωνιστικά, κάνοντας δύο συνεχόμενα καλά σκορ, σε αγώνες βέβαια που η Νίζνι συνετρίβη. Στο εντός έδρας ματς με την Εφές δύσκολα να συμβεί το ίδιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ρότσεστι δεν μπορεί να επαναλάβει άλλη μία γεμάτη ...φαντασιακή εμφάνιση.

Σέρχιο Γιουλ (Ρεάλ) - 49,9

Η φετινή Ρεάλ είναι υπερπλήρης σε όλες τις θέσεις και για το λόγο αυτό δεν είναι εύκολο κάποιος παίκτης να κάνει σταθερά μεγάλα σκορ. Ωστόσο, τα 50 κρέντιτς που βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Γιουλ μόνο άσχημα δεν είναι κι έτσι ο Ισπανός ίσως αξίζει της προσοχής σας.

Κάρλος Αρόγιο (Γαλατασαράι) - 47,3

Η Γαλατασαράι μπορεί να έχει προβλήματα, αγωνίζεται όμως εντός έδρας με την Νεπτούνας, ομάδα με την οποία έχουν βγάλει μέχρι στιγμής μεγάλα σκορ οι αντίπαλοι γκαρντ (Σπανούλης, Ουίλλιαμς, Ερτέλ). Ούτως ή άλλως, τα 47 κρέντιτς αποτελούν μια πολύ καλή τιμή για τον Πορτορικανό.

Λίο Βέστερμαν (Λιμόζ) - 46,2

Μάλλον ήρθε η ώρα για τον ταλαντούχο Γάλλο να δείξει την αξία του. Έχει ξεκινήσει αρκετά καλά φέτος στη διοργάνωση με 9-4,7-6-2,3 (πόντοι-ρημπάουντ-ασσίστ-κλεψίματα) κι αν γίνει λίγο πιο εύστοχος θα είναι από τους πρωταγωνιστές της θέσης.

Η 4η αγωνιστική του Fantasy


Shooting Guards & Small Forwards

Ρούντι Φερνάντεζ (Ρεάλ) - 64,5

Ό,τι ισχύει για τον Γιουλ, ισχύει και για τον Ρούντι. Σίγουρα ο δεύτερος είναι πιο ακριβός, αλλά διαθέτει και μεγαλύτερη ποιότητα, αγωνιστική και φαντασιακή. Αν βρισκόμασταν στο TOP16, τότε η απόκτησή του θα ήταν περισσότερο επιτακτική.

Μιντάουγκας Κουζμίνσκας (Μάλαγα) - 60,8: (51,7/60,8/69,9) - (-5,6/3,5/12,6)

Συνεχίζει τις μεστές εμφανίσεις και παραμένει υποτιμημένος, όμως έχει δύσκολο ματς μέσα στην ΤΣΣΚΑ. Επομένως, όχι η καλύτερη δυνατή επιλογή για αγορά (ούτε και για πώληση βέβαια), εκτός κι αν ψάχνετε υποτιμημένο παίκτη σε αυτά τα κρέντιτς.

Νεμάνια Μπιέλιτσα (Φενερμπαχτσέ) - 56,2

Προσπάθησε να πάρει την ομάδα στις πλάτες του στο βατερλό της Φενέρ μέσα στο ΟΑΚΑ κι έτσι έκανε ένα πολύ καλό σκορ. Σπάνια θα παίρνει τόσες πρωτοβουλίες, ειδικά στο φετινό ρόστερ, αλλά έχει ούτως ή άλλως την ικανότητα να κάνει ράνκινγκ χωρίς πολλούς πόντους. Έχει τάση για να ανεβάσει αξία.

Σόνι Γουίμς (ΤΣΣΚΑ) - 55,7

Μπαίνει στους ρυθμούς της περσινής χρονιάς σιγά σιγά, όπου προσέφερε σταθερά διψήφια σκορ, χωρίς να εντυπωσιάζει συνήθως. Επομένως, μπορείτε να τον αποκτήσετε κι από τώρα με το ενδεχόμενο να τον αφήσετε μέχρι και το τέλος της σεζόν.

Νιχάντ Ντζέντοβιτς (Μπάγερν) - 52,9

Ήταν η απογοήτευση της τρίτης αγωνιστικής, αφαιρώντας (!) σκορ και κρέντιτς από την πλειοψηφία των ομάδων του παιχνιδιού. Μη νομίζετε όμως ότι θα τον ...τιμωρήσετε, διώχνοντάς τον. Το πιθανότερο είναι να σας τιμωρήσει αυτός που τον πουλήσατε με την πρώτη "στραβή".

Ντάνιελ Χάκετ (Μιλάνο) - 51,5

Στα τελευταία δύο παιχνίδια θυμίζει τον παίκτη της Σιένα και αν συνεχίσει έτσι θα βρεθεί πολύ ψηλότερα. Έχει δύσκολο αγώνα πάντως μέσα στον Παναθηναϊκό, ενώ τον ωφελεί και το γεγονός ότι οι νεοαποκτηθέντες γκαρντ δεν έχουν προσπαρμοστεί ακόμα σε μεγάλο βαθμό.

Αλεσάντρο Τζεντίλε (Μιλάνο) - 42,4

Ο ταλαντούχος Ιταλός δεν έχει βρει ακόμα ρυθμό, παρόλο που αποτελεί έναν από τους πρωταγωνιστές της Μιλάνο. Είναι θέμα χρόνου όμως αυτό να συμβεί και ως εκ τούτου, τα 42 κρέντιτς αποτελούν αρκετά χαμηλή τιμή για την πραγματική του αξία και τις προσπάθειες που παίρνει.

Τζέισι Κάρολ (Ρεάλ) - 39,9: (33,9/39,9/45,9) - (-14,4/-8,4/-2,4)

Δεν έχετε εγγυημένο σκορ με την απόκτηση του, θα έχετε όμως σίγουρα κερδισμένα κρέντιτς κι αυτός είναι ο βασικός λόγος για να τον εξετάσετε. Αν μάλιστα επαναλάβει εμφάνιση όπως με την Νίζνι, τότε χτυπήσατε το τζακ ποτ! Απέναντι στην Σάσσαρι βέβαια, γιατί όχι;

Εντγκάρας Ουλανόβας (Ζαλγκίρις) - 17,5: (14,9/17,5/20,1) - (-15,7/-13,1/-10,5)

Ο πιο υποτιμημένος παίκτης του παιχνιδιού, μπορείτε να τον αγοράσετε ως επένδυση για μερικές αγωνιστικές, αλλά ίσως αυτό σας κοστίσει σε σκορ. Θα έχετε την ευκαιρία να τον αποκτήσετε και την επόμενη αγωνιστική, εφόσον χρειάζεστε τα κρέντιτς.

Beko Basketbol Ligi Play-Off final 1. maçnda Galatasaray Medical Park ile Banvit takmlar Abdi pekçi Spor Salonu'nda karlat. Bir pozisyonda Galatasaray MP'li oyuncu Furkan Aldemir (19) rakibi ile mücadele etti. (Anadolu Ajans - ebnem Cokun)
Beko Basketbol Ligi Play-Off final 1. maçnda Galatasaray Medical Park ile Banvit takmlar Abdi pekçi Spor Salonu'nda karlat. Bir pozisyonda Galatasaray MP'li oyuncu Furkan Aldemir (19) rakibi ile mücadele etti. (Anadolu Ajans - ebnem Cokun) ANADOLU AJANS


Power Forwards & Centers

Εστέμπαν Μπατίστα (Παναθηναϊκός) - 64

Έκανε πάρτυ στα πρώτα λεπτά του αγώνα με την Φενέρ, έχοντας ράνκινγκ 19 μέχρι να περάσει στον πάγκο και ν' αρχίσει ο διαγωνισμός τριπόντων. Δεν έχει κάνει το πολύ μεγάλο σκορ έως τώρα, αλλά στην κατάσταση που βρίσκεται, είναι μάλλον θέμα χρόνου.

Αντρέι Βοροντσέβιτς (ΤΣΣΚΑ) - 63,9: (54,3/63,9/73,5) - (-5,1/4,5/14,1)

Παραμένει υποτιμημένος και μπορεί να προσφέρει εκ νέου κρέντιτς στις ομάδες που τον έχουν, παρόλο που επέστρεψε ο Νίκολς, καθώς βρίσκεται γενικά σε αρκετά καλή κατάσταση. Για αγορά όμως, υπάρχουν πλέον και καλύτερες επιλογές.

Τζαμέλ Μακλίν (Άλμπα) - 61,3

Πέρασε τα δύσκολα ματς του ομίλου με αρκετή επιτυχία και τώρα ακολουθούν τα παιχνίδια με Λιμόζ και Τσεντεβίτα. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του Αμερικανού είναι η εκπληκτική άνεση με την οποία κερδίζει φάουλ, ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα που μπορεί να έχει ένας παίκτης στο φάντασυ.

Μπράιαν Ραντλ (Μακάμπι) - 58,2: (49,5/58,2/66,9) - (-16,8/-8,1/0,6)

Τα σκορ του αυξάνονται με ...γεωμετρική πρόοδο και αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη επιλογή στη γραμμή των ψηλών. Έχει μάλλον σίγουρο το 15% και λογικά άλλο ένα καλό σκορ. Στα αρνητικά, η ευκολία με την οποία κάνει φάουλ, κάτι που δεν του έχει στοιχίσει έως τώρα.

Φουρκάν Αλντεμίρ (Γαλατασαράι) - 52,9: (45/52,9/60,8) - (-8,4/-0,5/7,4)

Μάλλον το Νο. 2 στους ψηλούς αυτή την αγωνιστική, πίσω από τον Ραντλ. Είναι αρκετά υποτιμημένος, βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, είναι ξεκάθαρα ο πρώτος σέντερ της ομάδας αυτή τη στιγμή και αγωνίζεται εντός έδρας με την Νεπτούνας.

Λούκα Μίτροβιτς (Ερ. Αστέρας) - 48,7: (41,4/48,7/56) - (-4,1/3,1/10,4)

Το άστρο του Μίτροβιτς συνεχίζει να λάμπει και φυσικά δεν υπάρχει κανένας λόγος για να αποχωρήσει από την ομάδα σας. Αν δεν τον έχετε αγοράσει ήδη, τότε μάλλον αργήσατε, καθώς από την επόμενη αγωνιστική ίσως αρχίσει το πρώτο κύμα πώλησής του.

Κώστας Καϊμακόγλου (Ούνιξ Καζάν) - 46

Ο πληθωρικός φόργουορντ ανεβάζει σταδιακά στροφές, γεμίζοντας με κάθε τρόπο την στατιστική του. Είναι θέμα χρόνου να ξεφύγει από την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα τιμή που βρίσκεται αυτή τη στιγμή.

Μπράιαντ Ντάνστον (Ολυμπιακός) - 44

Είναι πάρα πολύ φθηνός για την αντικειμενική του αξία, όχι όμως βάσει της αγωνιστικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται. Το ματς μέσα στον Αστέρα έχει αρκετές δυσκολίες, επομένως, ίσως αποτελεί ακόμα καλύτερη ευκαιρία την επόμενη αγωνιστική.

Στεφάν Λάσμε (Εφές) - 42,4

Δεν έχει κάνει και το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα, όμως ο τραυματισμός του Κρστιτς θεωρητικά τον ευνοεί, ως προς το χρόνο συμμετοχής και τον αριθμό προσπαθειών. Ο Μίλκο Μπιέλιτσα που επίσης αναμένεται να ωφεληθεί βρίσκεται αμέσως πιο κάτω στη λίστα των ψηλών του παιχνιδιού.

Σίμας Γκάλντικας (Νεπτούνας) - 41,1: (34,9/41,1/47,3) - (-8,6/-2,4/3,8)

Από τους πιο υποτιμημένους παίκτες αυτή την αγωνιστική, ο Λιθουανός παίρνει σε κάθε αγώνα περισσότερα ρημπάουντ από σουτ, ωστόσο είναι αρκετά εύστοχος και γι' αυτό έχει έναν τόσο υψηλό μέσο όρο σκορ.

Βλάντιμιρ Στίματς (Μπάγερν) - 25,8

Ξεκίνησε με το -7 μέσα στην Μπαρτσελόνα, γι' αυτό και βρίσκεται τόσο χαμηλά. Τα επόμενά του σκορ όμως ήταν 12 και 10, επομένως, αν ληφθούν μόνο αυτά υπόψη και θεωρηθεί ότι μπορεί να κάνει εύκολα ένα διψήφιο σκορ, τότε βρίσκεται σε συμφέρουσα τιμή.

* Ακολουθήστε μας στο Twitter @EFCtheblog (https://twitter.com/EFCtheblog) και μπείτε στην παρέα μας στο Facebook! (https://www.facebook.com/efctheblog)

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ