EUROLEAGUE

Αποφασίστε σύμφωνα με τη λογική

Ο "ειδικός" προχωρά στην ανάλυση της 19ης αγωνιστικής του Fantasy Challenge, εξετάζοντας τα υπέρ και τα κατά των παικτών που θα σας απασχολήσουν.

Μετά από μια μάλλον κακή 18η αγωνιστική, ακολουθεί μια ακόμη, φαινομενικά τουλάχιστον, δύσκολη αγωνιστική, καθώς στη 19η εβδομάδα του Fantasy Challenge δεν υπάρχουν πολλές προφανείς επιλογές παικτών, αντιθέτως, προκύπτουν σημαντικά ζητήματα σε κάθε θέση κάτι που θα οδηγήσει και σε πολλές διαφορετικές ομάδες συνολικά στο παιχνίδι.

Του Νότη Φιλιππίδη

Η αρχή γίνεται ήδη από τους point guards, όπου υπάρχουν έξι πολύ καλές περιπτώσεις, ή ορθότερα, πέντε πολύ καλές περιπτώσεις για να συνοδεύσουν τον Σέρχιο Ροντρίγκεζ, χωρίς να είναι εύκολο να ταξινομηθούν.

Στις άλλες θέσεις των περιφερειακών, όλοι οι ακριβοί παίκτες αγωνίζονται εκτός έδρας, κάτι που ανεβάζει τις μετοχές των πιο φθηνών παικτών που πραγματοποιούν εξαιρετικό TOP 16 τη συγκεκριμένη αγωνιστική, ενώ ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει στους ψηλούς. Όλοι οι ακριβοί, πλην του Μίροτιτς, αγωνίζονται εντός έδρας επομένως εκεί ο ανταγωνισμός τίθεται σε άλλη βάση.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που έχετε να κάνετε είναι να συνεχίσετε να αποφασίζετε με βάση τη λογική, άσχετα αν προκύπτουν διάφορα ...παράξενα σκορ, από άποψη έδρας, ή αντιπάλου και γενικότερα δυσκολίας αγώνα. Είναι και αυτά στο πρόγραμμα, ειδικά στο TOP 16.

Καλό όμως είναι αυτά να μη σας επηρεάζουν τόσο ώστε να αλλάξετε τη λογική των κινήσεών σας, αντιθέτως, κρατήστε σταθερή τη στρατηγική που ακολουθείτε, κάνοντας rotation με βάση τα εύκολα ματς που υπάρχουν σε κάθε αγωνιστική, καθώς αυτή είναι που θα αποδειχθεί σωστή και πιο ωφέλιμη σε βάθος χρόνου. Εκτός των άλλων, μειώνει τα διλήμματα που έχετε να πάρετε, κάτι που όπως έχετε συνειδηποιήσει, είναι και το κύριο χαρακτηριστικό του Euroleague Fantasy Challenge. Όλο αυτό βέβαια, αποσκοπεί στο να περιορίσετε τον παράγοντα τύχη, που υπάρχει σε μεγάλο βαθμό στο παιχνίδι.

Κεφάλαιο Point Guards

Σέρχιο Ροντρίγκεζ (Ρεάλ) - 78,5

Συνεχίζει ακάθεκτος και αν δε συμβεί κάτι συνταρακτικό θα παραμείνει μέχρι τα playoffs, τουλάχιστον, στην ομάδα σας. Η αναμέτρηση μέσα στην Γαλατασαράι πάντως είναι από αυτές που μπορούν να τον δυσκολέψουν.

Μπο ΜακΚάλεμπ (Φενερμπαχτσέ) - 67,3

Κάπως αθόρυβα, καθώς η προσοχή ήταν στραμμένη σε άλλους παίκτες, ανέβηκε στη δεύτερη θέση των point guards, έχοντας τρεις συνεχόμενες εμφανίσεις με σκορ ίσο ή μεγαλύτερο του 20. Μέσα στην Μπαρτσελόνα πάντως, ο γκαρντ της Φενερμπαχτσέ, αν και τα έχει πάει αρκετά καλά στα τρία παιχνίδια που έχουν δώσει οι δύο ομάδες μεταξύ τους, δεν θα έχει το ίδιο εύκολο έργο και η λογική κίνηση είναι να μην προτιμηθεί αυτή την αγωνιστική από άλλους παίκτες της θέσης.

Τζάστιν Ντέντμον (Ζαλγκίρις) - 65,3

Προέρχεται από ένα άκρως απογοητευτικό -4 με την Μπάγερν και εκτός από το δύσκολο εντός έδρας παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ, αμέσως μετά η Ζαλγκίρις έχει να παίξει μέσα στην Μακάμπι. Όλα αυτά ακούγονται αρκετά για να τον πουλήσει κανείς, όμως μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για τον point guard με το μεγαλύτερο ταβάνι και την προηγούμενη φορά που έκανε αρνητικό σκορ, ακολούθησε ένα εντυπωσιακό 33 Index Rating. Στο ματς του πρώτου γύρου μέσα στη Μόσχα είχε πραγματοποιήσει πολύ καλή εμφάνιση (σκορ 26).

Δημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός) - 60,9

Αποφασίστε σύμφωνα με τη λογική
INTIME SPORTS

Το εντός έδρας παιχνίδι με την Λαμποράλ είναι η ευκαιρία για να επιστρέψει στα μεγάλα σκορ, μετά από ένα σερί μέτριων και κακών εμφανίσεων. Θεωρητικά το πρόγραμμα από εδώ και πέρα τον βολεύει για μερικές αγωνιστικές, οπότε μπορείτε να περιμένετε την αγωνιστική και ...φαντασιακή επάνοδο του Έλληνα πλέι μέικερ. Από τις καλύτερες επιλογές της αγωνιστικής.

Κάρλος Αρόγιο (Γαλατασαράι) - 57

Η αναμέτρηση με την Ρεάλ, έστω και εντός έδρας, αποτελεί τροχοπέδη για τον αγοράσετε αυτή τη στιγμή. Τα πάει περίφημα στο TOP 16 μέχρι τώρα, αλλά αν κοιτάξει κανείς προσεκτικά, θα δει ότι το μοναδικό μεγάλο του σκορ με ...σοβαρή άμυνα είναι το 24 με την ΤΣΣΚΑ. Παραμένει πάντως ο πιο σταθερός point guard (μετά τον Ροντρίγκεζ) στο TOP 16, επομένως, εφόσον υπάρχει στην ομάδα σας, είναι δύσκολο να αποχωρήσει.

Σέρχιο Γιουλ (Ρεάλ) - 54,5

Βάσει των δύο τελευταίων αγωνιστικών, αποτελεί την πιο προφανή επιλογή, πίσω από το συμπαίκτη του στη Ρεάλ, Σέρχιο Ροντρίγκεζ. Ωστόσο, τα δύο μεγάλα του σκορ σημειώθηκαν εντός έδρας, απέναντι στις πιο αδύναμες ομάδες του ομίλου και όχι επειδή αγωνίστηκε περισσότερο χρόνο λόγω των απουσιών της Ρεάλ. Αυτό βέβαια μπορεί να συμβεί τώρα, που το ματς μέσα στην Γαλατασαράι δεν θα είναι το ίδιο εύκολο, επομένως ο Λάσο δύσκολα θα βάλει μέσα τους πιτσιρικάδες. Σίγουρα αποτελεί καλή επιλογή, αλλά αν τη θεωρείτε μέσα στις δύο καλύτερες της αγωνιστικής, ίσως πρέπει να δείτε και τα σκορ των Ντέντμον, Ντιλέινι απέναντι στην τουρκική ομάδα στο TOP 16.

Κεφάλαιο Shooting Guards & Small Forwards

Κιθ Λάνγκφορντ (Μιλάνο) - 80

Στο ματς του πρώτου γύρου απέναντι στον Ολυμπιακό πραγματοποίησε μια από τις εντυπωσιακότερες εμφανίσεις του φέτος (και συγκεκριμένα τη δεύτερη καλύτερη, μετά το παρολίγον έπος μέσα στη Ζαλγκίρις) και δεδομένου ότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, η παρουσία του σε κάθε ομάδα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Ωστόσο, μπορεί να παρατηρήσει κάποιος ότι στην πρώτη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό έκανε τα περισσότερα λάθη του φέτος, ενώ ήταν ο μοναδικός αγώνας που δεν έδωσε ασσίστ, επομένως, αν δεν βρεθεί σε καλό βράδυ, ίσως κινδυνέψει με μονοψήφιο σκορ.

Ρούντι Φερνάντεζ (Ρεάλ) - 76

Ο εγγυημένα μεγάλος χρόνος συμμετοχής του, λόγω των απουσιών της Ρεάλ (Κάρολ, Ντρέιπερ), δεν επιτρέπει σκέψεις αποχώρησης, παρόλο που τελευταία πραγματοποιεί απλώς καλές (και όχι εντυπωσιακές) εμφανίσεις. Ούτως ή άλλως, είναι από τους παίκτες που δύσκολα βγαίνουν από μια ομάδα, αφού μπορούν ανά πάσα στιγμή και ανεξαρτήτως αντιπάλου να δώσουν ένα πολύ μεγάλο σκορ.

Μάλκολμ Ντιλέινι (Μπάγερν) - 74,7

Το 13 απέναντι στην Ζαλγκίρις δεν ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να κάνει, αλλά τουλάχιστον σε σχέση με το -4 του Ντέντμον, βγήκε νικητής. Έχει αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί με ευκολία και εκτός έδρας και δεδομένου ότι έχει μόνο δύο μονοψήφια σκορ σε 18 παιχνίδια φέτος, δύσκολα αποφασίζει να τον βγάλει κανείς μέσα στην Παρτιζάν.

Εμίρ Πρέλτζιτς (Φενερμπαχτσέ) - 72,2

Στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου μέσα στη Βαρκελώνη τα είχε πάει περίφημα, ωστόσο, τελευταία έχει αρχίσει να χάνει τον απόλυτο έλεγχο της ομάδας του, με την αγωνιστική άνοδο των ΜακΚάλεμπ και Κλέιζα. Το 3 με τον Ολυμπιακό πάντως δεν πρέπει να επηρεάζει ιδιαίτερα, καθώς ο Τούρκος αποτελεί όλη τη χρονιά μια από τις πλέον σοβαρές επιλογές όχι μόνο της θέσης, αλλά ολόκληρου του Fantasy, αλλά ενόψει Μπαρτσελόνα, η παρουσία του στην ομάδα σας κάθε άλλο παρά απαραίτητη κρίνεται.

Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός) - 63,2

Η τελευταία ενημέρωση αναφέρει πως δε θα αγωνιστεί ούτε με τη Μιλάνο, επομένως, θα πρέπει να τον πουλήσετε, εφόσον βρίσκεται στην ομάδα σας.

Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς (Φενερμπαχτσέ) - 62

Μάλλον απογοήτευσε με τον Ολυμπιακό και η αναμέτρηση μέσα στην Μπαρτσελόνα είναι μια καλή στιγμή για να τον πουλήσετε και πάλι. Το μεγαλύτερό του σκορ στο TOP 16 είναι μόλις 17, επομένως ακόμα κι αν πραγματοποιήσει μια καλή εμφάνιση, μπορείτε να βρείτε το σκορ του και σε άλλον παίκτη. Γενικά πάντως, έχει καλή προσωπική παράδοση απέναντι στην Μπαρτσελόνα, αν και αυτό δεν επιβεβαιώνεται τη φετινή χρονιά.

Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (Παρτιζάν) - 60,3

Ο σκόπελος της Ρεάλ πέρασε, δίνοντας σκορ 8 και τώρα ο νεαρός Σέρβος επιστρέφει στο Βελιγράδι για να αντιμετωπίσει την Μπάγερν. Το μικρότερό του σκορ στο TOP 16, πλην των αγώνων με τη Ρεάλ, είναι 16, επομένως, δύσκολα να μην χωράει στο ρόστερ σας.

Τάρενς Κίνσεϊ (Παρτιζάν) - 55

Αποφασίστε σύμφωνα με τη λογική

Απουσίασε για δύο αγωνιστικές και προέρχεται από το μικρό 3 μέσα στη Ρεάλ, ωστόσο, στο τελευταίο εντός έδρας ματς έδωσε σκορ 38! Επίσης, στην έδρα της Μπάγερν είχε σημειώσει το δεύτερο μεγαλύτερό του Index Rating φέτος, 26, επομένως καλό θα είναι να τον εξετάσετε σοβαρά, πριν (και αν) τον προσπεράσετε.

Χουάν Κάρλος Ναβάρο (Μπαρτσελόνα) - 54,2

Παρά το 28 μέσα στην Εφές (με τη συνδρομή της παράτασης), παραμένει ασταθής και το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την παρουσία αρκετών καλών περιπτώσεων σε ανάλογα κρέντιτς τον κρατά μακριά από πολλές ομάδες του Fantasy. Αρκετά υποκειμενικό το θέμα της επιλογής του στην αναμέτρηση με την Φενερμπαχτσέ.

Σόνι Γουίμς (ΤΣΣΚΑ) - 53,8

Παραμένει σταθερή αξία και επιστρέφει στην έδρα της πρώην του ομάδας, στην οποία στο αντίστοιχο περσινό παιχνίδι είχε κάνει Index Rating 0. Από τότε βέβαια έχει περάσει πολύς καιρός και στα τελευταία 12 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί ο Γουίμς, έχει δώσει 11 διψήφια σκορ. Με την αφύπνιση του Τεόντοσιτς πάντως, το ταβάνι του ίσως να μειώνεται ελαφρώς.

Κρούνοσλαβ Σίμον (Λοκομοτίβ) - 51,7

Αποφασίστε σύμφωνα με τη λογική

Το σερί των μεγάλων εμφανίσεων, ανεξαρτήτως έδρας ή αντιπάλου, έχει διευρυνθεί στον αριθμό 5 για τον Κροάτη, που έχει μέσο όρο Index Rating σε αυτά τα παιχνίδια 24,2! Παίρνει αρκετές προσπάθειες, σκοράρει, κερδίζει φάουλ, δίνει ασσίστ και γενικά τα κάνει όλα για να μην τον αγνοήσετε για μία ακόμη αγωνιστική. Αντιμετωπίζει εντός έδρας την Μακάμπι.

Μπρους Τέιλορ (Μπάγερν) - 28,2

Εφόσον επιθυμείτε κάτι πιο φθηνό, ο καυτός τελευταία Μπρους Τέιλορ είναι ό,τι χρειάζεστε. Προέρχεται από δύο συνεχόμενες καλές εμφανίσεις, εκμεταλλευόμενος την ανετοιμότητα του Νιχάντ Ντζέντοβιτς και μέχρι ο Βόσνιος να επιστρέψει στον παλιό καλό του εαυτό, ο Τέιλορ δείχνει ικανός να συνεχίσει στα μεγάλα σκορ.

Κεφάλαιο Power Forwards & Centers

Νίκολα Μίροτιτς (Ρεάλ) - 73,1

Τα δύο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια με Ζαλγκίρις και Παρτιζάν ήταν ευκαιρία για να ανεβάσει την απόδοσή και τα σκορ του, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε, λόγω και της ευκολίας που είχαν οι συγκεκριμένες αναμετρήσεις. Ο Μίροτιτς παραμένει στο 12,1 Index Rating κατά μέσο όρο στο TOP 16, μετά από 8 αγωνιστικές, τη στιγμή που άλλοι παίκτες που ξεκίνησαν ακόμη χειρότερα τη φάση έχουν επανέρθει στα φυσιολογικά τους επίπεδα.

Άντε Τόμιτς (Μπαρτσελόνα) - 68,8

Μέσα σε δύο αγωνιστικές έχει δώσει στις ομάδες που τον είχαν στο ρόστερ τους αθροιστικό σκορ 83,6! Κάτι τέτοιο δε συμβαίνει συχνά στο Fantasy οπότε, εφόσον δεν τον έχετε, τον αγοράζετε χωρίς να σας απασχολούν κρέντιτς, έδρα, αντίπαλος και οτιδήποτε άλλο.

Ζοφρ Λοβέρν (Παρτιζάν) - 64,4

Το τελικό του σκορ με τη Ρεάλ ήταν 12, αν και στις ομάδες περάστηκε το 9. Παραμένει εγγύηση για διψήφιο σκορ, όπως εξάλλου και η καλύτερη περίπτωση τέταρτου ψηλού που μπορείτε να βρείτε, εφόσον δεν σας ενθουσιάζει κάποιος άλλος παίκτης.

Νικ Κάνερ-Μέντλεϊ (Μάλαγα) - 63,7

Αποφασίστε σύμφωνα με τη λογική

Ξεκίνησε δυνατά στην αναμέτρηση με τη Λαμποράλ, όμως στη συνέχεια έχασε το ρυθμό του και έκανε τελικά Index Rating 9, ένα σκορ που δεν ήταν αναπάντεχο πάντως, λόγω και της παρουσίας του Νοτσιόνι. Απέναντι στην Εφές, εντός έδρας, θα έχει την ευκαιρία να επανέρθει στα καλά σκορ, εξάλλου με νίκη η Μάλαγα παραμένει πολύ δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης στα playoffs.

Ντέρικ Μπράουν (Λοκομοτίβ) - 63,6

Ισοφάρισε για δεύτερη φορά τη μεγαλύτερη επίδοσή του σε Index Rating (29), στην αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ και έχει ένα μικρό σερί θετικών εμφανίσεων, ωστόσο θα πρέπει να παραμείνετε επιφυλακτικοί με τον εν λόγω παίκτη, καθώς μπορεί να δώσει ένα μικρό μονοψήφιο χωρίς ...προειδοποίηση. Το ιστορικό του με την Μακάμπι κάθε άλλο παρά ελπιδοφόρο είναι. Στον πρώτο αγώνα έκανε αρνητικό ρεκόρ χρόνου συμμετοχής φέτος (κρατάει ακόμα), στο δεύτερο δεν αγωνίστηκε καν, ενώ στο ματς του TOP 16 έδωσε σκορ 3. Μεγάλο ταβάνι, αλλά και μεγάλο ρίσκο.

Μπράιαντ Ντάνστον (Ολυμπιακός) - 63,3

Έχει επανέρθει για τα καλά στα "λοβερνικά" του σκορ, επομένως μπορείτε να τον προτιμήσετε αντί του ψηλού της Παρτιζάν, καθώς ο Αμερικανός έχει μεγαλύτερο ταβάνι (κάνει ανάλογα σκορ σε μικρότερο χρόνο συμμετοχής). Αγωνίζεται εντός έδρας με τη Μιλάνο, που θεωρητικά έχει αδύναμη frontline, ανάγκασε όμως τον Λάσμε σε σκορ 3 την προηγούμενη αγωνιστική μέσα στην Ιταλία.

Ρίτσαρντ Χέντριξ (Λοκομοτίβ) - 61,5

Έχει θετικό ιστορικό με την Μακάμπι φέτος σε τρία ματς (9, 18 και 18) και το 0 με την ΤΣΣΚΑ δε θα πρέπει να επηρεάζει ιδιαίτερα, αν και σίγουρα θα περίμενε κανείς να δώσει κάτι μεγαλύτερο. Πριν από την ΤΣΣΚΑ πάντως προερχόταν από δύο εντυπωσιακές εμφανίσεις και απέναντι στην Μακάμπι είναι πιθανότερο το σκορ του να βρεθεί πιο κοντά σε αυτές.

Νέναντ Κρστιτς (ΤΣΣΚΑ) - 54

Το 4 του Σέρβου με την Λοκομοτίβ ήταν μεν ανησυχητικό, όχι όμως τόσο ώστε να σκέφτεστε σενάρια αποχώρησής του από την ομάδα σας. Εξάλλου, έχετε δείξει πολύ μεγαλύτερη υπομονή σε παίκτες που σας έχουν πληγώσει με περισσότερα μικρά σκορ. Ο μέσος όρος του στο TOP 16 έπεσε στο ...19.

Στεφάν Λάσμε (Παναθηναϊκός) - 51,3

Το πιο ανησυχητικό στοιχείο για τον Λάσμε δεν είναι τα μικρά σκορ που κάνει περιστασιακά στο TOP 16, ενώ μάλιστα δεν έχει τα προβλήματα τραυματισμών της κανονικής περιόδου, αλλά το ότι συνεχίζει να αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα φάουλ, κάτι που τον κρατά εκτός παρκέ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Απέναντι στην ντεφορμαρισμένη Λαμποράλ πάντως, μπορεί να δώσει σκορ και σε μικρό χρόνο συμμετοχής.

Τίμπορ Πλάις (Λαμποράλ) - 48,9

Σταθερά καλός, έχει μέσο όρο Index Rating 16 στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια και αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς της Λαμποράλ στην επίθεση. Το παιχνίδι μέσα στον ΟΑΚΑ πάντως δε θα είναι εύκολο, δεδομένου ότι ο Παναθηναϊκός καίγεται για τη νίκη, επομένως η επιλογή του εμπεριέχει κάποιο ρίσκο παραπάνω σε σχέση με τις προηγούμενες αγωνιστικές.

Βίκτορ Κριάπα (ΤΣΣΚΑ) - 48,7

Δεν αγωνίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα και εφόσον ο σταυρός του παραμείνει, δεν έχετε να ασχοληθείτε (εκτός κι αν πρέπει να τον πουλήσετε, εφόσον δεν προλάβατε το update της προηγούμενης αγωνιστικής). Αν ωστόσο επανέρθει, καλό είναι να τον επανεξετάσετε σοβαρά για την ομάδα σας, λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνο το πιο πρόσφατο σκορ του, αλλά και τη συνολική του παρουσία στο TOP 16.

Λίνας Κλέιζα (Φενερμπαχτσέ) - 48,4

Αποφασίστε σύμφωνα με τη λογική

Ισοφάρισε το φετινό ρεκόρ του σε Index Rating (26), απέναντι στον Ολυμπιακό, αν και αυτή τη φορά συνοδεύτηκε με το μπόνους της νίκης, επομένως, προέρχεται από το μεγαλύτερό του σκορ στο φετινό Fantasy. Ως εκ τούτου, εξακολουθεί να έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η περίπτωσή του, όχι όμως τόσο όσο αν έπαιζε σε κάποια άλλη έδρα κι όχι μέσα στην Μπαρτσελόνα.

Ρομπέρτας Γιαφτόκας (Ζαλγκίρις) - 45,6

Συνεχίζει εντυπωσιακά, έχοντας πλέον σερί έξι διψήφιων σκορ, με επιμέρους μέσο όρο ράνκινγκ 18,5! Το τελευταίο του μονοψήφιο ήταν με την ΤΣΣΚΑ, ομάδα που αντιμετωπίζει και τώρα και αυτή είναι η μοναδική σοβαρή δικαιολογία για να μην τον αγοράσετε. Κι όμως...

Βλάντιμιρ Στίματς (Μάλαγα) - 40,7

Είχε μέτρια παρουσία μέσα στη Λαμποράλ και πιθανώς να έλειπε από το σημερινό άρθρο, όμως η Εφές ως αντίπαλος προσφέρεται για ένα καλό σκορ. Εξάλλου, το 13,9 ως μέσος όρος Index Rating στο TOP 16 για έναν παίκτη στα 40 κρέντιτς μόνο άσχημο δεν είναι.

Για επικοινωνία, βρείτε τη σελίδα μας στο Facebook και το προφίλ μας στο Twitter .

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ