EUROLEAGUE

Ο Ολυμπιακός και οι παλιόφιλοι

Ο Ολυμπιακός και οι παλιόφιλοι

Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς γράφει στο blog του στο Euroleague Greece για τη νίκη επί του Ολυμπιακού στο "αιώνιο" ντέρμπι, αλλά και το ματς με την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ που θα συναντήσει... παλιόφιλους.

Καλημέρα σε όλους...

Το πρόγραμμα έχει για εμάς σήμερα ταξίδι με προορισμό την Τουρκία για έναν ακόμη αγώνα της Ευρωλίγκας. Έχουμε νικήσει μέχρι τώρα όλα τα παιχνίδια που ήταν σημαντικά και πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να συνεχίσουμε να παίζουμε καλά.

Κατανοώντας τη βαρύτητα που έχουν για πολλούς λόγους οι αγώνες του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, με ρώτησαν κάποιοι για το αν είναι δύσκολο να συγκεντρωθείς στους άλλους αγώνες πριν ή μετά. Η απάντησή μου είναι πως δεν είναι δύσκολο. Κάποιες φορές είναι πιο δύσκολο να συγκεντρωθείς σε έναν σημαντικό αγώνα, όταν προηγείται ένας θεωρητικά εύκολος, γιατί ίσως χαλαρώσεις. Αν είσαι σε συνεχή πίεση, βρίσκεις έναν ρυθμό μέσα από αυτό, όσο κι αυτό μπορεί να ακούγεται περίεργο σε κάποιους. Άλλωστε θα ξανασυναντηθούμε κι άλλες φορές, καθώς είμαστε και στον ίδιο όμιλο στην Ευρωλίγκα.

Το θέμα είναι να παραμείνουμε "πεινασμένοι", έτοιμοι και να κάνουμε τη δουλειά μας. Όπως την κάναμε και την περασμένη Δευτέρα. Αυτό δεν αφορά φυσικά μόνο τους συγκεκριμένους αγώνες, αλλά κάθε αγώνα. Αυτή τη στιγμή το μυαλό μας έχει αφήσει το πρωτάθλημα Ελλάδας και είναι στην Ευρωλίγκα και την αναμέτρηση με τη Φενέρμπαχτσε Ούλκερ. Είμαστε στο 3-0, θέλουμε να φτάσουμε στο 4-0, αλλά από την άλλη πλευρά δεν σκεφτόμαστε καν το 0-3 της αντιπάλου μας.

Η Φενέρμπαχτσε Ούλκερ είναι πολύ καλύτερη ομάδα από ότι υποδηλώνει αυτό το 0-3. Είχαν δύσκολο πρόγραμμα, ενώ εμείς έχουμε μπροστά μας δύσκολους αγώνες. Δεν μας ξεγελά το γεγονός ότι δεν είχε νίκη ακόμη και ξέρουμε πως θα πρέπει να παίξουμε πολύ πολύ καλό μπάσκετ για να πάρουμε τη νίκη εκεί.

Είναι ένα γήπεδο και μια ομάδα που τα γνωρίζω καλά. Ήταν το σπίτι μου για τρία χρόνια και ξέρω πολλούς παίκτες. Ο Μπόγιαν (Μπογκντάνοβιτς) είναι από τους καλύτερους φίλους μου, ξέρω καλά τον Ζόριτς από την Εθνική Ομάδα. Ξέρω τον Πρέλντζιτς, τον Βίντμαρ, τον Ονάν... Θα βρεθώ σε ένα οικείο περιβάλλον, αλλά δεν είναι κάτι καινούριο. Είμαι πολύ καιρό σε αυτό το επάγγελμα και ξέρω ότι αυτά συμβαίνουν. Παλιοί συμπαίκτες, φίλοι, βρίσκονται αντίπαλοι για 40 λεπτά.

Η άμυνα θα πρέπει να είναι και πάλι το σημείο αναφοράς για εμάς. Είναι η βάση για την ομάδα μας. Ίσως να με ξέρουν οι περισσότεροι ως παίκτη που θα πάει στην επίθεση, αλλά προσωπικά αν μπορούσα να ξεχωρίσω ένα στοιχείο για μένα είναι ότι μπορώ να ταιριάξω σε διαφορετικά συστήματα, φιλοσοφίες, στυλ.

Θα κάνω ότι ζητήσει ο προπονητής και ότι χρειάζεται η ομάδα. Είμαι στον Παναθηναϊκό για δεύτερο συνεχόμενο χρόνο, ξέρω τι θέλει η ομάδα και τι ζητάει ο προπονητής και προσαρμόζομαι σε αυτά. Το ζητούμενο είναι να βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα να πετύχει τους στόχους της και αυτό σκεφτόμαστε όλοι. Και ο επόμενος στόχος μας είναι ο αγώνας με τη Φενέρμπαχτσε Ούλκερ...

Να είστε καλά,Ρόκο

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ