EUROLEAGUE

Να τρέξουμε περισσότερο

Να τρέξουμε περισσότερο

Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς γράφει στο blog του στο Euroleague για το νέο πλάνο του Παναθηναϊκού, αλλά και την ατμόσφαιρα που περιμένει κατά την επιστροφή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο ΟΑΚΑ

Καλησπέρα σε όλους...

Τα ξαναλέμε μετά από έναν σημαντικό αγώνα και ενόψει ενός άλλου πολύ σημαντικού αγώνα. Κάθε αναμέτρηση είναι πιο σημαντική από την προηγούμενη, όπως έχει εξελιχθεί η χρονιά και ο όμιλος στον οποίο βρισκόμαστε στην Ευρωλίγκα. Ξέρουμε πως όποιος νικήσει αποκτά ένα προβάδισμα για τη συνέχεια, με όλο και λιγότερα παιχνίδια να απομένουν για την ολοκλήρωση του Top16. Όπως επίσης, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το παιχνίδι αυτό είναι ιδιαίτερο, καθώς θα επιστρέψει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ μετά από όλες αυτές τις μέρες δόξας που έζησε με τον Παναθηναϊκό. Και σίγουρα θα είναι έντονα φορτισμένη συναισθηματικά η ατμόσφαιρα. Το ζήσαμε και πέρυσι με την επιστροφή του Μάικ Μπατίστ.

Αυτό όμως θα είναι το "έξτρα" στον αγώνα. Το σημαντικό είναι το τι θα γίνει στο παρκέ την ώρα του αγώνα. Θα πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε, να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι, ώστε να πάρουμε τη νίκη. Έχουμε την ποιότητα να παίξουμε απέναντι στη Φενέρ, έχουμε πίστη στις ικανότητές μας και μπορούμε να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που θέλουμε.

Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάποια πράγματα λίγο διαφορετικά. Η αλλαγή του προπονητή μας έχει επηρεάσει στο κομμάτι αυτό. Θέλουμε να παίξουμε λίγο γρηγορότερα, να τρέξουμε λίγο περισσότερο, να είμαστε πιο επιθετικοί, να προσπαθήσουμε να σκοράρουμε. Όλα αυτά χωρίς να ξεχνάμε την άμυνα, καθώς αυτή είναι η βάση αυτής της ομάδας. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε καλά στην άμυνα. Όσοι ξέρουν μπάσκετ, όσοι καταλαβαίνουν, κατανοούν και ότι αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει σε μια βραδιά ή σε δύο. Γι' αυτό ακριβώς θα πρέπει να προσπαθούμε και να δουλεύουμε συνεχώς πάνω σ' αυτό. Δεν έχουμε πολύ χρόνο, αλλά όλοι είμαστε εδώ για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό!

Έχουμε κάποιες απουσίες και σίγουρα δεν είναι εύκολο να παίζεις με τόσους παίκτες εκτός. Από την άλλη, σε αυτά τα παιχνίδια από το αποτέλεσμα των οποίων κρίνονται πολλά, το κίνητρο είναι ισχυρό. Όσοι παίκτες καλούνται να παίξουν βγάζουν έξτρα ενέργεια, προσπαθούν ακόμη περισσότερο, ακόμη κι αν χρειαστεί να μείνουν περισσότερο στο παρκέ. Το πρόβλημα είναι όταν υπάρχουν πολλές απουσίες σε βάθος χρόνου. Είναι κάτι το οποίο στην περίπτωσή μας δεν ισχύει. Ελπίζω και πιστεύω ότι οι παίκτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών θα επιστρέψουν σχετικά σύντομα και θα είναι κοντά μας να μας βοηθήσουν. Όπως ξέρουμε ότι θα μας βοηθήσει και ο κόσμος.

Δεν υπάρχει λόγος ούτε να στείλουμε κάποιο μήνυμα προς τους φίλους της ομάδας, ούτε να τους ζητήσουμε να είναι εκεί. Έχουν αποδείξει 1000 φορές ότι είναι εκεί για εμάς, ακόμη κι όταν παίζουμε άσχημα. Παράδειγμα ο αγώνας με την Λαμποράλ Κούτσα. Ήταν εκεί για εμάς, μας στήριξαν και αυτό ήταν πραγματικά πολύ σημαντικό. Κάθε φορά που τους χρειαζόμαστε περισσότερο είναι εκεί. Δεν χρειάζεται να πούμε εμείς κάτι. Αυτοί ξέρουν και θα είναι εκεί...

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ