EUROLEAGUE

"Απλά Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός"

"Απλά Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός"

Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς γράφει στο blog του στη Euroleague για το ντέρμπι της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ. Προβλέπει χαμηλό σκορ και αναφέρει τα σημεία που θα κρίνουν την αναμέτρησης. Διαβάστε τι λέει για την κατάσταση του.

Καλησπέρα σε όλους...

Ετοιμαζόμαστε για έναν ακόμη αγώνα Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός. Αυτή τη φορά για τη Euroleague, το οποίο είναι κάτι που δεν συμβαίνει και τόσο συχνά. Έχουμε ήδη αναμετρηθεί τρεις φορές με τον Ολυμπιακό και φαίνεται ότι κάθε φορά που παίζουμε μεταξύ μας κάτι φαίνεται να αλλάζει για εμάς. Την πρώτη φορά που παίξαμε δεν συνεχίσαμε σε πολύ καλό ρυθμό. Μετά τον δεύτερο αγώνα, η ομάδα άλλαξε εικόνα προς το καλύτερο, μετά τον τρίτο κάναμε κάποιες ήττες. Αν συνεχίσουμε έτσι, με αυτή τη σειρά, ε, τότε με τον αγώνα αυτόν θα πρέπει να ξαναβρούμε τον καλό μας εαυτό! Ελπίζω να γίνει έτσι όντως...

Εννοείται πως η προσέγγισή μας είναι... διαφορετική στην πραγματικότητα, όχι μόνο για τον συγκεκριμένο αγώνα, αλλά για κάθε αγώνα. Δεν είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση αυτή τη στιγμή, είχαμε δύο δύσκολα παιχνίδια στην Euroleague τις τελευταίες δύο εβδομάδες, δεν παίξαμε καλά, αλλά έτσι είναι η χρονιά. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια μέσα στην αγωνιστική περίοδο, υπάρχουν σκαμπανεβάσματα και όποια ομάδα καταφέρει να τα διαχειριστεί όλα αυτά, θα είναι και αυτή που θα είναι επιτυχημένη στο τέλος της χρονιάς. Μπορεί να νιώθεις πολύ καλά όταν νικάς, να "πέφτεις" όταν χάνεις, αλλά πρέπει όλα να τα διαχειρίζεσαι σωστά.

Μπροστά μας τώρα είναι ο αγώνας με τον Ολυμπιακό. Ξέρουμε τα πάντα για τον αντίπαλό μας και ισχύει και το αντίστροφο, καθώς θα είναι ήδη ο τέταρτος μεταξύ μας αγώνας φέτος. Δεν υπάρχουν μυστικά. Οι λεπτομέρειες θα κρίνουν τα πάντα και πάλι. Όποιος θα έχει περισσότερη ενέργεια, όποιος βάλει δύο μεγάλα σουτ, θα πάρει και τη νίκη. Και μπορούμε να περιμένουμε, ίσως, ένα χαμηλό σκορ και πάλι. Έτσι θα είναι πιστεύω... Ένας μπασκετικός "πόλεμος", όπως κάθε φορά που παίζουμε.

Ειλικρινά για μένα δεν έχει διαφορά που αυτός ο αγώνας είναι για την Euroleague. Δεν έχω αυτή την αίσθηση άλλωστε. Το νιώθω απλά ως έναν αγώνα Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού. Είναι κάτι ξεχωριστό από μόνο του αυτό το παιχνίδι. Δεν έχει να κάνει με το αν είναι για την Ευρωλίγκα, για το πρωτάθλημα ή το κύπελλο. Έχει να κάνει με το ότι είναι ένας αγώνας Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Είναι κάτι διαφορετικό και μοναδικό.

Ξέρουμε πως και πάλι θα παίξουμε σε ένα γεμάτο γήπεδο... Ο κόσμος θα είναι ο έκτος παίκτης όπως γίνεται πάντα σε αυτά τα παιχνίδια. Ελπίζω να πάνε όλα καλά, να δημιουργηθεί μια εκπληκτική, όμορφη ατμόσφαιρα, χωρίς προβλήματα που δεν θα βοηθήσουν κανέναν. Είναι θετικό για εμάς ότι θα είναι στο πλευρό μας ο κόσμος, ότι θα είναι εκεί να μας βοηθήσει να φτάσουμε στη νίκη, να μας δώσει και πάλι έξτρα ενέργεια.

Όσο για μένα... Ακούω πολύ συχνά αυτό το "πώς είσαι;", "τι κάνεις;" εξαιτίας του τραυματισμού μου... Δεν είμαι σε εκπληκτική κατάσταση σίγουρα. Η υγεία μου είναι ένα μεγάλο θέμα όλη τη χρονιά. Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο. Ξέρω ότι η απόδοσή μου δεν είναι αυτή που θα ήθελα, αλλά δεν θέλω να μιλάω πολύ γι' αυτό, δεν θέλω και οι άλλοι να εστιάζουν σ' αυτό.

Όταν είσαι στο γήπεδο όλοι περιμένουν να είσαι καλά, να είσαι εντάξει και να παίξεις καλά. Οπότε, απλά προσπαθώ να επαναπροσδιορίσω το παιχνίδι μου, να κάνω κάποια πράγματα, να βρω το ρυθμό μου στο σουτ, αλλά και γενικότερα. Δεν μπορώ όμως να περιμένω τρελά πράγματα, γιατί δεν είμαι ακόμη σε αυτή την κατάσταση. Αυτός όμως δεν είναι λόγος να μην προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα όσο περισσότερο μπορώ να πετύχει τους στόχους της. Μπορείς να βρεις πάντα τρόπους να βοηθήσεις. Αυτό προσπαθώ... Δεν είναι εύκολο, γιατί θα πρέπει να κάνω πράγματα που δεν έκανα και επιπλέον είναι και το θέμα των προπονήσεων.

Ήμουν πάντα παίκτης των προπονήσεων, περνούσα πολλές ώρες στο γήπεδο και αυτό δεν μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή. Προσπαθώ όμως για το καλύτερο... Όπως κάθε αθλητής, σε κάθε άθλημα, κάποιες φορές έρχεσαι αντιμέτωπος με τραυματισμούς. Πρέπει να το ξεπερνάς όσο είσαι στο παρκέ, όσο μπορείς να παίξεις, πρέπει να είσαι χαρούμενος γι' αυτό και να βοηθάς την ομάδα σου και τους συμπαίκτες σου όσο περισσότερο μπορείς... Αυτό είναι που μετράει...

Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε όλοι και την Πέμπτη, αυτό προσπαθούμε να κάνουμε σε κάθε αγώνα...

Αυτά για την ώρα, θα τα ξαναπούμε σύντομα...

Ρόκο

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ