EUROLEAGUE

Ρίβερς: "Απόλυτος σεβασμός για Πασκουάλ"

Ρίβερς: "Απόλυτος σεβασμός για Πασκουάλ"

Ο Κέι Σι Ρίβερς blog-άρει από τη Βαρκελώνη λίγες ώρες πριν το ντέρμπι του Παναθηναϊκού Superfoods με την Μπαρτσελόνα (2/12, 22:00) γράφοντας για τη σημασία της αποψινής μονομαχίας, την επιστροφή του Τσάβι Πασκουάλ αλλά και τη Σαπεκοένσε.

Καλημέρα σε όλους,

είμαστε από χθες (1/12) το απόγευμα στη Βαρκελώνη, έχοντας μπροστά μας ένα πολύ σπουδαίο παιχνίδι. Η Μπαρτσελόνα είναι μια σπουδαία ομάδα. Ξέρουμε ότι όταν παίζουμε απέναντί της θα αντιμετωπίσουμε ένα γήπεδο που θα έχει παλμό, ένταση και διάθεση να σπρώξει την ομάδα του στη νίκη.

Πιστεύω θα είναι πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι, από πολλές απόψεις. Τόσο αγωνιστικά γιατί οι αντίπαλοί μας έχουν κάποια μαζεμένα αρνητικά αποτελέσματα τελευταία, όσο κι επειδή θα υποδεχθούν τον προπονητή μας. Οκτώ χρόνια στην ίδια ομάδα είναι σίγουρα πολλά, κι ο κόουτς Τσάβι Πασκουάλ είναι ιδιαίτερα αγαπητός εδώ. Τον σέβονται πάρα πολύ όλοι,α από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Πιστεύω πως θα τον υποδεχθούν με ένα ζεστό χειροκρότημα και πολλά χαμόγελα. Κατέκτησε άλλωστε την EuroLeague στο παρελθόν, οπότε δεν υπάρχει χώρος για κάτι διαφορετικό.

Για να πάμε στο αγωνιστικό, η Μπαρτσελόνα είναι μια ομάδα που παίζει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην έδρα της. Της αρέσει να τρέχει το γήπεδο και γενικά να ανεβάζει την ταχύτητα και τον ρυθμό του αγώνα.

Από την πλευρά μας, θα έλεγα πως είμαστε σε αρκετά καλή κατάσταση. Εδώ και μια εβδομάδα έχουμε δύο ακόμη παίκτες στο rotation, κάτι που μας βοηθά. Δεν έχουμε αλλάξει πολλά στον τρόπο παιχνιδιού μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν παίρνουμε έξτρα βοήθεια από τον Μάικ (Τζέιμς) και τον Κένι (Γκάμπριελ).

Η επίθεσή μας γίνεται πιο δυναμική, πιο ενεργητική πλέον. Ειδικά ο Μάικ (Τζέιμς) είναι ένα παιδί που ανεβάζει κατακόρυφα την ένταση του αγώνα, παίζει με τρομερή ταχύτητα. Μαζί με τον Κένι (Γκάμπριελ) προσπαθούν να βρουν ρυθμό και να ενταχθούν όσο το δυνατόν καλύτερα στο σύνολο, να βρουν τον ρόλο τους και να καταλάβουν τι είναι καλύτερο να κάνουν κάθε φορά.

Μάθαμε πριν μερικές ημέρες πως θα αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο Ελλάδος. Όπως και να το κάνουμε ο Ιανουάριος θα είναι ένας "τρελός" μήνας γιατί έχουμε πολλά σημαντικά παιχνίδια. Είναι κάτι σαν ένα είδος προετοιμασίας για τους αγώνες που θα κρίνουν πολλά στη σεζόν. Σε πρώτη φάση πάντως δεν κοιτάμε τόσο μακριά, όταν έρθουν αυτά τα παιχνίδια θα τα αναλύσουμε. Αυτό που μετράει πάνω απ όλα τούτη την ώρα είναι ο αγώνας με την Μπαρτσελόνα. Πάμε για τη νίκη.

Πριν σας χαιρετήσω, θέλω να αναφερθώ σε κάτι που έχει συγκλονίσει όλους μας εδώ και μερικές ημέρες. Η αεροπορική τραγωδία της Σαπεκοένσε μας έχει "αγγίξει" όλους. Είναι τραγικό αυτό που συνέβη. Η καρδιά και η σκέψη μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων, με τους ανθρώπους που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα τόσο ξαφνικά. Είναι πολύ δύσκολο να πεις κάτι για όλο αυτό.

Είναι τρομακτική η κατάσταση που δημιουργήθηκε και το συναίσθημα είναι πραγματικά βαρύ και δύσκολο για όλους. Εύχομαι καλό κουράγιο σε όσους έμειναν πίσω να θρηνούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ