EUROLEAGUE

"Θέλουμε εκδίκηση"

"Θέλουμε εκδίκηση"
INTIME SPORTS

Ο Ματ Λοτζέσκι γράφει στο blog του στο Euroleague Greece για το παιχνίδι με την Λαμποράλ Κούτσα, ζητάει εκδίκηση για τη βαριά ήττα στη Βιτόρια και είναι αισιόδοξος για το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

"Καλησπέρα παιδιά

Στο μυαλό μας υπάρχει αυτή τη στιγμή μόνο το παιχνίδι με την Λαμποράλ Κούτσα. Την αντιμετωπίσαμε δύο φορές στη πρώτη φάση της διοργάνωσης. Τους κερδίσαμε στο ΣΕΦ, αλλά χάσαμε στην έδρα τους με 19 πόντους διαφορά και αυτό είναι κάτι που δεν το έχουμε ξεχάσει. Θέλουμε να πάρουμε εκδίκηση και να τους κερδίσουμε παίζοντας καλό μπάσκετ. Ήταν ένα ματς εκείνο στην Ισπανία που δεν παίξαμε καλά, με αποτέλεσμα να υποστούμε μία βαριά ήττα που δεν έχουμε ξεχάσει, ασχέτως αν δεν υπήρχε μεγάλο κίνητρο σε εκείνη την αναμέτρηση. Θέλουμε να δώσουμε τις απαντήσεις μας. Έχουν κάποιες αλλαγές στο ρόστερ τους και παραμένουν μία αξιόλογη ομάδα με τα δυνατά και αδύναμα σημεία της. Απαιτείται προσοχή. Την σεβόμαστε, δεν την υποτιμούμε.

Την προηγούμενη αγωνιστική σημειώσαμε μία ιδιαίτερα σημαντική νίκη για εμάς μέσα στη Τουρκία απέναντι στην Φενέρμπαχτσε. Σημαντική βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά. Διαθέτουν μία καλή έδρα και είναι αρκετά δύσκολο να τους κερδίσεις μέσα στο "σπίτι" τους. Κάνει... φασαρία ο κόσμος τους, διαθέτουν και μία ισχυρή ομάδα, αλλά εμείς τα καταφέραμε, δείξαμε χαρακτήρα σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού και τους κερδίσαμε δίκαια.

Είναι νωρίς, αλλά νικήσαμε έναν από τους βασικούς μας ανταγωνιστές στον όμιλο και θεωρώ πως κάναμε ένα σημαντικό βήμα ώστε να τερματίσουμε σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις στο γκρουπ το οποίο θα μας αποφέρει το πολύτιμο πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά.

Πιστεύω πως μπορούμε να τερματίσουμε στις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου μας στο TOP-16. Έχουμε πραγματοποιήσει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Τη υγειά μας να έχουμε και μακριά από τραυματισμούς. Γιατί όπως θυμάστε, πέρσι στο TOP-16 είχαμε αρκετά προβλήματα μες τραυματισμούς βασικών παικτών μας, με αποτέλεσμα να χάσουμε μέρος της δυναμικής μας, τερματίζοντας στη τρίτη θέση, χάνοντας το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά.

Εφόσον παραμείνουμε υγιείς, εκτιμώ πως έχουμε τις δυνατότητες, το ταλέντο, την ποιότητα και την καλή ομάδα ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας. Το πλεονέκτημα έδρας είναι σημαντικό, καθώς έχοντας τους φιλάθλους μας στο πλευρό μας θα μας δώσουν τεράστια ώθηση και βοήθεια για να φτάσουμε στο Final-Four. Δεν θέλω όμως να σκέφτομαι τόσο μακριά. Έχουμε ακόμη αρκετό δρόμο μπροστά μας και πολλά παιχνίδια στο γκρουπ. Πρώτα να ασφαλίσουμε την πρόκριση στα playoffs της Euroleague και μετά το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά.

Όσον αφορά εμένα, αφότου επέστρεψα από τον τραυματισμό μου, προσπαθώ να βρω τον ρυθμό μου και να βελτιώνομαι. Νομίζω πως έχω φτάσει και πάλι τα υψηλά στάνταρ μου, έχω βρει τα πατήματα μου και πάλι. Δουλεύω σκληρά στις προπονήσεις και επιδιώκω να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό μέσα στο γήπεδο στα παιχνίδια της ομάδας. Νιώθω αρκετά καλά και έχω μεγάλη όρεξη για μπάσκετ.

Αυτή την περίοδο ο ρόλος μου είναι να μπαίνω σαν αλλαγή στα παιχνίδια, ερχόμενος από τον πάγκο, παίζοντας κυρίως με την θεωρητικά "δεύτερη" πεντάδα μας. Ο κόουτς θέλει από εμένα να βγάζω μπόλικη ενέργεια στο παιχνίδι μας και να βοηθάω κυρίως στην επίθεση, δίνοντας λύσεις στο κομμάτι του σκορ. Είτε με μακρινά σουτ, είτε με μπασίματα, είτε αξιοποιώντας τις καταστάσεις που μας δίνονται στον αιφνιδιασμό. Άλλωστε, ένας από τους στόχους μας είναι να τρέχουμε στο ανοιχτό γήπεδο.

Σημασία όμως έχει να κερδίζει ο Ολυμπιακός, αυτό είναι που μετράει. Όταν κερδίζει η ομάδα, όλοι είμαστε χαρούμενοι. Κάθε φορά ξεχωρίζει και ένας διαφορετικός παίκτης στα παιχνίδια μας και αυτό δείχνει την ποιότητα που διαθέτουμε σαν σύνολο.

Τα παιδιά μου έχουν επιστρέψει στο σχολείο. Τα αγαπάω, αλλά όταν λείπουν έχω και λίγο χρόνο να δω περισσότερο τη γυναίκα μου. Στον ελεύθερο μου χρόνο πηγαίνω έξω μαζί με τη γυναίκα και τα παιδιά μου, κάνοντας βόλτες σε μέρη κοντά στη παραλία. Την λατρεύω τη θάλασσα. Αυτές είναι οι αγαπημένες μου στιγμές. Μου προσφέρουν χαρά και ηρεμία. Όταν βγαίνω, πέρα από τις βόλτες, πάω κυρίως για φαγητό και για σινεμά. Έχει ορισμένα υπέροχα σημεία η Γλυφάδα, αλλά και γενικότερα η Νότια πλευρά της Αθήνας. Περνάω όμορφα όμως όταν περνάω τον χρόνο μου και στο σπίτι, δίπλα στα αγαπημένα μου πρόσωπα, μαζί με οικογένεια και καλούς φίλους. Κάπως έτσι κυλάει η ζωή μου, πέρα από το μπάσκετ. Την υγειά μας να έχουμε και να κερδίζει ο Ολυμπιακός!

Θα τα πούμε σύντομα, Ματ".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ