EUROLEAGUE

"Pame Thryle"

"Pame Thryle"
INTIME SPORTS

Ο Ματ Λοτζέσκι γράφει στο Euroleague Greece για το μεγάλο ματς κόντρα στη ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ, τονίζοντας πως όλοι στην ομάδα έχουν μεγάλο κίνητρο για τη νίκη.

"Καλησπέρα παιδιά!

Έχουμε να δώσουμε ένα σπουδαίο παιχνίδι απέναντι στη ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Μία σημαντική αναμέτρηση για εμάς και θέλουμε τη νίκη. Αναμφισβήτητα πρόκειται για μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Είναι ισχυροί σε όλες τις θέσεις και έχουν πολλούς ποιοτικούς παίκτες. Διαθέτουν βάθος στο ρόστερ τους και μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι. Προερχόμαστε από μία ήττα στο TOP-16 από την Εφές στη Τουρκία. Ένα άσχημο αποτέλεσμα για εμάς και πραγματικά είμαστε... πεινασμένοι ώστε να επιστρέψουμε στις νίκες.

Αντιμετωπίζουμε ένα από τα κορυφαία κλαμπ της Euroleague και έχουμε την ευκαιρία να επιστρέψουμε στα θετικά αποτελέσματα νικώντας μία ισχυρή ομάδα όπως είναι η ΤΣΣΚΑ. Είμαστε όλοι στην ομάδα ενθουσιασμένοι γιατί ενημερωθήκαμε πως υπάρχει sold-out στην αναμέτρηση. Το ΣΕΦ θα είναι κατάμεστο και αυτό μας εξιτάρει! Θέλουμε τη φωνή σας, να μας βοηθήσετε και να γίνετε ο έκτος παίκτης μας, όπως ξέρετε και μπορείτε.

Έχω ακούσει και έχω μάθει για το ιστορικό ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ξέρω πως τα τελευταία χρόνια οι δύο ομάδες συναντήθηκαν δύο σερί φορές στα Final-Four, με την ομάδα μας μάλιστα να κερδίζει ισάριθμες φορές, κάνοντας συγκλονιστικά παιχνίδια, κατακτώντας στη συνέχεια και τα Πρωταθλήματα Ευρώπης. Είναι εντυπωσιακό και δείχνει την καρδιά του Πρωταθλητή που διαθέτουμε σαν σύλλογος στη διοργάνωση. Το πρόσφατο παρελθόν μας είναι γεμάτο περηφάνια, αλλά αυτή την στιγμή μετράει το σήμερα, το τώρα.

Θα είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που θα παίξω κόντρα στη ΤΣΣΚΑ και ανυπομονώ για την αναμέτρηση. Όλοι μας στην ομάδα έχουμε τεράστια κίνητρο ώστε να κερδίσουμε. Πρόκειται για μία παραδοσιακή ευρωπαϊκή μάχη, είναι ένα μεγάλο ματς και θέλουμε να βγούμε εμείς νικητές στο τέλος. Παίζουμε στην έδρα μας και με τον κόσμο στο πλευρό μας, παίζοντας το καλό μπάσκετ που μπορούμε να παρουσιάσουμε, σε άμυνα και επίθεση, έχουμε τις δυνατότητες να τους κερδίσουμε. Είναι αήττητοι, αλλά εδώ, στο γήπεδο μας, μπορούμε να τους κερδίσουμε, αν παίξουμε με βάσει τις δυνατότητες μας.

Δεν πρόκειται να αλλάξουμε ιδιαίτερα την φιλοσοφία και την στρατηγική μας στο παιχνίδι, επειδή θα αντιμετωπίσουμε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Την σεβόμαστε, αλλά δεν την φοβόμαστε. Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα μας, στους παίκτες μας και στους προπονητές μας, και θα επιχειρήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, επιβάλλοντας τον ρυθμό μας. Θα χτυπήσουμε στις αδυναμίες τους και θα προσπαθήσουμε να περιορίσουμε τα πλεονεκτήματα τους. Είναι σημαντικό να παίξουμε σκληρή και πιεστική άμυνα, τόσο στην περιφέρεια, όσο και κοντά στο καλάθι. Την καλή άμυνα που μπορούμε να παίξουμε. Όλα από εκεί αρχίζουν για εμάς. Από εκεί βρίσκουμε ρυθμό στην επίθεση μας.

Το παιχνίδι με την Εφές στην Κωνσταντινούπολη το έχουμε αφήσει πίσω. Κάναμε ένα κακό δεύτερο ημίχρονο και αυτό μας κόστισε. Η άμυνα μας στη τρίτη και στη τέταρτη περίοδο δεν ήταν καλή, ενώ δεν μας έβγαινε το παιχνίδι μας και στην επίθεση από ένα σημείο και μετά. Αυτά συμβαίνουν όμως. Θα έλεγα πως ήταν μία κακή παρένθεση. Παίζουμε εξαιρετικό μπάσκετ τις τελευταίες βδομάδες, έχουμε σημειώσει σημαντικές νίκες και νιώθουμε δυνατοί σαν ομάδα. Κάναμε απλά ένα κακό ημίχρονο κόντρα στην Εφές και τίποτα παραπάνω. Προχωράμε και μακάρι να επιστρέψουμε στα καλά αποτελέσματα κερδίζοντας την ΤΣΣΚΑ. Θα είναι σημαντική νίκη και βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά για εμάς.

Αυτές τις μέρες έχει έρθει από τις ΗΠΑ στην Αθήνα ο ξάδερφος μου, ο οποίος είναι επίσης μπασκετμπολίστας, και μένει μαζί μου αυτές τις μέρες. Θα έρθει στο ΣΕΦ για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση. Του έχω πει πως πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι στην Ευρώπη και ανυπομονεί για το ματς. Του αρέσει η Ελλάδα. Πριν λίγες μέρες μάλιστα, που είχαμε και ρεπό με την ομάδα, πήγαμε και είδαμε την Ακρόπολη μαζί με την οικογένεια μου. Στον ελεύθερο μου χρόνο βγαίνω βόλτες, κυρίως κοντά στη θάλασσα, πηγαίνω για φαγητό και βλέπω ταινίες, είτε στο σινεμά, είτε στο σπίτι. Συνηθισμένα πράγματα. Λατρεύω την οικογένεια μου και μου προσφέρει ηρεμία.

Αυτά λοιπόν παιδιά. Χαίρομαι που θα γεμίσετε το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ανυπομονώ να σας δω στις εξέδρες, γεμίζοντας τες με σημαίες και με διάφορα πανό που φτιάχνετε. Με τη δυνατή φωνή σας και με το ζεστό χειροκρότημα σας, θέλουμε να μας στηρίξετε και να μας βοηθήσετε, ώστε να φτάσουμε όλοι μαζί σε αυτή τη σημαντική νίκη. Ελπίζω μετά το τέλος του αγώνα να είμαστε όλοι χαρούμενοι και ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Let's go Olympiacos! Pame Thryle!

Θα τα πούμε σύντομα, Ματ".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ