EUROLEAGUE

"Να τελειώσουμε την δουλειά στον Πειραιά"

"Να τελειώσουμε την δουλειά στον Πειραιά"
INTIME SPORTS

O Mατ Λοτζέσκι γράφει στο blog του στο Euroleague Greece για τη προημιτελική σειρά με την Μπαρτσελόνα και θέλει ο Ολυμπιακός να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση εδώ στον Πειραιά.

"Καλησπέρα παιδιά

Ύστερα από την ήττα μας στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στη Μπαρτσελόνα μπορώ να πω ότι πληγώθηκε η περηφάνια μας. Δεν περιμέναμε πως θα παίζαμε τόσο άσχημα, ούτε πως θα χάναμε με αυτόν τον τρόπο. Μιλήσαμε μεταξύ μας σαν ομάδα και είπαμε πως θα πρέπει να βελτιωθούμε άμεσα. Να το κάνουμε για εμάς, για τον κόσμο μας, για όλους που βρίσκονται στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Θέλαμε να δώσουμε απαντήσεις μέσα στο γήπεδο και να παίξουμε σαν Ολυμπιακός. Θέλαμε να παίξουμε πιο σκληρά, περισσότερο ομαδικά, πιο αποφασιστικά, αλλά και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Και όλα αυτά τα κάναμε πράξη στο δεύτερο παιχνίδι στο οποίο σημειώσαμε και το brake μέσα στη Βαρκελώνη, παίζοντας αρκετά καλό μπάσκετ.

Στο δεύτερο παιχνίδι μεταμορφωθήκαμε προς το καλύτερο αγωνιστικά. Κάναμε στη πράξη όλα αυτά που θέλαμε. Δεν ήταν μόνο θέμα τακτικής, αλλά και θέμα καρδιάς. Ήμασταν περισσότερο παθιασμένοι και αποφασισμένοι σε κάθε κατοχή της μπάλας. Θέλαμε πάρα πολύ να κερδίσουμε και όσο παίζαμε καλά, τόσο μεγάλωνε και η αυτοπεποίθηση μας. Παίξαμε περισσότερο σκληρά στην άμυνα, τους δυσκολέψαμε και τους βγάλαμε εκτός ρυθμού. Καταλάβαμε τα λάθη μας από το πρώτο παιχνίδι και ξέραμε τι δεν πρέπει να κάνουμε στο δεύτερο ματς ώστε να κερδίσουμε. Θεωρώ πως ήταν σημαντικό το γεγονός πως είχαμε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, παίζοντας περισσότερο ομαδικά και λιγότερο εγωιστικά, βγάζοντας αρκετά ελεύθερα σουτ.

Τι θα πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε το τρίτο ματς; Όλα αυτά που κάναμε σωστά και στο δεύτερο παιχνίδι, τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα, αλλά και στο δημιουργικό κομμάτι. Αναμένουμε την αντίδραση τους. Ξέρουμε πως θα θελήσουν να απαντήσουν, όπως κάναμε και εμείς στο δεύτερο ματς. Τους περιμένουμε πως θα μπουν δυνατά στον αγώνα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Και εκεί θα πρέπει να τους προσέξουμε. Έμαθα πως το γήπεδο θα είναι κατάμεστο, καθώς τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν. Χαίρομαι γι' αυτό. Η στήριξη σας θα μας δώσει ώθηση και ενέργεια μέσα στο γήπεδο για να πάρουμε τη νίκη.

Είμαστε χαρούμενοι γιατί επιτέλους είμαστε και πάλι όλοι μαζί σαν ομάδα. Όλοι είμαστε υγιείς, ετοιμοπόλεμοι και δίχως απουσίες. Επιτέλους! Είχαμε συνηθίσει να παίζουμε με ελλείψεις και τώρα που γύρισαν όλοι οι παίκτες νομίζω ότι κάποια στιγμή αυτό επηρέασε τους ρόλους μας μέσα στο ρόστερ. Σιγά-σιγά όμως βρήκαμε και πάλι τον ρυθμό μας, αλλά και τις ισορροπίες μας. Στο δεύτερο ματς μειώσαμε και το ροτέισον μας, με αποτέλεσμα κάποιοι παίκτες να καταφέρουν να βρουν τον ρυθμό που θα ήθελαν παίζοντας περισσότερο. Όταν παίζεις περισσότερο πάντα σε βοηθάει στο να βρεις τα πατήματα σου στο παρκέ. Σου είναι πιο εύκολο να βρεις ρυθμό.

Φτάνουμε λοιπόν στο τρίτο ματς της σειράς και όπως έγραψα πριν όλοι στην ομάδα είμαστε χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι που θα παίξουμε μπάσκετ μέσα σε ένα γήπεδο με κατάμεστες εξέδρες. Ανυπομονούμε να σας δούμε. Μας δίνετε τεράστια δύναμη, μεγάλη αυτοπεποίθηση και καλή ψυχολογία όταν γεμίζετε τις κερκίδες. Ελάτε να μας στηρίξετε όπως μοναδικά εσείς γνωρίζετε να κάνετε. Θέλουμε πάρα πολύ να προκριθούμε στο Final-Four, αυτός είναι ο στόχος μας, οπότε ελάτε στο ΣΕΦ, στηρίξτε μας, ώστε να πάρουμε το εισιτήριο για την Μαδρίτη. Έχουμε κάνει το ένα μέρος της δουλειάς με το break στη Βαρκελώνη, πάμε λοιπόν όλοι μαζί, ενωμένοι, ώστε να τελειώνουμε την δουλειά στον Πειραιά.

Θα τα πούμε σύντομα, Ματ"

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ