EUROLEAGUE

Λοτζέσκι: "Το "διπλό" στο Τελ Αβίβ θέλει θράσος"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / FENERBAHCE - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / FENERBAHCE - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ματ Λοτζέσκι έγραψε το blog του από το Τελ Αβίβ και αναφέρει το πως θα πρέπει να λειτουργήσει ο Ολυμπιακός για να πάρει το "διπλό" μέσα στην έδρα της Μακάμπι.

"Καλησπέρα παιδιά

Αυτό είναι το νέο μου blog στο Euroleague Greeceκαι στο Sport24.gr.

Σας γράφω το blog από το ξενοδοχείο μας στο Τελ Αβίβ. Ύστερα από τρεις σερί νίκες μας στην διοργάνωση, ηττηθήκαμε από την Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη, ένα ματς το οποίο θα μπορούσαμε να το είχαμε κερδίσει. Στο τέλος ξεμείναμε από δυνάμεις. Δεν είχαμε ενέργεια και καθαρό μυαλό σε κάποιες φάσεις, δεχτήκαμε πίεση και κάναμε λάθη που μας κόστισαν. Ελέγχαμε τον ρυθμό στο παιχνίδι για κάτι παραπάνω από τρία δεκάλεπτα, είχαμε το προβάδισμα στο σκορ, αλλά στα τελευταία λεπτά "κολλήσαμε" στην επίθεση. Μας στεναχώρησε αυτή η ήττα, αλλά αυτά τα πράγματα μπορούν να σου συμβούν σε ένα ματς. Οφείλουμε να ξεχάσουμε αυτό το παιχνίδι και να επικεντρωθούμε σε αυτό κόντρα στην Μακάμπι.

Ξέρω πως η Μακάμπι είναι μία σπουδαία ομάδα με παράδοση και ιστορία στην διοργάνωση. Δεν την έχω αντιμετωπίσει ποτέ στο Τελ Αβίβ, θα γίνει τώρα για πρώτη φορά και όπως μου είπαν οι συμπαίκτες μου πρόκειται για μία δύσκολη έδρα, καθώς διαθέτουν φανατικό κοινό που κάνει θόρυβο. Δεν έχουμε ξεχάσει το γεγονός πως οι "κίτρινοι" μας νίκησαν στο ΣΕΦ στον πρώτο γύρο (73-80), σε ένα παιχνίδι που δεν ήμασταν αυτοί που θέλαμε, αλλά μπορώ να πω πως εκείνη η ήττα κάπως μας αφύπνισε, καθώς από τότε μετράμε 11 νίκες και μόλις 3 ήττες στην διοργάνωση.

Μπορεί η Μακάμπι να βρίσκεται χαμηλά στην κατάταξη, έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα, αλλά η θέση της την αδικεί. Είναι καλύτερη ομάδα από αυτό που δείχνει. Διαθέτει ένα ρόστερ με ποιότητα, έχει αρκετούς καλούς παίκτες με έφεση στην επίθεση, έχει αθλητικότητα και πρόκειται για ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο σύνολο, το οποίο αν βρει ρυθμό μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα. Είναι κάπως απρόβλεπτοι, παίζουν συχνά ελεύθερο μπάσκετ και αυτό τους κάνει αρκετά επικίνδυνους.

Θα αγωνιστούμε χωρίς τον αρχηγό μας, τον "Μπίλι", είναι σημαντική απουσία για εμάς, αλλά πρέπει να παίξουμε και για εκείνον, δίνοντας ο καθένας μας το κάτι παραπάνω. Πρέπει να παίξουμε σκληρή και πιεστική άμυνα, να πάμε σε μάχες σώμα και σώμα και να τους δείξουμε από νωρίς πως έχουμε έρθει στο Τελ Αβίβ για την νίκη. Πρέπει να λειτουργήσουμε ομαδικά, να κυκλοφορήσουμε έξυπνα την μπάλα, να ψάξουμε τα μις-ματς, να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο και κυρίως να λειτουργήσουμε με αγωνιστικό θράσος, αλλά και με αυτοπεποίθηση στην επίθεση. Δεν πρέπει να "κολλάμε" και να παρουσιαζόμαστε διστακτικοί.

Τις τελευταίες μέρες έχουμε είμαστε συνεχώς στον δρόμο, καθώς δίνουμε τρίτο σερί εκτός έδρας παιχνίδι. Μετά την Κωνσταντινούπολη πήγαμε στην Πάτρα και από την Πάτρα στο Τελ Αβίβ. Έτσι είναι όμως η φετινή σεζόν. Πολλά τα παιχνίδια, αρκετά τα ταξίδια και εμείς οφείλουμε σαν επαγγελματίες που είμαστε να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Όπως καταλαβαίνετε, δεν είχα ελεύθερο χρόνο αυτές τις μέρες. Τις τελευταίες μέρες τις περνάω συνεχώς μαζί με την ομάδα μου. Στο ξενοδοχείο προσπαθώ να χαλαρώνω βλέποντας κάποιες σειρές και ταινίες. Στο μυαλό μας όμως είναι να νικήσουμε την Μακάμπι στο Ισραήλ. Θα είναι μία ακόμη σημαντική νίκη στην προσπάθεια μας να κατακτήσουμε το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Κρατάμε την τύχη στα χέρια μας, ελέγχουμε την κατάσταση από εμάς εξαρτώνται όλα και σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να χαραμίσουμε την καλή δουλειά που έχουμε κάνει από την αρχή της σεζόν στην Ευρώπη".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ