EUROLEAGUE

Λοτζέσκι: "Θέλουν πίεση από την αρχή"

Ο Ματ Λοτζέσκι ανανέωσε το blog του στο EuroLeague Greece γράφοντας από την Κωνσταντινούπολη για το ματς του Ολυμπιακού κόντρα στην Γαλατασαράι και εξηγεί τι πρέπει να κάνει η ομάδα για να φτάσει στην νίκη.

"Καλησπέρα παιδιά

Αυτό είναι το νέο μου blog στο Euroleague Greeceκαι στο Sport24.gr.

Σας γράφω αυτό το blog από το ξενοδοχείο που μένει η ομάδα μας. Έχουμε έρθει στην Κωνσταντινούπολη για το παιχνίδι με την Γαλατάσαραϊ. Μπορεί ακόμη να μην έχει πετύχει νίκη, αλλά είναι μία επικίνδυνη ομάδα, που λειτουργεί καλά στην επίθεση και διαθέτει μία ισχυρή έδρα με κόσμο που δημιουργεί "καυτή" ατμόσφαιρα. Έχουμε έρθει στην Τουρκία για την νίκη και στόχο μας είναι να κάνουμε το ρεκόρ μας 4-2.

Μας στεναχώρησε η ήττα μας στο γήπεδο μας από την ΤΣΣΚΑ. Μισούμε να χάνουμε στο γήπεδο μας. Η ΤΣΣΚΑ είναι μία εξαιρετική ομάδα, αλλά μπορούσαμε να την νικήσουμε. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε και θέλαμε. Όμως, έχουμε αφήσει πίσω μας αυτό το παιχνίδι και θέλουμε να δείξουμε την κατάλληλη αντίδραση κόντρα στην Γαλατασαράι, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα στην EuroLeague. Η Γαλατασαράι μετρά 5 συνεχόμενες ήττες και είναι μία ομάδα που πλέον δεν έχει να χάσει τίποτα. Πλέον, παίζουν δίχως άγχος και πίεση και παράλληλα έχουν "πείνα" για να πετύχουν την πρώτη τους νίκη στην διοργάνωση.

Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα και να πιέσουμε πάνω στην μπάλα από την αρχή του παιχνιδιού. Πρέπει να τους πιέσουμε από το πρώτο λεπτό. Είναι σημαντικό να βγάλουμε πάθος και να είμαστε δυναμικοί από την έναρξη του ματς, τόσο ώστε να περιορίσουμε την επιθετική τους ικανότητα, όσο και για να ελέγξουμε τον ρυθμό, παίρνοντας από νωρίς εμείς το προβάδισμα στο σκορ. Απ' όσο τους έχω παρακολουθήσει είναι μία ομάδα που δίνει μεγάλη βάση στην επίθεση και λιγότερο στην άμυνα, έχουν ικανότητα να σκοράρουν, αλλά έχουν αδυναμίες στα μετόπισθεν, οπότε είναι ευκαιρία μας να τους "χτυπήσουμε" στην επίθεση, κάνοντας το παιχνίδι μας, τόσο στο ανοιχτό γήπεδο, όσο και στο σετ-παιχνίδι με τις συνεργασίες και τα ελεύθερα σουτ που μπορούμε να βγάλουμε. Αν τους περιορίσουμε με την "σκληράδα" μας στην άμυνα και κάνουμε το παιχνίδι μας στην επίθεση, θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα για να φτάσουμε στην νίκη.

Είναι σημαντικό να αποκτήσουμε και μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι μας. Ορισμένες φορές βρίσκουμε ρυθμό, παίρνουμε διαφορές στο σκορ και ύστερα τις χάνουμε. Δεν είναι εύκολο να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος για 40 λεπτά, αλλά στο υψηλότερο επίπεδο τα λάθη πληρώνονται και επιβάλλεται να παρουσιαζόμαστε έτοιμοι ανά πάσα ώρα και στιγμή. Να ξέρετε πως πιστεύουμε στην ομάδα μας, έχουμε ποιότητα, καλό σύνολο, χημεία, εξαιρετικούς παίκτες, δύο ισοδύναμες πεντάδες, διαθέτουμε προσωπικότητες, έχουμε εμπειρία, αλλά και το πνεύμα του νικητή. Είμαστε καλύτερη ομάδα από πέρσι, έχουμε βελτιωθεί και στην καλή μας μέρα μπορούμε να νικήσουμε την οποιαδήποτε ομάδα. Έχουμε αυτοπεποίθηση και είμαστε αποφασισμένοι για το "διπλό" μέσα στην έδρα της Γαλατάσαραϊ.

Όσον αφορά εμένα, περιμένω αυτό το σαββατοκύριακο να έρθει στην Αθήνα η οικογένεια μου. Οι γονείς μου, αλλά και η μικρότερη αδερφή μου από το Ουϊνσκόνσιν. Είμαι χαρούμενος που θα έρθουν και ανυπομονώ να τους δω και πάλι, ύστερα από τρεις μήνες. Τους αρέσει η Ελλάδα, την λατρεύουν σαν χώρα, όπως και εγώ. Τα παιδιά μου θα δουν και πάλι τον παππού, την γιαγιά και την θεία τους. Θα μείνουν μαζί μας για περίπου δύο εβδομάδες, θα περάσω χρόνο μαζί τους και φυσικά θα έρχονται στο ΣΕΦ για να με δουν να παίζω με τον Ολυμπιακό. Μου έλειψαν και χαίρομαι που θα τους δω και πάλι από κοντά. Στο ΣΕΦ, πλέον, έρχεται και ο πιο... φανατικός φίλαθλος της ομάδας μας, ο τρίτος και μικρότερος μου γιος, όντας ντυμένος στα κόκκινα όπως θα δείτε και στην φωτογραφία...

Αυτά παιδιά, θα τα πούμε και πάλι σύντομα, να είστε καλά, Ματ".

Λοτζέσκι: "Θέλουν πίεση από την αρχή"

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ