EUROLEAGUE

Λοτζέσκι: "Συνεχίζουμε δυνατοί και ενωμένοι"

Λοτζέσκι: "Συνεχίζουμε δυνατοί και ενωμένοι"

Ο Ματ Λοτζέσκι γράφει για τις νίκες του Ολυμπιακού επί των Φενέρμπαχτσε και Παναθηναϊκού, μιλά για το ματς με την Μπαρτσελόνα, αλλά και για την παρουσία του φίλου του, Ντόμινικ Γουότερς.

"Καλησπέρα παιδιά

Αυτό είναι το νέο μου blog στο Euroleague Greeceκαι στο Sport24.gr.

Eύχομαι σε όλους σας καλή χρονιά, με υγεία, χαρές και κάθε ευτυχία. Εύχομαι τα όνειρα σας να πραγματοποιηθούν μέσα στην χρονιά αυτή. Προσωπικά, εύχομαι να έχω την υγεία μου, εγώ και η οικογένεια μου και αγωνιστικά εύχομαι ο Ολυμπιακός να συνεχίσει και φέτος να κατακτά τίτλους, αλλά και να φτάσει ψηλά στην EuroLeague.

Πραγματοποιήσαμε δύο εξαιρετικές εμφανίσεις στα δύο τελευταία ματς παιχνίδια στην Ευρώπη, νικώντας στο ΣΕΦ τόσο την Φενέρμπαχτσε, όσο και τον Παναθηναϊκό. Νικήσαμε δύο ισχυρούς αντιπάλους, δείχνοντας χαρακτήρα και παίζοντας καλό μπάσκετ και παραμείναμε στις πρώτες τέσσερις θέσεις της κατάταξης, οι οποίες στο τέλος δίνουν το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά, κάτι που είναι στόχος μας.Έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας, πολλά παιχνίδια να δώσουμε, αλλά είναι σημαντικό να έχεις διάρκεια και μεγάλη συνέπεια στα θετικά αποτελέσματα.

Μέχρι στιγμής έχουμε δείξει μία αρκετά καλή εικόνα μέσα στο γήπεδο και νομίζω πως όσο ο καιρός περνά θα γινόμαστε ακόμη καλύτεροι. Είναι δύο αποτελέσματα που μας έχουν δώσει αυτοπεποίθηση και καλή ψυχολογία, καθώς τα πήραμε και έχοντας προβλήματα με απουσίες και τραυματισμούς. Όμως, έχουμε πολλούς καλούς παίκτες στο ρόστερ μας, έχουμε βάθος και υπάρχουν και παιδιά που κάθε φορά βγαίνουν μπροστά, δίνοντας το κάτι παραπάνω στην ομάδα μας. Συνεχίζουμε δυνατοί και ενωμένοι.

Τώρα είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο εκτός έδρας παιχνίδι μας κόντρα στην Μπαρτσελόνα, απέναντι σε μία ομάδα που έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα μέσα στην σεζόν, αλλά παραμένει ένας δύσκολος αντίπαλος με παράδοση στην διοργάνωση. Τους σεβόμαστε, αλλά πάμε στην Βαρκελώνη για να πάρουμε την νίκη, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Έχουμε νικήσει την Μπαρτσελόνα στην έδρα της στα playoffs του 2015, αλλά πέρσι είχαμε κάνει ένα κακό ματς εκεί και πρέπει αυτή την φορά να παρουσιαστούμε σοβαροί, συγκεντρωμένοι και με αυξημένα επίπεδα ενέργειας. Για να τους νικήσουμε θα πρέπει να παίξουμε εξαιρετική άμυνα, όπως κάναμε στο πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι φέτος στο ΣΕΦ, όταν και τους κρατήσαμε μόλις στους 52 πόντους. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να τους περιορίσουμε, θα είναι "κλειδί" για εμάς το να κρατήσουμε σε χαμηλό σκορ στην Μπαρτσελόνα, μιας και η επιθετική τους συγκομιδή δεν είναι το δυνατό τους σημείο.

Στην ομάδα μας αυτές τις μέρες προστέθηκε και ένας παλιός καλός μου φίλος, ένας συμπαίκτης μου από το Κολέγιο, ο Ντόμινικ Γουότερς. Είναι εξαιρετικός χαρακτήρας και καλός παίκτης. Είναι ένας πλέι-μέικερ που είναι λειτουργικός στις πικ-εν-ρολ συνεργασίες, είναι ικανότατος πασέρ, ενώ διαθέτει και αξιόπιστο τρίποντο. Παίκτης που βάζει την ομάδα πάνω από όλους. Έχει το μυαλό του πρώτα στην πάσα και μετά στο σουτ. Πιστεύω σε εκείνον και θα μας βοηθήσει. Έχει αρχίσει να προσαρμόζεται γρήγορα στην ομάδα και θεωρώ πως από παιχνίδι σε παιχνίδι θα νιώθει όλο και πιο άνετα μαζί μας στο παρκέ. Ακόμη μαθαίνει ορισμένα πράγματα. Χαίρομαι που παίζω και πάλι μπάσκετ μαζί του και να είστε σίγουροι πως και ο ίδιος ευχαριστιέται κάθε στιγμή, κάθε προπόνηση και κάθε παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Είναι ευτυχισμένος που του δόθηκε η ευκαιρία να παίξει στον Ολυμπιακό και θέλει να δώσει τον καλύτερο του εαυτό.

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά πέρασαν. Πως τα περάσατε; Ελπίζω όμορφα! Εγώ πέρασα αυτές τις μέρες μαζί με την οικογένεια μου και καλούς φίλους, ήσυχα, με βόλτες έξω και κυρίως στο σπίτι μας. Βέβαια, με τα ταξίδια και τους συνεχόμενους αγώνες, έλειπα αρκετές μέρες, αλλά προσπάθησα να απολαύσω κάθε στιγμή με τους δικούς μου ανθρώπους.

Αυτά παιδιά, θα τα πούμε και πάλι σύντομα, Ματ"

Λοτζέσκι: "Συνεχίζουμε δυνατοί και ενωμένοι"

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ