EUROLEAGUE

Λοτζέσκι: "Nα τους δείξουμε τι σημαίνει Olympiacos Defence"

Λοτζέσκι: "Nα τους δείξουμε τι σημαίνει Olympiacos Defence"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ματ Λοτζέσκι γράφει στο blog του στο Euroleague Greece για την πρεμιέρα του Ολυμπιακού στο TOP-16 κόντρα στην Μπαρτσελόνα και υπολογίζει την επιστροφή του σε δύο βδομάδες.

Καλησπέρα παιδιά"

Αυτό είναι το νέο μου blog στο Euroleague Greeceκαι στο Sport24.gr.

Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους σας χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα και εύχομαι στη νέα χρονιά που έρχεται να είστε όλοι σας χαρούμενοι, ευτυχισμένοι και πάνω απ' όλα υγιείς.

Τα Χριστούγεννα είναι μία οικογενειακή γιορτή και ελπίζω να περάσατε όμορφα μαζί με την οικογένεια σας και με φίλους. Εγώ αυτό έκανα. Την παραμονή των Χριστουγέννων είχαμε το ματς με τον Άρη και ακολούθως είχαμε τραπέζι για φαγητό στο σπίτι μου μαζί με την φαμίλια. Την επόμενη μέρα, στα Χριστούγεννα, ο Άγιος Βασίλης ήρθε στο σπίτι μας για τους τρεις μικρούς μου γιους και τους έφερε αρκετά δώρα, τα οποία και ευχαριστήθηκαν. Παράλληλα, φωνάξαμε και στο σπίτι μας ορισμένους φίλους και συμπαίκτες και περάσαμε όλοι μαζί την ημέρα των Χριστουγέννων, αξιοποιώντας έτσι το ρεπό που είχαμε εκείνη την ημέρα. Περάσαμε όμορφα. Το πρόγραμμα είναι γεμάτο αγώνες και με προπονήσεις και δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος. Την επόμενη μέρα επιστρέψαμε στο ΣΕΦ για προπονήσεις ξεκινώντας την προετοιμασία μας ενόψει Μπαρτσελόνα.

Αυτές τις ημέρες, όπως σας είπα και την προηγούμενη φορά, είδα μαζί με την οικογένεια μου αρκετές Χριστουγεννιάτικες ταινίες. Ορισμένες τις παρακολούθησαν για πρώτη φορά τα παιδιά μου και άλλες τις είδαμε και πάλι όλοι μαζί σαν οικογένεια. Κάποιες από αυτές, όπως τα Home Alone, θυμάμαι πως τις έβλεπα και εγώ στην ηλικία τους. Δεν έχω δει ακόμη το νέο Star Wars, που όλοι μιλούν για αυτό, αλλά δεν είμαι και από τους μεγάλους φαν της συγκεκριμένης σειράς. Λόγω του τραυματισμού μου κιόλας δεν έχω βγει πολύ από το σπίτι. Κυρίως περνάω τον χρόνο μου μαζί με την οικογένεια μου στο σπίτι μας, βλέποντας τηλεόραση, παίζοντας και λίγο μπάσκετ μαζί με τους πιτσιρικάδες μου.

Ρωτάει αρκετός κόσμος για το πως είμαι, αλλά και το πότε θα επιστρέψω και σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας. Είμαι κάπως καλύτερα και όσο περνάει ο καιρός ο τραυματισμός μου θα βελιώνεται. Τελικά, το πρόβλημα μου ήταν λίγο μεγαλύτερο απ' όσο περίμενα. Η αλήθεια είναι πως έλπιζα να καταφέρω να παίξω κόντρα στην Μπαρτσελόνα, αλλά αυτό δεν θα συμβεί καθώς δεν είμαι σε θέση να παίξω. Χρειάζομαι ακόμη περίπου δύο βδομάδες να μείνω εκτός ώστε να επουλωθεί το τραύμα μου και να επιστρέψω. Δεν μου αρέσει να μένω εκτός, σας το έχω πει, είναι το χειρότερο μου να είμαι ανενεργός, αλλά με την υγεία δεν γίνεται να παίζεις, ούτε να βιάζεσαι.

Γι' αυτό, λοιπόν, αυτές τις μέρες θα προσπαθήσω να έχω υπομονή, αλλά και να μην βιαστώ να επιστρέψω στα παιχνίδια της ομάδας, γιατί αυτό μπορεί να χειροτερέψει την κατάσταση μου. Δεν θέλω να με πάρει από κάτω και δεν θέλω να απογοητεύομαι ύστερα από αυτή την εξέλιξη. Σκοπός μου να κάνω ό,τι ακριβώς πρέπει στην αποθεραπεία μου και να προπονηθώ σωστά, ακολουθώντας το ατομικό μου πρόγραμμα, ώστε να επιστρέψω στα παιχνίδια του Ολυμπιακού 100% υγιής, γερός και δυνατός.

Πάμε όμως στο παιχνίδι μας. Έχουμε πρεμιέρα στο TOP-16 κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Ένα ματς το οποίο αναμφίβολα μας φέρνει υπέροχες αναμνήσεις από τα περσινά playoffs, όταν και τους αποκλείσαμε παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ, νικώντας τους τρεις σερί φορές, παίρνοντας εμείς την πρόκριση για το Final-Four της Μαδρίτης.

Θέλουμε να ξεκινήσουμε με νίκη τις υποχρεώσεις μας στον όμιλο, νικώντας την Μπαρτσελόνα. Σίγουρα διαθέτουν και φέτος μία εξαιρετική ομάδα. Το έδειξαν πρόσφατα και στην Μαδρίτη, νικώντας την Ρεάλ μέσα στο "σπίτι" της. Βρίσκονται σε αρκετά καλή κατάσταση και παίζουν καλό μπάσκετ. Παρουσιάζουν βέβαια κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοση τους. Κάποιες φορές μπορούν να παίξουν εξαιρετικά, αλλά ορισμένες φορές παρουσιάζουν κενά στην απόδοση τους. Θέλουν να ελέγχουν τον ρυθμό, σαν κλασική ισπανική ομάδα αρέσκονται στο να τρέχουν συνέχεια στο ανοιχτό γήπεδο και εμείς θα πρέπει να σταματήσουμε το παιχνίδι τους. Διαθέτουν ταλέντο στην επίθεση και πρέπει να τους περιορίσουμε.

Από την πλευρά μας θέλουμε και εμείς να κάνουμε το παιχνίδι μας, να ελέγξουμε τον ρυθμό και κυρίως να παίξουμε την πολύ καλή άμυνα που μπορούμε να παίξουμε, τόσο σαν ομάδα, όσο και σαν μονάδες, περιορίζοντας τα ατού τους. Διαθέτουμε την καλύτερη άμυνα στην Euroleague και πρέπει μέσα στο γήπεδο μας, έχοντας και την ένθερμη στήριξη των φιλάθλων μας, να τους δείξουμε στην πράξη τι σημαίνει Olympiacos Defence. Η καλή άμυνα μας θα είναι το "κλειδί" για να πάρουμε τη νίκη απέναντι στην Μπαρτσελόνα.

Το TOP-16 ξεκινά και πρόκειται για έναν μαραθώνιο, για ένα μικρό πρωτάθλημα αν μπορώ να το χαρακτηρίσω έτσι. Είναι το τρίτο μου TOP-16 με τον Ολυμπιακό και η εμπειρία μου δίνει την εξής συμβουλή: θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Να μην βλέπουμε πιο μακριά και να σκεφτόμαστε μόνο το επόμενο ματς που ακολουθεί. Απαιτείται σοβαρότητα, υψηλός βαθμός συγκέντρωσης και σωστή διαχείριση των συναισθημάτων σου, είτε νικάς, είτε χάνεις. Επίσης, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προσέχεις τον εαυτό σου, αγωνιστικά, σωματικά και πνευματικά για να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις.

Στο TOP-16 παίζει σημαντικό ρόλο να παρουσιαστείς υγιής. Να μην έχεις σαν ομάδα προβλήματα και θέματα με τραυματισμούς και απουσίες. Και το λέω αυτό γιατί και τις δύο τελευταίες φορές που παίξαμε στο TOP-16 είχαμε αρκετές ατυχίες με τραυματισμούς, με ιώσεις και με απουσίες, προβλήματα που επηρέασαν την αγωνιστική μας εικόνα. Αν είμαστε υγιείς πιστεύω πως θα τα πάμε αρκετά καλά φέτος και ας βρισκόμαστε σε έναν δύσκολο και ανταγωνιστικό όμιλο. Ζητούμενο να βρεις ρυθμό, να ανεβάσεις σαν ομάδα την απόδοση σου και να επιδιώξεις να παίξεις το καλύτερο σου μπάσκετ. Είναι ένα μίνι πρωτάθλημα, με 14 ματς, το οποίο διαρκεί 3 μήνες περίπου και είναι απαραίτητο να έχεις διάρκεια και σταθερότητα στην απόδοση σου.

Πρώτος μας στόχος είναι η πρόκριση στα playoffs και ακολούθως αν τα καταφέρουμε μακάρι να πάρουμε μια εκ των δύο πρώτων θέσεων στο γκρουπ, ώστε να έχουμε και το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά. Έχουμε καιρό μέχρι τότε, αλλά πιστεύω πως αν και εφόσον φτάσουμε στα playoffs, είτε έχουμε το αβαντάζ έδρας, είτε όχι, ο Ολυμπιακός έχει τις δυνατότητες να αποκλείσει οποιαδήποτε ομάδα. Προέχει όμως η πρόκριση στην επόμενη φάση και μακάρι να ξεκινήσουμε με νίκη τις υποχρεώσεις μας στο TOP-16 νικώντας την Μπαρτσελόνα στην έδρα μας. Θα είναι μία καλή αρχή.

Ενημερώθηκα πως οι εξέδρες θα είναι κατάμεστες στο ΣΕΦ και χαίρομαι για αυτό. Με τη νίκη, λοιπόν, καλή χρονιά να έχουμε, υγεία, αγάπη, ευτυχία και ειρήνη σε όλο τον κόσμο εύχομαι. Θα τα πούμε και πάλι μέσω του blog από το 2016, να είστε όλοι καλά, Ματ".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ