EUROLEAGUE

Λοτζέσκι: "Να "σφραγίσουμε το πλεονέκτημα έδρας"

Λοτζέσκι: "Να "σφραγίσουμε το πλεονέκτημα έδρας"

Ο Ματ Λοτζέσκι γράφει από το Βελιγράδι στο blog του για την ευκαιρία του Ολυμπιακού να "σφραγίσει" το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της EuroLeague.

"Καλησπέρα παιδιά

Αυτό είναι το νέο μου blog στο Euroleague Greece και στο Sport24.gr.

Δεν ξέρω αν θα αγωνιστώ κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, καθώς δεν έχω ξεπεράσει απόλυτα τον τραυματισμό μου στον αχίλλειο. Θα το προσπαθήσω ανήμερα της αναμέτρησης, θα δούμε πως θα είμαι και αναλόγως θα αποφασιστεί το αν θα καταφέρω να παίξω.

Έχουμε έρθει στο Βελιγράδι για να "σφραγίσουμε" το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Με νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα θα το εξασφαλίσουμε και μαθηματικά και αυτός είναι ο στόχος μας. Έχουμε παλέψει σκληρά μέσα στην σεζόν, έχουμε κάνει μία εξαιρετική χρονιά, έχουμε σημειώσει μεγάλες νίκες, τόσο στο ΣΕΦ, όσο και μακριά από το γήπεδο μας, έχουμε παίξει καλό μπάσκετ κατά την διάρκεια της σεζόν και νομίζω πως αξίζουμε το αβαντάζ έδρας στα προημιτελικά. Είμαστε μία νίκη μακριά από το να το κάνουμε πράξη και θέλουμε να τελειώνουμε από νωρίς με αυτό το θέμα.

Ο Ερυθρός Αστέρας διαθέτει μία σκληροτράχηλη ομάδα. Παίζουν δυναμική άμυνα, τους αρέσει να τρέχουν στο τρανζίσιον, επιδιώκουν να διεισδύουν μέσα στην ρακέτα με αρκετά μπασίματα και ντράιβ, σουτάρουν αρκετά τρίποντα και ψάχνουν το εύκολο καλάθι. Έχουν τον σεβασμό μας σαν αντίπαλος. Μπορεί να μην έχουν παίκτες σούπερ-σταρ, αλλά διαθέτουν χημεία σαν ομάδα, έχουν ρόλους και πρόκειται για έναν ιδιαίτερα επικίνδυνο αντίπαλο. Λειτουργούν καλά σαν ομάδα, ποντάρουν στο σύνολο και είναι μία ομάδα που δύσκολα την κερδίζεις.

Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα και κυρίως να παρουσιαστούμε βελτιωμένοι στην επίθεση. Πρέπει να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα μας στα τρίποντα, να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο για να σκοράρουμε στον αιφνιδιασμό και να λειτουργήσουμε έξυπνα, αλλά και με υπομονή, στο παιχνίδι του μισού γηπέδου. Νομίζω πως θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς η μάχη στα ριμπάουντ. Όποιος καταφέρει και ασφαλίσει τα ριμπάουντ στην άμυνα, παίρνοντας παράλληλα και εκείνα στην επίθεση, σκοράροντας με δεύτερες προσπάθειες, τότε θα έχει πλεονέκτημα για να φτάσει στη νίκη.

Ξέρω πως σας απογοητεύσαμε, αλλά και πως σας στεναχωρήσαμε με την κακή μας εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στην Γαλατάσαραϊ, με αποτέλεσμα να χάσουμε στο ΣΕΦ, κάτι που μισούμε να συμβαίνει. Δεν μπορώ να εξηγήσω την αγωνιστική μας καθίζηση στο δεύτερο ημίχρονο. Μείναμε από ενέργεια και ήμασταν απελπιστικά άστοχοι. Θέλουμε όμως να αντιδράσουμε στο παιχνίδι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Μας πείσμωσε εκείνη η ήττα και θέλουμε να απαντήσουμε, να επιστρέψουμε στις καλές εμφανίσεις και κυρίως στις νίκες.

Ξέρω πως θα συναντήσουμε μία καυτή και δύσκολη ατμόσφαιρα. Γνωρίζω πως υπάρχει μία "αδελφική" σχέση μεταξύ των δύο ομάδων, αλλά θέλουμε την νίκη και οι δύο ομάδες, η κάθε μία για τους λόγους της, και πιστεύω θα είναι ένα ματς γεμάτο ένταση και ανταγωνισμό εντός παρκέ. Δεν υπάρχει φόβος. Άλλωστε, όπως έχω ξαναπεί, εμάς τους παίκτες στον Ολυμπιακό μας αρέσει και μας εξιτάρει να παίζουμε μπάσκετ μπροστά σε γεμάτα γήπεδα και σε αντίπαλα κοινά. Μας συσπειρώνει σαν ομάδα και βρίσκουμε έξτρα κίνητρο. Ο κόσμος τους θα φωνάζει και θα τους στηρίξει με θέρμη, όσο φιλικές και αν είναι σχέσεις μεταξύ των φιλάθλων μας, αλλά σκοπός μας είναι να τους "σιγήσουμε" με την καλή μας εμφάνιση".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ