EUROLEAGUE

Λοτζέσκι: "Να γίνει ο κόσμος ο 6ος παίκτης μας"

Λοτζέσκι: "Να γίνει ο κόσμος ο 6ος παίκτης μας"

Ο Ματ Λοτζέσκι γράφει στο blog του στο EuroLeague Greece για την έναρξη των playoffs αγώνων του Ολυμπιακού κόντρα στην Εφές και ζητά από τον κόσμο να γίνει στο ΣΕΦ ο 6ος παίκτης της ομάδας.

"Καλησπέρα παιδιά

Αυτό είναι το νέο μου blog στο Euroleague Greeceκαι στο Sport24.gr.

Περίμενα με ανυπομονησία την έναρξη των playoffs της EuroLeague, ήθελα πάρα πολύ να βοηθήσω τον Ολυμπιακό στην προσπάθεια του να προκριθεί στο Final Four, αλλά δυστυχώς ο τραυματισμός του με έχει κρατήσει εκτός αγωνιστικής δράσης και δεν ξέρω καν αν θα καταφέρω να αγωνιστώ σε κάποιο ματς στην Τουρκία. Μακάρι να ήμουν υγιής και να μπορούσα να παίξω. Είμαι στεναχωρημένος που δεν προπονούμαι μαζί με τους συμπαίκτες μου, που δεν θα είμαι στην δωδεκάδα της ομάδας για το πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Εφές, αλλά εύχομαι τα παιδιά να τα καταφέρουν και να ξεκινήσουμε με νίκη την σειρά, κάνοντας το 1-0 στα προημιτελικά.

Στην ομάδα μας υπάρχει ηρεμία. Έχουμε εμπειρία, έχουμε αρκετούς παίκτες με παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο, έχουμε δώσει αρκετούς παρόμοιους και σημαντικούς αγώνες και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, το πως χρειάζεται να λειτουργήσουμε, πνευματικά και αγωνιστικά για να τα καταφέρουμε. Έχουμε αυτοπεποίθηση, πιστεύουμε στους εαυτούς μας, τα παιδιά έχουν δουλέψει παραπάνω και σε ορισμένες λεπτομέρειες τις τελευταίες μέρες και είμαστε έτοιμοι για να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Ο κάθε παίκτης σε αυτή την σειρά χρειάζεται να δώσει το κάτι παραπάνω για να πάρουμε την πρόκριση. Υπάρχει μεγάλο κίνητρο από όλους μας, υπάρχει τεράστια "δίψα" για διάκριση και είμαστε αποφασισμένοι να τα καταφέρουμε. Υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα και είμαστε ενωμένοι για να πετύχουμε τον στόχο μας, δηλαδή την πρόκριση στο Final Four.

Θέλουμε και πρέπει να αξιοποιήσουμε το πλεονέκτημα έδρας μας. Παλέψαμε σκληρά σε ολόκληρη την σεζόν για να τα καταφέρουμε, πετύχαμε σημαντικές και μεγάλες νίκες εντός και εκτός έδρας για να εξασφαλίσουμε το αβαντάζ και θα είναι κρίμα να το χαραμίσουμε. Για να τα καταφέρουμε, όμως, χρειαζόμαστε την θερμή στήριξη σας. Πρέπει ο κόσμος να γίνει ο 6ος παίκτης μας στο ΣΕΦ. Ξέρετε να δημιουργείται μία υπέροχη ατμόσφαιρα στις κερκίδες και όταν το κάνετε αυτό, μας δίνετε πάντα έξτρα ώθηση και ενέργεια. Μας δίνετε αυτοπεποίθηση και παράλληλα βάζετε πίεση στον αντίπαλο. Αυτό θέλουμε να κάνετε και τώρα. Να γεμίσετε τις κερκίδες και με την φωνή σας να μας βοηθήσετε, βάζοντας παράλληλα δύσκολα στον αντίπαλο.

Έχουμε διαβάσει την Εφές, την ξέρουμε σαν ομάδα και σαν αντίπαλο, γιατί την έχουμε αντιμετωπίσει φέτος. Είναι μία ομάδα που βρίσκεται σε φόρμα τους τελευταίους μήνες, ξεχωρίζει για την αθλητικότητα της, αλλά και για την έφεση της στα ριμπάουντ, ειδικά στα επιθετικά. Αρέσκεται να παίζει μπάσκετ σε υψηλό ρυθμό, της αρέσει να κινείται γρήγορα στο ανοιχτό γήπεδο, να σκοράρει στον αιφνιδιασμό και ποντάρει στην επίθεση της. Έχει αρκετούς παίκτες που μπορούν να σουτάρουν, σχεδόν από όλες τις θέσεις, και πρέπει να τους προσέξουμε. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να φτάσουν εύκολα στο καλάθι μας. Θεωρώ πως είναι σημαντικό να δείξουμε το γιατί είμαστε η καλύτερη αμυντική ομάδα στην EuroLeague. Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα και να βγάλουμε σκληράδα στο παιχνίδι μας, αυτή που βγάζουμε από την αρχή της σεζόν. Πρέπει να τους πιέσουμε, να τους βάλουμε δύσκολα, να τους βγάλουμε εκτός ρυθμού και να τους κάνουμε να αισθανθούν άβολα. Από εκεί και πέρα αν ελέγξουμε τον ρυθμό, τότε θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα για να κάνουμε το 1-0.

Εμείς από την πλευρά μας θα επιδιώξουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Σκληρή άμυνα, να πάρουμε την μάχη στα ριμπάουντ, τομέας στον οποίο είμαστε η πρώτη ομάδα στην EuroLeague, να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο σε κάθε ευκαιρία για να σκοράρουμε στον αιφνιδιασμό και να έχουμε καλή και έξυπνη κυκλοφορία της μπάλας στο "πέντε εναντίον πέντε", αξιοποιώντας τα ταλέντα μας. Έχουμε χημεία σαν ομάδα, παίκτες με προσωπικότητες που ξέρουν να κάνουν την διαφορά σε ένα κρίσιμο παιχνίδι, υπερτερούμε σε εμπειρία και είναι ώρα να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό σε ένα κρίσιμο σημείο της σεζόν. Πρέπει να παρουσιαστούμε αποφασιστικοί και επιθετικοί κάθε στιγμή. Είμαστε έτοιμοι, τα παιδιά είναι έτοιμα και τους εύχομαι καλή τύχη και καλή επιτυχία!

Να είστε καλά παιδιά, θα τα πούμε σύντομα, Ματ".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ