EUROLEAGUE

Λοτζέσκι: "Μόνο νίκες στο ΣΕΦ"

Ο Ματ Λοτζέσι γράφει στο blog του στο Euroleague Greece για το τι θα πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να νικήσει την Εφές. Το Narcos, αλλά και το ΣΕΦ το οποίο θέλει να διατηρηθεί αλώβητο φέτος.

"Καλησπέρα παιδιά

Αυτό είναι το νέο μου blog στο Euroleague Greeceκαι στο Sport24.gr.

Eλπίζω οι φίλαθλοι μας να χάρηκαν και να ευχαριστήθηκαν την νίκη μας κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ξέρω πόσο σημαντικό είναι για εσάς να κερδίζουμε σε αυτά τα παιχνίδια. Το ευχαριστηθήκαμε και εμείς, γιατί παίξαμε καλό μπάσκετ, το στυλ μπάσκετ που θέλουμε και μας αρέσει να παίζουμε. Ήταν μία μεγάλη σε έκταση νίκη, η οποία μας δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Πρέπει όμως όλοι να καταλάβουμε πως απλά ήταν ένα παιχνίδι και τίποτα παραπάνω. Πήραμε ένα προβάδισμα στο πρωτάθλημα, ενδεχομένως το +25 να μας σταθεί πολύτιμο στο ενδεχόμενο ισοβαθμίας, αλλά πλέον έχουμε αφήσει πίσω μας το παιχνίδι και είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο ματς κόντρα στην Εφές, απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο.

Θέλουμε πάρα πολύ να σημειώσουμε την πρώτη μας νίκη στην φετινή EuroLeague και φυσικά να διατηρήσουμε αλώβητη την έδρα μας μέσα στην σεζόν. Θέλουμε μόνο νίκες στο ΣΕΦ. Ξέρουμε την Εφές σαν ομάδα, γιατί την αντιμετωπίσαμε σε φιλική αναμέτρηση στην Κρήτη, ένα ματς στο οποίο ηττηθήκαμε. Η αλήθεια είναι πως μας έβαλαν δυσκολίες σε εκείνο το ματς, αντιμετωπίσαμε προβλήματα στην άμυνα, αλλά τώρα πρόκειται για ένα διαφορετικό παιχνίδι καθώς έχουμε να κάνουμε με επίσημο ματς και όχι με αγώνα προετοιμασίας. Πιστέψτε μας, εκείνο το παιχνίδι μας έκανε καλό, καθώς είδατε και μάθαμε από τα λάθη μας.

Η Εφές διαθέτει μία αθλητική ομάδα, η οποία της αρέσει να τρέχει γρήγορα στο ανοιχτό γήπεδο. Επιδιώκει να σκοράρει συχνά στον αιφνιδιασμό όπως εμείς. Έχει επιθετικό ταλέντο, της αρέσει να πηγαίνει τα ματς σε πολλές κατοχές και στοχεύει στο υψηλό τέμπο. Στην επίθεση λειτουργεί μυαλωμένα και έξυπνα. Είναι καλή ομάδα και επικίνδυνη και θα πρέπει να παρουσιαστούμε προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας. Νομίζω θα είναι "κλειδί" στο ματς η άμυνα μας στο τρανζίσιον του αντιπάλου και ο τομέας των ριμπάουντ. Θα πρέπει να κυριαρχήσουμε στα ριμπάουντ και να κυνηγήσουμε με αποφασιστικότητα τα ριμπάουντ και στην επίθεση, τομέας στον οποίο έχουμε ικανότητα, ώστε να σκοράρουμε και με δεύτερες ευκαιρίες.

Επιθετικά, το έχετε καταλάβει, πως φέτος θέλουμε να παίξουμε γρήγορο μπάσκετ. Καλή άμυνα, ριμπάουντ και διάθεση να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο ώστε να σκοράρουμε πόντους είτε σε πρωτεύοντα, είτε σε δευτερεύοντα αιφνιδιασμό. Αυτό ακριβώς που κάναμε και στο ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό. Είμαστε καλοί σε αυτό το κομμάτι και έτσι βρίσκουμε ρυθμό στο παιχνίδι μας. Έχουμε μία γεμάτη ομάδα σε όλες τις θέσεις και ο καθένας μας μπορεί να βοηθήσει και να συνεισφέρει στην επίθεση. Θέλουμε και εσάς στο πλευρό μας. Μας δίνετε τεράστια δύναμη όταν σας βλέπουμε στην κερκίδα και θέλουμε να έρθετε στο γήπεδο ώστε να μας στηρίξετε. Η φωνή σας, τα τραγούδια σας, με τον τρόπο σας, μας δίνετε ενέργεια, ώθηση και αυτοπεποίθηση.

Τα παιχνίδια είναι πάρα πολλά, τα ταξίδια έχουν αυξηθεί και ο προσωπικός χρόνος έχει μειωθεί. Πλέον στην οικογένεια έχει μπει και τρίτο παιδί, η οικογένεια έχει μεγαλώσει και προσπαθούμε όσο μπορούμε να περνάμε χρόνο μαζί. Εγώ, μαζί με την γυναίκα μου και τους τρεις γιους μου. Τον ελεύθερο μου χρόνο τον περνάω κυρίως στα νότια προάστια της Αθήνας, κοντά στο σπίτι μου. Βγαίνουμε βόλτες, πηγαίνουμε για φαγητό, λίγο σινεμά, παρακολουθούμε αθλητικά γεγονότα στην τηλεόραση και βλέπουμε αρκετά συχνά τηλεοπτικές σειρές και ταινίες στο σπίτι μας. Τώρα από σειρές έχω ξεκινήσει και βλέπω το Narcos, το οποίο είναι καλογυρισμένο, έχει ωραία πλοκή και σκηνοθεσία και δείχνει ενδιαφέρον.

Αυτά παιδιά, θα τα πούμε και πάλι σύντομα, να είστε καλά, Ματ".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ