EUROLEAGUE

Λοτζέσκι: "Μας εξιτάρουν τα εκτός έδρας ματς"

Λοτζέσκι: "Μας εξιτάρουν τα εκτός έδρας ματς"

Ο Ματ Λοτζέσκι γράφει για την μάχη στο Μιλάνο που μπορεί να φέρει στην πρώτη θέση της EuroLeague τον Ολυμπιακό και τονίζει πως εκείνον και τους συμπαίκτες του, τους εξιτάρουν τα εκτός έδρας παιχνίδια.

"Καλησπέρα παιδιά

Αυτό είναι το νέο μου blog στο Euroleague Greeceκαι στο Sport24.gr.

Σας γράφω από το ξενοδοχείο μας στο Μιλάνο. Ήρθαμε στην Ιταλία για να πάρουμε την νίκη απέναντι στην Αρμάνι. Μπορεί να βρίσκεται χαμηλά στην βαθμολογία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο μας. Θα είναι λάθος αν το κάνουμε και παρουσιάσουμε χαλαρότητα. Είναι μία ομάδα που έχει ταλέντο και ικανότητα στο να βάλει την μπάλα στο καλάθι, της αρέσει να παίζει επιθετικά και να πηγαίνει τα παιχνίδια της σε υψηλό σκορ, έχει καλούς ψηλούς και κοντούς και για αυτόν τον λόγο είναι σημαντικό να παίξουμε καλή άμυνα, βγάζοντας στο παρκέ την σκληράδα και την αποφασιστικότητα που μας χαρακτηρίζει σαν ομάδα.

Η Αρμάνι διαθέτει ένα ρόστερ με καλές μονάδες, με αρκετούς ταλαντούχους παίκτες και πρέπει να παρουσιαστούμε προσεκτικοί στην προσωπική άμυνα. Το ρεκόρ τους στην κατάταξη τους αδικεί, θα μπορούσαν να ήταν ψηλότερα και δεν πρέπει να μας επηρεάσει το γεγονός πως έχουν κάνει αρκετές ήττες. Όλοι πρέπει να λειτουργήσουμε με υψηλή συγκέντρωση και αποφασιστικότητα από το πρώτο λεπτό, όπως κάναμε στο περασμένο ματς κόντρα στην Μπασκόνια.

Μετράμε 8 νίκες στα τελευταία 9 παιχνίδια μας στην EuroLeague. Είναι γεγονός πως εδώ και περίπου δύο μήνες βρισκόμαστε σε αρκετά καλή κατάσταση. Έχουμε το μομέντουμ, έχουμε αυτοπεποίθηση, ψυχολογία, νιώθουμε καλά σαν ομάδα και στόχος είναι να συνεχίσουμε το νικηφόρο σερί μας. Ζητούμενο από εδώ και πέρα η διάρκεια και η συνέπεια στο πλάνο μας. Ύστερα από την ήττα από την Μακάμπι συσπειρωθήκαμε σαν ομάδα, μας βγήκε ένας καλός εγωισμός και θέλαμε να αντιδράσουμε. Αρχίσαμε να λειτουργούμε περισσότερο ομαδικά, προχωρήσαμε ενωμένοι και στην πράξη αξιοποιούμε την καλή χημεία που έχουμε σαν σύνολο, αλλά και το βάθος στο ρόστερ μας. Έχουμε πολλούς καλούς παίκτες και σε κάθε ματς όλο και ένας διαφορετικός ξεχωρίζει και γίνεται πρωταγωνιστής. Έχουν ταιριάξει στην ομοιογένεια μας και τα νέα παιδιά που ήρθαν φέτος στον Ολυμπιακό, όπως ο Γκριν και ο Μπιρτς, ενώ και ο Γουότερς έχει εξοικειωθεί γρήγορα στον τρόπο που λειτουργούμε.

Επίσης, σημειώσαμε και αρκετές μεγάλες εκτός έδρας νίκες, όπως στην Βαρκελώνη, στο Κάουνας και στην έδρα της Νταρουσάφακα σε αυτό το διάστημα, ενώ νωρίτερα πήραμε πολύτιμα "διπλά" τόσο στην έδρα της Μπασκόνια, όσο και σε εκείνη του Παναθηναϊκού. Γενικά, όπως έχω ξαναπεί, μπορώ να πω πως παίζουμε εξίσου καλά τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας. Με τα ταξίδια ερχόμαστε ακόμη πιο κοντά σαν ομάδα, λειτουργούμε με ακόμη μεγαλύτερη συγκέντρωση και η αλήθεια είναι πως σαν ομάδα, σαν παίκτες, μας αρέσει και μας εξιτάρει να παίζουμε σε ξένες έδρες, μπροστά σε αντίπαλα κοινά. Δεν έχουμε κανένα φόβο σε όποια έδρα και αν παίξουμε. Σε κάθε ξένο γήπεδο πάμε πάντα για την νίκη. Είμαστε ο Ολυμπιακός.

Έχουμε μπροστά μας δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια σε αυτή την εβδομάδα και υπάρχει ένα "πρέπει" για την νίκη. Βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά, το μυαλό μας είναι απόλυτα συγκεντρωμένο στην αναμέτρηση κόντρα στην Αρμάνι, αλλά θα ήταν το ιδανικό για εμάς να νικήσουμε τόσο την Αρμάνι, όσο και την Μπάμπεργκ, κάνοντας δύο ακόμη σημαντικά βήματα για να τερματίσουμε στην πρώτη τετράδα της EuroLeague. Αυτός άλλωστε είναι ο στόχος μας, η τετράδα, για να εξασφαλίσουμε το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Όπως βλέπετε, πάντως, η διοργάνωση είναι ανταγωνιστική, δύσκολη και απρόβλεπτη. Η Ζάλγκιρις νίκησε την ΤΣΣΚΑ και όπως έχουν έρθει τα πράγματα, αν νικήσουμε την Αρμάνι, θα βρεθούμε στην πρώτη θέση της κατάταξης. Μακάρι να τα καταφέρουμε.

Οι συνεχόμενες νίκες μας έχουν δώσει ψυχολογία και αυτοπεποίθηση, πιστεύουμε στους εαυτούς μας και στις δυνατότητες μας. Είμαστε μία σκληροτράχηλη και πολύπειρη ομάδα ομάδα, με νοοτροπία νικητή, διαθέτοντας παίκτες με προσωπικότητα και χαρακτήρα. Θέλουμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και να παίξουμε το μπάσκετ που θέλουμε. Είναι αρχή μας η πιεστική άμυνα και το γρήγορο τρανζίσιον στο ανοιχτό γήπεδο. Έτσι βρίσκουμε ρυθμό και εκεί θα ποντάρουμε και στο παιχνίδι μας στο Μιλάνο. Τα πάντα για εμάς ξεκινούν από την άμυνα.

Αυτά παιδιά, θα τα πούμε και πάλι σύντομα, να είστε καλά, Ματ".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ