EUROLEAGUE

Λοτζέσκι: "Ήμουν σίγουρος για το break, τώρα πάμε στο Final Four"

Λοτζέσκι: "Ήμουν σίγουρος για το break, τώρα πάμε στο Final Four"

Ο Ματ Λοτζέσκι ήταν σίγουρος για το break στην Πόλη, στεναχωριέται που δεν μπορεί να παίξει στο Game 5 και έδωσε το σύνθημα για πρόκριση στο Final Four.

"Καλησπέρα παιδιά

Αυτό είναι το νέο μου blog στο Euroleague Greeceκαι στο Sport24.gr.

Παρά την ήττα μας στο ΣΕΦ από την Εφές δεν απογοητεύτηκα και ήμουν αρκετά αισιόδοξος πως η ομάδα μας θα αντιδράσει και θα κάνει το break στο ΣΕΦ. Ήμουν σίγουρος πως τα παιδιά μπορούν να πάρουν το "διπλό" στο γήπεδο της Εφές, γιατί όπως ξέρετε είμαστε μία ομάδα που ξέρει να κερδίζει εκτός έδρας παιχνίδια, κάτι που το έχουμε αποδείξει σε ολόκληρη την σεζόν. Μάλιστα, είχα ένα ένστικτο πως πιθανότατα θα χάναμε το τρίτο ματς και θα κερδίζαμε στο τέταρτο, όπως και συνέβη. Χάρηκα και πανηγύρισα σαν τρελός την νίκη μας στο 4ο ματς της σειράς. Τα παιδιά βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, ήταν ένα ματς δίχως αύριο, αλλά είμαι περήφανος για εκείνους που κατάφεραν να διαχειριστούν την πίεση, δείχνοντας χαρακτήρα, έχοντας νοοτροπία νικητή σε ένα ματς που ήταν σαν "τελικός" για εμάς. Έπαιξαν εξαιρετικό μπάσκετ, έβγαλαν σκληράδα στο δεύτερο ημίχρονο, έβαλαν μεγάλα σουτ και πήραμε πανάξια την νίκη.

Είμαι χαρούμενος για τα παιδιά, αλλά παράλληλα είμαι στεναχωρημένος που δεν είμαι σε θέση να αγωνιστώ λόγω του τραυματισμού μου. Θα ήθελα πάρα πολύ να ήμουν υγιής και να βοηθούσα την ομάδα στην προσπάθεια της να προκριθεί στο Final Four. Είναι μία από τις πιο δύσκολες φάσεις της καριέρας μου που δεν μπορώ να παίξω μπάσκετ σε αυτή την περίοδο. Ολόκληρη την χρονιά προετοιμάζεσαι για να είσαι απόλυτα έτοιμος για αυτά τα παιχνίδια, για τα playoffs και εγώ δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω τον Ολυμπιακό. Είναι ματς πρόκληση για τον κάθε παίκτη, για αυτά τα ματς ζεις.

Έπαιξα σε ολόκληρη την διάρκεια της κανονικής περιόδου, αλλά δυστυχώς έχασα όλα τα παιχνίδια των playoffs. Μακάρι να βελτιωθεί η κατάσταση μου και να καταφέρω να βοηθήσω την ομάδα μας στην συνέχεια. Μου είναι δύσκολο να βλέπω τα παιδιά να παίζουν και εγώ να μην είμαι σε θέση να βοηθήσω, αλλά είναι κάτι που το έχω αποδεχτεί και προσπαθώ να βλέπω την θετική πλευρά. Αν ήταν πιο σοβαρός ο τραυματισμός μου, θα έχανα ολόκληρη την σεζόν. Τουλάχιστον, τώρα, θα μπορέσω να παίξω μπάσκετ και πάλι και να βοηθήσω την ομάδα μας στα επόμενα παιχνίδια. Έχω ένα μότο, το οποίο λέει το εξής: όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Και το πιστεύω αυτό το μότο.

Έχουμε μπροστά μας το Game 5 και θα πρέπει να παρουσιαστούμε απόλυτα συγκεντρωμένοι, όντας πανέτοιμοι αγωνιστικά και πνευματικά. Πρέπει να αποβάλουμε το όποιο άγχος και να διαχειριστούμε την πίεση. Το καλό είναι πως είμαστε μία πολύπειρη ομάδα, έχοντας αρκετούς παίκτες που έχουν δώσει πολλά παρόμοια παιχνίδια και ξέρουμε πως πρέπει να διαχειριστούμε την κατάσταση. Πρέπει να παρουσιαστούμε ήρεμοι, ψύχραιμοι και χαλαροί, άνετοι. Να μην είμαστε νευρικοί. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και πιστεύουμε στην ομάδα μας. Θα έχουμε για όπλο τον κόσμο μας, ο οποίος θα μας στηρίξει, δημιουργώντας "καυτή" ατμόσφαιρα, αλλά δεν πρέπει η ατμόσφαιρα να μας φέρει υπερβολικό ενθουσιασμό, γιατί αυτό ενδέχεται να το... πληρώσουμε.

Πρέπει να περιορίσουμε τα λάθη μας και να λειτουργήσουμε με υπομονή στο παιχνίδι. Κάποιες φορές μας βγαίνει ένα άγχος να τελειώσουμε και να "καθαρίσουμε" τα ματς από νωρίς. Τώρα, ακόμη και αν προηγηθούμε με +10 στο πρώτο δεκάλεπτο, δεν θα πρέπει να θεωρήσουμε πως πήραμε την νίκη, πως ελέγχουμε το ματς. Ακόμη και αν πάρουμε προβάδισμα, θα πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας. Στην άμυνα πρέπει να παίξουμε πάλι με σκληράδα. Να μπαίνουμε δυνατά στις φάσεις. Επιβάλλεται να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και να λειτουργήσουμε έξυπνα στην επίθεση, έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας. Πρέπει να παρουσιαστούμε αποτελεσματικοί στο σκοράρισμα, γιατί τα δύο ματς τα χάσαμε από την κακή μας επίθεση και όχι από την άμυνα.

Το Game 5 είναι μία ιδιαίτερη εμπειρία για κάθε παίκτη. Θυμάμαι πως είχαμε δώσει ένα παρόμοιο παιχνίδι στα playoffs του 2014, όταν και χάσαμε από την Ρεάλ στην Μαδρίτη. Σε εκείνη την σειρά έπαιξε ρόλο το γεγονός πως η Ρεάλ είχε το πλεονέκτημα έδρας. Πάντα, όταν δίνεις ένα Game 5 στην έδρα σου, έχεις μεγάλο πλεονέκτημα και εμείς αυτό το πλεονέκτημα θέλουμε να το αξιοποιήσουμε. Ολόκληρη την σεζόν, μοχθήσαμε, παλέψαμε και κουραστήσαμε για να εξασφαλίσουμε το πλεονέκτημα έδρας, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις τόσο στο ΣΕΦ, όσο και μακριά από το "σπίτι" μας, σημειώνοντας αρκετά "διπλά" και θα είναι πραγματικά κρίμα να μην το αξιοποιήσουμε. Όλα τα παιδιά είναι αποφασισμένα και έχουμε μεγάλο κίνητρο να πάμε στο Final Four. Να είστε σίγουροι πως όλοι θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Με την βοήθεια και την στήριξη του κόσμου μας, πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε. Έχω πίστη στην ομάδα μας, όπως έχετε και εσείς. Ήμουν σίγουρος για το break, τώρα ήρθε η στιγμή να πάμε στο Final Four. Pame Thryle!

Να είστε καλά παιδιά, θα τα πούμε σύντομα, Ματ".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ