EUROLEAGUE

Λοτζέσκι: "Φέτος είμαστε καλύτεροι από πέρσι"

Λοτζέσκι: "Φέτος είμαστε καλύτεροι από πέρσι"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ματ Λοτζέσκι γράφει στο blog του στο EuroLeague Greece για το ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τονίζει πως ο φετινός Ολυμπιακός είναι καλύτερος από πέρσι, ειδικά στην επίθεση.

Καλησπέρα παιδιά

Αυτό είναι το νέο μου blog στο Euroleague Greeceκαι στο Sport24.gr.

Στο τελευταίο μας ματς σημειώσαμε μία μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Μπασκόνια. Δείξαμε χαρακτήρα σε εκείνο το παιχνίδι, αλλά και νοοτροπία νικητή. Έχουμε παίξει αρκετές φορές μαζί τους και πιστέψτε με δεν είναι ποτέ εύκολο να κερδίσεις εκεί μέσα. Σαν αρχή μας φέτος θέλουμε να διατηρήσουμε αλώβητο το ΣΕΦ και να σημειώσουμε μόνο νίκες στο γήπεδο μας, αλλά είναι πολύτιμο να μαζεύουμε θετικά αποτελέσματα και μακριά από το "σπίτι" μας. Ο τρόπος που παίξαμε, αλλά και ο τρόπος που νικήσαμε, μας έχει δώσει καλή ψυχολογία, αλλά και αυτοπεποίθηση. Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο κυριάρχησαν οι επιθέσεις και δείξαμε σε μεγάλο βαθμό τις δυνατότητες μας στο κομμάτι του σκορ. Φέτος λειτουργούμε καλύτερα στην επίθεση.

Επόμενος μας αντίπαλος η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης και αναμφισβήτητα όλοι οι παίκτες στην ομάδα έχουμε μεγάλο κίνητρο για να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό ώστε ο Ολυμπιακός να πάρει την νίκη. Πρόκειται για ένα μεγάλο ευρωπαϊκό παιχνίδι, από αυτά που ο κάθε αθλητής θέλει να παίζει. Είναι η 4η σεζόν μου στον Ολυμπιακό και γνωρίζω αρκετά καλά την αντιπαλότητα και την ιστορία που υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες. Έχουν δώσει μεγάλα και σημαντικά παιχνίδια στην Ευρώπη, σε τελικούς, σε ημιτελικούς Final Four, σε playoffs, στο TOP-16, αλλά και στην κανονική διάρκεια της EuroLeague. Ήμουν "παρών" στον ημιτελικό της Μαδρίτης, όταν και πήραμε την πρόκριση στον τελικό με τα μεγάλα σουτ του Σπανούλη στο τέλος. Αξέχαστο ματς. Πέρσι όμως ηττηθήκαμε δύο φορές και θέλουμε να απαντήσουμε.

Η ΤΣΣΚΑ είναι μία σπουδαία ομάδα, την οποία και την σεβόμαστε. Διαθέτει μεγάλο επιθετικό ταλέντο. Έχει πλουραλισμό στο να σκοράρει και έχει παίκτες που μπορούν να σου κάνουν την "ζημιά" σε όλες τις θέσεις. Για να φτάσουμε στην νίκη θα πρέπει να παρουσιαστούμε βελτιωμένοι στα αμυντικά μας καθήκοντα, να βγάλουμε "σκληράδα" στο παιχνίδι μας και να περιορίσουμε τα κυρίως επιθετικά τους "όπλα". Παράλληλα, θα πρέπει να παίξουμε ένα καλό εντός έδρας παιχνίδι, όπως συνηθίζουμε να κάνουμε στο γήπεδο μας, να παίξουμε γρήγορα και να κινηθούμε σωστά και έξυπνα, με καλές επιλογές στην επίθεση. Πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό και να επιβάλουμε το παιχνίδι μας στο παρκέ. Ανυπομονώ προσωπικά για αυτό το μας, όπως και οι συμπαίκτες μου. Νιώθουμε καλά, έχουμε καλή ψυχολογία, έχουμε αυτοπεποίθηση και είμαστε έτοιμοι!

Προσωπικά νιώθω σε καλή κατάσταση. Έχω την υγεία μου, έχω βρει ρυθμό στο παιχνίδι μου, έχουμε χημεία σαν ομάδα και ξέρουμε καλά ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Έχουμε καλή επικοινωνία στο παρκέ. Οι συμπαίκτες μου με εμπιστεύονται, με στηρίζουν, όπως και οι προπονητές και το σταφ της ομάδας, και προσπαθώ να δίνω σε κάθε ματς τον καλύτερο μου εαυτό. Είναι δουλειά μου να σουτάρω καλά, είναι σημαντικό μέρος του ρόλου μου να δίνω σκορ στην ομάδα, ευτυχώς τα περισσότερα σουτ μου έχουν βρει στόχο και αυτό θέλω να συνεχίσω να κάνω.

Μου αρέσει το μπάσκετ που παίζουμε φέτος, νομίζω αρέσει περισσότερο και σε εσάς και το απολαμβάνετε όπως το ευχαριστιόμαστε και εμείς. Αυτό θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε. Να παίζουμε καλή και πιεστική άμυνα, να τρέχουμε όσο περισσότερο μπορούμε στο ανοιχτό γήπεδο, να σκοράρουμε στον αιφνιδιασμό και γενικότερα να λειτουργούμε πιο γρήγορα, αλλά όχι βιαστικά, στην επίθεση.

Λειτουργούμε καλύτερα στην επίθεση φέτος σε σχέση με πέρσι, γενικά είμαστε καλύτεροι από πέρσι, έχουμε βρει ρυθμό και πλέον πηγαίνουμε τα παιχνίδια μας σε υψηλό σκορ. Άλλωστε, το σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ απαιτεί να παίζεις πιο γρήγορα και να σημειώνεις περισσότερους πόντους. Σαν ομάδα μας ταιριάζει αυτό το στυλ μπάσκετ, γιατί μπορούμε να τρέξουμε καλά στο ανοιχτό γήπεδο και στην επίθεση έχουμε το ταλέντο να πηγαίνουμε τα παιχνίδια μας σε υψηλό σκορ. Δεν εξαρτιόμαστε στην επίθεση από 2-3 παίκτες. Όλα τα παιδιά μπορούν να δώσουν λύσεις στο σκορ και αυτό το έχουμε δείξει στην πράξη. Κάθε φορά ξεχωρίζει και ένας διαφορετικός παίκτης. Διαθέτουμε δύο ισάξιες πεντάδες και στο παιχνίδι μας υπάρχει ισορροπία και καλή απόδοση me οποιoδήποτε σχήμα και αν βρίσκεται στο παρκέ, οποιαδήποτε πεντάδα και αν επιλέξει ο προπονητής μας. Αυτό δείχνει την καλή δουλειά που έχουμε κάνει σαν ομάδα, αλλά και το βάθος και την ποιότητα που έχουμε στο ρόστερ μας.

Σας περιμένουμε στο γήπεδο να μας στηρίξετε, ελπίζω να γεμίσετε τις εξέδρες και να μας δώσετε ώθηση ώστε να φτάσουμε στην νίκη. Η παρουσία σας πάντα μας βοηθά και μας δίνει ενέργεια. Ο ελεύθερος μου χρόνος είναι ιδιαίτερα περιορισμένος. Πολλά παιχνίδια και προπονήσεις και αρκετά ταξίδια. Δεν έχω βγει ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες. Είμαι κυρίως σπίτι και ολόκληρη την ενέργεια μου την καταναλώνει η οικογένεια μου. Έχω τρεις μικρούς γιους και προσπαθώ να περνάω όσο περισσότερο χρόνο γίνεται μαζί τους. Πλέον έχουμε ξεκινήσει και σχολείο στην Αθήνα και προσπαθώ να τους βοηθάω και στα μαθήματα τους. Από εκεί και πέρα παίζω ορισμένα video-games για να χαλαρώσω και βλέπω διάφορες ταινίες και σειρές. Όπως σας είχα πει είχα ξεκινήσει το Narcos και σύντομα το τελειώνω. Καλογυρισμένη σειρά, σας την προτείνω.

Αυτά παιδιά, θα τα πούμε και πάλι σύντομα, να είστε καλά, Ματ".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ