EUROLEAGUE

Λοτζέσκι: "Έπρεπε να βγω μπροστά και αυτό έκανα"

Λοτζέσκι: "Έπρεπε να βγω μπροστά και αυτό έκανα"

Ο Ματ Λοτζέσκι γράφει στο blog του για την ανάγκη που ένιωσε να βγει μπροστά και να ηγηθεί της προσπάθειας, ύστερα από τις σημαντικές απουσίες και θέλει ο Ολυμπιακός να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του.

"Καλησπέρα παιδιά

Αυτό είναι το νέο μου blog στο Euroleague Greeceκαι στο Sport24.gr.

Ύστερα από ένα μεγάλο ταξίδι, πηγαίνοντας αρχικά στο Κάουνας και ακολούθως στην Θεσσαλονίκη, επιστρέψαμε στην βάση μας, κάνοντας το "δύο στα δύο" σε αυτά τα παιχνίδια. Πετύχαμε τον στόχο μας και θέλουμε να συνεχίσουμε το σερί νικών που έχουμε σημειώσει. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που νικήσαμε τόσο την Ζάλγκιρις, όσο και τον ΠΑΟΚ. Δύο σημαντικές νίκες που έχουν σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια μας να διακριθούμε και στις δύο διοργανώσεις. Ήταν δύο δύσκολα και απαιτητικά παιχνίδια και δείξαμε χαρακτήρα και μεγάλη καρδιά σαν ομάδα, παρά τους τραυματισμούς και τις απουσίες. Δείξαμε το μέταλλο μας σαν ομάδα και καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν στον δρόμο μας. Κόντρα στον ΠΑΟΚ παίξαμε χωρίς τρεις παίκτες-κλειδιά για εμάς, δίχως τους Χάκετ, Πρίντεζη και Σπανούλη, αλλά βρήκαμε λύσεις εκ τω έσω και πήραμε το θετικό αποτέλεσμα.

Στην EuroLeague το σερί μας είναι στο 8-4, έχοντας σημειώσει τρεις σερί νίκες και θέλουμε να πάμε στο 9-4 κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ. Είναι ένα ματς που μπορούμε να το κερδίσουμε, αλλά για να τα καταφέρουμε θα πρέπει να παίξουμε καλύτερη άμυνα σε σχέση με αυτή που παίξαμε σε Κάουνας και Θεσσαλονίκη. Θα πρέπει να παρουσιαστούμε απόλυτα συγκεντρωμένοι και να μην υποτιμήσουμε σε κανένα σημείο του αγώνα τον αντίπαλο μας. Είναι σημαντικό να έχουμε συνέπεια και προσήλωση στο πλάνο μας. Έχουμε ορισμένες απουσίες, κάποιοι ρόλοι στην ομάδα έχουν ελαφρώς αλλάξει, αλλά έχουμε χημεία και ομοιογένεια σαν σύνολο και ευτυχώς οι απώλειες δεν μας έχουν επηρεάσει. Τα προβλήματα μας έχουν συσπειρώσει και ο κάθε παίκτης που καλείται να βγει μπροστά δίνει τον καλύτερο του εαυτό. Αγωνιστικά είμαστε σε καλό μομέντουμ, έχουμε καλή ψυχολογία και αυτοπεποίθηση και θα ήταν ό,τι καλύτερο να συνεχίσουμε το σερί νικών μας, παραμένοντας ψηλά στην κατάταξη της EuroLeague.

Στα τελευταία μας παιχνίδια νιώθω αρκετά καλά και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Έχω βρει ρυθμό στην επίθεση, παίζω με αυτοπεποίθηση, μου μπαίνουν τα σουτ και χαίρομαι που βοηθώ τον Ολυμπιακό μέσα από τον ρόλο που έχω στην ομάδα. Ελπίζω να συνεχίσω τις καλές εμφανίσεις. Κόντρα στον ΠΑΟΚ, γνωρίζοντας πως δεν θα παίξουν οι Σπανούλης και Πρίντεζης, ήξερα πως έπρεπε να βγω μπροστά, ένιωσα την ανάγκη να ηγηθώ της προσπάθειας και αυτό έκανα. Τόσο με την Ζάλγκιρις, όσο και τον ΠΑΟΚ, τα πήγα αρκετά καλά, αλλά οι νίκες έρχονται μέσα από την ομαδική προσπάθεια και όλα τα παιδιά φροντίζουν να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Πρέπει να συνεχίσουμε να λειτουργούμε καλά σαν σύνολο, παίζοντας ομαδικό μπάσκετ.

Θα χάσουμε για το υπόλοιπο της σεζόν τον Χάκετ και είναι μία τεράστια απώλεια για εμάς. Στεναχωρήθηκα με τον τραυματισμό του και του εύχομαι να γυρίσει όσο πιο γρήγορα γίνεται κοντά μας. Να ξέρει πως θα παίζουμε και για εκείνον. Ο Ντάνιελ είναι καταπληκτικός χαρακτήρας, αλλά και ένας εξαιρετικός συμπαίκτης. Θα χάσουμε για τις επόμενες μέρες και τον Πρίντεζη, ο οποίος είναι ένας εκ των ηγετών μας, αλλά ευτυχώς θα τον έχουμε σύντομα κοντά μας, καθώς ο τραυματισμός του δεν είναι σοβαρός. Οι τραυματισμοί είναι κάτι σκληρό, αλλά παράλληλα είναι μέρος του παιχνιδιού, μέρος του αθλητισμού. Έτσι είναι η ζωή των αθλητών, οι τραυματισμοί είναι μέσα στο πρόγραμμα και επιβάλλεται να μάθουμε να ζούμε με αυτούς. Αυτή είναι η αλήθεια.

Δεν είναι ποτέ εύκολο να παίζεις έχοντας απουσίες, χάνοντας δύο-τρεις παίκτες λόγω τραυματισμών, ειδικά αν πρόκειται για σημαντικούς παίκτες του ροτέισον. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αλλάζουν ορισμένοι ρόλοι, να αλλάζει κάπως το ροτέισον, αλλά το ευτύχημα στον Ολυμπιακό είναι πως έχουμε βάθος στον πάγκο, έχουμε λύσεις, διαθέτουμε ποιότητα στο ρόστερ μας και βρίσκουμε τον τρόπο να καλύπτουμε τα κενά μας εκ των έσω. Τα προβλήματα πάντα σε συσπειρώνουν και όλοι στην ομάδα είμαστε μία "γροθιά" ενόψει της συνέχειας. Έχουμε μπροστά μας μία δύσκολη εβδομάδα. Πρώτα το ματς με τον Αστέρα και ακολούθως το ταξίδι στο Μπάμπεργκ, αλλά έχουμε συνηθίσει αυτό το απαιτητικό πρόγραμμα.

Έρχονται γιορτινές μέρες, πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και εύχομαι να είστε όλοι καλά, να είστε ευτυχισμένοι, να έχετε υγεία και να περνάτε όμορφα με τις οικογένειες σας, αλλά και με τους ανθρώπους που αγαπάτε. Οι γιορτές όμως μπορούν να περιμένουν. Το μυαλό μου είναι μόνο στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα. Πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας σε άμυνα και επίθεση για να φτάσουμε στην νίκη.

Ο μεγάλος μου γιος, ο Μάθιου (στην παρακάτω φωτογραφία είναι με την μασκότ μας), συνεχίζει να αγωνίζεται στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού, τα πηγαίνει καλά και είμαι περήφανος για εκείνον. Ποτέ δεν χάνει παιχνίδια της ομάδας μας στο ΣΕΦ. Και θα είναι πάλι εκεί, όπως και όλη η οικογένεια μου. Σας περιμένουμε και εσάς όλους στο "σπίτι" μας για να μας δώσετε ώθηση.

Αυτά παιδιά, θα τα πούμε, να είστε καλά, Ματ".

Λοτζέσκι: "Έπρεπε να βγω μπροστά και αυτό έκανα"

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ