EUROLEAGUE

Λοτζέσκι: "Είμαι σοκαρισμένος"

Λοτζέσκι: "Είμαι σοκαρισμένος"

Ο Ματ Λοτζέσκι γράφει στο blog του στο Euroleague Greece για το σοκ που υπέστη με το τρομοκρατικό χτύπημα στο Βέλγιο, όπου τραυματίστηκε φίλος του, μίλησε για το πρόβλημα στον σπλήνα του και επεσήμανε πως ο Ολυμπιακός θα "χτυπήσει" στα τρωτά σημεία της Ρεάλ.

"Καλησπέρα παιδιά

Αυτό είναι το νέο μου blog στο Euroleague Greeceκαι στο Sport24.gr.

Η αλήθεια είναι πως περίμενα ευχάριστα νέα από τις τελευταίες μου εξετάσεις, αλλά δυστυχώς τα πράγματα δεν ήταν όπως περίμενα, όπως θα ήθελα, όπως θα ήθελε και η ομάδα. Θέλω να ξεκαθαρίσω το εξής. Είμαι καλά, αισθάνομαι γερός και δυνατός. Δεν νιώθω κούραση, ούτε ατονία. Αντιθέτως, είμαι γεμάτος ενέργεια. Μπορώ να αγωνιστώ κανονικά σε ένα παιχνίδι. Προπονούμαι, τρέχω και μπορώ να παίξω μπάσκετ. Κάνω τα πάντα εκτός από το κομμάτι των επαφών στις προπονήσεις της ομάδας. Είμαι καλά από θέμα φυσικής κατάστασης.

Το πρόβλημα είναι στο γεγονός πως ο σπλήνας μου παραμένει σε μεγαλύτερο μέγεθος από το φυσιολογικό. Αν, λοιπόν, μπω σε ένα παιχνίδι της ομάδας ή ακόμη και σε μία από τις προπονήσεις μας, και δεχθώ ένα χτύπημα στο σημείο που βρίσκεται ο σπλήνας μου, τότε κατά πάσα πιθανότητα αυτός θα ματώσει και αυτό θα μου δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα. Αυτός είναι ο κίνδυνος. Είναι θέμα ασφάλειας και δεν γίνεται να πάρουμε ένα τέτοιο ρίσκο. Με θέματα υγείας δεν παίζεις. Για να επιστρέψω στην αγωνιστική δράση του Ολυμπιακού θα πρέπει ο σπλήνας μου να επανέλθει στο κανονικό του μέγεθος. Και αυτό περιμένω να γίνει.

Την ερχόμενη Τρίτη (29/3) θα πάω για νέες εξετάσεις και όλοι είμαστε αισιόδοξοι πως ο σπλήνας μου θα έχει επανέλθει στο κανονικό του μέγεθος. Είναι θέμα χρόνου όπως μας είπαν οι γιατροί. Εφόσον τα αποτελέσματα είναι ευχάριστα, θα μπω στις προπονήσεις της ομάδας και πάλι, συμμετέχοντας κανονικά και στο κομμάτι των επαφών. Βέβαια, θέλω και κάποιες γεμάτες προπονήσεις μαζί με την ομάδα και τους συμπαίκτες μου ώστε να βρω και πάλι ρυθμό, αλλά δεν με βοηθάει και το πρόγραμμα καθώς θα λείψουν. Η ομάδα μετά το παιχνίδι με την Ρεάλ θα αναχωρήσει για την Θεσσαλονίκη, καθώς παίζουμε με τον Άρη την Δευτέρα (28/3), ενώ την Τετάρτη (30/3) τα παιδιά θα έχουν ταξίδι για την Μόσχα καθώς την Πέμπτη (31/3) θα αντιμετωπίσουμε την Χίμκι.

Είμαι σοκαρισμένος με την τρομοκρατική επίθεση που έγινε στο Βέλγιο. Ξύπνησα το πρωί εκείνη την ημέρα, μπήκα στο ίντερνετ να διαβάσω τις ειδήσεις και όταν πληροφορήθηκα για το γεγονός δεν μπορούσα να το πιστέψω. Καθώς έβλεπα τα βίντεο και τις φωτογραφίες από την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, το σοκ για εμένα έγινε ακόμη μεγαλύτερο. Σε μία από τις φωτογραφίες αναγνώρισα έναν φίλο μου αιμόφυρτο! Πρόκειται για τον παλαίμαχο μπασκετμπολίστα, Σεμπαστιάν Μπελίν , με μεγάλη καριέρα στο βελγικό πρωτάθλημα. Μόλις είδα την φωτογραφία ανατρίχιασα.

Αμέσως προσπάθησα να επικοινωνήσω με δικούς του ανθρώπους, αλλά και με άλλους φίλους και γνωστούς στο Βέλγιο, για να μάθω νεότερα, για να μάθω αν είναι καλά όλοι τους. Άπαντες ήταν τρομοκρατημένοι, φοβισμένοι και σοκαρισμένοι από το γεγονός. Όσον αφορά για τον άτυχο Σεμπαστιάν, έμαθα πως έχει κάνει δύο χειρουργικές επεμβάσεις και ζητούμενο είναι να καταφέρει να σώσει το πόδι του, καθώς το ένα έπαθε μεγάλη ζημιά. Υπάρχει αισιοδοξία όμως πως όλα θα πάνε καλά και του το εύχομαι. Για όσους γνωρίζουν είναι δικό του το keemotion, είναι ένα video software για αγώνες μπάσκετ και από εκεί μπορείς να παρακολουθήσεις πολλά παιχνίδια. Αρκετές ευρωπαϊκές λίγκες συνεργάζονται μαζί του.

Έχω ζήσει στο Βέλγιο για αρκετά χρόνια, είναι υπέροχος λαός, οι άνθρωποι του μου έχουν φερθεί με τον καλύτερο τρόπο και αν και είμαι Αμερικάνος, το Βέλγιο είναι μία χώρα που αγαπώ, εκτιμώ και σέβομαι. Στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο έχω βρεθεί πάρα πολλές φορές και σοκάρεσαι ακόμη περισσότερο όταν κάτι τόσο άδικο, ανατριχιαστικό και φρικαλέο συμβαίνει σε έναν χώρο και σε μία πόλη που γνωρίζεις καλά. Θέλω να δώσω συλληπτήρια στις άτυχες οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους στο Βέλγιο και μακάρι αυτό το τρομοκρατικό κρούσμα να είναι το τελευταίο που συμβαίνει σε όλο τον κόσμο. Παραμένω σοκαρισμένος.

Στα αγωνιστικά, έχουμε μπροστά μας ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της χρονιάς για εμάς, τον "τελικό" κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης. Έτσι το αντιμετωπίζουμε το ματς, σαν "τελικό". Mε ρωτούν αν βλέπουμε το ματς σαν ευκαιρία για εκδίκηση για την ήττα μας στον περσινό τελικό. Δεν θα αρνηθώ πως το βλέπουμε και σαν εκδίκηση. Δεν έχουμε ξεχάσει το πως χάσαμε. Όμως, το αντιμετωπίζουμε κυρίως σαν ένα παιχνίδι το οποίο πρέπει πάση-θυσία να κερδίσουμε ώστε να παραμείνουμε ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης στην επόμενη φάση της Euroleague. Η Ρεάλ πέρσι στον τελικό του Final-Four είχε το αβαντάζ πως το ματς διεξήχθη στο γήπεδο της, στο παρκέ της, σούταρε στα στεφάνια της, αγωνίστηκε μπροστά στον κόσμο της. Είναι λεπτομέρειες που παίζουν σημαντικό ρόλο. Αν ο τελικός γινόταν για παράδειγμα στο ΣΕΦ θα είχαμε και εμείς παρόμοιο πλεονέκτημα. Εκείνο το ματς όμως πέρασε, το έχουμε αφήσει πίσω μας.

Κόντρα στην Ρεάλ, λοιπόν, θέλουμε μόνο την νίκη, έστω και με έναν πόντο. Και άπαντες στην ομάδα, όλα τα παιδιά, παίκτες και προπονητές, είμαστε ενωμένοι και συσπειρωμένοι για να παίξουμε το καλό μπάσκετ που ξέρουμε και μπορούμε ώστε να φτάσουμε στην νίκη. Το ιδανικό θα ήταν να τους κερδίσουμε και με ένα +13 και πάνω ώστε να καλύπταμε την διαφορά από την ήττα μας στο πρώτο ματς στην Μαδρίτη, αλλά ξέρουμε πως αυτό δεν θα είναι εύκολο να συμβεί. Η νίκη όμως, έστω και με έναν πόντο, αυτό είναι το σημαντικότερο. Όπως γνωρίζουμε, αν κάνουμε τρεις σερί νίκες στο TOP-16 μέχρι το τέλος, τότε μαθηματικά θα προκριθούμε στα playoffs. Έχουμε μπροστά μας δύσκολο έργο, αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε. Βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Ας νικήσουμε την Ρεάλ πρώτα και μετά βλέπουμε το τι θα κάνουμε στα άλλα δύο μας κόντρα σε Χίμκι και ΤΣΣΚΑ.

Η Ρεάλ είναι μία σπουδαία ομάδα, διαθέτει ποιότητα στο ρόστερ της, αλλά και πολλούς καλούς παίκτες. Έχει αγωνιστεί τρεις σερί σεζόν σε τελικό Final-Four τα τελευταία χρόνια και αυτό δείχνει την δυναμική της. Θεωρώ όμως πως φέτος δεν είναι τόσο καλή όσο ήταν πέρσι και πρόπερσι. Δεν παίζει ιδιαίτερα καλά φέτος. Έχει πολλά σκαμπανεβάσματα. Αν βρει ρυθμό μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα, γιατί διαθέτει μεγάλο ταλέντο στην επίθεση, ίσως μεγαλύτερο και από πέρσι, αλλά έχει τρωτά σημεία και αδυναμίες, ειδικά στην άμυνα, και εκεί θέλουμε "χτυπήσουμε". Έχει σημεία που είναι ευάλωτη στην άμυνα και με την επίθεση μας πρέπει εκεί να τους δημιουργήσουμε πρόβλημα. Είναι σημαντικό για εμάς να παίξουμε και την καλή άμυνα που μπορούμε ώστε να τους βγάλουμε εκτός ρυθμού. Πρέπει να καταστρέψουμε το παιχνίδι τους, να τους κρατήσουμε σε χαμηλό σκορ και μπορούμε να το κάνουμε. Αν τους κρατήσουμε σε σχετικά χαμηλό σκορ, θα βρούμε τρόπο να σκοράρουμε τους πόντους που μπορούμε να βάλουμε στην επίθεση. Και αν καταφέρουμε τις καλές άμυνες μας να τις αξιοποιήσουμε με καλάθια σε καταστάσεις αιφνιδιασμού, θα είναι το ιδανικό για εμάς, καθώς αυτό θα μας δώσει ρυθμό. Η Ρεάλ, γενικά, είναι μία ομάδα που δίνει κυρίως έμφαση στην επίθεση της και όχι τόσο στην άμυνα, έτσι είναι το στυλ της, έτσι της αρέσει να παίζει. Θα πρέπει λοιπόν να την κάνουμε να νιώσει άβολα στο παρκέ μας.

Στον ελεύθερο μου χρόνο, αυτές τις μέρες, βλέπω την περίφημη March Madness, τους αγώνες μπάσκετ του κολεγιακού πρωταθλήματος στις ΗΠΑ. Στηρίζω πάντα δύο ομάδες. Το Wisconsin που είναι η πόλη που μεγάλωσα στο Milwaukee και φυσικά το Hawaii, το κολέγιο στο οποίο έπαιξα μπάσκετ. Το Wisconsin συνεχίζει (θα αντιμετωπίζει το Notre Dame), το Hawaii αποκλείστηκε από το Maryland, αλλά το σημαντικό είναι πως σημείωσε την πρώτη νίκη στην ιστορία του στην March Madness. Επίσης, βλέπω ταινίες σπίτι, παρακολουθώ σειρές και φυσικά περνάω χρόνο με την οικογένεια και τα τρία παιδιά μου. Μου λείπει το μπάσκετ, θέλω να επιστρέψω στην αγωνιστική δράση του Ολυμπιακού, αλλά υπομονή. Νομίζω πως αυτό θα γίνει πράξη σύντομα.

Αυτά παιδιά, να είστε καλά, ειρήνη στον κόσμο και να προσέχετε. Θα τα πούμε σύντομα, Ματ".

*Η φωτογραφία που με σόκαρε, στην εικόνα ο Σεμπαστιάν Μπελίν

Λοτζέσκι: "Είμαι σοκαρισμένος"

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ