EUROLEAGUE

Λοτζέσκι: "Αισθάνομαι καλύτερα"

Λοτζέσκι: "Αισθάνομαι καλύτερα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ματ Λοτζέσκι γράφει στο blog του στο Euroleague Greece για την κατάσταση της υγείας του, μιλά για το ματς κόντρα στην Λαμποράλ Κούτσα, αλλά και για τις ταινίες και τις σειρές που είδε πρόσφατα.

"Καλησπέρα παιδιά

Αυτό είναι το νέο μου blog στο Euroleague Greeceκαι στο Sport24.gr.

Αισθάνομαι καλύτερα τις τελευταίες μέρες. Νιώθω περισσότερο δυνατός και πιο υγιής, έχοντας ακολουθήσει με συνέπεια την αποθεραπεία μου. Φάρμακα, ξεκούραση και μεγάλη υπομονή για την επιστροφή μου στην αγωνιστική δράση. Ύστερα από αρκετές μέρες που ήμουν κλεισμένος στο σπίτι, επέστρεψα στο γήπεδο και ξεκίνησα το ατομικό μου πρόγραμμα στο ΣΕΦ. Την ερχόμενη Δευτέρα θα πάω για νέες εξετάσεις και εφόσον τα αποτελέσματα δείξουν πως είμαι αρκετά καλά, τότε θα πάρω το "οκ" ώστε να επιστρέψω στις προπονήσεις της ομάδας μαζί με τους συμπαίκτες μου. Αυτές οι μέρες είχαν πολύ ξεκούραση, η οποία ήταν απαραίτητη, σωστή διατροφή και υγιεινό φαγητό για να αναρρώσω όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Δεν ξέρω πότε θα επιστρέψω στα παιχνίδια του Ολυμπιακού. Δεν έχω ιδέα αν καταφέρω να δώσω το "παρών" κόντρα στην Μπάμπεργκ την ερχόμενη εβδομάδα. Νομίζω πως πολύ δύσκολα θα μπορέσω να δώσω το "παρών" στο παιχνίδι στην Γερμανία, γιατί και να επιστρέψω στις προπονήσεις της ομάδας, έχω ένα χαμένο έδαφος να καλύψω και ίσως να μην καταφέρω να παρουσιαστώ 100% έτοιμος για αυτό το ματς. Θέλω πολύ να παίξω και να επιστρέψω στην αγωνιστική δράση, μου έχει λείψει το μπάσκετ, αλλά για αυτό θα αποφασίσουν οι προπονητές μου και το ιατρικό-τιμ. Νιώθω καλύτερα, αλλά ζητούμενο είναι να κάνω το come-back όντας απόλυτα έτοιμος αγωνιστικά και 100% υγιής. Έχω χάσει προπονήσεις, ο οργανισμός μου αποδυναμώθηκε από την λοίμωξη που με ταλαιπώρησε και σίγουρα αυτήν την στιγμή υστερώ στον τομέα της φυσικής κατάστασης και της αντοχής. Θέλω κάποιες μέρες για να γίνω όπως ήμουν.

Έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι κόντρα στην Λαμποράλ Κούτσα, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς. Θέλουμε πάση-θυσία την νίκη ώστε να συνεχίσουμε να ελπίζουμε για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Η Λαμποράλ Κούτσα είναι μία επικίνδυνη ομάδα και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Την έχουμε αντιμετωπίσει ήδη τρεις φορές φέτος, την ξέρουμε καλά και γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε για την νικήσουμε και πάλι. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας σε άμυνα και επίθεση. Πρέπει να επιβάλουμε τον ρυθμό μας και να μην την αφήσουμε να κάνει το παιχνίδι της, γιατί αν βρει ρυθμό γίνεται ασταμάτητη.

Ατομικά, νομίζω πως θα πρέπει να προσέξουμε σε μεγάλο βαθμό το μαρκάρισμα του Μπουρούση. Πραγματοποιεί μία εξαιρετική σεζόν φέτος, είναι σε σπουδαία κατάσταση και παίζει πάντα καλά απέναντι μας. Πρέπει να τον περιορίσουμε και να τον βγάλουμε εκτός ρυθμού, καθώς έχει μεγάλη ικανότητα σε επίθεση και ριμπάουντ. Επίσης, διαθέτουν δύο-τρεις γκαρντ που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι και αν τους αφήσεις μπορούν να σου δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα, ειδικά στην επίθεση, σημειώνοντας άνετα 20 πόντους. Πρέπει να περιορίσουμε την δράση αυτών των παικτών και εφόσον το καταφέρουμε, θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα ώστε να φτάσουμε στην νίκη.

Ύστερα από την ήττα μας στην Βαρκελώνη κόντρα στην Μπαρτσελόνα, θέλουμε να αντιδράσουμε κόντρα στην Λαμποράλ Κούτσα και θέλουμε την στήριξη των φιλάθλων μας στο ΣΕΦ. Μας δίνετε μεγάλη ώθηση και μακάρι να γεμίσει το γήπεδο. Στην Βαρκελώνη θα μπορούσαμε να είχαμε παίξει καλύτερο μπάσκετ. Ήμασταν καλοί μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά στην συνέχεια βγήκαμε εκτός ρυθμού και όταν η διαφορά ξέφυγε δείχναμε πως δεν είχαμε δυνάμεις ώστε να γυρίσουμε το ματς. Το χειρότερο δεν ήταν τόσο η ήττα, αλλά η εμφάνιση και κυρίως το γεγονός πως δεν προστατέψαμε το +12, την διαφορά με την οποία είχαμε νικήσει την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ. Όλα αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν και πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για εμάς πέρα από την νίκη απέναντι στην Λαμποράλ Κούτσα.

Όπως ανέφερα, τις τελευταίες μέρες, τον ελεύθερο μου χρόνο τον έχω περάσει κυρίως στο σπίτι, βλέποντας αρκετές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Από σειρές, έχω ξεκινήσει και παρακολουθώ το "Better Call Saul". Είναι ένα spin off της σειράς "Breaking Bad" την οποία έβλεπα και μου άρεσε στο παρελθόν. Από ταινίες, είδα πρόσφατα μία δραματική το "Room" και το "Spotlight", την ταινία που πήρε πρόσφατα το Όσκαρ για την καλύτερη ταινία της χρονιάς. Πρόκειται για μία αληθινή ιστορία, η οποία συνέβη πριν περίπου 15 χρόνια στις ΗΠΑ και στην Βοστόνη. Την βρήκα εξαιρετική και σας προτείνω να την δείτε.

Αυτά παιδιά, θα τα πούμε και πάλι σύντομα, να προσέχετε, Ματ"

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ