EUROLEAGUE

"Επιστρέφω!"

"Επιστρέφω!"
INTIME SPORTS

Ο Λοτζέσκι είναι έτοιμος να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση, αναμένει μία εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ και μιλάει για την ομάδα του Ολυμπιακού.

"Καλησπέρα παιδιά

Έχουμε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ και όλοι οι παίκτες είμαστε ενθουσιασμένοι, καθώς θα δώσουμε ένα παιχνίδια μπροστά σε κατάμεστες εξέδρες. Το γεγονός αυτό και μόνο μας εξιτάρει και μας χαροποιεί. Πάντα θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας και όταν βλέπουμε τις κερκίδες γεμάτες είναι κάτι που μας δίνει ώθηση και δύναμη.

Είναι ένα ματς ανάμεσα σε δύο συλλόγους που έχουν μία ξεχωριστή και αδελφοποιημένη σχέση. Ξέρω και έχω μάθει για το "δέσιμο" που υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες και ελπίζω να τους ανταποδώσουμε την υπέροχη φιλοξενία που ετοίμασαν και εκείνοι για εμάς στη Σερβία. Δε ξέρω τι ακριβώς ετοιμάζουν οι οπαδοί μας, αλλά ελπίζω να κάνουν κάτι αντίστοιχο. Εμείς από τη πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να τους ικανοποιήσουμε παίζοντας καλό μπάσκετ και φυσικά με το να πάρουμε τη νίκη. Είναι ένα ματς που πρέπει να το ευχαριστηθούμε όλοι μας.

Λόγω τραυματισμού έχασα το πρώτο παιχνίδι στο Βελιγράδι, αλλά το είδα από τη τηλεόραση. Η ατμόσφαιρα στις εξέδρες ήταν καταπληκτική. Είναι συναρπαστικό να παίζεις μπροστά σε ένα γήπεδο με 20.000 φιλάθλους. Οι συμπαίκτες μου όταν γύρισαν μου έλεγαν τα καλύτερα. Ήταν κάτι... μαγικό! Έτσι δεν το λέτε;

Επιστρέφω! Ναι, επιστρέφω! Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος που θα επιστρέψω στην αγωνιστική δράση. Θα παίξω κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα και ανυπομονώ να μπω και πάλι στη δωδεκάδα της ομάδας, παίρνοντας χρόνο συμμετοχής. Πέρασαν πέντε δύσκολες βδομάδες για μένα, μακριά από το παιχνίδι, κάνοντας αποθεραπείες και προπονήσεις μόνος μου. Μου έλειψε το μπάσκετ και ανυπομονώ να φορέσω ξανά την ερυθρόλευκη φανέλα, παίζοντας μπάσκετ μαζί με τους συμπαίκτες μου ξανά και μάλιστα μπροστά στον κόσμο μας, σε ένα κατάμεστο από τους φιλάθλους μας γήπεδο.

Βλέποντας τα παιχνίδια μας, με την οπτική του φιλάθλου, του παρατηρητή, θεωρώ πως διαθέτουμε μία αρκετά καλή ομάδα, η οποία θα βελτιώνεται όσο περνάει ο καιρός. Ας μην ξεχνάτε πως αντιμετωπίσαμε αρκετά προβλήματα τραυματισμών, παίζοντας συνεχώς με απουσίες βασικών παικτών μας. Παίξαμε καλό μπάσκετ. Στο διάστημα απουσίας μου κάναμε μόλις μία ήττα, απέναντι στη Λαμποράλ Κούτσα. Ήταν το μόνο μας κακό παιχνίδι, γιατί στα υπόλοιπα δείξαμε αρκετά καλά στοιχεία.

Μπορούμε σίγουρα να παίξουμε καλύτερο και περισσότερο αποτελεσματικό μπάσκετ, δηλαδή με το να κάνουμε πράξη τα όσα δουλεύουμε στις προπονήσεις. Είναι ορισμένα νέα πράγματα πάνω στα οποία δουλεύουμε και χρειαζόμαστε λίγο χρόνο ώστε να τα αφομοιώσουμε καλύτερα, για να τα βγάλουμε στο παρκέ όπως θέλουμε.

Χαίρομαι γιατί σιγά-σιγά επιστρέφουμε οι τραυματίες στην ομάδα. Και εγώ, και ο Δημήτρης (Κατσίβελης) επιστρέφουμε, ενώ περιμένουμε να γυρίσει και ο Γιώργος (Πρίντεζης). Όσον αφορά το αγωνιστικό προφίλ μας, βλέπω ότι παίζουμε με μεγαλύτερη ένταση στην άμυνα μας, κυκλοφορούμε καλά την μπάλα, είμαστε περισσότερο ισορροπημένοι στην επίθεση και προσπαθούμε να βγάζουμε αιφνιδιασμούς στο παιχνίδι μας μέσα από την καλή άμυνα. Από εκεί ξεκινούν όλα για εμάς. Με την επιστροφή των παικτών που απουσιάζουν θεωρώ πως θα ανέβει ακόμη περισσότερο η ποιότητα του παιχνιδιού μας.

Ακόμη δεν έχουμε καταφέρει να παίξουμε πλήρεις, αλλά σιγά-σιγά θα γίνει και αυτό. Έχουμε μπροστά μας το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα, ακολουθούν εκείνα κόντρα σε Πανιώνιο και Γαλατασαράι, αλλά στο μυαλό μας υπάρχει και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ (27/12). Πρέπει να παρουσιαστούμε απόλυτα έτοιμοι σε εκείνο το παιχνίδι και πρέπει πάση-θυσία να το κερδίσουμε. Έχουμε όμως καιρό μέχρι τότε. Τώρα, είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο ματς κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Η ατμόσφαιρα θα είναι φιλική, οι δύο σύλλογοι έχουν εξαιρετικές σχέσεις, αλλά και οι δύο ομάδες μέσα στο γήπεδο θα παίξουν για τη νίκη.

Στον ελεύθερο μου χρόνο προσπαθώ να περνάω την ώρα μου ευχάριστα με την οικογένεια μου. Μου αρέσει να περνάω στιγμές μαζί τους μέσα στο σπίτι μας, ενώ όποτε βρίσκουμε ευκαιρία βγαίνουμε και έξω, για φαγητό, σινεμά ή απλά για βόλτες κοντά στη θάλασσα. Ο μεγάλος μου γιος αρχίζει σιγά-σιγά και παίζει μπάσκετ και είναι απολαυστικό για εμένα να παίζω μαζί του. Κάποιες φορές βρίσκουμε ορισμένα ανοιχτά γήπεδα και πηγαίνουμε μαζί να παίξουμε. Παράλληλα, μαζί με τον γυμναστή της ομάδας μας, τον Αδρέα (Γκατζούλη), κάνω και ατομικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης, καθώς θέλω να γυρίσω γερός και δυνατός. Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ.

Πλησιάζουν Χριστούγεννα. Είναι μία από τις αγαπημένες μου περιόδους. Δεν κάνει κρύο για αυτή τη περίοδο εδώ στην Αθήνα, δεν χιονίζειόπως είχα συνηθίσει στο Βέλγιο και στην Αμερική, αλλά έχω κάνει αρκετές φορές Χριστούγεννα με σχετικά... ζεστό καιρό. Μην ξεχνάτε πως το κολέγιο μου ήταν στην Χαβάη, έχω ζήσει ορισμένα χρόνια εκεί και ξέρω πως είναι Χριστούγεννα δίχως χιόνι και δίχως κρύο. Ο καιρός είναι βροχερός αυτές τις μέρες, αλλά γενικότερα, όπως έχω ξαναπεί, λατρεύω τον καιρό στην Αθήνα. Οι ημέρες είναι συνήθως ηλιόλουστες και ευχάριστες, όπως ευχάριστοι άνθρωποι είναι και οι Έλληνες.

Η οικογένεια μου έρχεται στην Αθήνα εντός της εβδομάδας από της ΗΠΑ και θα μείνει μαζί μας αυτές τις μέρες των Χριστουγέννων. Είμαι αρκετά μακριά από την πατρίδα μου, λόγω του μεγάλου αγωνιστικού προγράμματος που έχουμε με τον Ολυμπιακό δεν είναι εύκολο να πάω εγώ εκεί ώστε να τους δω και χαίρομαι που θα έρθουν, χαίρομαι που θα τους δω ξανά από κοντά. Μάλιστα, θα δώσουν το "παρών" και στις εξέδρες του ΣΕΦ ώστε να δουν εμένα και την ομάδα μας, στο ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό. Έτσι όπως τα έφερε το πρόγραμμα θα δουν από κοντά όχι ένα από παιχνίδι, αλλά ένα μεγάλο ευρωπαϊκό ντέρμπι!

Ελπίζω να γεμίσετε το γήπεδο κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Απ' όσο ξέρω έχουν μείνει ελάχιστα εισιτήρια για την αναμέτρηση. Περιμένουμε από εσάς να δημιουργήσετε μία υπέροχη ατμόσφαιρα στις εξέδρες του ΣΕΦ. Θέλουμε να σας ακούμε και να μας δίνετε δύναμη. Είστε ο έκτος παίκτης μας. Θα είναι ένα ματς γιορτή, σεβόμαστε και εκτιμούμε τον αντίπαλο μας, ο οποίος θα είναι αντίπαλος μόνο την ώρα του αγώνα, αλλά θα παίξουμε για τη νίκη, ελπίζοντας να συνδυάσουμε την ουσία με το θέαμα στο παιχνίδι μας. Ανυπομονώ να παίξω μπάσκετ και πάλι μπροστά σας, στο φίλαθλο κοινό του Ολυμπιακού μας. Ραντεβού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Θα τα πούμε σύντομα, Ματ".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ