EUROLEAGUE

"Ο κόσμος θα μας δώσει ώθηση και αυτοπεποίθηση"

"Ο κόσμος θα μας δώσει ώθηση και αυτοπεποίθηση"
INTIME SPORTS

Ο Ματ Λοτζέσκι γράφει στο Euroleague Greece για το ματς κόντρα στη Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ, τόνισε πως στην ομάδα άπαντες είναι ενθουσιασμένοι που θα παίξουν σε κατάμεστο, επεσήμανε πως ενδεχόμενη νίκη θα φέρει τον Ολυμπιακό ακόμη πιο κοντά στο πλεονέκτημα έδρας ενόψει playoffs και δήλωσε πως η ομάδα μπορεί να παίξει ακόμη καλύτερο μπάσκετ.

Καλησπέρα παιδιά!

Έχουμε μπροστά μας ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι κόντρα στη Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ. Αν κερδίσουμε θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του πολύτιμου πλεονεκτήματος έδρας ενόψει των playoffs της Euroleague. Οι Τούρκοι διαθέτουν μία δυνατή και εξαιρετική ομάδα. Τους έχουμε αναλύσει και πιστεύω έχουμε προετοιμαστεί αρκετά καλά για αυτό το παιχνίδι. Όλοι στην ομάδα γνωρίζουμε την σημασία του ματς και θέλουμε τη νίκη. Η Φενέρ διαθέτει δύο-τρεις καταπληκτικούς σκόρερ. Θεωρώ ότι θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλή άμυνα πάνω στον Αμερικανό γκαρντ τους, τον Γκούντελοκ. Μπορεί να γίνει επικίνδυνος. Γενικά, όμως, αυτό που θα πρέπει να κάνουμε εμείς σαν ομάδα είναι να παίξουμε την εξαιρετική άμυνα που μπορούμε να παίξουμε, όπως και επιθυμούμε να παίζουμε σε κάθε παιχνίδι. Η φιλοσοφία μας ξεκινάει από την άμυνα. Ενέργεια! Θα πρέπει να βγάλουμε στο παρκέ μπόλικη ενέργεια, διάθεση και μαχητικότητα, για κάθε κατοχή της μπάλας.

Θα παίξουμε μπροστά σε ένα κατάμεστο ΣΕΦ και ο κόσμος σίγουρα θα μας δώσει ώθηση και αυτοπεποίθηση. Εδώ είναι το "σπίτι" μας, οι κερκίδες θα έχουν τον λαό μας να μας υποστηρίζει και εμείς στο παρκέ θα πρέπει να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας. Ενημερωθήκαμε πως υπάρχει sold-out για το παιχνίδι και όχι μόνο εγώ, αλλά και όλα τα παιδιά στην ομάδα, είμαστε ενθουσιασμένοι! Όταν γεμίζετε τις εξέδρες μας ανεβάζετε την ψυχολογία και παίρνουμε δύναμη. Θέλουμε την στήριξη σας σε κάθε παιχνίδι και τώρα στο ματς με την Φενέρμπαχτσε θέλουμε να δώσετε τον καλύτερο σας εαυτό και να αποτελέσετε τον έκτο παίκτη μας. Εκτιμούμε το γεγονός πως θα έρθετε στο γήπεδο και θέλουμε να σας δώσουμε με χαρά. Το γεγονός πως θα παίξουμε σε ένα γεμάτο στο γήπεδο, στην έδρα μας, δεν θα πρέπει να μας κάνει να χαλαρώσουμε. Επίσης, δεν θα πρέπει να παρασυρθούμε από τον ενθουσιασμό μας. Απαιτείται συγκέντρωση και προσήλωση στο πλάνο μας και να κοιτάξουμε να παίξουμε καλά, όπως θέλουμε, σε άμυνα και επίθεση.

Αρκετοί μας χαρακτηρίζουν ως μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, σαν μια από τις πιο φορμαρισμένες, πως είμαστε φαβορί για να πάμε στο Final-Four. Δεν θέλουμε να λέμε μεγάλα λόγια. Παίζουμε όμως καλό μπάσκετ, έχουμε σημειώσει μεγάλες νίκες, νιώθουμε καλά μεταξύ μας, υπάρχει χημεία, ομοιογένεια, καλό κλίμα στα αποδυτήρια και πιστεύουμε στις δυνατότητες της ομάδας μας. Τίποτε όμως δεν έχει κριθεί και έχουμε ακόμη μπόλικο δρόμο μπροστά μας. Παίζουμε καλό μπάσκετ, αλλά νιώθουμε ότι μπορούμε να παίξουμε ακόμη καλύτερα. Δεν έχουμε φτάσει στο τοπ-επίπεδο που θέλουμε και μπορούμε. Δεν κοιτάμε μακριά και σκεφτόμαστε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Μόνο το επόμενο και πως θα καταφέρουμε να το κερδίσουμε. Τώρα είναι το ματς με την Φενέρμπαχτσε και ξέρουμε πως αν τους νικήσουμε, θα έχουμε σημειώσει ένα τεράστιο βήμα για το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά. Αυτός είναι ο στόχος μας.

Συνήθως έρχομαι στο παιχνίδι από τον πάγκο, αυτός είναι ο ρόλος μου μέσα στην ομάδα και ο κόουτς Σφαιρόπουλος θέλει συνήθως από εμένα να βγάζω ενέργεια στο παιχνίδι και να συνεισφέρω επιθετικά, είτε βάζοντας πόντους από την περιφέρεια, είτε κοντά στο καλάθι, είτε σε καταστάσεις αιφνιδιασμού. Γενικά, το κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και αναλόγως την εξέλιξη που μπορεί να έχει ένα ματς, ο προπονητής ζητάει και λίγο διαφορετικά πράγματα από εσένα. Είναι μέρος του ρόλου μου το να βοηθάω την ομάδα δίνοντας της μπόλικους πόντους, αλλά υπάρχουν και ματς που δεν το έχω καταφέρει. Σε κάποια ματς θα σκοράρεις αρκετά, σε άλλα λιγότερο. Έτσι είναι το μπάσκετ. Προσπαθώ όμως να είναι καλός σε όλους τους τομείς. Θέλω να παίζω καλή άμυνα, προσπαθώ πάντα να βοηθάω στα ριμπάουντ, στα κλεψίματα στις ασίστ. Κάθε ματς είναι διαφορετικό. Σε άλλο ματς θα τύχει να πασάρω καλύτερα, ή να μαζέψω περισσότερα ριμπάουντ, ή να πετύχω πολλούς πόντους. Σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα. Γενικότερα στόχος μου είναι να βοηθάω τον Ολυμπιακό σε όλους τους τομείς.

Ο μεγάλος μου γιος, όσο μεγαλώνει, του αρέσει το μπάσκετ όλο και περισσότερο και παίζω μαζί του στο πάρκο. Είναι κάτι που μου αρέσει πολύ και το ευχαριστιέμαι. Έχουν έρθει στην Αθήνα και άνθρωποι της οικογένειας μου. Γενικότερα, όταν έχεις παιδιά, δεν έχεις και αρκετό ελεύθερο χρόνο, καθώς πρέπει να τα προσέχεις. Τώρα που έχουν αρχίσει να πηγαίνουν σχολείο το πρωί, έχω και χρόνο να ηρεμήσω στο σπίτι. Ο καιρός έχει αρχίσει να γίνεται περισσότερο ζεστός, κάτι που μου αρέσει. Μακάρι να είναι έτσι και οι επόμενες μέρες, γιατί λατρεύω τις βόλτες κοντά στη θάλασσα.

Να είστε καλά, θα τα πούμε σύντομα, Ματ

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ