EUROLEAGUE

"Ώρα για αποδείξεις"

"Ώρα για αποδείξεις"

Ο πρώτος γύρος του Top 16 ολοκληρώθηκε και ο Τζέιμς Γκιστ κάνει τον απολογισμό όσων έγιναν μέσω του blog του στο Euroleague Greece. Τι γράφει για το Τελ Αβίβ, τη Μπαρτσελόνα, αλλά και τις... αποδείξεις που θέλει να δώσει ο Παναθηναϊκός.

" Χαίρετε,

ολοκληρώθηκε η πρώτος γύρος του Top 16, που θεωρώ πως ήταν συναρπαστικός. Αντιμετωπίσαμε αυτά που πάνω κάτω περιμέναμε. Έναν σκληρό όμιλο με πολύ δυνατές ομάδες. Νομίζω ότι το ρεκόρ μας, με πέντε νίκες και δύο ήττες, μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για τη συνέχεια. Πρέπει όμως να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι.

Το πρώτο παιχνίδι του δεύτερου γύρου είναι αυτό στο Τελ Αβίβ. Όλοι θυμόμαστε πόσο έντονη ήταν η αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ. Νομίζω πως είμαστε αρκετά καλά αυτή τη στιγμή, αλλά πρέπει να κάνουμε ακόμα κάποια πράγματα. Όπως το να πάρουμε μία - δύο εκτός έδρας νίκες και να διατηρήσουμε αλώβητη την έδρα μας.

Δεν πρέπει να κοιτάμε μακριά όμως, ή να σκεφτούμε από τώρα τι θα γίνει μετά το παιχνίδι με την Μακάμπι. Πρέπει να πηγαίνουμε βήμα βήμα και να εξετάζουμε κάθε φορά τα δεδομένα. Κάθε παιχνίδι κάνει τη διαφορά. Καταρχάς, στόχος μας είναι να προκριθούμε στα πλέι οφ. Από εκεί και πέρα, μακάρι να έρθει και το πλεονέκτημα έδρας για να νιώσουμε ακόμα πιο δυνατοί. Δεν βιαζόμαστε όμως. Είπαμε: κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.

Αν υπάρχει κάτι που μάθαμε από τον πρώτο γύρο, αυτό είναι ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα. Αν παλεύουμε και είμαστε συγκεντρωμένοι για σαράντα λεπτά, μπορούμε να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο. Δε νομίζω ότι κάποια ομάδα στον όμιλό μας είναι τόσο καλύτερη από εμάς. Χάσαμε κάποια παιχνίδια, τα οποία μπορούσαμε να κερδίσουμε.

Στη Μαδρίτη, για παράδειγμα, μπορεί να χάσαμε με δεκαοχτώ πόντους, αλλά κάποια στιγμή γυρίσαμε το παιχνίδι και μπορούσαμε να τα καταφέρουμε. Είχαμε πολλά προβλήματα απουσιών, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Ακόμα κι έτσι είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε κάτι καλύτερο. Στη Βαρκελώνη μπορούσαμε να κερδίσουμε. Χάσαμε από δικά μας λάθη. Στο παιχνίδι του β' γύρου θα αποδείξουμε κάποια πράγματα. Αλλά αυτό είναι μακριά. Ξαναλέω πως το σημαντικό είναι το παιχνίδι που έρχεται, με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Θα είμαστε έτοιμοι για μάχη.

Τι εννοώ μιλώντας για αποδείξεις; Εννοώ ότι πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε αρκετά καλή ομάδα για να προκριθούμε στα πλέι οφ. Στην αρχή της χρονιάς κανείς δεν πίστευε σε εμάς. Είχαμε νέο προπονητή και πολλές αλλαγές στο ρόστερ, αλλά εμείς το πιστεύαμε. Πρέπει να αποδείξουμε ότι, παρά τις αλλαγές και όλα τα προβλήματα που έχουμε με τους τραυματισμούς, παραμένουμε "εδώ", στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Σιγά σιγά περιμένουμε και τον Γκάνι Λαουάλ. Θα μας δώσει πολλή ενέργεια σε άμυνα και επίθεση. Είναι αυτό που χρειαζόμαστε. Κάνει δυνατές προπονήσεις και είναι έτοιμος να παλέψει μαζί μας, για να κερδίσουμε τα παιχνίδια που έρχονται.

Πριν φτάσουμε στο Τελ Αβίβ, έχουμε ένα ακόμη πολύ σημαντικό παιχνίδι. Μην τον ξεχνάμε αυτό. Παίζουμε την Κυριακή με τον ΠΑΟΚ. Πρέπει να πάμε απόλυτα συγκεντρωμένοι. Ο ΠΑΟΚ παίζει πολύ καλά, βγάζει ενέργεια. Την προηγούμενη φορά δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Αυτή τη φορά όμως, τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Πρέπει να πάμε στη Θεσσαλονίκη και να δείξουμε σε όλους ότι ήρθαμε για τη νίκη. Τίποτε άλλο.

Η ήττα στο πρωτάθλημα άφησε άσχημη γεύση σε όλους μας. Τώρα θέλουμε να επανορθώσουμε και να πάρουμε τη νίκη. Γιατί η νίκη σημαίνει πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και αυτό είναι σημαντικό. Όλα τα παιδιά θα είναι έτοιμα. Πρέπει να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε και να δείξουμε πως δεν σταματάμε να προοδεύουμε, ως ομάδα".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ