EUROLEAGUE

"Τίποτα δεν χτίζεται σε μια νύχτα"

"Τίποτα δεν χτίζεται σε μια νύχτα"
INTIME SPORTS

Ο Τζέιμς Γκιστ εγκαινιάζει το blog του στo Euroleague Greece γράφοντας για το ματς που έρχεται με την Τουρόφ, τη νέα Euroleague και τον Παναθηναϊκό που δεν μπορεί να χτιστεί σε μια νύχτα.

"Hello, hello! Ελπίζω να είστε όλοι καλά και να είστε κοντά μας, για άλλη μια σεζόν. Δεν μπορείτε να καταλάβετε πόσο ανυπονομούσα για να ξεκινήσει η Euroleague! Από τον περασμένο Απρίλιο και το πέμπτο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ περίμενα για αυτήν την ημέρα. Ήλθε η ώρα να εκπροσωπήσουμε τον Παναθηναϊκό και στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο όμιλος μας είναι πολύ δύσκολος. Είναι άλλωστε, γνωστός ως "ο όμιλος των πρωταθλητών". Όλοι όσοι μετέχουμε, πήραμε το τρόπαιο στις εθνικές λίγκες και αυτό από μόνο του σημαίνει πως όλοι αξίζουν το σεβασμό μας. Κάτι που ισχύει βέβαια, γενικότερα. Δεν έχει σημασία ποιον έχεις απέναντι σου, στην Ελλάδα ή την Ευρώπη. Σημασία έχει να δείχνεις σεβασμό σε κάθε αντίπαλο.

Για την πρεμιέρα, έχουμε μια "νέα" στη Euroleague: την Τουρόφ, που ωστόσο πήρε το πρωτάθλημα στην Πολωνία, άρα κάτι κάνει καλά. Έχει ταλέντο, έχει φιλοδοξίες και εμείς θα πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι στο παρκέ, από τα πρώτα λεπτά. Δουλεύουμε σκληρά με τον νέο προπονητή. Έχει φροντίσει να δημιουργήσει την κατάλληλη νοοτροπία, να είναι το μυαλό μας στην κατάσταση που πρέπει να είναι, ενώ κάθε μέρα προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να γίνουμε καλύτεροι.

Δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς πως είμαστε ακόμα στο στάδιο της οικοδόμησης. Όλοι πρέπει να έχουμε υπομονή. Και εμείς, αλλά και ο κόσμος μας. Τίποτα δεν χτίζεται σε μια νύχτα. Από την αρχή της προετοιμασίας είχαμε τραυματισμούς που δεν μας επέτρεψαν να "βρεθούμε" όσο γρήγορα θα θέλαμε, που καθυστέρησαν την προσπάθεια να μας βρούμε τη χημεία μας. Όχι μόνο δεν έχουμε παίξει ούτε ένα παιχνίδι όλοι μαζί, αλλά δεν έχουμε κάνει καν, μια προπόνηση όλοι μαζί.

Όπως ξέρετε, λόγω ενός προσωπικού προβλήματος καθυστέρησα να έλθω στην Ελλάδα. Όταν ήταν όλοι, έλειπα εγώ. Μόλις ήλθα, δυο ήταν εκτός. Ακολούθως έγινε και μια προσθήκη, ενώ ακόμα και σήμερα περιμένουμε κάποιους να επιστρέψουν κοντά μας.

Συγκριτικά βέβαια, με το πώς παίζαμε στα ματς προετοιμασίας, έχουμε κάνει τεράστια βήματα προόδου. Δεν μπορώ να περιμένω να δω τι θα είμαστε ικανοί να κάνουμε, όταν θα είμαστε όλοι υγιείς! Η αλήθεια είναι πως τώρα έχουμε αρχίσει να καταλαβαίνουμε τι θέλει ο προπονητής από εμάς, να βρίσκουμε ο ένας τον άλλον. Ο Ντούσκο είναι ένας πολύ σκληρός προπονητής, αλλά είναι και ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος. Απαιτεί την πειθαρχία και τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά, αν σκεφτείτε τον αριθμό των νέων παικτών που έχουμε. Όλοι πρέπει να ξέρουμε πώς να παίζουμε και για αυτό χρειάζονται οι δυνατές προπονήσεις, χρειάζεται να έχουμε συνέπεια. Ξέρουμε ότι η χρονιά θα είναι δύσκολη, γεμάτη προκλήσεις και εμείς οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που είμαστε και στο πιο δύσκολο γκρουπ.

Η νίκη μας επί του Ολυμπιακού μας έδωσε την ώθηση που χρειαζόμασταν, για να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη ενέργεια. Πολλά νέα παιδιά έκαναν ένα βήμα μπροστά και έδειξαν χαρακτήρα. Ναι, ήμασταν το αουτσάιντερ στα χαρτιά, αλλά... τα χαρτιά δεν παίζουν μπάσκετ. Ό,τι και αν λένε οι αριθμοί, εσύ και πάλι πρέπει να παίξεις μπάσκετ. Μπήκαμε στο παιχνίδι ως αουτσάιντερ και στο τέλος είχαμε το σεβασμό όλων. Σίγουρα θα κρατήσουμε αυτό το ματς ως οδηγό για τη συνέχεια. Γιατί δεν έχει σημασία τι λένε. Το μόνο που μετρά είναι τι γίνεται μεταξύ ημών, των παικτών και των προπονητών, στα αποδυτήρια και στο παρκέ.

Δεν έχουμε το βάθος πάγκου που έχει η Φενέρμπαχτσε ή την εμπειρία της Μπαρτσελόνα, αλλά φοράμε αυτή τη φανέλα με τα έξι αστέρια και πρέπει να παίξουμε όπως αξίζει στον Παναθηναϊκό, είτε έχουμε πολλούς νέους παίκτες ή όχι, είτε έχουμε τραυματίες ή όχι. Υπό τις όποιες συνθήκες, πρέπει να εκπροσωπούμε τον έξι φορές πρωταθλητή Ευρώπης, όπως του αξίζει. Ό,τι και αν συμβαίνει, αυτή η ομάδα οφείλει να έχει αποτελέσματα και χαρακτήρα.

Εξυπακούεται πως περιμένουμε τον κόσμο μας στο γήπεδο, να δημιουργήσει την ατμόσφαιρα που μόνο εκείνος γνωρίζει να δημιουργεί και να μας βοηθήσει να πανηγυρίσουμε την πρώτη μας νίκη.

Αυτά για την ώρα. Θα τα ξαναπούμε σύντομα. Να είστε όλοι καλά".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ